Jump to content

Πως ενισχύουμε την αποδοτικότητα της κάρτας δικτύου;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν, πριν μπω στο θέμα, θα κάνω μια περίληψη, για να με καταλάβετε καλύτερα στο που έχω πρόβλημα και τι ζητάω...

Πριν απο καιρό (το λάπτοπ το αγόρασα χριστούγεννα, υποθέστε μέσα Ιανουαρίου περίπου ότι:) βρήκα ένα ασύρματο δίκτυο στην αναζήτηση (εντελώς τυχαία, παίζωντας με τα προεγκατεστημένα προγράμματα στην "κονσόλα toshiba" που έλεγε "Wireless" και ότι ήταν ανοιχτό(χωρίς έλεγχο ταυτότητας). Ωραία λέω, είναι το δίκτυο του δημάρχου μας που πιάνει(προς το παρόν)γύρω απο το κέντρο και εγώ μένω κοντά στο κέντρο... Πατάω "σύνδεση" δείχνει οτι προσπαθεί, αλλά τίποτα πάντα απετύχενε. Το δοκίμαζα για μέρες αλλά τίποτα... Σκέφτομαι, ο δήμαρχος θα έβαζε για ασύρματό δίκτυο του το όνομα "wireless" και όχι κάτι πιο διαφημιστικό(το επίθετό του πχ, το σλόγκαν του..)??? Άρα μπορεί να είναι απο το ίδιο το λάπτοπ μου το οτι εκπέμπει ασύρματα και το βγάζει σα δίκτυο(αν δεν έχεις γνώση...ότι να'ναι σκέφτεσαι:lol: ). Μετά απο καιρό (πριν 2 εβδομάδες) τυχαία πάλι είχα το λαπτοπ στο άλλο δωμάτιο κοντά στο παράθυρο και ανοίγωντας το διακοπτάκι του ασυρμάτου/bluetooth για να στείλω κάτι στο κινητό με το 2ο, μου δείχνει μόνο του(είχε μπει το δίκτυο απο τις άλλες φορές στα προφίλ..)οτι συνδέεται και με ενημερώνει οτι συνδέεται, με ποιότητα σήματος πολύ καλη(!)!!!!!!! Ανοίγω IE πράγματι φόρτονε τις σελίδες, δοκίμασα να κατεβάσω και απο limewire κατέβαζε με 90+kb/sec!! Ωραία λέω, αυτό ήταν!!! Πάω το λάπτοπ πίσω στο δωμάτιο μου, μετακινώ το γραφείο και το βάζω απέναντι, βάζω και το λάπτοπ εκεί(είναι δίπλα στο παράθυρο)και μετά απο πολλές δοκιμές...πιάνει! Σε άλλη σημεία του γραφείου, ή έχανα σε ταχύτητα, ή δεν συνδεόταν καθόλου. Έτσι σημείωσα απο τα πλάγια 2 γραμμές για να ξέρω την ακριβή θέση που πιάνει καλό σήμα:p και το είχα μόνιμα εκεί και έπιανε ΠΑΝΤΑ και κανονικά μέχρι χθες... Απο χθες πολλές φορές δεν βρίσκει καν το δίκτυο στη λίστα και ΟΛΕΣ δεν συνδέεται καθόλου... Για να δω αν κλείδωσε το δίκτυο(αν και συνεχίζει να λέει ανοιχτό χωρίς ασφάλεια)έβγαλα το λάπτοπ στο μπαλκόνι και μπήκε κανονικά. Σημείωση, το δίκτυο ΔΕΝ είναι του δημάρχου μας γιατί μου δίνει IP *adsl*forthnet.gr άρα...(χλωμό ο δήμαρχος για ασύρματο να έβαζε adsl)΄κάποιος εδω γύρω θα το έχει, ξεκλείδωτο.

Σύμφωνα με ΟΛΑ τα παραπάνω

1)Πως αυξάνω την απόδοση σήματος στο λάπτοπ(Έχω Toshiba Satellite A100-811)γιατί στις προχωρημένες ρυθμίσεις του προσαρμογέα έχει πολλές(ρυθμίσεις)και δεν ξέρω ποια...σημείωση ότι όλες τώρα είναι το "προεπιλεγμένο" τσεκαρισμένο που δεν σ'αφήνει να τις πειράξεις και τις βάζει αυτόματα.

2)Με εξωτερική κάρτα δικτύου που μου είπε ένας φίλος θα κέρδιζα τίποτα στην περίπτωση μου?

3)Γιατί ενω το πισι παραμένει ΑΚΟΥΝΗΤΟ έχασα το σήμα? είναι δυνατόν αν αυτός που το έχει απέναντι μου πχ, αμα κατέβασε τέντα ή απλωσε ρούχα ή οτιδήποτε να "κόβει" απτο σημα και να πιάνει σε πιο κοντινή απόσταση(στο μπαλκόνι ναι και μέσα όχι)?

4) Το κουλό που σκέφτηκα να τυλίξω καλώδια(όχι γυμνά!!!!)γύρω απο το πισι και να φτάνουν ως έξω, θα λειτουργήσει ως είδος κεραίας?

5)Μπορώ να στήσω κάποιον φτηνό(το τονίζω αυτό)εξοπλισμό έξω, που να παίρνει ασύρματα το σήμα του και ασύρματα να μου το στέλνει μέσα???????????και τι εξοπλισμός και που θα τον βρώ.

Για το 5 αν σκεφτεί κάποιος οτι ίσως δεν αξίζει τον κόπο....Το ότι έβαλε ασύρματο με adsl πάει να πει οτι σίγουρα θα κρατήσει πολύ...αν όχι για πάντα!!! Εδώ σκέτη adsl παίρνεις δήθεν για δοκιμαστικά και μένεις μόνιμα..πολύ περισσότερο αυτός που το δίνει και ασύρματα άρα προφανώς καλύπτει σπίτι/μαγαζί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη πραγματικά με το κουραστικό ποστ. Αλλά θέλω τη βοήθεια σας! Όποιος και σε ότι μπορεί, βοηθάει. Αυτό ισχύει για όλους μας :cool:

:)

Θα σου απαντησω στις ερωτησεις σου αλλα πρεπει να γνωριζεις πως αυτο που κανεις ειναι παρανομο διοτι ουσιαστικα "κλεβεις" συνδεση απο καποιο γειτονα.

1)Ο μονος τροπος να αυξησεις αποδοση του ασυρματου ειναι με την χρηση εξωτερικης καρτας που θα εχει την δυνατοτητα να παιρνει και εξωτερικη κεραια

2)Μολις το απαντησα ;)

3)Πολλοι παραγοντες παιζουν ρολο στην δυναμη και ποιοτητα του σηματος. Μην ξεχνας οτι υπαρχουν παρα πολλες συσκευες κοντα που "παιζουν" σε ιδια συχνοτητα με το wifi (βλεπε dect, bluetooth headset..) τα οποια μπορει να δημιουργουν θορυβο. Επισης μην ξεχνας οτι το router που συνδεεσαι δεν ειναι καν στο σπιτι σου οποτε ευχαριστω να λες που μπορεις και εχεις εστω και μια γραμμη σημα

4)Καλη ιδεα αν θες να πειραματιστεις με αυτεπαγωγες και πηνια, αλλα το σημα δεν προκειται να καλυτερεψει :lol:

5)Ο ασυρματος εξοπλισμος δεν ειναι ποτε φθηνος :p Δεν υπαρχει φθηνη λυση για αυτο αν και η λυση αυτη ειναι και λιγο ακυρη απο μονη της!

Ελπιζω να βοηθησα, παντως θα προτεινα να πας να χτυπησεις ενα DSL οπως εκανε και το "θυμα" σου να εχεις και το κεφαλι σου υσηχο.

Ericsson GF768 -> Nokia 8210 -> Nokia 6210 -> Nokia 8310 -> Nokia 6510 -> Nokia 7210 -> Sharp GX30 -> Sony Ericsson P900 -> ETEN M600 -> HTC Cruise -> Nokia 8850 -> iPhone 4 -> iPhone 4S -> Samsung GT-I9505 -> LG G2 -> iPhone 6S -> S10+

Θα σου απαντησω στις ερωτησεις σου αλλα πρεπει να γνωριζεις πως αυτο που κανεις ειναι παρανομο διοτι ουσιαστικα "κλεβεις" συνδεση απο καποιο γειτονα.

