Jump to content

Black screen after windows XP logo but boots up...

sonymobby
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οτι λεει ο τιτλος. Το εψαξα πολυ στο νετ αλλα σε ολουσ κολλα εκει ενω εμενα μενα για περιπου 1 λεπτο και μετα μπαινει. Ολα δουλευουν μια χαρα αλλα αν δεν ειχε αυτο το προβλημα το boot up θα ηταν πολυ γρηγορο και ειναι πολυ σπαστικο και κουραστικο. Αυτο που με τρελενει ειναι πως εκανα φορματ το Σαββατο μετα απο πολλα ψιλο προβληματα που υπαρξαν. Τοτε δεν ειχα αυτο το προβλημα. Καποιοι λενε για graphics drivers προβλημα αλλα εγω εκανα reinstall. Απο οτι θυμαμε ομως το προβλημα ξεκινησε μετα που εκανα install drivers 93.71 της nvidia. Φυσικα δεν ειναι σιγουρος απολυτα επειδη εκανα μαζικα installations... Πεστε κατι να με βοηθησετε. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο hardware problem εφοσον μετα ολα ειναι μια χαρα.

Επισης εχω και ενα αλλο προβλημα, πολυ δευτερευον αλλα θα ηταν καλο να λυθει! Οταν κλεινω το PC το zonealarm γινεται παντα end now. Ειναι δευτερευον επειδη το κλεινει απο μονο του και δεν με θελει εμενα και γρηγορα μαλιστα. Αλλα για να κανει ετσι πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα. Εκανα και εκει reinstall αλλα παλι τπτ.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!:)

Υπάρχει ένα πρόγραμμα της Microsoft ονόματι bootvis το οποίο αναλύει πόσο καθυστερεί ο κάθε driver και το κάθε πρόγραμμα που φορτώνει στην εκκίνηση των Windows. Δες μήπως βρεις με αυτό τι φταίει.

σε εναν παλιο υπολογιστή μου, εχω κ εγώ το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα : Οταν ξεκιναει να bootarei, εμφανίζεται κανονικά το Logon των windows αλλα μετά όχι μόνο γίνεται μαύρη η οθόνη, κλείνει τελειως. Και το λαμπάκι της οθόνης αναβοσβύνει όπως όταν είναι κλειστεί (αφού είναι κλειστή).

Το πρόβλημα δεν κατάφερα να το λύσω, αλλα στο τέλος κατάλαβα οτι αν κλείσεις την οθόνη και μπείς στα windows με κλειστή οθόνη, μπαίνεις κανονικά. Για δοκιμασέ το, και πες μας

Αυτο που ειπε ο jim δεν δουλεψε. Για το bootvis τωρα. Εκανα trace αλλα δεν καταλαβα αυτα που εβαλε. Που να κοιταξω; Που μπορει να ειναι το προβλημα;

Υπάρχει ένα πρόγραμμα της Microsoft ονόματι bootvis το οποίο αναλύει πόσο καθυστερεί ο κάθε driver και το κάθε πρόγραμμα που φορτώνει στην εκκίνηση των Windows. Δες μήπως βρεις με αυτό τι φταίει.

ξέρεις αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα vista μάστορα?

thnx :)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Οτι λεει ο τιτλος. Το εψαξα πολυ στο νετ αλλα σε ολουσ κολλα εκει ενω εμενα μενα για περιπου 1 λεπτο και μετα μπαινει. Ολα δουλευουν μια χαρα αλλα αν δεν ειχε αυτο το προβλημα το boot up θα ηταν πολυ γρηγορο και ειναι πολυ σπαστικο και κουραστικο. Αυτο που με τρελενει ειναι πως εκανα φορματ το Σαββατο μετα απο πολλα ψιλο προβληματα που υπαρξαν. Τοτε δεν ειχα αυτο το προβλημα. Καποιοι λενε για graphics drivers προβλημα αλλα εγω εκανα reinstall. Απο οτι θυμαμε ομως το προβλημα ξεκινησε μετα που εκανα install drivers 93.71 της nvidia. Φυσικα δεν ειναι σιγουρος απολυτα επειδη εκανα μαζικα installations... Πεστε κατι να με βοηθησετε. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο hardware problem εφοσον μετα ολα ειναι μια χαρα.

Επισης εχω και ενα αλλο προβλημα, πολυ δευτερευον αλλα θα ηταν καλο να λυθει! Οταν κλεινω το PC το zonealarm γινεται παντα end now. Ειναι δευτερευον επειδη το κλεινει απο μονο του και δεν με θελει εμενα και γρηγορα μαλιστα. Αλλα για να κανει ετσι πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα. Εκανα και εκει reinstall αλλα παλι τπτ.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!:)

Eνας φιλος μου εχει ακριβως το ιδιο προβλημα με τη διαφορα οτι αυτου μπορει να κανει μεχρι και 45!!! λεπτα για να μπουταρει.Το περιεργο ειναι οτι αλλες φορες μπουταρει καννονικα και αλλες οχι.Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει;Ο υπολογιστης ειναι απο φορματ και τρεχει μονο Windows

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

ξέρεις αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα vista μάστορα?

thnx :)

Δεν υπάρχει γιατί τα Vista (θεωρητικά) βελτιώνουν μόνα τους το boot time με τον καιρό, χρησιμοποιώντας το Superfetch. Μπορείς ωστόσο να κάνεις κάποιο optimization με το PerfectDisk.

• 3 weeks later...
Παιδια βρηκα τι φταιει τελικα, ειναι η καρτα ηχου: PCI card ειναι, η C-Media CMI8738. Κατεβαζω τους drivers οποιοι ειναι και whlq(sp?) και κανω τα κανω install ολα κανονικα. Η καρτα δουλευει μια χαρα εχτως απο αυτο το προβλημα. Ξερετε τι μπορω να κανω; Στην παλια μου την μητρικη μια χαρα δουλευε. Τωρα πηρα αυτην του αδελφου μου και εχω αυτο το προβλημα. Εκανα τρια φορματ στην προσπαθια θα βρω το προβλημα, το οποιο παντα παρουσιαζεται οτι και να κανω. Αν την βγαλω ή κανω uninstall τους drivers, το PC bootαρει μια χαρα. Τι μπορω να κανω να το φτιαξω το προβλημα επειδη η ενσωματωμενη καρτα ειναι πιο τραγικη απο αυτη την αθλια pci, αρα την χρειαζομαι...