Jump to content

Πρόβλημα με πρόσβαση σε αρχεία

YpNoS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειναι τραγικο αυτο που μου συνεβη.. Στα καλα καθουμενα μου εβγαλαν τα windows μηνυμα οτι σε 1 μερα ληγουν.. Δεν του πολυεδωσα σημασια αλλα οταν αναγκαστηκα να κανω επανεκκινηση, τοτε πολυ απλα δεν ανοιγαν... Windows XP Pro.

Ετσι κατεφυγα στην ψυχοφθορα επιλογη του φορμαρισματος καθως για το λειτουργικο εχω ξεχωριστο partition Και δεν θα εχανα πολλα πραγματα..

Ολα καλα, αλλα οχι ολα καλα... το αντιθετο θα ελεγα.. Παω να μπω στον φακελο με τις φωτογραφιες μου (που βρισκεται στο μεγαλυτερο partition του σκληρου) και μου λεει η προσβαση αδυνατη. Το ιδιο για εναν φακελο που εχω αρχεια μεσα και για τα βιντεο μου.. Παραδοξως (και χτυπα ξυλο) ο φακελος με την μουσικη ανοιγει κανονικα..

Το μονο που ειχα κανει στο παρελθον ειναι οτι ειχα κανει τον φακελο 'φωτογραφιες' μη κοινο? απο τις επιλογες του, ωστε να μην μπορει να τον ανοιξει ο λογαριασμος "επισκεπτης" για ευνοητους λογους..

Επειδη εχω φωτογραφιες και βιντεο απο το 2000, υπαρχει καποιος τροπος να τους ξεκλειδωσω? να εχω προσβαση δηλαδη? κοντευω να παθω εγκεφαλικο γιατι υπαρχουν αρχεια και φωτογραφιες απο ατομα που δεν υπαρχουν πια στην ζωη.. Καταλαβαινετε.

Επισης, και δεν ξερω κατα ποσο εχει σημασια, και τα windows που ξαναπερασα μου βγαζουν τωρα μηνυμα πως εχω 30 μερες για ενεργοποιηση ενω τοσα χρονια δουλευαν κανονικα..

Οποιος ξερει, ας βαλει μια ιδεα κατω και να σωσει εναν χρηστη του Myphone απο σιγουρο εγκεφαλικο.

Ευχαριστω εκ των προτερων,

Dream big and dare to fail..

Δοκιμασες να μπεις μεσω καποιου αλλου λειτουργικου?

Πχ, εμενα μεσω windows οταν δεν ειμαι στο προφιλ μου, και παω να μπω απο αλλο προφιλ στα αρχεια μου, μου απαγορευει την προσβαση, αλλα οταν προσπαθησα να μπω μεσω ενος Linux Live cd, τα ανοιγε κανονικα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δοκιμασες να μπεις μεσω καποιου αλλου λειτουργικου?

Πχ, εμενα μεσω windows οταν δεν ειμαι στο προφιλ μου, και παω να μπω απο αλλο προφιλ στα αρχεια μου, μου απαγορευει την προσβαση, αλλα οταν προσπαθησα να μπω μεσω ενος Linux Live cd, τα ανοιγε κανονικα.

linux live CD? πως γινεται αυτο ακριβως? παιδια αν υπαρχει τροπος, πραγματικα πρεπει να μαθω.. απελπισια κυριολεκτικα.

Ευχαριστω για την απαντηση σου και ελπιζω σε διευκρινησεις.

Ελπίζω να μην έχεις κάνει encrypt τα αρχεία. Ίσως αρκεί να αλλάξεις μόνο τον owner. Διάβασε για αρχή προσεκτικά αυτό το post: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1686137#post1686137

Ελπίζω να μην έχεις κάνει encrypt τα αρχεία. Ίσως αρκεί να αλλάξεις μόνο τον owner. Διάβασε για αρχή προσεκτικά αυτό το post: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1686137#post1686137

Το μονο που μπορουσα να κανω απο ολα εκεινα ηταν αυτο το παρακατω:

Στην πρώτη εικόνα τσέκαρε αυτό που λέει "Αντικατάσταση κατόχου στα δευτερεύοντα κοντέινερ και αντικείμενα". Πριν από αυτό όμως, επέλεξε σε ποιόν χρήστη θα το κάνεις

Το εκανα και εχω παλι προσβαση...

Πραγματικα τι ηλιθιο προβλημα... Και τι μπορουσε να μου στοιχισει..

Σας ευχαριστω πραγματικα!

Το μονο που μπορουσα να κανω απο ολα εκεινα ηταν αυτο το παρακατω:

Το εκανα και εχω παλι προσβαση...

Πραγματικα τι ηλιθιο προβλημα... Και τι μπορουσε να μου στοιχισει..

Σας ευχαριστω πραγματικα!

Δεν είναι πρόβλημα. Τα αρχεία που βρίσκονται στο Documents and Settings έχουν διαφορετικά δικαιώματα από τα υπόλοιπα, και δεν μπορούν να διαβαστούν από άλλους χρήστες. Φυσικά αν οι άλλοι χρήστες είναι administrators μπορούν να πάρουν το ownership.