1)Ο μονος τροπος να αυξησεις αποδοση του ασυρματου ειναι με την χρηση εξωτερικης καρτας που θα εχει την δυνατοτητα να παιρνει και εξωτερικη κεραια

2)Μολις το απαντησα ;)

3)Πολλοι παραγοντες παιζουν ρολο στην δυναμη και ποιοτητα του σηματος. Μην ξεχνας οτι υπαρχουν παρα πολλες συσκευες κοντα που "παιζουν" σε ιδια συχνοτητα με το wifi (βλεπε dect, bluetooth headset..) τα οποια μπορει να δημιουργουν θορυβο. Επισης μην ξεχνας οτι το router που συνδεεσαι δεν ειναι καν στο σπιτι σου οποτε ευχαριστω να λες που μπορεις και εχεις εστω και μια γραμμη σημα

4)Καλη ιδεα αν θες να πειραματιστεις με αυτεπαγωγες και πηνια, αλλα το σημα δεν προκειται να καλυτερεψει :lol:

5)Ο ασυρματος εξοπλισμος δεν ειναι ποτε φθηνος :p Δεν υπαρχει φθηνη λυση για αυτο αν και η λυση αυτη ειναι και λιγο ακυρη απο μονη της!

Ελπιζω να βοηθησα, παντως θα προτεινα να πας να χτυπησεις ενα DSL οπως εκανε και το "θυμα" σου να εχεις και το κεφαλι σου υσηχο.

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Προς το παρόν, μπαίνω με pstn βάζω ότι θέλω να κατεβάσω στο limewire και τη νύχτα όταν κοιμάμαι, κολλάω το λάπτοπ στη τζαμαρία κάτω στο χαλί και κατεβάζει...... Έχεις δίκιο σε αυτό που λες να πάρω δική μου dsl αλλά έτσι κι αλλιώς όταν είναι να κατεβάσω "βαριά" πράγματα (ταινίες, προγράμματα κλπ)το έβαζα ανέκαθεν νύχτα, οπότε δεν τον εμπόδιζα απο το να μπαίνει σε ιστοσελίδες και να κατεβάζει. Περίεργο όντως που πιάνω μακρυά απο το σπίτι του και ακόμα δεν έχω εντοπίσω που είναι!!!!!!!!!!! Η κεραία που βάζεις είναι πάντα εξωτερική? Και μοιάζει ας πούμε σαν της τηλεοράσεος ή σε στυλ πιάτου(nova)? Το λέω για να δω τουλάχιστον ποιος είναι! Όποιος κι αν είναι πάντως, του είμαι ευγνώμων :cool: Θα είμαι ο τελευταίος που θα πει α ο &%*&&*$ δε έβαλε κωδικό και εγώ τον εκμεταλεύομαι... Επιπλέον θέμα "κλοπής" δεν τίθεται, απο τη στιγμή που δε παραβιάζω κωδικούς κλπ, απλά ανοίγω το διακοπτάκι και μπαίνει...:O

Εξωτερικες κεραιες υπαρχουν πολλες (και μοιαζουν και με της τηλεορασης και με της nova :p ) αναλογα με την τσεπη του καθενος και την χρηση που προοριζονται. Παντως μην ψαχνεις για κεραια του γειτονα. Το πιθανοτερο ειναι να ειναι καποιος ανιδεος που πηρε το πακετακι dsl της forthnet και το μονο που εκανε ηταν να βαλει απλα το router στο ρευμα... Πολλα router εχουν απο default το wireless ανοιχτο και χωρις ασφαλεια.. Αν κανεις εξω μια βολτα με το αυτοκινητο και το laptop θα καταλαβεις τι εννοω :lol: :ninja:
Ericsson GF768 -> Nokia 8210 -> Nokia 6210 -> Nokia 8310 -> Nokia 6510 -> Nokia 7210 -> Sharp GX30 -> Sony Ericsson P900 -> ETEN M600 -> HTC Cruise -> Nokia 8850 -> iPhone 4 -> iPhone 4S -> Samsung GT-I9505 -> LG G2 -> iPhone 6S -> S10+

:!: :!: :worry: :wacko: Ειλικρινά, με έεεεεστειλεεεεες.......:alien: :nagger: Δεν ήξερα οτι με ένα απλό ρούτερ που έχει στη dsl του μου την στέλνει(και σε όλους τους άλλους)!!!! Δηλαδή έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!! Επειδή μου κίνησες την περιέργεια θα το κάνω για να δω πόσα "wireless" θα πιάσω σε ακτίνα χιλιομέτρου!!!!!!!!!!!!!! Τέλος πάντων, μάλλον το μαγαζί δίπλα μας θα είναι, γιατί χωρίς να φανώ φασιστής....οι περισσότεροι στις γύρω πολυκατοικίες είναι αλβανοί..και η πολυκατοικία απέναντι είναι σε απόσταση που σίγουραδεν εκπέμπει ένα ρούτερ...ούτε ένας εξοπλισμός ίσως. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα πάντως :fool:

Εξωτερικες κεραιες υπαρχουν πολλες (και μοιαζουν και με της τηλεορασης και με της nova :p ) αναλογα με την τσεπη του καθενος και την χρηση που προοριζονται. Παντως μην ψαχνεις για κεραια του γειτονα. Το πιθανοτερο ειναι να ειναι καποιος ανιδεος που πηρε το πακετακι dsl της forthnet και το μονο που εκανε ηταν να βαλει απλα το router στο ρευμα... Πολλα router εχουν απο default το wireless ανοιχτο και χωρις ασφαλεια.. Αν κανεις εξω μια βολτα με το αυτοκινητο και το laptop θα καταλαβεις τι εννοω :lol: :ninja:

+1

οπου κι αν βρεθω βρισκω 1-2 ή και περισσοτερα δικτυα :)

:worry: :wacko: Ειλικρινά, με έεεεεστειλεεεεες.......:alien: :nagger: Δεν ήξερα οτι με ένα απλό ρούτερ που έχει στη dsl του μου την στέλνει(και σε όλους τους άλλους)!!!! Δηλαδή έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!! Επειδή μου κίνησες την περιέργεια θα το κάνω για να δω πόσα "wireless" θα πιάσω σε ακτίνα χιλιομέτρου!!!!!!!!!!!!!! Τέλος πάντων, μάλλον το μαγαζί δίπλα μας θα είναι, γιατί χωρίς να φανώ φασιστής....οι περισσότεροι στις γύρω πολυκατοικίες είναι αλβανοί..και η πολυκατοικία απέναντι είναι σε απόσταση που σίγουραδεν εκπέμπει ένα ρούτερ...ούτε ένας εξοπλισμός ίσως. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα πάντως :fool:

με μια καρτα pcmcia πχ θα αυξησεις πολυ το σημα, εχουν πολυ καλυτερη αποδοση και ειναι και φτηνες.

δοκιμασε να βαλεις την καρτα σου σε b mode(11mbps) μηπως πιανει καλυτερα και εφοσον βεβαια ειναι σε mixed mode το ρουτερ.

κατα τα αλλα οπως τα λεει ο mikechq :)

Φίλε nikoscat σου παραθέτω συνημένες τις εικόνες(σε 3 ζιπαρισμένα αρχεία λόγω ορίου αρχείων στο φόρουμ...) με το δίκτυο και τις ρυθμίσεις που έχει ο προσαρμογέας μου και πέσμου τι ακριβώς να κάνω (σε ΟΛΕΣ τις ρυθμίσεις)για καλύτερη απόδοση. Σημείωση τώρα είμαι με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που έχουν οι εικόνες συνδεδεμένος κανονικότατα(κοντά στο παράθυρο για να μην μπερδευόμαστε...αλλιώς θα είχε ληθεί το πρόβλημα)με τη διαφορά οτι πριν εκεί που λέει κανάλι adhoc το είχα στο 802.11a και το διπλανό στο 36 και έπιανα κανονικά και πάνω στο γραφείο μου...τώρα ούτε με εκείνη τη ρύθμιση πιάνει, ενώ στο παράθυρο πιάνει και με τα 2... Επίσης αποτι κατάλαβα αφού το δίκτυο εκπέμπει στο κανάλι 10και όχι 11, γιατί να βάζω 802.11b στο 11 και όχι στο 10? άλλο κανάλι 10 άλλο 11 σε εκείνη τη ρύθμιση? Anyway βλέπωντας όλες τις εικόνες καθοδήγησε με και ανεξάρτητα αν δε πιάσω στο γραφείο, θέλω να έχω τις βέλτιστες(ως προς απόδοση)ρυθμίσεις γιατί μελοντικά αν φέρει το ρούτερ του(λογικά θα το μετακίνησε..)στην ίδια θέση να πιάνω αδιάκοπτα και σωστά. :cool:

Μάλλον μιλάμε για το standar routerάκι της Linksys που δίνει η forthnet WAG54G που γίνεται χαμός, με την "κλοπή" DSL. Άσε δε που έχει τα χίλια μύρια προβλήματα με αποσυνδέσεις. Τρόπος όπως είσαι τώρα να ανέβει η ποιότητα σήματος είναι καμιά καλή αναβάθμιση του driver ( χλωμό ) ή εξωτερική κάρτα. Να πω και μια κακία! Αφού σε αφήνει και μπαίνεις κάνε έναν κόπο και σημείωσε την mac του, ή πρόσθεσε και την δικιά σου. ( κατά 99% admin, admin ) hehehehe
Το μέλλον είναι ήδη εδώ !:p

εχω κι εγω να κανω μια παρομοια ερωτηση. εχω συνδεση adsl (ναι δικια μου) και το ρουτερ ειναι στο σαλονι. το λαπτοπ ειναι στο δωματιο μου και πιανει σημα 50% (μετριο αλλα οχι τελειο) με μια ασυρματη καρτα pcmcia. Μπορω να αυξησω το σημα μου βαζοντας καποια κεραια στο ρουτερ (νομιζω δεν εχει καποια υποδοχη, μιας και δεν εχει κεραια που να φαινεται, μονο εσωτερικη υποθετω).

Απλα δεν θελω μια ασχημη κεραια διπλα στο λαπτοπ μου. Ποσο θα μου αυξησει το σημα, πολυ?

Δεν χρειάζεται. Απλά βεβαιώσου ότι είσαι ρυθμισμένος στο 802.11g και ότι η pcmcia έχει τους τελευταίους driver. Δεν είναι ανάγκη να έχεις καλό σήμα μια και η ταχύτητα που συνδέεσαι π.χ. 1024kbps DSL ΥΠΕΡκαλύπτεται ακόμη και από σήμα που με θόρυβο πιάνει 5.5Mbps... Αν πάλι θες πολύ ψάξε για καλύτερη θέση του Router, κούνα τον δεξιά, αριστερά, μέχρι να δεις διαφορά.

Πίστεψέ με αν πιάνεις 11mbps και άνω, είσαι οκ.

Υ.Γ. Βάλε προστασία από τους γείτονες

Επιπλέον θέμα "κλοπής" δεν τίθεται, απο τη στιγμή που δε παραβιάζω κωδικούς κλπ, απλά ανοίγω το διακοπτάκι και μπαίνει...:O

Ναι ε;

Ελληνάρες!:X :X :X

Personal Website: http://www.kospol.gr

Android Greek Community: http://www.AndroidGreece.gr

BlogThis.gr http://www.blogthis.gr

Kostis_fx2 = Ventrix kata kosmon...

απλα καμμια φορα το σημα πεφτει απο 50% σε 30%. Πιστευεις οτι ειμαι οκ?

αν δεν καταφερεις τιποτα και με τη μετακινηση του ρουτερ, βαλτο και σε b mode(11mbps) να δοκιμασεις. :)

εγω παντως με pcmcia επιανα τελειο σημα σχεδον σε ολο το σπιτι σε g mode. αρα ισως φταιει η θεση του ρουτερ, καποια εμποδια ισως που εχει μπροστα κλπ..

