Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά σόρρυ που πετάγομαι σαν μην πω τι ( :p ) αλλά επείγει το θέμα... Το παρακάτω κουκλί

http://i1098.photobucket.com/albums/g365/Zisis1992/29122011337.jpg

Δείχνει ότι φορτίζει (μπαταρία πάνω αριστερά) αλλά δεν ''κουνιέται'' η μπάρα... (το πράσινο μέσα στο εικονίδιο της μπαταρίας). Λοιπόν, η μπαταρία είναι καινούρια και μάλλον θα έρθει στα χέρια μου το συγκεκριμένο κινητό... (αναμνήσεις... :O )

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! :)

Περιμενε το λιγο Ζηση...Ετσι κανουν αν εχουν καιρο να φορτιστουν...

Ωραιο χρωμα...!1η φορα το βλεπω σε τετοιο....

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Eγω λογω sms το αφησα, δεν την παλευα. Back to N91 :p

Tην παλευεις ακομα με τον μουσικο Θεο ετσι?

το εχω βεβαια, δεν προκειτε να δωθει αλλα αυτο το βαρος του ρε παιδι μου... (σε συνδυασμο και με το παχος-υψος)....

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ναι, κατα τα φαινομενα παει για ακομα ενα χρονο θητειας. Κανει τα βασικα : τηλεφωνο - sms - mp3. Ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα.

Κριμα...Tουλαχιστον,ολο και καποιες αναμνησεις θα σου ηρθαν στο μυαλο...Eμενα μου ερχονται πολλες αναμνησεις απο το 3310 που ειχα...

Ισα-ισα, εγω απο το 3410 μου τα θυμομουν αλλιως :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ισα-ισα, εγω απο το 3410 μου τα θυμομουν αλλιως :p

Και γω τα θυμμομουν αλλιως,αλλα,για μενα,δεν διαφερει και πολυ απο αυτο που θυμαμαι...

Οταν ειχα το 3310,με μπερδευε το Τ9( να μην ημουν 10-11 χρονων τοτε....; ),και δεν το χρησημοποιουσα...

Αχ και να ταιριαζε καμια μπαταρια μου στο 3330...Καλο καλοκαιρι θα το αφηνα....:lol::p

plankton69 - Χρήστος 

Ακομα αισχρες ειναι? Δεν εστρωσαν?

Δηλαδη σε συγκριση με τις πρωτες εγχρωμες (6610,7210 κτλ) ? :worry:

Η ποιότητα είναι ίδια, η ανάλυση είναι ίδια. Τουλάχιστον τότε τα κινητα είχαν χάλια οθόνη αλλά εμείς δεν το ξέραμε επειδή οι έγχρωμες μόλις εμφανίζονταν σε κινητά και δεν ενοχλούσε. Τώρα όμως το βρίσκω απαράδεκτο.

Το 1280 είναι το πρώτο ασπρόμαυρο της Νοκια μετά απο πραγματικά πολύ καιρό (1100; ). Και δεν εισάγεται καν επίσημα στη χώρα μας. Οι εδώ τύποι θα μπορούσαν να το πουλάνε με το κιλό. Δε βλέπω και λίγους να κρατούν 3310/3510 ΑΚΟΜΑ !

Υ.Γ: Εδώ έπεσε η ποιότητα των οθονών και στα πιο ακριβά μοντέλα.

Κάνε σύγκριση τι βάζει η Nokia στα 72κάτι το συρώμενο το νέο, στο Χ2 του κατοστάρικου και συγκρινε το με το 6303 (που ηταν και αυτό φθηνό) ή 6300 ή 6700 και θα δεις ότι οι άνθρωποι κάνανε βήματα προς τα πίσω. Δυστυχώς :mad:

Back to basics

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν οντως ειναι οπως τα λες τοτε τραγικο, τι να πω. Δυστηχως η ποιοτητα της οθονης ειναι ενας τομεας που -προσωπικα- δεν κανεις παραχωρησεις και τσιπιες.
[sIGPIC][/sIGPIC]

True. Είχα τα 6300 και 5310. Τα Χ2 και Χ3 απλά απογοήτευση σε ποιότητα και οθόνη... Δεν λέω ότι το 5310 ήταν ποιοτικό, αλλά τουλάχιστον από hardware ήταν οκ

@πλανκτόν

Με κάνει το εξής. Το εικονίδιο της μπαταρίας μένει όπως στην φώτο και μετά ιτοήό αναβοσβήνει και ξανά τα ίδια... :(

@πλανκτόν

Με κάνει το εξής. Το εικονίδιο της μπαταρίας μένει όπως στην φώτο και μετά ιτοήό αναβοσβήνει και ξανά τα ίδια... :(

Καμια υγρασια στην πλακετα να ειναι;Δουλευε κανονικα αυτο,βασικα;Ξερεις;;;

plankton69 - Χρήστος 

Ηρθαν τα πραγματα για το 6510 και ειναι fail :down: Τα πραγματα δεν ειναι οριτζιναλ, και φαινεται. Το σασι τελικα ειναι στα προτυπα του 6510 με ΝΟΚΙΑ χτυπημενο απο πισω, αλλα χτυπημενα πολυ πιο 'ρηχα', η δε προσοψη ειναι ΜΑΥΡΗ και οχι ΜΩΒ οπως φαινεται στην φωτο (βεβαια η περιγραφη λεει μαυρο οποτε μαλλον δεν μπορω να γκρινιαξω ε? :rolleyes: ). Το πισω καπακι μπαινει ΟΚ κουτσα στραβα, η μπροστα προσοψη παντως ΔΕΝ καθεται σωστα, και ΔΕΝ πατιεται το power button.

Θα δω τωρα αν ταιριαζει το σασι και αν μπορω να φερω στα ισια της την προσοψη. Φωτογραφιες πιο μετα, μολις μου περασουν τα μουτρα.

edit: aftermath

Λοιπον, το σασι παιρνει Enema's

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGlXmbr2_f5vBTiV50pdQb7TOtelpE-MrJIH9DYsluxQ29Ea_8YA

Η υφη ειναι bang-on, τα κοψιματα αψογα, και ολα τα εξαρτηματα καθησαν με την μια. Ειδικα στην κεραια φοβουν οτι μπορει να μην ευθυγραμμιζονται οι τρυπουλες, αλλα εκατσε ακριβως. Νομιζω εκανε την μεγαλυτερη διαφορα στην στιβαροτητα του κινητου, πλεον ακομα και η οριτζιναλ προσοψη ασφαλιζει με ενα 'κλικ' που δεν το εκανε με το παλιο σασι. Νομιζω οτι αξιζει πολυ γιατι δεν εχω κανενα προβλημα εκτος απο το logo που θα επρεπε να ειναι λιγο πιο βαθυ, αλλα με τα μαυρα του τα χαλια που ειχε το οριτζιναλ σασι δεν με νοιαζει ΚΑΘΟΛΟΥ.

Η προσοψη παλι, παιρνει Enema's

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTZbiDmqrADMJjI872h05Nkms5nMSRdngpE2mne-r8R17kdXyx

H προσοψη λοιπον εχει αυτον τον αερα της προχειροτητας. Το πισω καπακι ειναι μια χαρα, αλλα η μπροστα προσοψη δυστηχως ειναι unusuable :down: Αφου ξεκολλησα το power κουμπι, ειδα οτι για καποιον λογο δεν πατιεται ή μαλλον πατιεται μονιμα, το πρασινο κουμπι (που απανταμε), που προφανως με την οριτζιναλ δεν γινεται. Μονο και μονο γι'αυτο οπως καταλαβαινετε δεν μπορω να χρησιμοποιησω ετσι το κινητο. Κατα τα αλλα η συναρμογη ειναι καλη, το κινητο δεν εχει τζογους ή τριζει πολυ, αλλα ετσι τι να το κανεις.

Η προσοψη γραφει νοκια μπροστα, και τα καπακια εγραφαν ΚΑΠΟΤΕ νοκια ΜΕΣΑ, αλλα τα εσωτερικα logo βιαστηκαν με καποιο κατσαβιδι προκειμενου να μην φαινονται? :blink: Κοπυραιτ προμπλεμς κιετς? Τι να πω.

Οποτε το σασι παιρνει 8,5/10, -1,5 για το λογκο που νταξ, δεν βγαζει και ματι αλλα φαινεται :p

Η προσοψη παινει 3/10, -5 γιατι η μπροστα ειναι αχρηστη, -2 για την γενικη προχειροτητα και το χρωμα, αν και το πισω καπακι ειναι ΟΚ.

Αν η μπροστα ηταν ΟΚ και το καπακι αχρηστο, ισως η βαθμολογια να ηταν αλλιως, αλλα το πισω καπακι ετσι κ αλλιως δεν κανει τιποτα και δεν το βλεπεις κιολας, οποτε και που ειναι καλο δεν μετραει πολυ.

Επισης η βαθμολογια θα ηταν διαφορετικη αν λειτουργουσε το πληκτρολογιο σωστα, καθοτι θα εκανα τα στραβα ματια για το power σαν αστοχια. Αλλα....

Update:

Κατα τα φαινομενα, εγω εφταιγα που δεν λειτουργουσε το πρασινο κουμπι. Τωρα η προσοψη ειναι ΟΚ.

Οποτε ανανεωνω την βαθμολογια μου σε 7/10. -1 για το χρωμα που δεν ειναι αυθεντικο, -1 για την αστοχια, -1 που πρεπει να 'παλεψεις' για να μπουν σωστα τα καπακια. Απο εκει και περα το κινητο ειναι στιβαροτατο, δεν τριζει σχεδον καθολου με το νεο σασι, σηματακια νοκια εχει... απλα τωρα το εχω πανω στο γραφειο προσπαθωντας να χωνεψω την εικονα ενος μαυρου 6510. Αν γουσταρατε ποτε μαυρο 6510 μαλλον ειναι το κινητο των ονειρων σας :p

Φωτογραφιες προσεχως!

edit

Βασικα φωτογραφιες αυριο γιατι τωρα επεσε ο ηλιος και δεν μπορω να βγαλω καμια φωτογραφια της προκοπης χωρις φλας.

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

Mηπως φταιει η μπαταρια? Με φορτισμενη μπαταρια (απο αλλη συσκευη πχ) παιζει?

Λοιπόν, η μπαταρία είναι καινούρια και την φορτίζαν σε άλλο κινητό και μόνο τότε δούλευε το 6300... Λέτε να θέλει κανένα φορμάτ; αυτό σκέφτηκα εγώ...

Edit νίκο επιστροφές δεν δέχεται ο πωλητής;

Edited by Zisis1992

εχω την εντυπωση πως εκτος (ισως) του Tube 5800, δεν προκειται στα χρονια που θα ερθουν να νοσταλγω και να εκθειαζω τα κινητα της Νοκια με S^1

δεν νομιζω να μεινει καποιο στην τεχνολογικη ιστορια ως σημειο αναφορας.

παντα ολες οι Symbian εκδοσεις της Νοκια ειχαν τα 2-3 κινητα αστερια τους που θα μνημονευονται παντα.

η S^1 ομως περασε και δεν ακουμπησε...δεν βλεπω να την νοσταλγουμε ...ποτε.

συμφωνειτε?

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Τώρα όμως στεναχωρείς το c5 μου... :( σου απαντάει κι όλας :P

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου Βασίλη, ίσως το Ν97 αλλά και πάλι με τα κολληματα που είχε δεν...

χα... το Ν97...

ισως ο βασικοτερος λογος που λεω αυτα που λεω.

η ταλαιπωρια η ιδια. ο οδυρμος...

5800 ισως γιατι ηταν το πρωτο S60 touch και το πρωτο S^1 και γιατι εχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ διπλά ηχεια.

ααααντε και το Ν97 mini (αν και δεν ξεχωρησε καπου...μονο θετικο το οτι δεν ειχε τα κολληματα του μεγαλου αδελφου)

αλλα κατι Ν97, Χ6, 5530, 5230, C5-03 , C6-00 (αααλλη μαουνα αργοκινητη αυτη), 5235 κλπ

...τι να πω ρε παιδια...

