Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γνωριζω για τους οδηγους, αλλα ακομα και τον official της νοκια να δεις

ουτε εκει λεει πως γινεται η δουλεια.

Εχω βρει 2-3ς οδηγους, αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν λεει πως χωριζεται το πανω με το κατω μερος.

Παντα πηγαινω by the book! Ποτε στα τυφλα δεν κανω κατι! Αλλα εδω μαλλον θα πεσει λιγη σκεψη.

Κινεζικη θα μπει για 2 λογους:

α) δεν μπορω να βρω ολα τα parts original. Παντα κατι θα λειπει πχ

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Nokia-6260-Chassis-Housing-Fascia-Flex-Cable-BL-/290595287752?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccessories_MobilePhoneFascias_JN&hash=item43a8d432c8

+

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-NOKIA-6260-FRONT-COVER-FASCIA-UK-COFFEE-HN100-/290598995854?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item43a90cc78e

+

http://www.ebay.de/itm/NOKIA-6260-ORIGINAL-NEU-BATTERY-COVER-AKKUDECKEL-MOCCA-/180624428037?pt=DE_Handy_PDA_Oberschalen_Designfolien&hash=item2a0e0e0c05

+

http://www.ebay.co.uk/itm/Nokia-6260-Black-numeric-keypad-Genuine-NEW-B307-/170733988816?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item27c089ebd0

+

http://www.ebay.co.uk/itm/Nokia-6260-Black-function-keypad-Genuine-NEW-B309-/170733988730?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item27c089eb7a

και μου λειπει ακομα το μισο του κατω μερους....

Ασε που φοβαμαι να κανω την προσθεση τιμες + μεταφορικα:ninja:

β)

Τα πλαστικα του 6260 ηταν ΑΘΛΙΑΣ ποιοτητας. Κυριολεκτικα το ξεφλουδιζα με το νυχι μου. Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο. Ηταν λες και υπηρχε χημικη ασυμβατοτητα μεταξυ της μπογιας και της βαφης. Ποιος ο λογος να τα σκασω για εξισου αθλια πλαστικα, ακομα και να τα εβρισκα δηλαδη.

Ετσι, προκειμενου να μην ειναι στην παρουσα αθλια κατασταση, κινεζουλα και πολυ του ειναι....

Ετσι και αλλιως το εχω κανονα: Αν ταιριαζει και δειχνει ΟΚ, δεν με ενδιαφερει η προελευση. Προτιμω μη-οριτζιναλ και αψογο παρα οριτζιναλ και χαρχαλο με γρατζουνιες-σπασιματα κτλ μονο και μονο για να ειναι original.

Εννοειται οτι αν παιζει οριτζιναλ σε φυσιολογικη τιμη το προτιμαμε, αλλα αυτες ειναι ακραιες καταστασεις.

(δεν με θεωρω παντως συλλεκτη :p )

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πήγα για σαφάρι σήμερα τελικά,κι ορίστε το feedback σχετικά με το 6600...

Bρήκα ένα στα 50(προφανώς στο ίδιο μαγαζί με το Nίκο το βρήκα,Eγνατία) και βρήκα κι άλλο ένα στα 30 σε άριστη κατάσταση(απ'ότι μου είπε ο τυπάς δηλαδή,δεν το είδα)...Zήση αν κατέβεις αύριο και το θες,PM me για να σου πω που και πως θα πας...

Btw βρήκα και αυθεντικές (έτσι λέει δηλαδή,αν και ήταν σε κουτί Nokia) προσόψεις για το 2100 με 5 γιούρα,που θα τσιμπηθούν asap...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Μπα οχι, σε αλλο μαγαζι εισαι εσυ.

Btw το μαγαζι που πηγα ειχε και εκεινο το nokia razr copy (N76) με 55 ευρω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πήγα για σαφάρι σήμερα τελικά,κι ορίστε το feedback σχετικά με το 6600...

Bρήκα ένα στα 50(προφανώς στο ίδιο μαγαζί με το Nίκο το βρήκα,Eγνατία) και βρήκα κι άλλο ένα στα 30 σε άριστη κατάσταση(απ'ότι μου είπε ο τυπάς δηλαδή,δεν το είδα)...Zήση αν κατέβεις αύριο και το θες,PM me για να σου πω που και πως θα πας...

Btw βρήκα και αυθεντικές (έτσι λέει δηλαδή,αν και ήταν σε κουτί Nokia) προσόψεις για το 2100 με 5 γιούρα,που θα τσιμπηθούν asap...

Προφανώς και θα πάμε, έτσι; :D

Ε όχι και razr copy το Ν76 βε!:mad::p

Ε όχι και razr copy το Ν76 βε!:mad::p

Copy δεν ειναι, αλλα δεν ειναι και αυτο που λεμε, αυθεντικη ιδεα.

Προφανως εχει εντονες επιρροες απο το razr.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Αθανατο Ν91.

Εσβησα ενα τραγουδι, περασα ενα αλλο.

Αποτελεσμα : Στο καινουριο τραγουδι, το πρωτο μισο ειναι το δικο του, και το δευτερο μισο ειναι το τραγουδι που εσβησα. Και δεν ειναι η πρωτη φορα που ενωνει μονο του κομματια.

Σκληρος δισκος, yay...:rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

χαχαχαχαχα :lol: πως γενεν αυτο? :p κανει και remix το Ν91... αυτα ειναι!

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ζησήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη :lol:

ξερασε τα όλα :rtfm:

Δημήτρη ξέρω,αλλά δεν λέω...!!! Θα μπεί και θα μάθετε!

*Σήμερα το ''αυγουλάκι'' μου είδε επιτέλους φως ήλιου...!!!Δεν έχει βγεί από το σπίτι από την αγορά του...

plankton69 - Χρήστος 

Ζησήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη :lol:

ξερασε τα όλα :rtfm:

@Εnema

καλή η πρόσοψη; να την πάρω λες;

Mολις την επιασα στα χερια μου, οι πρωτες εντυπωσεις ειναι καλες. Εντοπισα μια κακη μικρη λεπτομερεια. Αλλα ολα θα φανουν οταν θα περαστει επανω.

Το καπακι της μπαταριας παντως κουμπωνει στην οριτζιναλ. Ελπιζω αυτο να ισχυει για ΟΛΑ τα κομματια :lol:

εδιτ 18:32

Ξεκιναω αποσυναρμολογηση. Ειθε ο Θεος να δινει ροπη στις κατσαβιδιες μου.

εδιτ 18:51

Μολις τελειωσα με το κατω μισο του κατω μερους. 2 εξαρτηματα εκατσαν αψογα. Εχω ενα μικρο θεματακι με το κουμπι που κραταει το καπακι της μπαταριας - το ελατηριο ειναι πολυ σκηρο. Θα δω στο τελος αν γινεται να περασω αυτουσιο τον μηχανισμο απο την οριτζιναλ προσοψη. Το WD40 δεν βοηθησε. Συνεχιζω.

εδιτ 19:02

Η αποσυναρμολογηση του κατω μερους τελειωσε - ολα βαινουν καλως. Καποιες γρηγορες δοκιμες δειχνουν οτι οι εσωτερικες πλακετες καθονται στα καινουρια πλαστικα οκ. Πηγαινω στο πανω μερος - θα ειναι δυσκολα. Η βιδα που λεγαμε. Αντε να δουμε.

εδιτ 19:15

Μικρο break και η ζορικη βιδα βγηκε ανελπιστα ευκολα! με την πρωτη!!! Η καλη τυχη σταματησε οταν εβγαζα το shield της οθονης οπου ο βλακας και βιαστικος enema καταφερε σχεδον να διπλωσει το μεταλλικο (αλλα τρομερα ΕΥΚΑΜΠΤΟ) μερος. Το επανεφερα ευκολα, τοσο μαλακο που ειναι. Και συνεχιζουμε.

εδιτ 19:25

Αφαιρεθηκε και η οθονη και φτασαμε σε αγνωστα νερα.... Πρεπει να αφαιρεθει το PCB των πανω πληκτρων... απαιτει κατσαβιδι 1mm.. που δεν εχω. Και ακομα ενα χαλκινο πλατυ καλωδιο/pcb που ειναι πισω απο την οθονη.... Ξεκινω με την αφαιρεση της μικρης βιδουλας... αντε να δουμε...

Btw εδω σταματαει και το εγχειριδιο της Νοκια (level 1&2) για την αποσυναρμολογηση του κινητου.

Τωρα ειμαι ΜΟΝΟΣ!!!!