Καλησπέρα και από μένα.Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο που άνοιξε το θέμα.Είμαι στην Πάρο που ο Δήμος έχει ασύρματο δίκτυο.Στο σπίτι μου λοιπόν πιάνει αμυδρά και αυτό στο μπαλκόνι οπότε δεν λέει.Δύο τεχνικοί μου είπαν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.Ο πρώτος να αγοράσω ένα ρουτεράκι με μία μεγαλύτερη κεραία,το ρουτεράκι να πιάνει το ασύρματο δίκτυο και μέσω θύρας ethernet να το συνδέω με το vaio(το οποίο δεν έχει pcmcia).Ο δεύτερος μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται.Το ρουτερ παίρνει το σήμα από το καλώδιο και το μοιράζει και όχι αντίστροφα.Τώρα τι ισχύει;Όχι τίποτα άλλο,θα μου κοστίσει και 90 Ευρώ η ιστορία,μην την πατήσω... Thanks...:D
A WORLD OF HIGH DEFINITION @ http://www.blu-rayshop.gr

Sarelex εγώ έκανα update τους drivers(μαζί με ένα γενικό Windows Update αν και δεν νομίζω οτι αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο...)και τώρα στη χειρότερη περίπτωση έχω 1/5 σήματος και ταχύτητα σύνδεσης σταθερά στα 54Mbps !!!!! Εδώ στο σαλόνι μου που έπιανε ΜΟΝΟ κοντά στο παράθυρο, τώρα πιάνει και στον καναπέ που είναι 2 μέτρα μακρυά και μάλιστα με σήμα 2/5 :wacko: :blink: Να φανταστείς οτι στα 2/5 σήματος κατεβάζω με πάνω απο 140kb/sec....εκεί τον "υπερφορτώνω" αυτόν που το έχει :X Εδώ με 1/5 κατεβάζει ως και 70kb/sec αλλά μου είναι υπέρ αρκετά!!!!!!!! Μην ξεχνάμε οτι δεν πληρώνω και τίποτα....μην τα θέλουμε και όλα δικά μας :cool:

Οπότε δοκίμασε πρώτα update τους drivers(απο τη διαχείρηση συσκευών, ανοίγεις εκεί που είναι για τις κάρτες δικτύου κλπ και απο τις λεπτομέριες σε αυτό που λέει "Ενημέρωση οδηγού" ή "Update Driver") και πιστεύω οτι θα είσαι οκ!!!!! :D

Αυτο με το ασυρματο router γινετε και μπορεις να παιρνεις ιντερνετ και ασυρματα οχι μονο με καλωδιο.Απλα βαζεις το ασυρματο router σε λειτουργια brigde!

Παραπανω λεπτομερειες δεν ξερω!

Το εχω δει ομως να δουλευει κανονικα!

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Καλησπέρα και από μένα.Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο που άνοιξε το θέμα.Είμαι στην Πάρο που ο Δήμος έχει ασύρματο δίκτυο.Στο σπίτι μου λοιπόν πιάνει αμυδρά και αυτό στο μπαλκόνι οπότε δεν λέει.Δύο τεχνικοί μου είπαν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.Ο πρώτος να αγοράσω ένα ρουτεράκι με μία μεγαλύτερη κεραία,το ρουτεράκι να πιάνει το ασύρματο δίκτυο και μέσω θύρας ethernet να το συνδέω με το vaio(το οποίο δεν έχει pcmcia).Ο δεύτερος μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται.Το ρουτερ παίρνει το σήμα από το καλώδιο και το μοιράζει και όχι αντίστροφα.Τώρα τι ισχύει;Όχι τίποτα άλλο,θα μου κοστίσει και 90 Ευρώ η ιστορία,μην την πατήσω... Thanks...:D

******** λέει. συγγνώμη κιόλας τον ειδικό. To router αναλαμβάνει την αναμετάδοση από κάποιο modem, ή εναλλακτικά από ethernet. έχει δίκιο ο 2ος τεχνικός. Δεν γίνεται. Το bridge είναι κάτι πολύ απλό και η λειτουργία του συνίσταται στο να μοιράζεις internet μεταξύ των interfaces. αν π.χ. έχεις DSL από ασύρματο και θες να το δώσεις σε έναν άλλο σταθερό υπολογιστή, συνδέεις τις κάρτες ethernet και κάνεις bridge την δική σου ethernet με του ασύρματου και μέσω δικτύου παίρνει και ο 2ος.

Anyway ένας αποδοτικός τρόπος είναι για να αυξήσεις το σήμα οι drivers, ένας δεύτερος εκεί που έχεις χαμηλό είναι να ρυθμίσεις το Fragment Threshold μικρότερο από το φουλ που είναι μάλλον, και άρα δεν έχουμε κατάτμηση πακέτων όπως επίσης και το RTS για μείωση θορύβου. Προτιμήστε 802.11b αν μιλάμε για πολύ χαμηλές ταχύτητες και κυρίως προτιμήστε 2, ή και 1 mbps

Sarelex εγώ έκανα update τους drivers(μαζί με ένα γενικό Windows Update αν και δεν νομίζω οτι αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο...)και τώρα στη χειρότερη περίπτωση έχω 1/5 σήματος και ταχύτητα σύνδεσης σταθερά στα 54Mbps !!!!! Εδώ στο σαλόνι μου που έπιανε ΜΟΝΟ κοντά στο παράθυρο, τώρα πιάνει και στον καναπέ που είναι 2 μέτρα μακρυά και μάλιστα με σήμα 2/5 :wacko: :blink: Να φανταστείς οτι στα 2/5 σήματος κατεβάζω με πάνω απο 140kb/sec....εκεί τον "υπερφορτώνω" αυτόν που το έχει :X Εδώ με 1/5 κατεβάζει ως και 70kb/sec αλλά μου είναι υπέρ αρκετά!!!!!!!! Μην ξεχνάμε οτι δεν πληρώνω και τίποτα....μην τα θέλουμε και όλα δικά μας :cool:

Οπότε δοκίμασε πρώτα update τους drivers(απο τη διαχείρηση συσκευών, ανοίγεις εκεί που είναι για τις κάρτες δικτύου κλπ και απο τις λεπτομέριες σε αυτό που λέει "Ενημέρωση οδηγού" ή "Update Driver") και πιστεύω οτι θα είσαι οκ!!!!! :D

Θα σε πάρει πρέφα ειδικά αν του τρως Bandwidth. Επίσης εγώ στην θέση σου θα μάθαινα την mac του και αυτά... τα άλλα ;-)

Ναι ε;

Ελληνάρες!:X :X :X

Μιλάμε σαφέστατα για κλοπή, όμως θεωρητικά υπάρχουν και βιβλιαράκια. Γράφουν για βασικά μέτρα, έστω και ένα απλό wep, έστω dhcp disable έστω ένα IP,MAC filtering, έτσι ώστε οι απλοί χρήστες τουλάχιστον να απογοητεύονται. Αφήνονταν Open, και unencrypted το δίκτυο είναι σαν να καλείς στο δίκτυο. Θεωρητικά εγώ δεν αφήνω τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω μόνο και μόνο επειδή είναι δικό μου!;-)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μάγκες...Κατατοπιστικότατοι...;)
A WORLD OF HIGH DEFINITION @ http://www.blu-rayshop.gr

αν δεν καταφερεις τιποτα και με τη μετακινηση του ρουτερ, βαλτο και σε b mode(11mbps) να δοκιμασεις. :)

εγω παντως με pcmcia επιανα τελειο σημα σχεδον σε ολο το σπιτι σε g mode. αρα ισως φταιει η θεση του ρουτερ, καποια εμποδια ισως που εχει μπροστα κλπ..

το εβαλα σε b mode και ίσως βελτιωθηκε λιγο αλλα οχι τρομερα. Επισης το pda μου δεν εχει καθολου καλο σημα με το ασυρματο ρουτερ και καμμια φορα χανεται.

καμμια ιδεα πως να αυξησω το σημα απο το ρουτερ?

το εβαλα σε b mode και ίσως βελτιωθηκε λιγο αλλα οχι τρομερα. Επισης το pda μου δεν εχει καθολου καλο σημα με το ασυρματο ρουτερ και καμμια φορα χανεται.

καμμια ιδεα πως να αυξησω το σημα απο το ρουτερ?

Ρίξε το Fragment Threshold, ρίξε την κωδικοποίηση στα 5.5 MBps ή και 2, μετακίνησε το router, βάλε νέους Driver, δες αν η ισχύς εκπομπής είναι στο μέγιστο (πόσα watt).

Επιμένω στην μετακίνηση του router... χρησιμποποίησε στον φορητό σου το netstumbler για να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι γίνεται κάθε φορά που το μετακινείς κάπου, κάπως...

Ρίξε το Fragment Threshold, ρίξε την κωδικοποίηση στα 5.5 MBps ή και 2, μετακίνησε το router, βάλε νέους Driver, δες αν η ισχύς εκπομπής είναι στο μέγιστο (πόσα watt).

Επιμένω στην μετακίνηση του router... χρησιμποποίησε στον φορητό σου το netstumbler για να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι γίνεται κάθε φορά που το μετακινείς κάπου, κάπως...

Μπορείς να μου πεις αυτά τα 2 πως ακριβώς τα κάνεις? Σε ποιες επιλογές να ψάξω δηλαδή??? Ειδικά το 2ο με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, γιατί στα στατιστικά της σύνδεσης, στα 2 δείχνει 15% στα 5,5 60%(!!!!) και το 11 παίζει... άρα στα 5,5 θα συνδέομαι καλύτερα απ'ότι κατάλαβα!!!! Το μόνο που βρήκα εγώ στις ρυθμίσεις είναι το κανάλι ad-hoc που τωρα είναι στα 802,11b - 11 και δοκίμασα να το βάλω στο 5 αλλά δεν πήγε 5,5mbps!:worry:

Μπορείς να μου πεις αυτά τα 2 πως ακριβώς τα κάνεις? Σε ποιες επιλογές να ψάξω δηλαδή??? Ειδικά το 2ο με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, γιατί στα στατιστικά της σύνδεσης, στα 2 δείχνει 15% στα 5,5 60%(!!!!) και το 11 παίζει... άρα στα 5,5 θα συνδέομαι καλύτερα απ'ότι κατάλαβα!!!! Το μόνο που βρήκα εγώ στις ρυθμίσεις είναι το κανάλι ad-hoc που τωρα είναι στα 802,11b - 11 και δοκίμασα να το βάλω στο 5 αλλά δεν πήγε 5,5mbps!:worry:

Λοιπόν, οι ρυθμίσεις αυτές βρίσκονται στους driver της κάρτας σου. Αν η ίδια η εταιρία δεν σε έχει εφοδιάσει με λογισμικό που να το κάνεις πιο εύκολα, θα πας στις ρυθμίσεις για προχωρημένους στα winXP στην κάρτα σου και στην επιλογή properties ---> configure. Αποκλείεται να μην υπάρχει και εκεί. Αλλιώς χρειάζεσαι τροποποίηση στην registry. Σημασία για σένα έχει το Fragment Threshold.

To δεύτερο ναι είναι εξίσου σημαντικό αφου:

στα 54,48,36,24,18,12,9,6 mbps χρησιμοποιείς το 802.11g με διαμόρφωση OFDM

στα 5.5 και 11 802.11g και CCK, ενώ στα 2 και 1mbps DQPSK και DBPSK αντίστοιχα. Η μαγική λέξη που είπες είναι το "καλύτερα". Κατεβάζοντας το data Rate πετυχαίνεις μείωση ταχύτητας αλλά, πάντα ανεβάζεις την ποιότητα της σύνδεσης γιατί οι διαμορφώσεις πέρα του 802.11g, όπως η DBSPK είναι καλές για μακρινές αποστάσεις, εμπόδια...

Ακόμη και το 1mbps είναι τεράστια ταχύτητα αφού, θεωρητικά σε καλύπτει για το internet που μέγιστο έχει 1mbps=1024kbps /8bit= 128KB/sec

Τώρα το ad-hoc δεν σε ενδιαφέρει εσένα αφού συνδέεσε σε routerάκι με infastracture mode, σε ένα Access Point. Εκεί το κανάλι δεν το καθορίζεις εσύ αλλά αυτό.

Κοίτα να μην του χρησιμοποιείς Bandwidth πολύ γιατί θα την ψάξει την δουλειά και θα σε πετάξει έξω.:rolleyes: