Jump to content

[Off-topic] The «Ultimate» File Sharing thread

katsifis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειμαι συγουρος οτι η απορια μου εχει χιλιο υποθει....και για αυτο ζητω συγνωμη αλλα το να διαβασεις 300 σελιδες...ειναι αδυνατο....Λοιπον εχω το router fritzboxfon....και κατεβαζω μεσω torrent και οι ταχυτητες ειναι τραγικες (στα 1024 ειμαι) κατεβαζω οχι πανω απο 10κβ...υπαρχει καποιος οδηγος στα ελληνικα για να κανω τις ρυθμησεις...η καπιος που εχει ιδιο router....μην με παραπεπσεται στο κλασικο site που εχει αναφερθει πιο πανω...τα αγγλικα μου μου ειανι χαλια....ευχαριστω και συγνωμη για τα ορθογραφικα κου λαθη...

BASSstarlet said:
Η εξωτερική IP,αυτή που βάζεις στο connection settings.

Nαι αυτή τη ρυθμίζω πάντα.Τώρα πείραξα κάτι και κάνει μόνο upload.Στο search δε βρίσκει τίποτα ότι και να ψάξω.Τι να συμβαίνει άραγε?Άλλαξα κάτι εκεί με το register που ζητούσε,έβαλα password μπάς και χρειαζόταν,αλλά μόνο αυτο κατάφερα!:p;)Τι άλλο μπορώ να κοιτάξω?

ΕditQΕπίσης τώρα είδα ότι βγάζει αυτό το μήνυμαQ****Register your nick now. Just right-click and see your commands****Πήγα στο commands αλλά δέ ξέρω τι πρέπει να πατήσω εκεί.plz help!

Το register δεν επηρεάζει το search,αλλού ψάξε.

Θυμήσου τι άλλαξες γενικά στο pc μέχρι που λειτουργούσε σωστά το dc.

Δες επίσης μήπως άλλαξε το IP του router.

katsifis said:
Ειμαι συγουρος οτι η απορια μου εχει χιλιο υποθει....και για αυτο ζητω συγνωμη αλλα το να διαβασεις 300 σελιδες...ειναι αδυνατο....Λοιπον εχω το router fritzboxfon....και κατεβαζω μεσω torrent και οι ταχυτητες ειναι τραγικες (στα 1024 ειμαι) κατεβαζω οχι πανω απο 10κβ...υπαρχει καποιος οδηγος στα ελληνικα για να κανω τις ρυθμησεις...η καπιος που εχει ιδιο router....μην με παραπεπσεται στο κλασικο site που εχει αναφερθει πιο πανω...τα αγγλικα μου μου ειανι χαλια....ευχαριστω και συγνωμη για τα ορθογραφικα κου λαθη...

και καπιο sait αν ειναι ευκολο....με τορεντ που να φενεται ποσοι εχουν το καθε αρχειο

BASSstarlet said:
Το register δεν επηρεάζει το search,αλλού ψάξε.

Θυμήσου τι άλλαξες γενικά στο pc μέχρι που λειτουργούσε σωστά το dc.

Δες επίσης μήπως άλλαξε το IP του router.

Δε μπορώ να θυμηθώ γιατί το pc άλλαξε οριστικά καθώς έκανα φορμάτ.Πως θα το αλλάξω στο πρόγραμμα το ΙΡ?

Μάλλον κάτι παίζει με το zone alarm και τις ρυθμίσεις του.Τό έβαλα πρώτη φορά και δε ξέρω ποιά ακριβώς χρειάζεται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Προς katsifis

Η ταχύτητα δεν είναι μόνο θέμα ρυθμίσεων αλλά και αναλογίας αυτών που έχουν και μοιράζουν το torrent προς αυτούς που το κατεβάζουν. Μπορεί δηλαδή να κατεβάζεις torrents που έχουν λίγους seeders και πολλούς leechers. Ο αριθμός των seeders και των leechers φαίνονται στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς (π.χ. utorrent). Ψάξε μήπως βρεις άλλο αρχείο torrent με περισσότερους seeders σε άλλο tracker (κάποιον private ίσως).

Περί ρυθμίσεων, φρόντισε οπωσδήποτε η ταχύτητα που ανεβάζεις να μην είναι απεριόριστη, αλλά ρυθμισμένη στο 22. Τέλος, καθώς περνά η ώρα που το έχεις ανοιχτό, θα δεις ότι οι ταχύτητες αυξάνονται (όχι δραματικά βέβαια).

Sites: Πανικός! mininova.org?

dr_geo said:
Προς katsifis

Η ταχύτητα δεν είναι μόνο θέμα ρυθμίσεων αλλά και αναλογίας αυτών που έχουν και μοιράζουν το torrent προς αυτούς που το κατεβάζουν. Μπορεί δηλαδή να κατεβάζεις torrents που έχουν λίγους seeders και πολλούς leechers. Ο αριθμός των seeders και των leechers φαίνονται στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς (π.χ. utorrent). Ψάξε μήπως βρεις άλλο αρχείο torrent με περισσότερους seeders σε άλλο tracker (κάποιον private ίσως).

Περί ρυθμίσεων, φρόντισε οπωσδήποτε η ταχύτητα που ανεβάζεις να μην είναι απεριόριστη, αλλά ρυθμισμένη στο 22. Τέλος, καθώς περνά η ώρα που το έχεις ανοιχτό, θα δεις ότι οι ταχύτητες αυξάνονται (όχι δραματικά βέβαια).

Sites: Πανικός! mininova.org?

τι εννοεις με private??Επισης ξερω οτι πρεπει η σημαιουλα στο κατω μερος του τορεντ...πρεπει να ειναι στο πρασινο...και οχι σο κοκκινο που ειναι σε εμενα....οποτε κατι εινα λαθος

mi3s said:
Δε μπορώ να θυμηθώ γιατί το pc άλλαξε οριστικά καθώς έκανα φορμάτ.Πως θα το αλλάξω στο πρόγραμμα το ΙΡ?

Μάλλον κάτι παίζει με το zone alarm και τις ρυθμίσεις του.Τό έβαλα πρώτη φορά και δε ξέρω ποιά ακριβώς χρειάζεται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

http://www.PortForward.com

Εχει οδηγίες για τα router αλλά και για τα περισσότερα firewall.

Αν δεν έχεις φτιάξει static ip στην κάρτα δικτύου,υπάρχει μια περίπτωση να έχει αλλάξει,και να πρέπει να το αλλάξεις και στο router.

Η καλύτερη λύση είναι όμως να μπεις στο Helpdesk κάποιου ελληνικού hub και να ζητήσεις βοήθεια για τις ρυθμίσεις.

katsifis said:
τι εννοεις με private??Επισης ξερω οτι πρεπει η σημαιουλα στο κατω μερος του τορεντ...πρεπει να ειναι στο πρασινο...και οχι σο κοκκινο που ειναι σε εμενα....οποτε κατι εινα λαθος

Δεν έχεις ανοίξει πόρτες για το utorrent,γι αυτό στο βγάζει.Δες το παρακάτω link και προσπάθησε με τις εικόνες αφού δεν ξέρεις αγγλικά.Δεν είναι δύσκολο..αν δεν τα καταφέρεις στείλε πμ :)

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/FRITZ/WLAN3030/Utorrent.htm

Υπάρχει σχετικό post στο Computing FAQ για τις ρυθμίσεις που χρειάζονται για να χρησιμοποιήσετε προγράμματα p2p file sharing. Επίσης υπάρχει σχετικό post, πάλι στο Computing FAQ που εξηγεί πως λειτουργεί το πρωτόκολλο bittorrent.

Μην ρωτάτε συνεχώς τα ίδια πράγματα. Έχουν γραφτεί άπειρες φορές στο επισημασμένο για το file sharing, αλλά μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα, ψάχνοντας ελάχιστα.

Μάθετε να ψάχνετε!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...