Jump to content

τροφοδοτικό noname

t_protos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

πήρα ένα τροφοδοτικό noname 400watt..:rolleyes: υπάρχει φόβος μόλις το συνδέσω να αρχίσει να βγάζει σπίθες??????...!!!!!υπάρχει θέμα ηλεκτροπληξίας???Ακούγεται χαζό... αλλα ποτέ δε ξέρεις!

πήρα ένα τροφοδοτικό noname 400watt..:rolleyes: υπάρχει φόβος μόλις το συνδέσω να αρχίσει να βγάζει σπίθες??????...!!!!!υπάρχει θέμα ηλεκτροπληξίας???Ακούγεται χαζό... αλλα ποτέ δε ξέρεις!

Εγω noname εχω εδω και 5 χρονια και δουλευει μια χαρα.αρα κι'εσυ δεν πρεπει να ανησυχεις!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγω noname εχω και δουλευει μια χαρα, παντως εχουν σκασει μπροστα μου δυο τροφοδοτικα (δεν ειναι τιποτα δεν ποναει :p) να προσεχεις μονο την σκονη.:)

Οχι φιλε τι προβλημα να εχεις??? Σιγα γιατι τι νομιζεις οτι αυτα που κυκλοφορουν πανω στα ετοιμα "στημενα" desktops ειναι τιποτα σοβαρα?? Τα ιδια noname ειναι!!!!!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Και εγω εδω και 4 χρονια με noname ειμαι και δουλευει μια χαρα.
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

Σπιθες δε θα βγαλει αλλα αν εχεις βαρυ συστημα μπορει να εχεις προβληματα.Γενικα βαρυ συστημα και τροφοδοτικο της πλακας ειναι σα να αγοραζεις μεταχειρισμενα λαστιχα για την Ferrari σου......
Screw you guys,I'm going home.........

Ναι αλλα συχνα τα noname τροφοδοτικα συχνα κανουν επανακινησεις στον υπολογιστη ισως να ειναι μια χαρα σε ενα πολυ απλο συστημα , αλλα αν βαλετε ενα noname σε συστημα μιας 8800GTS, η εστω αν εχετε ενα intel pentium 4 , με μια 7900GΤ να ειστε σιγουροι οτι θα τα τιναξει πολυ ευκολα το τροφοδοτικο και ισως χαλασουν πολλα υποσυστηματα (μητρικη,ram,σκληρός, cpu).(ειδικα αν κανετε και overclocking τοτε χαλαει) Για αυτο καλυτερα να αγοραζουμε σωστα τροφοδοτικα αν θελουμε το συστημα να ειναι δυνατο και ΣΤΑΘΕΡΟ. πολλα καλα τροφοδοτικα ειναι τα enarmax-tagan συγκεκριμενα μοντελα δν χρειαζεται να αναφαιρω διοτι αυτες οι εταιριες κατασκευαζουν τα καλυτερα! Αν θελετε να το ρισκαρετε καντε το αλλα αν τα φτυσει ολοκληρο το μηχανημα απο διακοπη ρευματος τοτε θα κλαιτε το ΡC σας.

Nokia N70 Symbian OS:8.1

CPU:ARM 220,8MHz

RAM:51MB (FREE 30MB) Battery:BL-5C (900MaH) Memory:1GB (FREE 51MB) Firmware: 5.0638.3.0.1V