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

Να το ρε κουφάλες!:D:lol::lol:

http://img638.imageshack.us/img638/7608/dscn1442xa.jpg

Και τα 2 ΚΟΥΚΛΙΑ μαζί!:p:lol:

http://img72.imageshack.us/img72/6023/dscn1441j.jpg

Αρχίστε το θάψιμο!:p

Φερε μου εκεινο το αναδιπλουμενο να στο κανω καλοκαιρινο λεμε :lol:

http://i.imgur.com/Umz9gs.jpg

εδιτ 19:41

Βρηκα το πιο ψιλο κατσαβιδακι που υπαρχει σπιτι, αλλα ειναι ακομα μεγαλο για τις βιδουλες. Θα το 'φαω' λιγο με γυαλοχαρτο ή με το dremel, γιατι δεν με παιρνει να καταστρεψω τις βιδες.

ΩΠΑ ΜΙΣΟ:

ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΟΣΤΑΡΕ ΤΟ ΑΠΟΠΑΝΩ Ο ΖΗΣΗΣ!

Ελα ρε, ΠΛΑΚΑ κανεις!! Και τα 2 μαζι? Ξερασε τα ολααααααααααα

Εδιτ 19:53

Εφαγα το κατσαβιδακι με μια λιμα, και οι βιδες φαινονται οτι ξεβιδωνουν κανονικα! Yay!

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

Enema ειχα αλλαξει και εγω απο ασημι σε μαυρο(μαιμου προσοψη εννοειται) το 6260 και το ειχα κανει χαλια..η οθονη κουνιεται και το power button δεν πατιεται :p καποια στιγμη μπορει να το φτιαξω

ειναι ωραια συσκευη..αν και δε βολευε,ειδικα στα μηνυματα που τα κουμπια ηταν κατω απο την οθονη

zisi μεγια!

Aπο ebay? Ελπιζω η δικη μου να μην παιζει :(

edit

Μηπως ξερεις τι πρεπει να κανω εδω?

Εχω κολλησει στο πως βγαινει η πλακετα των πανω βιδων και το διαφανο πλαστικο που πρεπει να εχει μεσα το ηχειο.

http://i.imgur.com/mnOsk.jpg

εχω ξεβιδωσει τα παντα αλλα δεν κουνιεται τιποτα, μηπως ειναι κολλημενο? Φοβαμαι να το πιεσω.

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

οχι,δεν θυμαμαι απο που,μπορει pds

δεν θα παιζει μην ανησυχεις...εσυ ξερεις..εγω τοτε ημουν απειρος..μην πω αναπηρος :p

Παπακια ξερω :p ελπιζω το κινητο να λειτουργει μετα απο αυτο :p

Μόνο το 6260 βε! Το άλλο είναι του Χρήστου. ;)

Αρχίστε το θάψιμο!:p

Συ ειπας :innocent:

[hate 6260] Βλεπω το 6260 εχει αρχισει να ξεβαφει ηδη εεεε..? :devil: [/hate 6260]

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

αν θυμαμαι τραβας την πλακετα των πληκτρων αφου την ξεβιδωσεις και μετα βγαζεις την ταινια

Oκ η πλακετα ηταν κολλημενη τελικα, εχει ενα εξαρτημα εδω μεσα που δεν ξερω τι δι@ολο ειναι.

Προσπαθω να βγαλω τωρα την καλωδιοταινια και τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα.

Υπαρχει λογος που τα οριτζιναλ ερχονταν pre assembled. :ooch:

edit 20:32

Και η καλωδιοταινια απο το πανω μερος ξεκολλησε! Ευτυχως ειναι πλατια και ενα μεγαλο μερος της ειναι αδειο, οποτε πιεσα μονο εκει. Αν ειμαι τυχερος δεν εχει γινει ζημια σε καποιο ζωτικο σημειο.

Τωρα μενει να βρω πως στο διαολο βγαινει το hinge... και πως περναμε την καλωδιοταινια απο το hinge.....

Εδιτ 20:34

Τελικα το πλαστικο που βαραει τον ρολο του ηχειου (που περιεχει το μεγαφωνο αν θελουμε να χρησιμοποιησουμε τους σωστους ορους) ηταν κολλημενο με... κολλα στιγμης στο σασι. Οποτε οπως καταλαβαινετε, αφαιρεθηκε με τον βιαιο τροπο. Με εξαιρεση το πληγωμενο πανω μερος (που ετσι και αλλιως δεν θα χρησιμοποιηθει ξανα) το ηχειο ειναι ΟΚ. Συνεχιζω με αφαιρεση της καλωδιοταινιας απο το κατω μερος, και του hinge...

Eδιτ 20:43

Βγηκε το περιβλημα του hinge.... Αλλα για να καταλαβεις πως λειτουργει και πως βγαινει αυτη η παπακια πρεπει να εχεις Phd μηχανολογιας ρε φουστη μου....

Ωρα για BREAK.

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

ΩΠΑ ΜΙΣΟ:

ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΟΣΤΑΡΕ ΤΟ ΑΠΟΠΑΝΩ Ο ΖΗΣΗΣ!

Ελα ρε, ΠΛΑΚΑ κανεις!! Και τα 2 μαζι? Ξερασε τα ολααααααααααα

Δεν το βρήκαμε το 6600 τελικά και ψώνισε αυτό... Και μου βγαίνει με ένα χαμόγελο, λέω το βρήκε... Και μου δείχνει αυτό! Αλλά είδες πως ομορφαίνει μια εικόνα αν μπει το αυγό μέσα!!! :p:p:p

plankton69 - Χρήστος 

Πες μου μονο οτι το πηρε λιγοτερο απο 40 ευρω, διαφορετικα θα τον ραπισω :p

Meanwhile στα εσωτερα του κινητου που αγορασε ο Ζησης... ειναι 6260 day σημερα φαινεται :p

κλικ για μεγαλυτερη

http://i.imgur.com/e2a11l.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πες μου μονο οτι το πηρε λιγοτερο απο 40 ευρω, διαφορετικα θα τον ραπισω :p

Meanwhile στα εσωτερα του κινητου που αγορασε ο Ζησης... ειναι 6260 day σημερα φαινεται :p

Αν σου πω ότι μου είπε και δεν θυμάμαι τι θα πεις;;;

BTW,«παίζει» να είναι η πρώτη προσθήκη για το 2012 στο θέμα(αν δεν κάνω λάθος δηλαδή...)

plankton69 - Χρήστος 

Ζηση 1000000 respect για την αγορα σου! Με ψησες ακομη παραπανω να το βγαλω σε αντικατασταση του lg ke970 που εχω για 2η συσκευη! Χρειαζομαι μπαταρια και προσοψη οπως εχω αναφερει. Κατα τα αλλα πρεπει να ειναι οκ η συσκευη.

Τι χρωμα ειναι αυτο που πηρες; ειμαι απο tapatalk και δεν ανοιγω τις εικονες :p

Τιμη με ειπες στο τηλ 30€; καλα θυμαμαι; γιατι μολις ειχα ξυπνησει εκεινη την ωρα :lol:

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2 Beta-4

Ok εβγαλα και το hinge αφου ανοιξα το σασι με το dremel :fool:

Τωρα:

ειτε δεν θα λειτουργει γιατι πρεπει να εκανα ζημια στην καλωδιοταινια

ειτε θα λειτουργει.

Αν δεν λειτουργει

παω για γνησιο assembly απο ebay :p

Oποτε αυριο ειναι η συναρμολογηση!

Αντε να δουμε.

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

http://i.imgur.com/5qkNO.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/404916_368764979802716_100000076518732_1472765_1111915761_n.jpg

Και το πήρες!!! Αντιδραστικέ!!! :p :lol:

Ζηση 1000000 respect για την αγορα σου! Με ψησες ακομη παραπανω να το βγαλω σε αντικατασταση του lg ke970 που εχω για 2η συσκευη! Χρειαζομαι μπαταρια και προσοψη οπως εχω αναφερει. Κατα τα αλλα πρεπει να ειναι οκ η συσκευη.

Τι χρωμα ειναι αυτο που πηρες; ειμαι απο tapatalk και δεν ανοιγω τις εικονες :p

Τιμη με ειπες στο τηλ 30€; καλα θυμαμαι; γιατι μολις ειχα ξυπνησει εκεινη την ωρα :lol:

Ασημί στα 30 ευρώ τελικά.Μια χαρά το τσίμπησε...

Η φάση είναι πως βγαίνει από το μαγαζί και γελούσαν και τα αυτιά του! Του κάνω μια βρήκες; Ναι λέει, αλλά δεν σε λέω τι, θα το δεις. Το βγάζει και μένω!!!:lol: Ωχ του λέω, ετοιμάσου για κράξιμο! Είχα δει το πρωί ότι ο Νίκος άρχιζε το ξεμοντάρισμα και το περίμενα...

Ζήση ξέχασα να σε πω από κοντά κι από το τηλ πριν,καλορίζικο βε!Το επόμενο θα είναι 6600 που δεν θα χάσουμε τελευταία στιγμή,όπως αυτό! (αν δεν με δούλευε ο άλλος δηλαδή προχθές...). Και τότε θα παίζεις με 2,όχι μόνο με το δικό μου!!!

Edited by plankton69

plankton69 - Χρήστος