Jump to content

[S60 3rd Edition] Internet telephony

john74
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

χρησημοποίησα icall σε χώρες της μέσης ανατολής (Κλασσική roaming κλήση 3.75 e/min) με ν95 8g και Wifi των ξενοδοχείων. Φόρτωνα μάλιστα κάρτες talktalk και όλα καλά. Κλήσεις άψογες λες και ήμουν δίπλα και σε σταθερά και σε κινητά σε ελλάδα. Γλύτωσα πολλά φράγκα τις 15 μέρες που ήμουν εκεί. Το συνυστώ ανεπυφύλακτα:lol: Είχα πάρει και γεωγραφικό αριθμό (1 ε/μήνα) και με καλούσαν κιόλας κανονικά!!

Έχεις μήπως τις ρυθμίσεις..?Αν και μου κάνει καταχώρηση..απλά δεν ακούω κ δεν καλεί καν, μάλλον κάτι άλλο φταέι:(

• Απαντήσεις 346
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχεις μήπως τις ρυθμίσεις..?Αν και μου κάνει καταχώρηση..απλά δεν ακούω κ δεν καλεί καν, μάλλον κάτι άλλο φταέι:(

Menu>Tools>Settings>Connection>SIP Settings

Profile name: I-Call

Service profile: IETF

Default access point: Select What AP do you want to use

Public user name: username@i-call.gr

Use Compression: No

Registration: Always on [if you want]

Use security: No

Proxy server

Proxy server address: i-call.gr

Realm: i-call.gr

Username: username

Password: ****

Allow loose routing: Yes

Transport type: Auto

Port: 5060

Registar Server

Registar serv. addr.: i-call.gr

Menu>Tools>Settings>Connection>Internet tel. settings

Name: Choose any name you want

SIP profiles: I-Call

Menu>Tools>Settings>Connection>SIP Settings

Profile name: I-Call

Service profile: IETF

Default access point: Select What AP do you want to use

Public user name: username@i-call.gr

Use Compression: No

Registration: Always on [if you want]

Use security: No

Proxy server

Proxy server address: i-call.gr

Allow loose routing: Yes

Registar Server

Registar serv. addr.: i-call.gr

Menu>Tools>Settings>Connection>Internet tel. settings

Name: Choose any name you want

SIP profiles: I-Call

Τα ίδια εχω βάλει εκτός του proxy server που τα άφησα default γιατί αλλιώς δεν έκανε σύνδεση

Τα ίδια εχω βάλει εκτός του proxy server που τα άφησα default γιατί αλλιώς δεν έκανε σύνδεση

Άψογος!!! Χωρίς proxy έπαιξε και σε μένα! Thanx παίδες :)

• 2 weeks later...

Καλησπέρα. Δοκίμασα τις παραπάνω ρυθμίσεις με το nokia e51. Το i-call.gr και το voipdiscount που δοκίμασα στο ασύρματο του σπιτιού μου, βγάζουν μη καταχωρημένο. Ωστόσο δοκίμασα και στο wifi φίλου μου και εκεί συνδέθηκαν κανονικά με τις ίδιες ρυθμίσεις. Σπίτι μου έχω double play της hol με ρούτερ το fritz!box ενώ στο σπίτι του φίλου που κατάφερα να συνδεθώ έχει forthnet 2play με ρούτερ της linksys. Δοκίμασα με ή χωρίς proxy αλλά από το σπίτι τίποτα..

Φυσικά σελίδες κ χρήση του wifi κάνω κανονικά μέσω του κινητού στο ασύρματο του σπιτιού μου.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό και αν πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο ρούτερ μου για να έχω voip μέσω i-call.gr ή voipdiscount.

Ευχαριστώ.

μήπως δεν άνοιξες τα ports στο router? δεν ξέρω αν όντως φταίει αυτό...απλά δίνω μια πιθανη εξήγηση.

Όχι δεν άνοιξα κάποια πόρτα, γιατί δεν είδα ότι είναι απαραίτητο. Βέβαια ούτε στο linksys είχα ανοίξει. Δηλαδή σε κάθε ασύρματο θα πρέπει να έχει κ ανοιχτή πόρτα? Θα το δοκιμάσω να κάνω port forward την 5060 για τα udp.

Όχι δεν άνοιξα κάποια πόρτα, γιατί δεν είδα ότι είναι απαραίτητο. Βέβαια ούτε στο linksys είχα ανοίξει. Δηλαδή σε κάθε ασύρματο θα πρέπει να έχει κ ανοιχτή πόρτα? Θα το δοκιμάσω να κάνω port forward την 5060 για τα udp.

μερικά ροθτερ εχουν firewall ενσωματωμένο στο μενου. Για τσέκαρε το!!

Καταρχήν την 5060 δεν με αφήνει να την κάνω forward μάλλον γιατί είναι στο εύρος των blacklisted. Επίσης δεν νομίζω να έχει σχέση με το port forward ή το ενσωματωμένο firewall. Ίσως το fritz!box και η hol να θέλουν κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις για τη χρήση voip, με sip i-call, hol.evoice κτλ αλλά εγώ δε ξέρω τι και πώς να το πειράξω. Και όσο σκέφτομαι την ιδέα της τεχνικής υποστήριξης νιώθω έλκος.

edit. Μίλησα με τεχνικό της hol και μου είπε ότι είναι ήδη η γραμμή μου voip και για να χρησιμοποιήσω κάποιο λογαριασμό θα πρέπει να απενεργοποιήσω μία από της 2 γραμμές μου.... κ πάλι δν ήταν σίγουρος.. κ τα γνωστά.. Αν είναι η γραμμή voip κ χρησιμοποιέι την ίδια πόρτα λογικό να έχω πρόβλημα όταν πάω να συνδεθώ.

• 1 month later...

Γειά χαρά.

'Εχω ήδη λογαριασμό στο SIP Discount όπου και το χρησιμοποιώ για κλήσεις από το σταθερό μου προς Αμερική.

Υπάρχει τρόπος να κάνω τις κλήσεις αυτές ενεργοποιόντας το SIP στο κινητό μου (Ε66);

Αυτό που αναφέρει το SIP είναι το παρακάτω... αλλά έχω ψιλο-μπλεχτεί!

Καμμιά ιδέα από κάποιον που το έκανε σε ανάλογο κινητό (π.χ. Ν95, Ν96);

SIP port : 5060

Registrar : sip.sipdiscount.com

Proxy server : sip.sipdiscount.com

Outbound proxy server : leave empty

Account name : your SipDiscount username

Password : your SipDiscount password

Display name/number : your sipusername or sipnumber

Stunserver (option) : stun.sipdiscount.com

Χρησιμοποιόντας το Nimbuzz στο κινητό μου, συνδέομαι κανονικά σε MSN, Skype, ICQ και επίσης και στο SIP που περιγράφω στο προηγούμενο μήνυμα.

Κατέβασα το ίδιο πρόγραμμα και κατάφερα και από το PC να συνδεθώ με όλα αυτά τα Communites που μόλις έγραψα.

Επίσης, έχοντας εγκαταστήσει το Nimbuzz στο κινητό και καθώς είμαι ON LINE, μπορώ να κάνω "ιντερνετική" κλήση μέσω SIP. Είμαι βέβαιος γιατί όταν πήγα να καλέσω το σπίτι μου με αυτό τον τρόπο, στην αναγνώριση είδα να λέει "απόκρυψη".

Αν κατάφερνα να σετάρω και το Ε66 στο σημείο Menu=>Εργαλεία=> Ρυθμίσεις=>Σύνδεση=> Ρυθμίσεις SIP & τηλέφωνο διαδικτύου, θα ήμουν αρκετά χαρούμενος.

Σε Nokia e-90 εχουμε

Μενού > εργαλεία > Ρυθμίσεις > Σύνδεση > Ρυθμίσεις SIP > Νεο προφίλ >

Ονομα προφίλ : Discount

Προφιλ υπηρεσίας : IEFT

Ονομα χρήστη : username@sip.sipdiscount.com

συμπίεση : όχι

χρήση ασφάλειας : όχι

---

Διακομηστής Μεσολάβησης >

Διευθυνση διακομ. μεσολαβ. : sip.sipdiscount.com

τομέας προστασίας : sip.sipdiscount.com

ονομα χρήστη : to username sou (sketo)

κωδικός : to pass sou

port 5060

Τα ίδια και για τον registar. Μετα πας μία πίσω και επιλέγης Τηλ. Διαδικτύου. > φτειάχνεισ ενα προφίλ και βάζεις το προφίλ του SIP που εφτειαξες πριν.

Αν έχεις κάνει όλα σωστα δεν έχεις παρά να βρείς μια συνδεση (πιό καλά wifi) να πατήσεις τον αριθμό που θέλεις και να επιλέξεις > Κλήση διαδυκτίου.

Αυτά. καλη επιτυχία!

Χίλια ευχαριστώ φίλε.

'Εκανα ότι μου είπες και ενώ στην αρχή μου έβγαζε "όχι καταχωρημένο", μόλις επέλεξα να κάνω κλήση μέσω διαδυκτίου... έπαιξε.

Αν μπορούσα να καλέσω και το σπίτι μου (για δοκιμή) θα ήταν τέλεια.

Φυσικά καλώ με 0030.... αλλά παραμένει στο "πραγματοποίηση κλήσης".

'Ομοια, χρησιμοποιώντας το Nimbuz, προσπάθησα να κάνω κλήση (πάλι μέσω του sipdiscount) στο σπίτι... και πάλι κάνει τα ίδια.

Θα δοκιμάσω να καλέσω κανέναν συγγενή στο Αμέρικα για να βεβαιωθώ ότι παίζει σωστά.

Και πάλι ευχαριστώ φίλε pReHiStoRik.

Να είσαι πάντα καλά.

Τίποτα φίλε μου να είσαι καλα. Εγώ καλώ κανονικά σπίτι μου και γενικά σε σταθερά στην ελλάδα απλά και μόνο γράφωντας τον αριθμό και επιλέγοντας "κλήση διαδυκτίου" αλλά δεν έχω την εταιρία που έχεις εσυ έχω μία "nonoh". ίσως είναι και θέμα τηλεφώνου δεν ξέρω και εγώ τώρα αρχισα να ασχολούμε με voip από κιν. σε γενικές γραμμές θα σε βολέψει πολύ.

Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι ρυθμίσεις. Κάνε καμιά δοκιμή και θα το φέρεις στα μέτρα σου.

Υ.Γ. Να ξέρεις ότι την πρώτη φορά που θα κάνεις κλήση θα κάνει "log in" στον λογαριασμό σου και θα μένει μόνιμα συνδεδεμένο μέχρι να φύγεις από το παιδίο δράσης του wifi είτε να επιλέξεις μόνος σου μεσα απο το μενού "Συνδέσιμότητα". Αυτά για να μην απορεις γιατί σου έπεσε η μπαταρία ή μην στείλεις κανένα sms ή πάρεις κανένα τηλ. καταλάθος.

Υ.Γ. Να ξέρεις ότι την πρώτη φορά που θα κάνεις κλήση θα κάνει "log in" στον λογαριασμό σου και θα μένει μόνιμα συνδεδεμένο μέχρι να φύγεις από το παιδίο δράσης του wifi είτε να επιλέξεις μόνος σου μεσα απο το μενού "Συνδέσιμότητα". Αυτά για να μην απορεις γιατί σου έπεσε η μπαταρία ή μην στείλεις κανένα sms ή πάρεις κανένα τηλ. καταλάθος.

Το διαπίστωσα στην πορεία.

'Ηταν κλειστές όλες οι εφαρμογές και μου είχε ανοιχτό το εικονίδιο του WLAN καθώς και ένα εικονίδιο με μια γη και ενα ακουστικό.

'Εκανα restart και ξεμπλόκαρε!

Πάντως διαπίστωσα το εξής.

'Οταν έκανα κλήση (μέσω διαδικτύου φυσικά), φυσικά έβαλα το +30 και μετά το νούμερο.

Διαπίστωσα πως στην οθόνη μου πρόσθεσε και ένα @sip και κάτι άλλο που δεν χώραγε στην οθόνη.

Δυστυχώς κλήση δεν πραγματοποιήθηκε, όση ώρα και αν περίμενα.

Συνδέθηκα μέσω nimbuz (ένα πρόγραμμα για το κινητό που σε συνδέει σε MSN-Skype-ICQ και άλλα παρόμοια messenger). Το πρόγραμμα αυτό μου επιτρέπει να συνδεθώ και μέσω του SIP. 'Οταν προσπάθησα να κάνω κλήση από το SIP, η κλήση έγινε κανονικά (μετά από μερικά δευτερόλεπτα)!

'Αβυσσος η ψυχή της ΝΟΚΙΑ!

Ego παντως με το voipdiscount κανω απροβληματιστα κλησεις απλα πατωντας κληση διαδικτιου
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορείς να πραγματοποιήσεις κλήσης μέσω του E90 εγκαθιστώντας ένα από τα fring, skype beta 2, Nimbuzz και άλλα θα μπορείς να κάνεις κλήσεις μέσα από αυτά τα προγράμματα. SIP γίνεται με το skype καθώς είναι γνωστό ότι το skype χρησιμοποιεί p2p πρωτοκολλο.

Μεσω 3G δεν γινεται να καταφερουμε τιποτα ε?

Προσπάθησα μέσω i-mode και δεν συνδεεται καν. μπορεί να μην το έκανα σωστα κιόλας.

Γίνεται με imode η wind plus?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Γίνεται με imode η wind plus?

εγώ που προσπάθησα δεν συνδέθηκε καθόλου...αν κάποιος το καταφέρει ας το πει.

Ego παντως με το voipdiscount κανω απροβληματιστα κλησεις απλα πατωντας κληση διαδικτιου

'Οταν κάνεις κλήση σε αριθμό και προσθέτεις το +30 μπροστά... βλέπεις μήπως στο τελείωμα του αριθμού ένα @sip.τάδε;

Εμένα μετά τον αριθμό, στην οθόνη βλέπω να μου προσθέτει ένα @sip.sipdicsount.com και δεν ξέρω αν είναι λογικό αυτό.