Jump to content

Windows Μe, Ναι ή 'Οχι και ΓΙΑΤΙ ??

halvas69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γενικά έχω ακούσει πολλές φορές την έκφραση "Μακρυά από τα Windows Μe" ή "Βάλε 98SE - είναι πιό σταθερά" κλπ χαριτωμένα.

Σε τελική η απάντηση δεν με ικανοποίησε και πολύ περισσότερο από την στιγμή που έχω τα Me εδω και 3 χρόνια , χωρίς πρόβληματα.

Στην αρχή είχα μία έκδοση ΟΕΜ του Πλαισίου ή οποία δεν έλεγε να δουλέψει με τιποτα στο PC μου και μετά απο 4-5 Format σε διάστημα 2 μηνών, πηρα τα κανονικά Me και έκτοτε No Problem.

Kαι αλήθεια, θα ήθελα να το τεκμηριώσετε εσείς που τα δοκιμάσατε και σας έβγαλαν τα Χ - Υ προβλήματα.

Γιατί οι πιό πολλοί, χμμμμμμ για να μην πω όλοι όσοι μου έχουν πει κάτι τέτοιο, ΔΕΝ τα είχαν ποτέ, απλά αναμετάδιδαν την "είδηση"

Παρόλο που δεν έχω στο δικό μου υπολογιστή τα ΜΕ, οστόσο τα έχω εγκαταστήσει σε ένα δίκτυο με 12 υπολογιστές και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Η είδηση ότι έχουν πρόβλημα τα ΜΕ, διαδόθηκε από μία έκδοσή τους η οποία όντως είχε πρόβλημα αλλα αποσύρθηκε απο την αγορά ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της. Οι περισσότεροι έχουν μείνει σε εκείνη την έκδοση φαίνετε τελικά :whistle:
κ @ τ @ ν τ ι @

Το διαστημοπλοιο μου ειναι στα 500 ολοκληρα Mhz με 196 ΜΒ μνημης και καρτα βουντου3 3κ!!!Εχω τα millenium απο τοτε που βγηκαν και ειναι τα μονα που με ικανοποιουν.Οχι γιατι δεν τρεχουν αλλα (εχω βαλει και xp και linux) αλλα αυτα μου προσεφεραν τη μεγαλυτερη ικανοποιηση :p ......Κανενα προβλημα λοιπον και αριστα 10 για τα Win ME!!!!
:tease:

Παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν τα δουλεύω αφού έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με τα XP.

Είχα τα 98se για ένα χρόνο και αυτά τα φοβερά windows για πολλούς μου βγάλαν το λάδι.

Ενάμιση χρόνο περίπου είχα τα Me . Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος . Το μηχάνημα δούλευε για ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Ότι φορμάτ έκανα με τα me δεν έφταιγαν ποτέ αυτά αλλά η απειρία μου τότε και τα πειράματα που έκανα εγώ.

Παρόλο που όπως είπα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά παρέμεινα μαζόχας και έτσι όταν βγήκαν τα XP έβαλα αυτά. :alien: :whistle:

http://img19.imageshack.us/img19/126/nokialumia710.jpg

Τα ΜΕ είναι ό,τι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει η Microsoft από την εποχή που ασχολούμε με υπολογιστές (1986). Μπορεί κατά περίπτωση να μην έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Έχω πάντως πολύ άσχημες εμπειρίες από τα ME και στον κύκλο μου έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις φίλων που τα χρησιμοποιούσαν. Μακρια!

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Εξηγούμαι : pIII 800 MHz 320 RAM savage4 16MB(δεν ασχολούμε με παιχνίδια).Όταν έβαλα το καλοκαίρι ΜΕ και ΧΡ dual boot ξεκίνησαν όλα τα άσχημα.Καταρχήν στην πρώτη εγκατάσταση δεν ξεκίναγε αφού δεν εγκαταστάθηκε κάτι που είχε σχέση με τον windows explorer.Format και ξανά από την αρχή.Βάζω τα ΜΕ ξανά, όλα καλά αυτή τη φορά και μόλις περνάω τους οδηγούς για την κάρτα γραφικών όλα κατέρρευσαν σε σημείο που δεν άνοιγαν πάλι τα windows.Format ξανά ξαναπερνάω τα ΜΕ δεν τα ακουμπάω σε θέμα οδηγών (αφού κάηκα μια φορά) και περνάω τα ΧΡ.Εκεί κατάφερα μέσω ΧΡ να περάσω τους οδηγούς της κάρτας γραφικών στα ΜΕ και κάπου εκεί πίστευα ότι τέλος τα προβλήματα.Πλέον τα έχω και βλέπω ότι σχεδόν κάθε φορα που δουλέυω με αυτά αφού εκεί έχω εγκαταστήσει και το office,αγανακτώ αφου δεν περνάει φορά που να μην κολήσουν.Απλά και ξεκάθαρα ΜΑΚΡΙΑ αφού υπάρχουν τα ΧΡ και είναι χιλιόμετρα μπροστά σε θέματα σταθερότητας και από συμβατότητες κανένα πρόβλημα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

kata tin gnomi mou Windows ME kai 98 eine paromia. Den sou exi tixi na kolisi kapio games kai na xasis tous drivers tis kartas grafikon h tou ixou? Me ta ME auta ta problimata eine sixna. Me ta XP eine elaxista giati eine makran ta pio stathera windows pou bgikan pote.

Egw paidia exw kleisei 2 xronia me ta WinMe!Einai h prwth fora pou ena leitourgiko pou ebala sto pc mou htan toso stathero kai aproblimatisto!!!Me ta 98 kai 98SE eixa kanei polles fores format!H plaka einai oti tin prwti fora pou ebala ta ME mou ekanan kapoia kolpa alla thn deyterh....APSOGA!!!

Kai gia na deite kiolas kai giati mou fainetai toso periergo pou einai toso stathero ena leitoutgiko tis Microsoft(kati pou den to perimena!) me ta tosa peiramata pou kanw,me kanena defrag pou den exw kanei mexri twra me 4-5 scandisk,xwris antivirus kai genika kanena boithitiko programma na "prosexoun" tis leitourgies tous alla mono me ta dika mou "peiragmata"(se epipedo software) koitakste sistima pou exw:

AMD K6-2 500Mhz

M/B SOYO 5EMA+

196MB RAM

Philips 107S 17"

CDRW YAMAHA 2100E

DVD ROM PIONEER 106S

GEFORCE 2 TI

SB LIVE 5.1

TV TUNER PCTV VISION

SCSI SCANNER MICROTEC(ME TIN KATALLILI KARTA BEBAIA)

PRINTER EPSON STYLUS COLOR 400

INFRARED SERIAL ADAPTOR ACTISYS 220

USB READER

15.3 GB MAXTOR

HXEIA CREATIVE FPS 1600 (4.1)

LOGITECH WEBCAM

MOTOROLA SM56 MODEM

Kai na mhn ksexasw oti exw balei mesa ta kerata mou apo programmata diaforwn eidwn!

Ayta kyriws!Kai parolayta den eixa kanena problima me aytes tis syskeyes parolo pou sta 98 eixa poly syxna problima me to Modem kai me tis yperithres kai me alla!Bebaia XP den ebala gia 2 kyriws logous:

1.Theloun arketa pio dynato mixanima apo to diko mou gia na doulepsoun apsoga

2.Bariemai eleeina na psaxnw kai na katebazw apo to internet drivers gia ta XP gia oses syskeyes den exw hdh drivers!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Τόσο εγώ, όσο και όλοι οι γνωστοί μου που έφυγαν απο τα ΜΕ για να πάνε οπουδήποτε αλλού (2000, ΧΡ, δεν ξέρω και εγώ τι) είπαν το ίδιο πράγμα: "Ουφ!"

OUF!

loooooooooooooooooooooooooooool

:lol:

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Geia sas kai xronia polla.Eixa ena celeron 333MHz me 160 Ram kai GeForce2 kai tora exo ena duron 1000ari me 256DDR kai GeForce4."Forao" WinMe edo kai 5 xronia kai den eixa kanena ma kanena provlima.Oute apo drivers oute apo paixnidia.Kamia fora vevaia etroge kati kolimata alla spania.Tin paraskevi ta eide ola koliomena kai sto restart ekane scandisk vgazontas kinezika alla meta apo ena format ola doulevoun roloi.Paizo me Corel Photopaint9 kai me Macromedia MX kai pali ola kala.
Argonaftis

2000 και παλι 2000 και μακρια απο τα ΧΡ! προσωπικα ειναι σκατο λογισμικο.! και εγω το νομιζα Γαματ...ο αλλα τελικα, με πηπδησ....ε~ καντε οτι θελετε.. αποψη μου ειναι!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6408ktinos.jpg

Η ζωη αρχιζει μετα την ασφαλτο...

Εγώ πάντως από τα 98SE είμαι ακόμα απόλυτα ικανοποιήμενος... Σκέφτομαι να βάλω τα ME αλλά δεν έχω πολύ ελευθερό χρόνο να ασχοληθώ άμα δημιουργηθούν τίποτα παρατράγουδα κ για αυτό το σκέφτομαι ακόμα...Μάλλον στα 98 θα μείνω...

Δουλεύω στο γραφείο από το 1998 μ' έναν celeron στα 333Mhz, με 128 mb μνήμης, κάρτα Diamond Viper 550 με 32 mb, και δίσκο Quantum Firewall 6,4 Gb. Ξεκίνησα με Win 98, πέρασα στα 98SE και εδώ και αρκετό καιρό δουλεύω στα Me, χωρίς ν' αντιμετωπίσω κανένα σπουδαίο πρόβλημα. Να σημεώσω επίσης ότι το καλοκαίρι του 2000, δημιούργησα δεύτερο partition στο δίσκο, όπου εγκατέστησα τα Win 2000 pro και δημιούργησα έτσι σύστημα dual boot, το οποίο λειτουργεί άψογα!!!

:)

Βασικα τα ME δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια εμπορικη εκμεταλλευση των ορων Millenium και 2000..

Ποτε δεν θα τα εβαζα...

Γνωστοι που τα ειχαν ειπαν τι θελαμε και τα βαζαμε!

Η Microsoft, με επίσημη ανακοίνωσή της (όταν είχαν βγει τα ME) έλεγε ότι τα ΜΕ είναι μόνο για home user και όχι για επαγγελματική χρήση.

Αυτό και μόνο αρκεί για να μείνουμε μακρυά του. Εγώ στο πισί μου (celeron 455) είχα 98SE, έβαλα δοκιμαστικά για 6 μήνες τα ME, έκανα format τον δίσκο και ξανάβαλα 98SE.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσωπικα και κατοπιν εντατικης χρησης και των 2 λειτουργικων πιστευω πως και τα 2 ειναι τοοοοσο χαλια λειτουργικα που οι διαφορες τους ειναι ασημαντες... Μπορεις να βρεις πιο φθηνα αδειες για 98b οποτε τα προτιμας αν το κριτηριο σου ειναι περισσοτερο οικονιμικο. Μπορεις να εχεις μια ελαχιστα καλυτερη υποστηριξη με WinME οποτε τα προτιμας για αυτο. Αλλα αν θελεις σοβαρο λειτουργικο με αξιοπιστια και χωρις να κινδυνευεις να χασεις τα δεδομενα σου για ψιλου πηδημα προτεινω κατι σε WindowsXP-2000-NT4(sp6). Ειδικα τα τελευταια μπορεις να τα προμηθευτεις και με χαμηλο κοστος πια αλλα εχει σταματησει η υποστηριξη απο την μαμα Microsoft. Μονο και μονο οτι τα WinME-9X τρεχουν στο ελεινο fat32 πιστευω πως τα λεει ολα ετσι!

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

ΩΡΑΙΑΑΑ !!!!!!

Μπάχαλο γίναμε ! :D

Αστειευόμενος το λέω, μην στραβώσει κανένας, συζήτηση κάνουμε.

Στα σοβαρά τώρα.

Ακόμα δεν κατάλαβα και ίσως να φταίω εγώ γιατί μπορεί να μην το διατύπωσα καλά.

Λοιπόν έχω στην κατοχή μου όλα τα λειτουργικά της Microsoft (εκτός του 2000, ΝΤ).

Τα έχω εγκαταστήσει και σε δίαφορους τύπους μηχανημάτων.

Όλα (τα λειτουργικά) τράβαγαν ζόρια κάποια στιγμή και κόλαγαν οι υπολογιστές.

Με εξαίρεση 2 φιλαράκια μου που τους (επανεγκατάστησα) τα ΧΡ Home Greek και έκτοτε είναι ευχαριστημένοι και απροβλημάτιστοι, στα υπόλοιπα PC's έβαλα τα Me γιατί ήταν το μόνο λειτουργικό που δεν έκανε "σχέδια".

Αυτό που ψάχνω είναι το εξής:

"Τι πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από την εγκατάσταση των Me, τι ακριβώς (κολπάκια) σας έκανε το μηχάνημα ?"

Και ρωτάω γιατί δεν έχω βρει κανέναν που να έχει Me και να μου έχει παραπονεθεί για κάτι.

Μήπως έχει να κάνει κάτι, σε σχέση με το λειτουργικό και το εκάστοτε Ηardware του μηχανήματος.

Μήπως υπάρχει ασυμβατότητα με κάποιους επεξεργαστές και τα λειτουργικά.

Eυχαριστώ και πάλι για την συμμετοχή σας.

Προσωπικα απο τα 2000ΝΤ δεν εχω κανενα προβλημα....δουλευουν ρολοι! :)

Υ.γ Αυτο μιας και καπου πηρε το ματι μου για τα ΝΤ