η πιο ξενερωτη σειρα Symbian που εχει βγει ηταν

*εχω Ν97, ειχα μεχρι προσφατα και το 5800

**Ζηση εχεις το C5 ε? σορυ μαν! και εγω οπως βλεπεις εχω Ν97.. τι να κανω ομως. επρεπε να το πω.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

εχω την εντυπωση πως εκτος (ισως) του Tube 5800, δεν προκειται στα χρονια που θα ερθουν να νοσταλγω και να εκθειαζω τα κινητα της Νοκια με S^1

παντα ολες οι Symbian εκδοσεις της Νοκια ειχαν τα 2-3 κινητα αστερια τους που θα μνημονευονται παντα.

συμφωνειτε?

Πραγματικα παιζει να ειναι το μονο απο αυτη την γενια symbian που θα θυμαμαι και γω...Αυτο και το Ν97,αλλα για τα ακριβως αντιθετα...Δεν λεω,ειχε καποιες παραπανω δυνατοτητες σε σχεση με την s60 3rd(που τρωω στην μαπα με ΟΛΑ τα κουσουρια της εν ετη 2011,2012 σε λιγο...),αλλα και παλι,δεν χρησημοποιηθηκε σε καποια τοσο αξιοθαυμαστη συσκευη,περαν των εξαιραισεων που ανεφερα...

λιιιιιγο οφ...

*Ζηση και το δικο μου πρεπει να μουτρωνει...Ειδικα οταν ακουει μπινελικια για τις εφαρμογες που δεν εγκαθιστα....(αγαπημενο του;περνα το helloox μην σε γ....σω...!!!)

plankton69 - Χρήστος 

Παιδια ετσι ειναι, οσο και να ευλογουμε τα γενεια μας, καποια πραγματα πρεπει να λεγονται. Και αγαπαω τα 60ρακια μου, αλλα ειναι εντελως αχρηστα με τα σημερινα δεδομενα, το δε Ν91 ειναι αχρηστο και με τα τοτε! Αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι. Δυστηχως οταν σκας χρηματα για κατι, μετα πρεπει να δικαιολογησεις ακομα και στον εαυτο σου οτι επιασαν τοπο.

Λοιπόν, η μπαταρία είναι καινούρια και την φορτίζαν σε άλλο κινητό και μόνο τότε δούλευε το 6300... Λέτε να θέλει κανένα φορμάτ; αυτό σκέφτηκα εγώ...

Edit νίκο επιστροφές δεν δέχεται ο πωλητής;

Χμμμ, δηλαδη αν το εβαζες να φορτισει με διαπιστωμενα καλη μπαταρια θα εκανε το ιδιο? Αν ναι τοτε προφανως το ειναι στο κινητο. Μικρο το κακο ομως αν θες να το χρησιμοποιησεις! Βλεπω οτι παιρνει BL-5C σωστα? Τοτε αν το θες σαν κυριο κινητο χρειαζεσαι

DT-14

http://www.nokia.com.hk/MEDIA_BANK_100/R6Accessories/D/DT-14/dt-14_312x312.jpg

+

δευτερη

http://www.ecase.gr/images/bat%20bl5c%201.jpg

οποτε εχεις τον φορτιστη με την μπαταρια μονιμα στο on, και απλα τις αλλαζεις οποτε σου τελειωνει

ή αν σου βρισκεται κανενα αλλο κινητο προχειρο με τετοια μπαταρια, το εχεις μονο για να τις φορτιζεις:p

η προσοψη μπηκε τωρα παντως, δεν γυρναει. Καλα εκατσε. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

χα... το Ν97...

ισως ο βασικοτερος λογος που λεω αυτα που λεω.

η ταλαιπωρια η ιδια. ο οδυρμος...

5800 ισως γιατι ηταν το πρωτο S60 touch και το πρωτο S^1 και γιατι εχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ διπλά ηχεια.

ααααντε και το Ν97 mini (αν και δεν ξεχωρησε καπου...μονο θετικο το οτι δεν ειχε τα κολληματα του μεγαλου αδελφου)

αλλα κατι Ν97, Χ6, 5530, 5230, C5-03 , C6-00 (αααλλη μαουνα αργοκινητη αυτη), 5235 κλπ

...τι να πω ρε παιδια...

η πιο ξενερωτη σειρα Symbian που εχει βγει ηταν

*εχω Ν97, ειχα μεχρι προσφατα και το 5800

**Ζηση εχεις το C5 ε? σορυ μαν! και εγω οπως βλεπεις εχω Ν97.. τι να κανω ομως. επρεπε να το πω.

Σόρρυ γιατί; :lol: Αφού δεν αξιώθηκαν να βάλουν παραπάνω RAM... :(

λιιιιιγο οφ...

*Ζηση και το δικο μου πρεπει να μουτρωνει...Ειδικα οταν ακουει μπινελικια για τις εφαρμογες που δεν εγκαθιστα....(αγαπημενο του;περνα το helloox μην σε γ....σω...!!!)

ΑΑαααα κλασσικό... :lol: ούτε σε 'μενα το εγκαθιστά, αλλά κάπου διάβασα ότι δεν πιάνει σε 5η έκδοση... (ποιό κινητό έχεις; :) )

Χμμμ, δηλαδη αν το εβαζες να φορτισει με διαπιστωμενα καλη μπαταρια θα εκανε το ιδιο? Αν ναι τοτε προφανως το ειναι στο κινητο. Μικρο το κακο ομως αν θες να το χρησιμοποιησεις! Βλεπω οτι παιρνει BL-5C σωστα? Τοτε αν το θες σαν κυριο κινητο χρειαζεσαι

DT-14

http://www.nokia.com.hk/MEDIA_BANK_100/R6Accessories/D/DT-14/dt-14_312x312.jpg

+

δευτερη

http://www.ecase.gr/images/bat%20bl5c%201.jpg

οποτε εχεις τον φορτιστη με την μπαταρια μονιμα στο on, και απλα τις αλλαζεις οποτε σου τελειωνει

ή αν σου βρισκεται κανενα αλλο κινητο προχειρο με τετοια μπαταρια, το εχεις μονο για να τις φορτιζεις

Όχι Νίκο, BL-4C παίρνει καί έχω μπόλικες απ' αυτές... :lol: Να σαι καλά για το tip πάντως ;)

Εεεεελα ρε, το Ν97μινι κατι ελεγε :) και ειχε και πολυ ωραιο πληκτρολογιο :D

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

συμφωνειτε?

Ενώ το 5800 ε?

Έχει ταλαιπωρήσει κόσμο και κοσμάκι:p

Πούλησε πολύ βλέπεις....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Το 5800 είχε απίστευτα ηχεία... Μαζί με το 5700 τα αγαπημένα μου... :O

Το Ε71....S60v3 Feat.Pack1....

Δεν θελει να κανει εγκατασταση με ΤΙΠΟΤΑ...!!!

Αυριο θα ποσταρω χριστουγεννιατικη φωτο με το 8850....

plankton69 - Χρήστος 

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/384066_334193799926501_100000076518732_1376478_437093707_n.jpg

Οπως υποσχεθηκα χθες...

plankton69 - Χρήστος 

Σαν χριστουγεννιατικο δωρο ειναι! :D Απο τα δωρα που φανταζομαι ολοι θα θελαμε να βρουμε κατω απο το δεντρο! Πολυ ωραια φωτογραφια.:)
[sIGPIC][/sIGPIC]

http://img696.imageshack.us/img696/7693/31122011004.jpg

τα τελευταιά μου αποκτήματα για αυτη τη χρονιά,καποια στιγμη θα ποστάρω ολη τη collection.καλη χρονια σε όλους!!

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

http://img696.imageshack.us/img696/7693/31122011004.jpg

τα τελευταιά μου αποκτήματα για αυτη τη χρονιά,καποια στιγμη θα ποστάρω ολη τη collection.καλη χρονια σε όλους!!

Aχχχχ αυτο το star tac....! <3

Καλη χρονια σε ολους παιδια...!Yγεια,ευτυχια,και πολυ νοσταλγια....!

plankton69 - Χρήστος