Ναι αλλα συχνα τα noname τροφοδοτικα συχνα κανουν επανακινησεις στον υπολογιστη ισως να ειναι μια χαρα σε ενα πολυ απλο συστημα , αλλα αν βαλετε ενα noname σε συστημα μιας 8800GTS, η εστω αν εχετε ενα intel pentium 4 , με μια 7900GΤ να ειστε σιγουροι οτι θα τα τιναξει πολυ ευκολα το τροφοδοτικο και ισως χαλασουν πολλα υποσυστηματα (μητρικη,ram,σκληρός, cpu).(ειδικα αν κανετε και overclocking τοτε χαλαει) Για αυτο καλυτερα να αγοραζουμε σωστα τροφοδοτικα αν θελουμε το συστημα να ειναι δυνατο και ΣΤΑΘΕΡΟ. πολλα καλα τροφοδοτικα ειναι τα enarmax-tagan συγκεκριμενα μοντελα δν χρειαζεται να αναφαιρω διοτι αυτες οι εταιριες κατασκευαζουν τα καλυτερα! Αν θελετε να το ρισκαρετε καντε το αλλα αν τα φτυσει ολοκληρο το μηχανημα απο διακοπη ρευματος τοτε θα κλαιτε το ΡC σας.

το τροφοδοτικο ειναι αυτο που λεει πως ειναι. τροφοδοτει με ρευμα. Και ενα enermax 400αρη να εχεις αμα το πισι τραβαει παραπανω θα κανει και επανεκκινησεις. 400w μπορει να δωσει, 400μπορει και το ενερμαξ.Απλα ισως να εχεις περισσοτερες πιθανοτητηες να σου καει αμα ζητησει παραπανω το πισι σου. αλλα και παλι, ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟ ΜΠΑΚΑΤΕΛΑ βρισκονται υπο ορισμενων προδιαγραφων ασφαλειας. Και τι νομιζετε τα επονυμα δεν ψοφανε? Δεν περνουν μαζι τους και τα pc? Απλα θα το κανουν λιγοτερα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ μπορει να ειναι ελλατωματικα... ;) Βαλτο και δοκιμασε το... αν σου κανει πολλα ρισταρτ απανωτα σημαινει οτι η ειναι DOA η οτι δεν σηκωνει το συστηματακι σου (μαλλον το 2ο...) Και για την διακοπη ρευματος οπως και την υπερταση, υπαρχει μια μικρη ασφαλιουλα εντως του PSU που υπαρχει ειτε αυτο κανει 1 ειτε 1000 ευρω. Αν το πισι καιγοταν τοσο απλα απο υπο/υπερτασεις, καλα χριστουγεννα... Ασε που θα υπηρχε πιθανοτητα να παρει και φωτια. Μην τρελενομαστε.

Δυστυχώς πολλά τροφοδοτικά που υπάρχουν στην αγορά και δεν είναι κάποιου γνωστού κατασκευαστή δεν παρέχουν την ισχύ που αναφέρουν. Γι'αυτό λέμε ότι είναι πιο ασφαλές να αγοράσει κανείς ένα επώνυμο τροφοδοτικό.

Αν ειναι καλης ποιοτητας τοτε θα αποδιδει σωστα τα 400W , βαλε ενα Q-tec 500W βαλε μια 7600 και εναν intel pentium να δεις αν θα λειτουργει και θα ειναι σταθερο, εχω ακουσει παρα πολλες περιπτωσεις για τα τροφοδοτικα, οπως τα ξαφνικα restart, η ο υπολογιστης ανοιγει απο μονος του, κ τα περισσοτερα προβληματα ηταν στα noname κτλ. Υπαρχουν παρα πολλα τροφοδοτικα που δεν αποδιδουν πληρως τα 400W που λενε, ενω το enarmax θα αποδιδει σαν ενα 420W επειδη ειναι πολυ καλης ποιοτιτας, αν βαλεις ενα noname που ειναι 400W κ το συστημα καταναλωνει τα 400W η και λιγοτερο θα χαλασει ολος ο υπολογιστης και θα εχει παρει ολα τα υποσυστηματα μαζι του. Ξερεις γιατι? Γιατι δεν δινει ποιοτικα τα Watt επισης ξερεις τι εχω παρατηρισει? Στα τροφοδοτικα αν δεις τα αυτοκολλητα επανω αν εχουν π.Χ. Ενα τροφοδοτικο των 600W αλλα δινει +3.3 20Α +5V 30Α +12 14Α το συστημα θα δεν θα ειναι καθολου σταθερο! Διοτι τα Α που δινει στο +3.3 κ στο +5 και το +12 δεν ειναι καθολου ποιοτικα! Ειναι πολυ λιγα. Τα enarmax ομως ειναι πολυ καλα κ παντα εχουν τουλαχιστον 5-8Α παραπανω, βαριεμαι να κανω συγκρισεις ψαξε στο Νετ και θα βρεις πολλα κ θα καταλαβεις οτι δν μετρανε μονο τα watt του τροφοδοτικου. Τωρα αν τρελαθηκα δν ξερω... :-)

RAM:51MB (FREE 30MB) Battery:BL-5C (900MaH) Memory:1GB (FREE 51MB) Firmware: 5.0638.3.0.1V

To μεγαλο προβλημα με τα no-name δεν ειναι ουτε οι υπερτασεις ουτε η φωτια.

Το βασικο μειονεκτημα ειναι οτι δεν πραγματοποιουν αυτα που υποσχονται....Το enermax μπορει να ζοριστει αλλα θα τα δωσει τα watt και τα amper που υποσχεται.Το q-tec(και το καθε ανωνυμο psu) οσο και να ζοριστει δε θα τα δωσει και τοτε ξεκινουν τα προβληματα....

Γιατι οταν εχεις υπολογισει το συστημα σου να χρειαζεται περιπου 400W και αγοραζεις το 500αρι no-name(για να εχεις και περιθωριο) δεν γνωριζεις οτι μπορει να βγαζει και κατω απο 350W.Και εχεις τα restart,BSOD,κλπ κλπ

Συμφωνω απολυτα οτι και τα επωνυμα και τα ανωνυμα μπορει να πεθανουν.Εδω και 1.5 χρονο ειμαι 24/7 με ενα Antec 480w,το οποιο ειχα αγορασει και μεταχειρισμενο,χαιρομαι που δεν τσιγκουνευτηκα με λυσεις q-tec παντως...

Screw you guys,I'm going home.........

Γιατι? Ειπε κανενας οτι τα τροφοδοτικα δν πεθαινουν? Απλα τα noname ειναι μαρκα με εκαψες και χαλανε πιο ευκολα απο οσο τα ποιοτικα τροφοδοτικα δν ειπα οτι τα καλα δν πεθαινουν ποτε!

Αν εχεις ενα υπολογιστη που αξιζει 2000 θα ηταν βλακεια να βαλεις τροφοδοτικο noname αν τωρα εχεις ενα μετριο υπολογιστη το noname μια χαρα ειναι.Τα τροφοδοτικα ειναι τα πιο απλα κομματια ενος υπολογιστη και δεν πρεπει να κοστιζουν περισσοτερο απο αλλα κομματια οπως η καρτα γραφικων ή η μνημη.

Αν καει καποιο κομματι του υπολογιστη αυτο δεν παει να πει οτι φταιει το τροφοδοτικο (τις περισσοτερες φορες φταιει το ιδιο το κομματι).Οταν καει καποιο τροφοδοτικο (εχω καψει αρκετα λογο καποιον πειραματων :p ) σπανεια καιγετε κατι αλλο, γι'αυτο υπαρχει η ασφαλεια και οποτε καιγετε ενα τροφοδοτικο ειναι για πεταμα σπανεια φτιαχνεται!

Καλο ειναι να εχουμε ενα ποιοτικο τροφοδοτικο της ταξης των 100-140ευρω σε ενα συστημα 1500ευρω. Τωρα αν ειναι πολυ απλο το συστημα κ δν τραβαει πολλα watts τοτε μπορειτε να το ρισκαρετε με ενα απλο! Τωρα στο e-pcmag.gr κ γενικα εχω ακουσει παρα πολλες περιπτωσεις που εχουν καταστραφει ολοκληρα συστηματα εξαιτιας του τροφοδοτικου. Εσενα απο τυχη δν επαθε τιποτα κ δν χαλασε το Ρc απο τα πειραματα.