manolissinger Δημοσιεύτηκε March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 6, 2007 nai h oxi kai giati oxi???ego leo nai:lol: Παράθεση Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 μηπως πρεπει να προστεθει και μια δημοσκοπιση? ναι κι απο μενα. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Θελουμε οι πιο πολλοι να πιστευουμε (ναι). Ο καθενας για τους δικους του λογους ;) Παράθεση Αφου ο Αγγλος δεν γραφει : “ Χάου αρ γιου” ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ “ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;; ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Κατηγορηματικα οχι :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Εγώ ψήφισα οτι πιστεύω.. Αλλά είναι η ανάγκη που έχουμε να ελπίζουμε οτι η ζωή συνεχίζεται που μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Εγώ ψήφισα οτι πιστεύω.. Αλλά είναι η ανάγκη που έχουμε να ελπίζουμε οτι η ζωή συνεχίζεται που μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο.Νομιζω τα μπερδεψες λιγο, αλλο η μετενσαρκωση(στην οποια προσωπικα δε πιστευω) και αλλο η μετα θανατον ζωη(που ελπιζω να υπαρχει...:)) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Νομιζω τα μπερδεψες λιγο, αλλο η μετενσαρκωση(στην οποια προσωπικα δε πιστευω) και αλλο η μετα θανατον ζωη(που ελπιζω να υπαρχει...:)) Οχι δεν τα μπέρδεψα νομίζω. Θα ήθελα μετά το θάνατο να ξαναζούμε κι άλλες ζωές με ανθρώπινη μορφή όπως ακριβώς και σήμερα....... και όχι σε ένα σώμα κάποιου ζώου ή εντόμου.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Οχι δεν τα μπέρδεψα νομίζω. Θα ήθελα μετά το θάνατο να ξαναζούμε κι άλλες ζωές με ανθρώπινη μορφή όπως ακριβώς και σήμερα....... και όχι σε ένα σώμα κάποιου ζώου ή εντόμου....ok τωρα σε καταλαβα:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evanthe Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Νομιζω τα μπερδεψες λιγο, αλλο η μετενσαρκωση(στην οποια προσωπικα δε πιστευω) και αλλο η μετα θανατον ζωη(που ελπιζω να υπαρχει...:)) Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παραπάνω, αν και το θέμα της μετενσάρκωσης με αφήνει αρκετά μπερδεμένη, παρόλο που προσπάθησα αρκετές φορές να το διερευνήσω ώστε να έχω μία σταθερή άποψη. Γενικότερα, πιστεύω στη ζωή μετά το θάνατο και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο της μετενσάρκωσης. Μάλιστα, τείνω να δεχτώ τη θεωρία που θέλει να βρισκόμαστε με τα ίδια άτομα σε όλες τις ζωές μας. Για παράδειγμα, οι γονείς μας μπορεί να ήταν τα αδέρφια μας στην προηγούμενη ζωή μας κ.ο.κ. Παράθεση I didn't know I was looking for love, until I found it Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Κατά τον Νίτσε ο φόβος του ανθρώπου για τον θάνατο τον έκανε να ανακαλύψει παράδεισο και κόλαση, θεούς και δαίμονες, ψυχή, μετά θάνατον ζωή και μετενσάρκωση. Αλλά πάλι ο Νίτσε ήταν ένας παρανοϊκός, μοναχικός μισογύνης... :p Και γω θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή... κάποια στιγμή σίγουρα θα μάθει ο καθένας την αλήθεια από μόνος του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 οχι...στην μετενσαρκωση οχι. ασε που με αφηνει και λιγο αδιαφορη το θεμα. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Και γω θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή... κάποια στιγμή σίγουρα θα μάθει ο καθένας την αλήθεια από μόνος του.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο, εγω απλα σκεφτομαι οτι δε γινεται να μην υπαρχει κατι μετα το θανατο, δε γινεται ξαφνικα καποιος να ''σβησει'' τα φωτα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ecep Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Κατηγορηματικα οχι :) +1 Αναπόδειχτες αρλούμπες όσων ισχυρίζονται το αντίθετο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marras Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Αναπόδειχτες αρλούμπες το ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αναπόδειχτες αρλούμπες και το ότι δεν ισχύει... Δεν ασχολούμαι με κάτι που δε μπορεί να απαντηθεί με την κοινή λογική. Με αφήνει αδιάφορο λοιπόν... :wink: Παράθεση http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomiii3 Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 metempsyxosi nai...metaensarkosi..psiloxlomo! Παράθεση :alien: we r not alone! :secret:.... :yahoo:!!!! :yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Το εχω ψαξει αρκετα το θεμα παλιοτερα, μιας και με "τραβηξε" πολυ σαν ιδεα... Μετα απο αρκετο ψαξιμο λοιπον, βρηκα πολλα "κενα" στην συγκεκριμενη "αποψη", τα οποια ειναι τρανταχτα. Αν τα βρω θα ποσταρω λινκ.:) Η απαντηση λοιπον ειναι δεν ξερω.:p Εδω στο Δ' ειναι αυτο που ανεφερα. Βεβαια κενα υπαρχουν σε ολες τις αποψεις αλλα το συγκεκριμενο κειμενο μου ειχε φανει ιδιαιτερα ενδιαφερον. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Και ποιος ο λογος να μετεμψυχωθεις ή να μετασαρκωθεις αμα δεν θυμασαι τι εγινε στην προηγουμενη ζωη σου? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Και ποιος ο λογος να μετεμψυχωθεις ή να μετασαρκωθεις αμα δεν θυμασαι τι εγινε στην προηγουμενη ζωη σου? Σκοπός είναι να συνεχίσεις αυτό που έκανες στη προηγούμενη ζωή ή να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή; Ποιός ο λόγος να θυμάσαι τι έκανες; Είσαι σίγουρος ότι κάποιοι θα θέλανε να θυμούνται τι κάνανε; :) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Γιατί να μην θέλεις? Το ότι θα θυμάσαι εσύ δεν σημαίνει ότι θα ξέρουν και οι άλλοι τί έκανες στην προηγούμενη ζωή σου. Οπότε θέμα ντροπής δεν υπάρχει... Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Γιατί να μην θέλεις? Το ότι θα θυμάσαι εσύ δεν σημαίνει ότι θα ξέρουν και οι άλλοι τί έκανες στην προηγούμενη ζωή σου. Οπότε θέμα ντροπής δεν υπάρχει... Σκοπός της μετενσάρκωσης, ισχυρίζονται οι οπαδοί της, είναι η δια της διαπαιδαγωγήσεως ηθική κάθαρση, εξέλιξη και τελειοποίηση της ψυχής. Παράλληλα σημειώνουν πως «κάθε ενσάρκωση συνοδεύεται από τη λήθη των προηγούμενων ζωών, άλλά η λήθη αύτη είναι δείγμα πρόνοιας και διευκολύνει την εξέλιξη: η ανάμνηση δε θα βοηθούσε στην αλλαγή των σχεδίων της ζωής μας».Όμως μία τέτοια τοποθέτηση αίρει η ίδια τις προϋποθέσεις της ηθικής βελτίωσης και τελειοποίησης, διότι η ηθική βελτίωση και ο αγώνας για την τελειοποίηση πού θα καταβάλλει ο άνθρωπος πρέπει να έχει ως αναγκαίο συνακολούθημα τη συναποκόμιση όλης της προηγούμενης εμπειρίας και των καταστάσεων της προηγούμενης ζωής. You've got a point.;) Παλι απο το κειμενακι που εβαλα πιο πανω.:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VangosPC Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Όχι. Πιστεύω, γενικώς, στη μοναδικότητα μιας προσωπικότητας. @sofi-k: Ωραία η μίνι-ανάλυση του θέματος. Παράθεση :help: Ισοβίτης 7 ζωές... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Μα θα συνεχίσει να υπάρχει η μοναδικότητα των προσωπικοτήτων μας...Ίσα ίσα.Άμα εγώ στην επόμενη μου ζωή θυμάμαι τί είχα κάνει στην τωρινή,θα μάθω από τα δικά μου ( μοναδικά ) λάθη και θα αλλάξω όσο μπορώ ή όσο νομίζω ότι χρειάζεται.Δεν θα ακολουθήσω κάποιο πρότυπο το οποίο θα το ακολουθήσουν και άλλοι οπότε δεν θα είμαστε ίδιοι... Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Γιατί να μην θέλεις? Το ότι θα θυμάσαι εσύ δεν σημαίνει ότι θα ξέρουν και οι άλλοι τί έκανες στην προηγούμενη ζωή σου. Οπότε θέμα ντροπής δεν υπάρχει... Σου απαντάω βάση και της επόμενης απάντησης που έδωσε η Σόφι... Το ότι δε θα ξέρουν οι άλλοι τι έκανες στη προηγούμενη σου ζωή δεν έχει σημασία μιας και ούτε τώρα μπορούν να ξέρουν (πέρα από οικογένεια και κολλητούς αλλά και παλι εξαρτάται στο τι έκανες για να το ξέρουν) αν εσύ δε τους δώσεις το δικαίωμα! Και στην τελική ποιός σου εγγυάται ότι αυτό που έκανες στη προηγούμενή σου ζωή ήταν καλό και δεν έκανες πράξεις αποτρόπαιες και καταδικαστέες; Δηλαδή θα συνεχίσεις να κάνεις το ίδιο και στην επόμενη ζωή ή θα επιδιώξεις να "εξαγνιστείς"; Το να λεω ότι θα αφήσω κάτι άσχημο που κάνω για την επόμενη ζωή και θα βελτιωθώ μετά είναι σαν αυτό που κάνουμε πράξη οι Έλληνες... "Γιατί να κάνω κάτι σήμερα ενώ μπορώ να το κάνω αύριο/μεθαύριο;" Σκοπός της μετενσάρκωσης, ισχυρίζονται οι οπαδοί της, είναι η δια της διαπαιδαγωγήσεως ηθική κάθαρση, εξέλιξη και τελειοποίηση της ψυχής. Παράλληλα σημειώνουν πως «κάθε ενσάρκωση συνοδεύεται από τη λήθη των προηγούμενων ζωών, άλλά η λήθη αύτη είναι δείγμα πρόνοιας και διευκολύνει την εξέλιξη: η ανάμνηση δε θα βοηθούσε στην αλλαγή των σχεδίων της ζωής μας».Όμως μία τέτοια τοποθέτηση αίρει η ίδια τις προϋποθέσεις της ηθικής βελτίωσης και τελειοποίησης, διότι η ηθική βελτίωση και ο αγώνας για την τελειοποίηση πού θα καταβάλλει ο άνθρωπος πρέπει να έχει ως αναγκαίο συνακολούθημα τη συναποκόμιση όλης της προηγούμενης εμπειρίας και των καταστάσεων της προηγούμενης ζωής. Γιατί όλο αυτό μου φέρνει στο μυαλό τα 7 στάδια της Νιρβάνας και το Κάρμα; Είναι το ίδιο ή διαφορετικό; Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Ποπω...... για σκεφτείτε δηλαδή να ζήσω μια επόμενη ζωή και να έχω σχέση....... :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Ποπω...... για σκεφτείτε δηλαδή να ζήσω μια επόμενη ζωή και να έχω σχέση....... :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: Ε εντάξει μωρέ... Στη μεθεπόμενη το ξαναγυρίζεις στο σόλο... :lol: :p Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts