capacitor Δημοσιεύτηκε February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 25, 2007 Καλησπέρα, Έχω κάνει λήψη βίντεο παιχνιδιών σε pc μέσω του προγράμματος FRAPS.Μόνο που αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με το μέγεθος του βίντεο λόγω απειρίας πάνω στο θέμα επεξεργασίας βίντεο.Γιατί στο FRAPS ένα βίντεο Πλήρης οθόνης διάρκειας 4 λεπτών έχει πάνω απο 200 μεγαμπάϊτ. Γι'αυτό έβαλα το πρόγραμμα VirtualDub για να κάνω επεξεργασία βίντεο.Αλλά δεν μπορώ ποτέ να βρώ μια συμβιβαστική λύση που να περιλαμβάνει και μικρή χωρητικότητα(γιατί θέλω να ανεβάσω τα βιντεάκια σε ιστοσελίδα) και ικανοποιητικό βίντεο.Επίσης στο VirtualDub στο παράθυρο "Compress AVI" δέν εμφανίζεται η κωδικοποίηση MPEG-4(Το DivX δεν είναι;). Μήπως κανείς ξέρει ποιες επιλογές να χρησιμοποιήσω για να πετύχω ένα καλό βιντεάκι(δηλαδή και ποιότητα και μέγεθος συμβιβασμένα) για ανέβασμα στο youtube;Εννοώ για Compress Video καθώς και ήχο,format κωδικοποίησης βίντεο και ήχου.Επίσης πείτε μου αν θέλετε και εσείς τι επιλογές χρησιμοποιήσατε όταν ασχοληθήκατε.Ακόμα,αν υπάρχει κανένα καλύτερο πρόγραμμα που μου προτείνετε γι'αυτή τη δουλειά. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Όπως είπες, είναι όλα θέμα συμβιβασμών. Δεν ξέρω για ανέβασμα στο youtube τι χρειάζεται (δεν το έχω κάνει ποτέ) αλλά για συμπίεση καλό είναι να κάνεις resize πρώτα σε ένα μικρότερο καρέ (640x480 ας πούμε) ή τέλοσπάντων σε ότι νομίζεις ότι θα το παίζουν οι άλλοι, να διαλέξεις έναν καλό codec για βίντεο (πχ x264 ή xvid) και σε ότι αφορά τον ήχο μπορείς να κερδίσεις μετατρέποντάς τον σε mono και ρίχνοντας το bitrate στα 64-80 kbps (mp3 πάντα). Το bitrate του video το προσαρμόζεις ανάλογα με το μέγεθος που έχεις βάλει στόχο. Πρακτικά για 640x480 τα 1000 kbps xvid ή τα 800 x264 είναι καλά. Αν μειώσεις τις διαστάσεις, μπορείς να μειώσεις και το bitrate ανάλογα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts