Jump to content

[S60 1st, 2nd Edition] Εφαρμογές πλοήγησης

jojo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα φιλε μου ...η Θεσσαλονικη ειναι μεσα στον καινουργιο χαρτη του route 66!!!! ειναι μαλιστα και πολυ καλος χαρτης!! Δεν τον δοκιμασα με το gps μου αλλα μεσα στο Φεβρουαριο θα κατεβω Σαλονικη!!! Θα παρει φωτια οπως το εκαψα στην Αθηνα:p

Και που βρισκεται ο χαρτης της θεσσαλονικης?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και που βρισκεται ο χαρτης της θεσσαλονικης?

οπως σε δειχνει την ελλαδα πηγαινε προς τα επανω και ζουμαρε στην Μακεδονια και μετα θεσσαλονικη αν εχεις GPS και εισαι θεσσαλονικη το κανει μονο του (μιλαμε παντα για το route66 mobile 7).:worry:

οπως σε δειχνει την ελλαδα πηγαινε προς τα επανω και ζουμαρε στην Μακεδονια και μετα θεσσαλονικη αν εχεις GPS και εισαι θεσσαλονικη το κανει μονο του (μιλαμε παντα για το route66 mobile 7).:worry:

Μονο τους κεντρικους δρομους εχει, εγω θελω ολη την θεσσαλονικη.

Δες και τον χαρτη καλυψης

http://www.66.com/route66/products.php?&cid=GR&prodid=1803

Ουτε φαινεται η θεσσαλονικη

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Εχω το Fortuna clip ειναι πολυ μικρο και ομορφο επισης εχει μπαταρια απο ΝΟΚΙΑ οποτε μπορεις να βρεις ευκολα μπαταρια!! εχει συστημα Xtrack που βελτιωνει την αποδοση του αναμεσα σε κτηρια και δασοι ή γεφυρες!!

εχει μεσα στον πατο του σιδερενια πλακα ωστε εαν εχεις μαγνητικη βαση για το κινητο σου στο αυτοκινητο να κολαει, εχει διαφανει πλαστικη θηκη με clip για την ζωνη και φωρτιστη που φωρτιζει ταυτοχρονα το κινητο (ΝΟΚΙΑ) και το gps, επισης :rolleyes: ναι εχει και αλλα...ο φορτιστης ειναι με USB οποτε αν θες το φωρτιζεις και απο PC!!!!! να συνεχισω.,.....?

Αντε θα πω μονο την τιμη...123,00 ευρα!:)

Εγω έχω το επόμενο μοντέλο, Fortuna Slim. Έχει όλα όσα προαναφέρεις, αλλά υλοποιείται πάνω στο νεότερο chipset Sirf Starc III νομίζω το οποίο παρέχει καύτερη λήψη και αυτόνομία, ενω δεν χρειάζεται να έχεις "κουμπάκι" για τα δύο modes λειτουργίας. Το πήρα 150€ απο το play247, σε λιγότερο απο μια μέρα ήταν σπίτι μου με αντικαταβολή. Τo μόνο μεινέκτημα είναι το οτι, χωρις να είμαι σίγουρος, δεν έχει την stadart μπαταρία nokia οπότε κάποτε ίσως εξαντληθεί και άντε να βρεις νέα.

Μια ερώτηση μόνο γιατι δεν έχω κινητο νόκια: τα δύο καλώδια στο φορτιστή είναι για να φορτίζεις και νοκια μαζι;! Wow! δεν το ξερα! Σϊγουρα όμως ο φορτιστής έχει τις σωστές προδιαγραφές με τον κανονικό των αντιστοιχων κινητών; Δεν νομίζω να είναι καλό να το φορτίζεις απο εκεί..

αυτο το θεωρειτε καλυψη;;

http://img29.imageshack.us/img29/2150/fescr0745fu.jpg

σε σχεση με αυτο;

http://img29.imageshack.us/img29/613/fescr0735qp.jpg

εγω παντως οχι.

Ma to exoume pei toses fores oti to mobile7 apo kalipsei einai xalia!Episeis epeidh to xrisimopoihsa arketa ta Xmass pou hmoun athina,kanei kai polla lathoi!Px se bazei na stribeis se monodromous klp!Den exw diabasei neotera gia to Destinator alla eixan pei kati gia arxes tou etous!Egw exw to BT55,basismeno sto chip Nemerix,mikro kai me poly kalo shma(to exw aprei apo ebay 90eyro),alla oxi panoramic!An mporeis o filos pou exei to Sirf Star III (kai apo oti exw akousei einai to pio kalo) na mas pei an pianei mesa se tounel klp!
:)

Οχι δεν πιάνει μέσα σε τούνελ! :p

Βασικά δεν μπορώ να το συγκρίνω καθως δεν είχα άλλο GPS ποτέ. Οτι έχω διαβάσει απο reviews. Απλά στην αθήνα πιάνει συνηθως 7 δορυφόρους στο μπροστινό παρ-μπριζ. Αλλωτε 8-9, σε δύσκολες συνθήκες 6. Φυασιλογικά πράγματα δηλαδή.

Ma to exoume pei toses fores oti to mobile7 apo kalipsei einai xalia!Episeis epeidh to xrisimopoihsa arketa ta Xmass pou hmoun athina,kanei kai polla lathoi!Px se bazei na stribeis se monodromous klp!Den exw diabasei neotera gia to Destinator alla eixan pei kati gia arxes tou etous!Egw exw to BT55,basismeno sto chip Nemerix,mikro kai me poly kalo shma(to exw aprei apo ebay 90eyro),alla oxi panoramic!An mporeis o filos pou exei to Sirf Star III (kai apo oti exw akousei einai to pio kalo) na mas pei an pianei mesa se tounel klp!

Α, τωρα καταλαβα.

Ο χαρτης της θεσσαλονικης ειναι για το παλιο route 66, για το καινουριο δεν εχει βγει ακομα χαρτης.

Σωστα? Αρα οπου να ναι θα βγει και για το καινουργιο...

Καλα τα λεω?

Α, τωρα καταλαβα.

Ο χαρτης της θεσσαλονικης ειναι για το παλιο route 66, για το καινουριο δεν εχει βγει ακομα χαρτης.

Σωστα? Αρα οπου να ναι θα βγει και για το καινουργιο...

Καλα τα λεω?

οχι, ο παλιος χαρτης(route66) δεν εχει καν τη Θεσσαλονικη ενω ο καινουργιος(mobile7) εχει την καλυψη που φανταζεσαι απο τα screenshots που ανεβασα. σχεδον καθολου δηλαδη.

Καλησπέρα κύριοι,

σήμερα παρέλαβα τη νέα κάρτα για το κινητό μου, την ATP MMC Mobile 1GB και έτσι πέρασα το Tom tom 5.20 με τους χάρτες για την Ανατολική Ευρώπη. Αποφάσισα, λοιπόν, να δοκιμάσω το απόγευμα το πώς δουλεύει στις συνθήκες τις Αθήνας. Μετά τα πρώτα συμπεράσματα, είπα να κάνω ένα post εδώ για να ενημερώσω και τους υπόλοιπους χρήστες για το πώς μου φάνηκε το πρόγραμμα.

1. Η λειτουργικότητα του προγράμματος σαφώς είναι πολύ μικρότερη από το Route66. Οι επιλογές του είναι σαφώς πολύ περισσότερες, αλλά η επιλογή και η πλοήγηση στα διάφορα μενού είναι πολύ πιο δύσκολη.

2. Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πολύ περισσότερες από το Route66, τόσο ως προς τα POI, όσο και στις υπόλοιπες λειτουργίες. Περισσότερες ειδοποιήσεις, μεγαλύτερη και καλύτερη παραμετροποίηση και σίγουρα είναι πολύ πιο πλήρες πρόγραμμα από το Route66.

3. Η κάλυψη για την περιοχή της Αττικής που κινήθηκα (Πειραιάς, παραλιακή) ήταν μέτρια. Δεν είχε για παράδειγμα καλή κάλυψη ή τουλάχιστον δεν καταλάβαινε οτι βρισκόμουν στο κομμάτι ΣΕΦ --> Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας και όλο με προέτρεπε να στρίψω αριστερά προς Μοσχάτο πηδώντας προφανώς κάτω από τη γέφυρα !!!

4. Τα σημεία ενδιαφέροντος που ήθελα να περάσω (πχ κάμερες τροχαίας, σημεία με γνωστά μπλόκα) είναι αρκετά κατατοπιστικά. Βάζοντας για παράδειγμα 2 διαφορετικά είδη σημείων (πχ κάμερες και μπλόκα) έχεις 2 διαφορετικά σύμβολα, 2 διαφορετικούς ήχους ειδοποίησης και διαφορετικές αποστάσεις ειδοποίησης. Με ειδοποίησε για ένα δοκιμαστικό σημείο που χρησιμοποίησα στην απόσταση που έπρεπε και με πολύ καθαρό ήχο. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω manual ήχους ειδοποίησης, πχ μέσω φωνής, ώστε να ακούω όποτε πλησιάζω σε ένα σημείο φωνητική ειδοποίηση για το τι είδους σημείο είναι αυτό.

5. Ο ήχος ειδοποίησης πλησιάζοντας ένα POI (τουλάχιστον σε αυτά που περνάω μόνος μου) θα ήθελα να είναι συνεχόμενος μέχρι να φτάσεις στο σημείο αυτό και όχι απλά να χτυπάει 2-3 φορές και μετά να σταματάει.

6. Από πλευράς navigation είναι πολύ καλό όταν κάνει σωστές επιλογές, με καθαρούς ήχους, καθαρά βέλη, πολλές πληροφορίες (αν και τώρα πλέον τις ίδιες σχεδόν παρέχει και το Route66 και μάλιστα στα Ελληνικά). Επίσης, η ταχύτητά του είναι αρκετά μεγάλη στο Ν70, παρόμοια με το Route66 Mobile7 που βελτιώθηκε πολύ σε αυτόν τον τομέα, έτσι πλέον δεν χάνεις καμία στροφή αφού όλα τα προγράμματα σε ειδοποιούν αρκετά μακριά πριν τη στροφή.

7. Κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι ότι λέει ποια λωρίδα να κρατήσεις για να στρίψεις στο επόμενο σημείο οδηγίας, τη στιγμή που το Route66 απλά λέει οδηγείτε δεξιά ή αριστερά.

Συμπέρασμα και προτάσεις:

Το ιδανικό θα ήταν το Route66 με την απλότητά χειρισμού του, το Tom tom με τα επιπλέον χαρακτηριστικά, ειδικά τα POI και το ότι λέει ποια λωρίδα να κρατάς και φυσικά την κάλυψη του Destinator.

Απορίες τώρα:

1. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα πχ σαν το beeline για PDA στο οποίο να περνάς μόνο σημεία ενδιαφέροντος, πχ κάμερες και να σε ειδοποιεί πριν φτάσεις και μέχρι να φτάσεις σε αυτά; Φυσικά με ρυθμιζόμενη απόσταση ειδοποίησης και δυνατότητα πρόσθεσεις πολλών διαφορετικών ειδών σημείων ειδοποίησης.

2. Μάλλον αυτό το πρόγραμμα + χάρτης Ελλάδος θα είναι το ιδανικό και προς το παρόν μόνο το Destinator τα κάνει αυτά, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε Ελληνική έκδοση για Nokia s60.

οχι, ο παλιος χαρτης(route66) δεν εχει καν τη Θεσσαλονικη ενω ο καινουργιος(mobile7) εχει την καλυψη που φανταζεσαι απο τα screenshots που ανεβασα. σχεδον καθολου δηλαδη.

κι αυτο τι ειναι?

Μα φιλε μου ...η Θεσσαλονικη ειναι μεσα στον καινουργιο χαρτη του route 66!!!! ειναι μαλιστα και πολυ καλος χαρτης!! Δεν τον δοκιμασα με το gps μου αλλα μεσα στο Φεβρουαριο θα κατεβω Σαλονικη!!! Θα παρει φωτια οπως το εκαψα στην Αθηνα:p

Τρεις δρομους κεντρικους εχει μονο...

δεν ξερω ο φιλος dmitsos που ειδε την τοσο καλη καλυψη, δε μπορω να καταλαβω. ειδες και μονος, ετσι δεν ειναι;

δεν ξερω ο φιλος dmitsos που ειδε την τοσο καλη καλυψη, δε μπορω να καταλαβω. ειδες και μονος, ετσι δεν ειναι;

Nαι το ειδα αλλα μ'αυτο που ειπε νομιζα οτι βγηκε καινουριος χαρτης, γιαυτο ρωτησα

Οχι δεν εχει βγει τιποτα πιο καινουργιο απο χαρτη για το mobile7!Για το tomtom βγηκε Ελληνικος χαρτης αλλα δεν ξερω πως ειναι!Καλη καλυψη Θεσκης και αλλων μεγαλων πολεων μεριμενουμε απο το destinator μιας και θα εχει τους ιδιους χαρτες με αυτο τον PPC!Και μενα το δικο μου GPS 6με8 δορυφορους πιανει συνηθως!
:)

κι αυτο τι ειναι?

Τρεις δρομους κεντρικους εχει μονο...

Ουπς!!!:X Τι ωρα που το εγραφα κοιτσουσα το TOM TOM που εχει και την Θεσσαλονικη μεσα στο χαρτη για ανατολικη ευρωπη!!!!!:O

Sorry παιδια τα μπερδεψα τα πραγματα!!!!:worry: :ninja:

meta apo merikes evdomades dokimis tou kainouriou Route66 me gps exo na po ta eksis:

To programma exei veltiomeni kalypsi, me perissoteres perioxes kai prosthiki ligo thessalonikis kai ethnikon odon (an kai to dokimasa mono attiki).

Ta lathi omos paramenoun!! Sxedon tipota den exei diorthothei apo ta lathi me elipsis kai tragiko navigation se orismenes periptoseis (ta idia parapona me to palio route66 min ta ksanaanafero).

Sorry alla afto eina aparadekto. Ante pote bgainei to destinator?

εχω το 6680 και το route66 εχω να κανω δυο ερωτησεις:

1η αξιζει να βαλω το mobile7;

2η καπου ακουσα οτι το 6680 δεν δουλευει με συσκευη gps καθολου. υπαρχει περιπτωση να ισχυει κατι τετοιο; εχει ακουσει κανεις τιποτα;

Δεν βρίσκω πουθενα το χάρτη της Ελλάδας μόνο της Αθήνας.Υπάρχει πουθενά???

για το route66/mobile7, οχι. κοιταξε στο θεμα του ΤΟΜ ΤΟΜ maps.

εχω το 6680 και το route66 εχω να κανω δυο ερωτησεις:

1η αξιζει να βαλω το mobile7;

Σαφώς. Το mobile 7 είναι μια βελτιωμένη έκδοση του route66.

2η καπου ακουσα οτι το 6680 δεν δουλευει με συσκευη gps καθολου. υπαρχει περιπτωση να ισχυει κατι τετοιο; εχει ακουσει κανεις τιποτα;

Δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Λογικά θα λειτουργεί κανονικά με όλα τα bluetooth gps. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο να κάνω ένα πρόχειρο τέστ ωστε να μιλήσω με βεβαιότητα μιας και έχω ακόμα το 6630.

Το mobile 7 σίγουρα.

Και το TOM TOM σιγουρα.;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700