Jump to content

Σχετικά με υποχρεωτική διετή εγγυήση προϊόντων

Γιάννης
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πηγα πριν λιγο στο Πλαισιο Μεταμορφωσης κατι ακουστικα για pc του γιου μου που δεν δουλευε το μικροφωνο και πηρα αλλα αφου δεν ειχαν να μου τα αλλαξουν και πληρωσα την διαφορα.

Ηταν μια κυρια στο service με μια χαλασμενη φωτογαρφικη Pentax αλλα της ειπαν οτι εχει ληξη η εγγυηση της μιας και τη ειχε εναμισυ χρονο.Η κυρια εφυγε και ειπα στον υπαλληλο μετα για την υποχρεωτικη διετη εγγυηση που εχουν ολα τα προϊοντα με βαση την ελληνικη νομιθεσια και μου ειπε οτι αυτος δεν ειχε ιδεα κια ετσι του εχουν πει απο την pentax να λεει...Φυσικα ο υπαλληλος εχει δικιο αλλα ολοι εμεις κατι πρεπει να κανουμε για αυτο.

Σχετικα για την υποχρεωτικη διετη εγγυηση εδω:

http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=60

Εστειλα το παρακω email στο πλαισιο και αναμενω...

Πηγα πριν λιγο στο Πλαισιο Μεταμορφωσης κατι ακουστικα για pc του γιου μου που δεν δουλευε το μικροφωνο και πηρα αλλα αφου δεν ειχαν να μου τα αλλαξουν και πληρωσα την διαφορα.

Ηταν μια κυρια στο service με μια χαλασμενη φωτογαρφικη Pentax αλλα της ειπαν οτι εχει ληξη η εγγυηση της μιας και τη ειχε εναμισυ χρονο.Η κυρια εφυγε και ειπα στον υπαλληλο μετα για την υποχρεωτικη διετη εγγυηση που εχουν ολα τα προϊοντα με βαση την ελληνικη νομιθεσια και μου ειπε οτι αυτος δεν ειχε ιδεα κια ετσι του εχουν πει απο την pentax να λεει...Φυσικα ο υπαλληλος εχει δικιο αλλα αυτο ειναι παρα τον νομο 3043/2002

Σχετικα για την υποχρεωτικη διετη εγγυηση εδω:

Θα ηθελα μια απαντηση για το γεγονος αυτο.

Νομος : 3043/2002

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Η εγγύηση είναι 2 έτη αλλά ίσως το δεύτερο έτος πρέπει να την πάει στην Pentax ενώ το 1ο έτος το αναλάμβανε το ΠΛΑΙΣΙΟ. Δεν ξέρω ...

Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…

1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις

2)

Η εγγύηση είναι 2 έτη αλλά ίσως το δεύτερο έτος πρέπει να την πάει στην Pentax ενώ το 1ο έτος το αναλάμβανε το ΠΛΑΙΣΙΟ. Δεν ξέρω ...

Της ειπαν οτι γενικα εχει ληξει η εγγυηση και οτι και στον πρωτο χρονο παλι στην Pentax επρεπε να παει.Η Κυρια ειπε οτι κατα την αγορα της ειχαν πει οτι χρειασθει να την παει εκει και η απαντηση ηταν "καποιο λαθος θα εγινε"

Φιλικά Γιάννης

Στην δουλειά που αγοράσαμε προχτές ένα πολυμηχάνημα Xerox 900€, μου είπαν ένα χρόνο εγγύηση δίνουν. Είναι παράνομο ?
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Στην δουλειά που αγοράσαμε προχτές ένα πολυμηχάνημα Xerox 900€, μου είπαν ένα χρόνο εγγύηση δίνουν. Είναι παράνομο ?

100 % παρανομο !!!!!!

Φιλικά Γιάννης

Οτι στις 7 πρώτες μέρες της αγοράς δικαιούσαι αντικατάσταση και όχι επισκευή του προϊόντος, ισχύει;

Οτι στις 7 πρώτες μέρες της αγοράς δικαιούσαι αντικατάσταση και όχι επισκευή του προϊόντος, ισχύει;

Αυτο δεν ξερω αν ειναι υποχρεωτικο και το κανει απο οσο ξερω μονο το Πλαισιο.

Φιλικά Γιάννης

Aπολύτως. Να το πας πίσω και αφού διαμαρτυρηθείς εντόνως, να τους απειλήσεις πως αν δεν στο αλλάξουν με κάτι που να έχει 2ετή εγγύηση θα τα κάνεις όλα λαμπόγιαλο στο τσαρδί τους... :rolleyes: :rolleyes:

Αυτο δεν ξερω αν ειναι υποχρεωτικο και το κανει απο οσο ξερω μονο το Πλαισιο.

Είναι υποχρεωτικό αυτό, δεν είναι προσφορά του Πλαισίου σε καμια περίπτωση.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Στο πλαίσιο συγκεκριμένα, το ipod μου που όταν το αγόρασα, είχε σκόνη πίσω απ την οθόνη δεν το δέχτηκαν για αντικατάσταση επειδή ήταν ανοιγμένη η συσκευασία :!: και αναγκάστηκα να το πάω στην Rainbow και μου το αντικατέστησαν εκεί.

Συμφωνα με τον νομο 3043/2002

εγιναν αλλαγες στον Αστικο Κωδικα για εναρμονηση του με Κοινοτικη Οδηγια του 1999 συμφωνα με την οποια καθε προϊον ασχετα αν ειναι ηλεκτρονικο ή οτιδηποτε αλλο εχει διετη τουλαχιστον υποχρεωτικη εγγυηση ασχετα αν οι πωλητες του μας παραμυθιαζουν για ενα χρονο εγγυηση και μερικοι για να την επεκτεινουν σε δυο ή παραπανω χρονια ζητανε επι πλεον χρηματα.Θα προτεινα λοιπον να αντιδρασουμε οσο μπορουμε στελνοντας email μηπως και σταματησει αυτη η "κλεψια" !!!!

Εδω ειναι μερικες σχετικες διευθυνσεις για τις καταγγελιες μας:

α) Ο Συνήγορος του Καταναλωτή :

http://www.synigoroskatanaloti.gr/

β)Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή :

http://www.eccefpolis.gr/

γ) Η Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη:

http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=141

δ) Το Ινστιτουτο Καταναλωτων (ΙΝΚΑ):

http://www.inka.org

ε) Η Ένωση Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.)

http://www.ekpizo.gr/

Οσο πιο πολλοι αντιδρασουμε τοσσες πιο πολλες πιθανοτητες για κατι καλο εχουμε.

Φιλικά Γιάννης

ενα χρονο εγγυηση εχουν τα προιοντα που ειναι απο παραεισαγωγη(δλδ το καταστημα τα περνει κατευθειαν απο το εργοστασιο,παρακαμπτοντας την αντιπροσωπεια,αρα κανεις λαθος ΔΕΝ εχουν ολα τα προιοντα εγγυηση 2 χρονια. για να επεκτεινεις μια εγγυση (συνηθως προκειται για laptop) πρεπει να δωσεις καποια χρηματα,γιατι ετσι αγοραζεις το ''πακετο επεκτασεις'' νομιζω οτι επεκταση εγγυησης πρεπει να γινεται μονο στα λαπτοπ,πουθενα αλλου.

ενα χρονο εγγυηση εχουν τα προιοντα που ειναι απο παραεισαγωγη(δλδ το καταστημα τα περνει κατευθειαν απο το εργοστασιο,παρακαμπτοντας την αντιπροσωπεια,αρα κανεις λαθος ΔΕΝ εχουν ολα τα προιοντα εγγυηση 2 χρονια. για να επεκτεινεις μια εγγυση (συνηθως προκειται για laptop) πρεπει να δωσεις καποια χρηματα,γιατι ετσι αγοραζεις το ''πακετο επεκτασεις'' νομιζω οτι επεκταση εγγυησης πρεπει να γινεται μονο στα λαπτοπ,πουθενα αλλου.

Μαλλον δεν κανω λαθος...Τα Laptop TurboX ας πουμε για παραδειγμα που συναρμολογει το Πλαισιο "παραεισαγωγη" ειναι και τους δινει ενα χρονο εγγυηση ????Εξ αλλου ο νομος δεν ξεχωριζει πουθενα την παραλληλη εισαγωγη (ετσι λεγεται κανονικα...).

Φιλικά Γιάννης

Φίλε Γιάννη, συνένωσα τα δύο θέματα που άνοιξες μιας και είναι άμεσα σχετιζόμενα μεταξύ τους και είναι καλύτερο να μιλάμε συγκεντρωμένα για το ζήτημα σε ένα μόνο thread. ;)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

σε τηλεορασεις , λαπτοπ, ψυγεια κτλ ολοι λενε 1 χρονο εγγυηση ενω δε πρεπει

Στα κινητα μονο πλεον ειναι παντου το 2χρονο...

:X

Φίλε Γιάννη, συνένωσα τα δύο θέματα που άνοιξες μιας και είναι άμεσα σχετιζόμενα μεταξύ τους και είναι καλύτερο να μιλάμε συγκεντρωμένα για το ζήτημα σε ένα μόνο thread. ;)

Σε ευχαριστω.Ηταν απαραιτητο αλλα...εγω δεν μπορουσα.

σε τηλεορασεις , λαπτοπ, ψυγεια κτλ ολοι λενε 1 χρονο εγγυηση ενω δε πρεπει

Στα κινητα μονο πλεον ειναι παντου το 2χρονο...

Τιποτα δεν επιτρεπεται να εχει μονο 1 χρονο εγγυηση.Οχι μονο για ηλεκτρικα , ηλεκτρονικα αλλα για ολα τα αγαθα μιλαει ο νομος.Προφανως εννοει τα διαρκη αγαθα και οχι τα ...ραπανακια.

Φιλικά Γιάννης

ΣΕ ποιο αρθρο γραφει για 2 χρονια εγγυηση ?

Νομος : 3043/2002 αρθρο ??? edit :554

edit : ευχαριστώ

αρθρο 554

Ευχαριστω φιλε μου.

Φιλικά Γιάννης

Πριν 2 χρόνια αγόρασα ένα ipod.

Πέρυσι τον Μάϊο άρχισε να κάνει κάτι τρελά, μια δεν φορτιζόταν η μπαταρία, την άλλη έδειχνε ότι ήταν γεμάτη και μετά από 10 λεπτά φαινόταν ότι ήταν άδεια κτλ.

Το έστειλα για επισκευή και επειδή ήταν μέσα στην εγγύηση μου έστειλαν καινούργιο (διαφορετικό serial number). Άψογοι μπορώ να πω.

Φέτος τον Μάϊο το καινούργιο άρχισε πάλι τα τρελά με την μπαταρία.

Έχουν γενικώς πρόβλημα τα ipod με την μπαταρία τους; Είναι 'πειραγμένα' να χαλάνε πάνω στον χρόνο; Επειδή σταμάτησα να το χρησιμοποιώ δεν ασχολήθηκα καθόλου, αλλά το δεύτερο που μου έστειλαν, ξεκινάει η εγγυησή του από την αρχή (δηλαδή 2 έτη) ή συνεχίζει με την υπόλοιπη εγγύηση που είχε μείνει από το πρώτο;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Επειδή σταμάτησα να το χρησιμοποιώ δεν ασχολήθηκα καθόλου, αλλά το δεύτερο που μου έστειλαν, ξεκινάει η εγγυησή του από την αρχή (δηλαδή 2 έτη) ή συνεχίζει με την υπόλοιπη εγγύηση που είχε μείνει από το πρώτο;

Αφου εγινε αντικατασταση η εγγυηση ξεκιναει απο την αρχη.

Φιλικά Γιάννης

Πηρα απαντηση απο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και μου ειπαν οτι η εγγυηση δεν ειναι απολυτα ορισμενη και την καθοριζει ο νομος 2251/94 και ειναι συναφης με την διαρκεια ζωης του προϊοντος.

http://rapidshare.com/files/36520405/N.2251-1994.rar.html

Οποιος ξερει παραπανω ας πει κατι.

Φιλικά Γιάννης

• 2 months later...

δε μου λετε

εγω που πηρα ενα dvd απο το πρακτικερ, χαλασε και δε βρισκω αποδειξη και δε μπορουν λεει να κανουν επανεκδοση αυτοι αν δε θυμαμαι ημερομηνια αγορας ακριβη και δε το επισκευαζουν αλλιως δωρεαν τι γινεται ?

:X

δε μου λετε

εγω που πηρα ενα dvd απο το πρακτικερ, χαλασε και δε βρισκω αποδειξη και δε μπορουν λεει να κανουν επανεκδοση αυτοι αν δε θυμαμαι ημερομηνια αγορας ακριβη και δε το επισκευαζουν αλλιως δωρεαν τι γινεται ?

Χωρις αποδειξη μιας και δεν ειναι ονομαστικες δυσκολα τα πραγματα....

ψαξε μηπως το αγορασες με πιστωτικη καρτα και βρεις απο εκει την ημερομηνια αγορας

Ισως αυτο ειναι μια λυση !!!! Αλλα και παλι δεν θα λεει τι αγορασες αλλα μονο το ποσο.

Φιλικά Γιάννης

• 6 years later...

Παιδια καλησπερα.

Αγορασα το Sony Xperia Z και μεσα σε 7-8 μου εβγαλε προβλημα στο λογισμικο ετσι υπεθεσα γιατι εκανε επανεκκινηση συνεχεια απο μονο του.

Το πηγα στο καταστημα απ'οπου το αγορασα για να το επισκευασουν και μου ειπαν οτι ειχε προβλημα το λογισμικο και το εκαναν αναβαθμιση απο την αντιπροσωπια. Σημερα το πηρα απο το Service και μαντεψτε...το ιδιο ακριβως προβλημα μου βγαζει παλι και τους εστειλα μηνυμα και τους τα εχωσα και οτι θελω αντικατασταση του κινητου και περιμενω απαντηση. Εχω εγγυηση 2 χρονια και θα ηθελα να μου ειπε αν εχω το δικαιωμα να τους πω να μου το αντικαταστησουν και αν ναι ποιος? το καταστημα απο το οποιο το αγορασα ή η αντιπροσωπια εχει την υποχρεωση γιατι διαβασα ενα αρθρο σχετικα με την εγγυηση προιοντων. Περιμενω ενημερωση σας. Ευχαριστω.

τι παραεισαγωγη???? στην ΕΕ θεωρουμαστε σαν μια χωρα,δεν υπαρχουν αντιπροσωπειες μπορω να αγορασω απο οπουδηποτε και να επιστρεψω οπουδηποτε.

Σε ευχαριστω.Ηταν απαραιτητο αλλα...εγω δεν μπορουσα.

Τιποτα δεν επιτρεπεται να εχει μονο 1 χρονο εγγυηση.Οχι μονο για ηλεκτρικα , ηλεκτρονικα αλλα για ολα τα αγαθα μιλαει ο νομος.Προφανως εννοει τα διαρκη αγαθα και οχι τα ...ραπανακια.

και ομως ,αν και τωρα δεν ανοιγει η σελιδα που αναρτησε ο φιλος να το ξαναδιαβασω τον νομο ανεφερε οτι, διετη ειναι η εγγυηση για ελλατωματικα προιοντα -παρτιδα.

Δηλ. αν ας πουμε τα ακουστικα που αγορασε ο φιλος ειναι ελαττωματικα και ολη η παρτιδα η συγκεκριμενη ελλατωματικη ΜΟΝΟ τοτε ισχυει η διετης..αλλιως οπως οριζει ο καασκευαστης.

Αν μπορει να αναρτηθει ο νομος.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος