gkr41 Δημοσιεύτηκε April 11, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 11, 2007 Έχω ADSL γραμμή over ISDN και θέλω να μετακομίσω σε ΑΛΛΟ ΟΡΟΦΟ. Γίνεται να μεταφερθεί η γραμμή χωρίς να τρέχω στον ΟΤΕ; Μου είπαν πως γίνεται εύκολα, πειράζοντας 1-2 καλώδια στο κουτί της πολυκατοικίας. Καταρχήν είναι είναι εφικτό αυτό και αν ναι, θα έχω τίποτα προβλήματα με τον ΟΤΕ αν πάει κάτι στραβά; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. April 11, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2007 Έχω ADSL γραμμή over ISDN και θέλω να μετακομίσω σε ΑΛΛΟ ΟΡΟΦΟ. Γίνεται να μεταφερθεί η γραμμή χωρίς να τρέχω στον ΟΤΕ; Μου είπαν πως γίνεται εύκολα, πειράζοντας 1-2 καλώδια στο κουτί της πολυκατοικίας. Καταρχήν είναι είναι εφικτό αυτό και αν ναι, θα έχω τίποτα προβλήματα με τον ΟΤΕ αν πάει κάτι στραβά; Αρκεί ο ηλεκτρολόγος σου να αλλάξει τα καλώδια στον κατανεμητή που βρίσκεται εντός της πολυκατοικίας, ώστε να αποσυνδέσει τα καλώδια που πηγαίνουν στον όροφο που μένεις τώρα και να συνδέσει αυτά του άλλου ορόφου. Εαν ο ηλεκτρολόγος εντοπίσει τα σωστά καλώδια δε θα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν γεννήτριες σήματος που διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία. Οι ηλεκτρολόγοι έχουν τέτοια. Aπό την άλλη αυτή την αλλαγή ο ΟΤΕ τη χρεώνει €18,33 οπότε αν δεν χρειάζεσαι τον ηλεκτρολόγο για άλλο λόγο, μάλλον θα σου έρθει φθηνότερα να το ζητήσεις από τον ΟΤΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 11, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2007 18 ευρώ; Ήμαρτον :wacko: Βασικά δεν είναι τόσο τα λεφτά, αλλά φοβάμαι οτι θα καθυστερήσουν και θα μείνω χωρίς τηλέφωνο... Υπάρχει φοιτητής ηλεκτρολογίας στην πολυκατοικία. Θα τον βάλω να κάνει τη δουλειά τσάμπα. Μήπως ξέρεις πόσα καλώδια πρέπει να αλλαχτούν και τι θα γίνει αν κάνουμε κανά λάθος και τα χαλάσουμε όλα; Το "Αν στον ίδιο χώρο λειτουργεί και άλλη Τηλεφωνική Σύνδεση δεν καταβάλλεται τέλος μεταφοράς τηλεφωνικής σύνδεσης" τι ακριβώς σημαίνει; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. April 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2007 Μήπως ξέρεις πόσα καλώδια πρέπει να αλλαχτούν και τι θα γίνει αν κάνουμε κανά λάθος και τα χαλάσουμε όλα; Στον κατανεμητή που βρίσκεται εντός της πολυκατοικίας (συνήθως στο ισόγειο ή το υπόγειο), κατεβαίνουν όλα τα καλώδια από όλα τα διαμερίσματα (1 ή 2 ζευγάρια από κάθε διαμέρισμα). Επίσης εκεί έρχονται οι εισαγωγές γραμμών ΟΤΕ από το δρόμο, οι οποίες συνδέονται με τα καλώδια που προανέφερα ώστε να φτάνουν οι γραμμές στα διαμερίσματα. Ο ηλεκτρολόγος πρέπει αφού τα βρει (χρησιμοποιώντας γεννήτρια σήματος ή άλλη μέθοδο) να αποσυνδέσει τα καλώδια που πηγαίνουν στον όροφο που μένεις τώρα και να συνδέσει αυτά του άλλου ορόφου. Αν δεν το έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν, πιθανόν να μη γνωρίζει πως γίνεται και να δημιουργήσει πρόβλημα στα τηλέφωνα των υπολοίπων. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να φωνάξεις τον ΟΤΕ ή κάποιον ηλεκτρολόγο που να ξέρει. Το "Αν στον ίδιο χώρο λειτουργεί και άλλη Τηλεφωνική Σύνδεση δεν καταβάλλεται τέλος μεταφοράς τηλεφωνικής σύνδεσης" τι ακριβώς σημαίνει; Mάλλον εννοεί ότι αν στο διαμέρισμα που θέλεις να μεταφέρεις τη γραμμή λειτουργεί ήδη τηλεφωνική σύνδεση στο όνομά σου, δε σου χρεώνουν τη μεταφορά, αλλά επιβεβαίωσέ το με το 134 τι εννοούν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. April 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2007 Αν η μεταφορά γίνει από τον ηλεκτρολόγο,δεν θα πρέπει να είναι ενήμερος και ο ΟΤΕ;Αν στο μέλλον βάλει dsl αυτός που μένει στον άλλο όροφο δεν θα υπάρξει μπέρδεμα αν δεν το ξέρει ο ΟΤΕ;Ή δεν έχει σημασία αν γίνει σωστά η μεταφορά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. April 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2007 Αν η μεταφορά γίνει από τον ηλεκτρολόγο,δεν θα πρέπει να είναι ενήμερος και ο ΟΤΕ;Αν στο μέλλον βάλει dsl αυτός που μένει στον άλλο όροφο δεν θα υπάρξει μπέρδεμα αν δεν το ξέρει ο ΟΤΕ;Ή δεν έχει σημασία αν γίνει σωστά η μεταφορά; Δεν είμαι βέβαιος ότι ο ΟΤΕ γνωρίζει σε ποιόν όροφο είναι το διαμέρισμα του κάθε πελάτη. Δεν έχει σχέση τι θα κάνει με τα τηλέφωνα και το Internet αυτός που θα κατοικήσει μετά στο παλιό διαμέρισμα, αφού η αλλαγή θα έχει γίνει από τον κατανεμητή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geram Δημ. April 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2007 Στις καινούργιες πολυκατοικίες υπάρχει κατανεμητής μέσα στην πολυκατοικία με προκαθορισμένα καλώδια για κάθε διαμέρισμα, και μάλιστα αυτή η κατανομή έχει γνωστοποιηθεί στον ΟΤΕ με σχέδια του ηλεκτρολόγου, προτού καν γίνει η πρώτη τηλεφωνική σύνδεση στη πολυκατοικία. Οπότε ναι μεν μπορείς να πειράξεις τα καλώδια, αλλά μετά δεν θα συμφωνούν με τα σχέδια που έχει ο ΟΤΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. April 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2007 Οπότε καλό είναι να το γνωστοποιήσει αυτός που κάνει την αλλαγή γιατί σε Χ χρόνια καθώς θα περνάνε τα καλώδια των 1Τbit :hypno: :rotfl: μπορεί να βάλουν το καλό στην γιαγιά και ο super cyber πιτσιρικάς να είναι με το χάλκοκαλώδιο και να ψάχνεται γιατί εν τρέχει το σύστημά του. Πάντως όταν γίνονται τέτοιες αλλαγές τουλάχιστον ένα χαρτάκι κολλημένο από μέσα στον κατανεμητή που να εξηγεί τι έγινε δεν είναι κακή ιδέα. Μελλοντικά γλυτώνεις από πολλά. :cool: Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 13, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2007 Δε νομίζω να χρειάζεται επεξηγηματικο χαρτάκι. Η γραμμή που ερχόταν απ' έξω και πήγαινε στο Α διαμέρισμα, τώρα πηγαίνει στο Β. Αυτός που θα πάει στο Α και ζητήσει να βάλει τηλέφωνο, θα έρθει ο ΟΤΕ και θα του το συνδέσει κανονικά στο διαμέρισμά του (θα το βρει ελεύθερο). Που μπορεί να γίνει μπέρδεμα; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. April 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2007 Το "Αν στον ίδιο χώρο λειτουργεί και άλλη Τηλεφωνική Σύνδεση δεν καταβάλλεται τέλος μεταφοράς τηλεφωνικής σύνδεσης" τι ακριβώς σημαίνει; Σημαίνει ότι αν λειτουργεί στο χώρο άλλη γραμμή -δεν παίζει ρόλο σε ποιανού στοιχεία είναι- τότε δεν πληρώνεις τη μεταφορά (αυτό ισχύει μόνο για PSTN γραμμές) :happy: ps. o OTE ξέρει σε ποιο όροφο μπαίνει ένα τηλέφωνο....όταν κάνεις αίτηση για νέα σύνδεση ή μεταφορά, σε ρωτούν σε ποιο όροφο θα μπει το τηλέφωνο! Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. April 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2007 Είσαι υποχρεωμένος να ζητήσεις την μεταφορά από τον ΟΤΕ, όσο απλή και να είναι η διαδικασία. Δεν πρόκειται να μείνεις χωρίς τηλέφωνο, παρά μόνο για όσο χρόνο χρειαστεί ο τεχνικός για την αλλαγή (10-15 λεπτά) και δεν πρόκειται να αλλάξει ο αριθμός κλήσης Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2007 Μα αν μετακομίσω σήμερα και ο τεχνικός έρθει σε 5 μέρες, θα είμαι 5 μέρες χωρίς τηλέφωνο... Anyway, έριξα μια ματιά στο κουτί και δεν υπάρχει κάποιο σχεδιάγραμμα που να δείχνει ακριβώς σε ποιό διαμέρισμα αντιστοιχεί το κάθε καλώδιο (πέρα από το δικό μου που έχει βελάκι), οπότε νομίζω θα είναι δύσκολο να βρω αυτό του νέου διαμερίσματος. Θα κάνω αίτηση καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. April 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2007 Μα αν μετακομίσω σήμερα και ο τεχνικός έρθει σε 5 μέρες, θα είμαι 5 μέρες χωρίς τηλέφωνο... Anyway, έριξα μια ματιά στο κουτί και δεν υπάρχει κάποιο σχεδιάγραμμα που να δείχνει ακριβώς σε ποιό διαμέρισμα αντιστοιχεί το κάθε καλώδιο (πέρα από το δικό μου που έχει βελάκι), οπότε νομίζω θα είναι δύσκολο να βρω αυτό του νέου διαμερίσματος. Θα κάνω αίτηση καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Για αυτό το λόγο κάνεις την αίτηση λίγες μέρες νωρίτερα. Εγώ όταν μετακόμισα πρόσφατα έκανα αίτηση μεταφοράς μία εβδομάδα πριν τη μετακόμιση. Μία μέρα πριν μετακομίσω συνδέθηκε στο καινούργιο σπίτι το τηλέφωνο. Αλλά εντάξει, λίγο το κακό. Έχεις για 5 μέρες το κινητό! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2007 Για το Internet το θέλω κυρίως. Έλειπα για Πάσχα βασικά και σήμερα ήρθα. Δε σκέφτηκα να κάνω online την αίτηση... :stupid: Ντάξει, θα αφησω το router πάνω και θα την αράζω εδώ με το laptop μέχρι να μεταφερθεί η γραμμή :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. April 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2007 Πάρε 134 καλύτερα...Online μπορεί να σε καθυστερήσει κι άλλο...:) Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 17, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2007 Πήγα από εκεί τελικά. Ελπίζω να μου το μεταφέρουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας... Thanks all για τις απαντήσεις σας :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. April 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2007 Τρεις μέρες μετά την αίτηση που έκανες πρέπει να πάρεις τηλ τους τεχνικούς για να κλείσεις ραντεβού!Στο είπαν αυτό από το κατάστημα?? Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 19, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2007 Όχι!!!!! Μου είπε οτι θα επικοινωνήσουν αυτοί στον αριθμό που άφησα στην αίτηση. :worry: Θα πάρω στο 134 (αυτός δεν είναι ο αριθμός?) αύριο το πρωί να το ξεκαθαρίσω... Πάντως μόνο ο κύριος αριθμός έχει κοπεί και δε μπορώ να κάνω κλήσεις, ο δεύτερος (MSN πως στο καλό λέγεται) δουλεύει και ADSL έχω κανονικά. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts