Jump to content

η αστρολογια ειναι επιστημη?

hydro
 Κοινοποίηση

η αστρολογια ειναι επιστημη?  

69 members have voted

1. 1. η αστρολογια ειναι επιστημη?

• ΝΑΙ
      3
    • ΟΧΙ
      56
    • ΙΣΩΣ
      6
    • ΔΕΝ ΞΕΡΩ
      4

Recommended Posts

Τι νομιζεις οτι κανουν οι αστρολογοι?

Οτι ξυπνανε το πρωι και λενε οτι τους ερθει?

Ναι.:p

Μπορει να τα ψιλοσυζηταμε αμα βαριομαστε και θελουμε να πουμε τιποτις, αλλα οχι και επιστημη ρε παιδια. Μηπως ειναι και τα Ταρω επιστημη;:rolleyes:

Γιατί οι αστρολόγοι που μπορούν να τα προβλέψουν όλα, δεν μπορούν να προβλέψουν το ζώδιό μας;

Η Λιτσα Πατερα εχω δει οτι το "μαντευει" λεει, αλλα με 3 ευκαιριες(ετσι το προβλεπω κι εγω...:happy: )

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οπως οταν λεμε οτι ερευνες εδειξαν οτι ενας στους 10 φοραει κοκκινο βρακι,δεν σημαινει οτι αν εγω παρω δεκα ανθρωπους ο ενας θα εχει κοκκινο βρακι,απλα ειναι πολυ πιθανο.

Γι' αυτή την πληροφορία δεν χρειάζεται αστρολογική πρόβλεψη, ούτε να γίνουν έρευνες...

...απλά να δείς τις ειδήσεις του Star!

:p

επειδη δεν ειμαι και σιγουρος για το οχι,ψηφισα ισως.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Αστρολογία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αστρολογία ονομάζεται το σύνολο των παραδόσεων και συστημάτων σύμφωνα με τα οποία η φαινόμενη θέση διάφορων ουρανίων σωμάτων σχετίζεται με τη ζωή του ανθρώπου με τρόπο άγνωστο στη σημερινή επιστήμη και την λογική της αιτιοκρατίας. Η συσχέτιση της θέσης των ουράνιων σωμάτων και της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με ορισμένες αστρολογικές σχολές είναι αιτιακή ή κατά άλλες μη-αιτιακή.

Η Αστρολογία είναι μια τέχνη με μακραίωνη παράδοση αλλα θεωρείται σήμερα, αναλόγως την αστρολογική σχολή σκέψης, ως ψευδοεπιστήμη[1], παραεπιστήμη ή απλή προκατάληψη[2] μια και απέτυχε επανειλημμένα να αποδείξει την αξία της σε αριθμό ελεγχόμενων μελετών. [2][3].

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες όπως ο ψυχολόγος Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ[4], διερεύνησαν την αστρολογία στα πλαίσια της υπόθεσης μη αιτιατών αρχών, (π.χ. συγχρονικότητα) και της απέδωσαν σημαντική δόση αλήθειας[5].

Η Αστρολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την Αστρονομία, την επιστημονική μελέτη των ουρανίων σωμάτων. Αν και έχουν κοινές ρίζες από την εποχή των Βαβυλωνίων και Αιγυπτίων αστροπαρατηρητων, η αστρονομία έχει προοδεύσει σε κοινά αποδεκτή επιστήμη, ενώ η αστρολογία όχι.

H αστρολογία είναι ένα σύστημα γνώσης. Γνώση φιλοσοφική, σφαιρική και οικουμενική. Σε ένα πιο καθημερινό επίπεδο αποτελεί επίσης και ένα σύστημα διάγνωσης και πρόγνωσης. Διάγνωση της προσωπικότητας και πρόγνωση του μέλλοντος. Πρόκειται ουσιαστικά για μια τέχνη που έρχεται από τις αρχέγονες εποχές όταν η επαφή του ανθρώπινου όντος με τη φύση και το σύμπαν ήταν βίωμα καθημερινό. H αστρολογία ήταν η πρώτη προσπάθεια του πρωτόγονου ανθρώπου να πλησιάσει το θείο και να γνωρίσει ο,τι βρίσκεται πέρα και πάνω από αυτόν.

Η μελέτη των άστρων,των πλανητών και των κινήσεών τους αποτελεί επιστημονική μελέτη.

Δεν αποτελεί όμως επιστήμη η προσπάθεια πρόβλεψης του μέλλοντος με βάση τις συγκεκριμένες κινήσεις.Το μόνο που κάνουν οι αστρολόγοι είναι αβάσιμες εκτιμήσεις,οι οποίες είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν.

Αυτό που λες στην αρχή είναι αστρονομία

Πράγματι θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους - και εγώ οχι ψήφισα, αλλά δεν είναι παράξενο πως πολλές συμπεριφορές ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά ζωδίων??

Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι στις προβλέψεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πράγματι θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους - και εγώ οχι ψήφισα, αλλά δεν είναι παράξενο πως πολλές συμπεριφορές ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά ζωδίων??

Σύμπτωση.

Πολλές συμπεριφορές ταιριάζουν ανάλογα με διάφορα κριτήρια.

π.χ.

συμπεριφορά - Εθνικότητα

συμπεριφορά - επάγγελμα

συμπεριφορά - μορφωτικό επίπεδο

συμπεριφορά - ηλικία

Προσωπικά για μένα η Αστρολογία είναι τσαρλατανισμός! Η Αστρονομία για μένα είναι επιστήμη και μάλλιστα μια από τις πιο αξιοθαύμαστες :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Life is too short so enjoy every second of it...you never know where you will be tomorrow.

Ε, όχι και επιστήμη κάτι που βάζει σε καλούπια συμπεριφοράς και τύχης ομάδες ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν την ίδια περίοδο! :wacko:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αν η αστρολογία ήταν επιστήμη, θα διδασκόταν στο πανεπιστήμιο.

Απατεωνιά είναι, και ένα γερό κόλπο να κολάνε τα κορόιδα στην τηλεόραση.

Προσωπικά για μένα η Αστρολογία είναι τσαρλατανισμός! Η Αστρονομία για μένα είναι επιστήμη και μάλλιστα μια από τις πιο αξιοθαύμαστες :D

+1

αν και καμια φορα αν ακουσεις παθιασμενα ατομα να μιλανε για ζωδια νιωθεις λες και κανουν σεμιναρια επι σεμιναριων για να τα μαθουν ολα αυτα..

προσφατα σε μια εκδηλωση ενας νεαρος με ρωτησε"τι ζωδιο εισαι?"

" σκορπιος " του απαντησα

"με τι ωροσκοπο?"

"αχ δεν ξερω,δεν ασχολουμαι,και δε πιστευω και σε ζωδια"

"πφφφφφφφ"

για την ιστορια να σας πω πως επι ενα εικοσαλεπτο μετα με πηρε μονοτερμα και μου τα ειπε ολα...ωροσκοπο,σπιτια,χαρακτηριστικα,ολα...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

επειδη δεν ειμαι και σιγουρος για το οχι,ψηφισα ισως.

και εγω ισως ψηφισα.;)

Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool: