Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατι αφενως ηταν multimedia ως Ν series, αφετερου ποτε δεν ηταν το super-duper workhorse κινητο που τα κανει ολα. (προβληματα στο hardware και στο software)

Αν το παρουμε ως προς το OS, τοτε τα communicators πεθαναν με το 9500. Δηλαδη το Ε90 τι παραπανω κανει απο ενα Ε71 πχ. Ιδιο λειτουργικο, ιδιες δυνατοτητες.

Communicators οπως τα ηξερες δεν προκειται να ξαναδουμε, γιατι το Laptop στυλ πεθανε.

Ομως η Νοκια προσδιορισε το Ε90 ως Ε series δηλαδη ως business oriented. Λογικο ειναι ο διαδοχος να ειναι E series.

Οποτε το μονο που εμεινε να προσδιοριζει ενα κινητο ως communicator ηταν Business - μεγαλη οθονη - μεγαλο qwerty. Το μονο που πληρει τις προϋποθεσεις αυτες ειναι το Ε7.

Και ειναι ευρεως ανεπισημα αποδεκτο ως communicator, και ας μην το εχει στο ονομα του. Ξαναφερνω το παραδειγμα με το 9300.

Το κουράσαμε... εγώ απλά ήθελα να σου πω ότι, ακόμα κι αν σου λείπει από τη συλλογή το Ε7 δεν πειράζει, γιατί δεν είναι communicator:p:p:p

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Άσχετο, αλλά πούλησα το Ε5 και ξαναχρησιμοποιώ το Ε71 πλήρως ανακατασκευασμένο με καινούρια οθόνη, πρόσοψη, σκελετό (μεσαίο πλαστικό) και καπάκι. Όλα καινούρια, αυθεντικά, αγορασμένα από νόκια.

Είναι θεικό τηλέφωνο ρε παιδιά και πολύ γρηγορότερο από το Ε5....

Aν δεν σου κανει κοπο,πες μου ποσο σου κοστισε,χωρις την οθονη....πρεπει γτ καποια στιγμη να το φτιαξω το σαραβαλακι μου...(ετσι πως ειναι εξωτερικα,γτ πεταει σ'ολα τ'αλλα.....)

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Aν δεν σου κανει κοπο,πες μου ποσο σου κοστισε,χωρις την οθονη....πρεπει γτ καποια στιγμη να το φτιαξω το σαραβαλακι μου...(ετσι πως ειναι εξωτερικα,γτ πεταει σ'ολα τ'αλλα.....)

Κοντά 40 ευρώ. Όλα original, αλλά όχι αγορασμένα από τη νόκια. ;)

Αν στο skroutz βάλεις nokia e71 και ψάξεις στα ανταλλακτικά θα βρείς το μεσαίο πλαστικό και την πρόσοψη σε πολύ καλές τιμές. Μαζί με την πρόσοψη εμένα μου έδωσαν και καπάκι μπαταρίας (που δεν το χρειαζόμουν.)

Βασικά, το δικό μου ήταν παρά την ηλικία του σε άριστη κατάσταση. Στο σέρβις μου το μαγαρίσαν. Το πήγα να μου αλλάξουν την οθόνη γιατί είναι από τη μάνα της καμμένα πίξελ και μου σπάσανε το μεσαίο πλαστικό στο κάτω μέρος (το ε71 έχει δύσκολη συναρμολόγηση και αν δεν είσαι υπομονετικός, βάζοντας το κάτω μέρος της πρόσοψης μπορεί να σπάσεις το σασί) Η δε οθόνη που μου έβαλαν είχε περισσότερα καμμένα πίξελ από την πρώτη:mad::mad::mad:

Ε, μου την έδωσε και εμένα, πήρα τα ανταλλακτικά και πήγα σε άλλο νόκια σέρβιςνα μου το μοντάρουν. Τώρα είναι μέγκλα:):)

Κοντά 40 ευρώ. Όλα original, αλλά όχι αγορασμένα από τη νόκια. ;)

Αν στο skroutz βάλεις nokia e71 και ψάξεις στα ανταλλακτικά θα βρείς το μεσαίο πλαστικό και την πρόσοψη σε πολύ καλές τιμές. Μαζί με την πρόσοψη εμένα μου έδωσαν και καπάκι μπαταρίας (που δεν το χρειαζόμουν.)

Βασικά, το δικό μου ήταν παρά την ηλικία του σε άριστη κατάσταση. Στο σέρβις μου το μαγαρίσαν. Το πήγα να μου αλλάξουν την οθόνη γιατί είναι από τη μάνα της καμμένα πίξελ και μου σπάσανε το μεσαίο πλαστικό στο κάτω μέρος (το ε71 έχει δύσκολη συναρμολόγηση και αν δεν είσαι υπομονετικός, βάζοντας το κάτω μέρος της πρόσοψης μπορεί να σπάσεις το σασί) Η δε οθόνη που μου έβαλαν είχε περισσότερα καμμένα πίξελ από την πρώτη:mad::mad::mad:

Ε, μου την έδωσε και εμένα, πήρα τα ανταλλακτικά και πήγα σε άλλο νόκια σέρβιςνα μου το μοντάρουν. Τώρα είναι μέγκλα:):)

Aρα αμα τα παρω απο την νοκια,θ'ακουσω απιστευτη τιμη....αν προλαβω αυριο θα παω να ρωτησω απο περιεργεια....θελει γτ και υποδοχη φορτιστη...που και που δεν πιανει....

το καλυτερο βεβαια θα ειναι να βρω τις προσοψεις και να τις βαλω μονος...γτ και πιανουν τα χερια μου(παλια σπαζανε....),και θα το χαρω περισσοτερο....

plankton69 - Χρήστος 

Aρα αμα τα παρω απο την νοκια,θ'ακουσω απιστευτη τιμη....αν προλαβω αυριο θα παω να ρωτησω απο περιεργεια....θελει γτ και υποδοχη φορτιστη...που και που δεν πιανει....

το καλυτερο βεβαια θα ειναι να βρω τις προσοψεις και να τις βαλω μονος...γτ και πιανουν τα χερια μου(παλια σπαζανε....),και θα το χαρω περισσοτερο....

Απο nokia care μπορει να κανει 40 ευρω το καθε ενα κομματι.

Στο τελος προσπαθησα και εγω να τα βαλω μονος μου. Θα βρεις οδηγους στο youtube. Κοιτα, ειναι δυσκολο, αλλα μπορεις να το κανεις. Εμενα στο τελος χαλασε το κατσαβιδακι(φαγωθηκε και δεν εκανε δουλεια) γι αυτο και το πηγα σε σερβις.

2 σημεια θελουν προσοχη: το πως θα βαλεις το κατω μερος της προσοψης( αυτο που ειναι κατω απο το πληκτρολογιο) γιατι αν το βαλεις λαθος ή λιγο βιαστικα θα σπασεις τις βασεις στο πλαστικο σασι!!:!: ( οταν ειναι, στειλε μου pm να σου πω αναλυτικα) και δευτερον πως θα βαλεις το πληκτρολογιο, γιατι μρει να σου φουστωνει ή να εχει κενο.( αυτο ειναι θεμα τυχης, μπορει να χρειαστει να ανοιξεις το κινητο και 10 φορες μεχρι να το πετυχεις:cry: ).

Ενταξει, βεβαια εμενα τα χερια μου δεν πολυπιανουν απο τετοια ή δεν εχω ασχοληθει πολυ, αλλα γενικα ειναι μπελαλιδικο κινητο.

Απο nokia care μπορει να κανει 40 ευρω το καθε ενα κομματι.

Στο τελος προσπαθησα και εγω να τα βαλω μονος μου. Θα βρεις οδηγους στο youtube. Κοιτα, ειναι δυσκολο, αλλα μπορεις να το κανεις. Εμενα στο τελος χαλασε το κατσαβιδακι(φαγωθηκε και δεν εκανε δουλεια) γι αυτο και το πηγα σε σερβις.

2 σημεια θελουν προσοχη: το πως θα βαλεις το κατω μερος της προσοψης( αυτο που ειναι κατω απο το πληκτρολογιο) γιατι αν το βαλεις λαθος ή λιγο βιαστικα θα σπασεις τις βασεις στο πλαστικο σασι!!:!: ( οταν ειναι, στειλε μου pm να σου πω αναλυτικα) και δευτερον πως θα βαλεις το πληκτρολογιο, γιατι μρει να σου φουστωνει ή να εχει κενο.( αυτο ειναι θεμα τυχης, μπορει να χρειαστει να ανοιξεις το κινητο και 10 φορες μεχρι να το πετυχεις:cry: ).

Ενταξει, βεβαια εμενα τα χερια μου δεν πολυπιανουν απο τετοια ή δεν εχω ασχοληθει πολυ, αλλα γενικα ειναι μπελαλιδικο κινητο.

Tο ειχα ανοιξει πριν καμια βδομαδα για να το καθαρισω,κι απο βλακεια(πρωτα πηγα να το λυσω και μετα ειδα πως λυνεται-αλλα ηταν αργα...)εσπασα πολλα μερη στο σασι....ηταν που ηταν,το εκανα χειροτερα...το κομματι κατω απο τα πληκτρα ειναι μανικι,ως προς τα εξαρτηματα που βασιζονται σ'αυτο,αν θυμαμαι καλα....τα πληκτρα ομως,κουμπωνουν πανω στην προσοψη,μιας και εχει 4 μπρατσακια....

Γενικα ομως,εχει ενα βαθμο δυσκολιας....

plankton69 - Χρήστος 

Tο ειχα ανοιξει πριν καμια βδομαδα για να το καθαρισω,κι απο βλακεια(πρωτα πηγα να το λυσω και μετα ειδα πως λυνεται-αλλα ηταν αργα...)εσπασα πολλα μερη στο σασι....ηταν που ηταν,το εκανα χειροτερα...το κομματι κατω απο τα πληκτρα ειναι μανικι,ως προς τα εξαρτηματα που βασιζονται σ'αυτο,αν θυμαμαι καλα....τα πληκτρα ομως,κουμπωνουν πανω στην προσοψη,μιας και εχει 4 μπρατσακια....

Γενικα ομως,εχει ενα βαθμο δυσκολιας....

Το κομματι κατω απο τα πληκτρα μπαινει πρωτα το πισω μερος (εχει 2 μικρα δοντακια που κουμπωνουν στο σασι) και μετα καθεται κατω το μπροστινο μερος , που το πλακωνει η προσοψη μετα. Αλλα τα 2 μικρα δοντακια που κουμπωνουν στο σασι , μπορει να το σπασουν το σασι. Ειναι πολυ λεπτο σε αυτο το μερος!

Βρες τα ανταλλακτικα και θα το καταφερεις. Θελει ομως προσοχη και υπομονη.:)

Βρες τα ανταλλακτικα και θα το καταφερεις. Θελει ομως προσοχη και υπομονη.:)

Για να κλεισω το οφτοπικ εδω,για ολα η ΝΟΚΙΑ μου ειπε 71ευρω.....:blink::blink::blink:

Ακομα ζαλιζομαι....

plankton69 - Χρήστος 

Αν ειναι οντως αυθεντικη με 20 ευρω καθαρισες

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-NOKIA-E71-WHITE-FULL-FASCIA-HOUSING-COVER-TOOL-/200556382505?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccessories_MobilePhoneFascias_JN&hash=item2eb2178929

Prepaid makes your life easier :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα παω αυριο να δω για Νοkia E61i

νομιζω το εχω δει σε ενα μαγαζι με κινητα Ομονοια πριν λιγο καιρο. Αν ειναι σε λογικη τιμη λεω να το παρω.

το μονο e-series qwerty με 2.8 οθονη.

καλα σαβουρα ειναι πια αλλα ειναι ενα mini απωθημενο :p

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Θα παω αυριο να δω για Νοkia E61i

νομιζω το εχω δει σε ενα μαγαζι με κινητα Ομονοια πριν λιγο καιρο. Αν ειναι σε λογικη τιμη λεω να το παρω.

το μονο e-series qwerty με 2.8 οθονη.

καλα σαβουρα ειναι πια αλλα ειναι ενα mini απωθημενο :p

Ειναι ωραια συσκευη Βασιλη.

Πολλες φορες κοιτωντας στο gsmarena ελεγα να εβρισκα ενα...:O

Ποσο θελω να κατεβω μια μερα Ομονοια με πολυ παραδακι στις τσεπες μου :p

δεν εισαι ο μονος :lol: και παρεα με τον βασιλη που ξερει τα κατατοπια :O

απο ποιο κινητο και πριν τα θεωρουμε νοσταλγικα? γιατι βλεπω οτι η μονη εταιρεια που βγαζει ακομα κινητα με κουμπακια ειναι η νοκια και αρχιζει να με πιανει νοσταλγια ακομα και για το Ν78 μου :p

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Προσωπικα θεωρω νοσταλγικα βαρια-βαρια μεχρι και τα πρωτα 3rd edition, χωρις Feature Pack.

Δηλαδη 2006-2007. Περασαν ηδη 4 χρονια και παμε για 5.

Απο κει και περα εξελιχθηκαν πολυ :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσωπικα θεωρω νοσταλγικα βαρια-βαρια μεχρι και τα πρωτα 3rd edition, χωρις Feature Pack.

τον φεβρουαριο το αγαπημενο μου κινητο κλεινει 4 χρονια (στην αγορα) :O

πως μεγαλωσε ετσι το χρυσο μου :cry: :lol::lol::lol:

+1

ετσι, και εγω μεχρι 2006 (βαρια 2007)

*αν και το Ν95 δεν το θεωρω ακομα νοσταλγικο, σε κανα χρονο ισως

δεν εισαι ο μονος :lol: και παρεα με τον βασιλη που ξερει τα κατατοπια :O

εννοειται αυτο. περιμενω pm οταν ερθει η ωρα:)

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

OMFG1WKJEDFBN2KQJERGH89134710947U1091$!@%^!#twdGFQWISORH

8GB ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν91!!!!

http://www.ebay.co.uk/itm/NOKIA-N91-HARD-DRIVE-HDD-8GB-BRAND-NEW-ORIGINAL-GENUINE-/150654851218?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item2313ba9892

Ειναι 30 ευρω βεβαια, και τον χειμωνα αλλαζω κινητο οποτε δεν ειναι αναγκη!:cry:

Συγκρατησου, συγκρατησου, συγκρατησου

edit

Τελικα χτυπησα cover καμερας που δεν ειχα αλλαξει ποτε, και display frame μαζι με earpiece που μου κανει τα τσαλιμια εδω και λιγο καιρο.

http://www.ebay.co.uk/itm/150654851210?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/150654851211?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Αψογα!

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

ενα ονειρο μου εγινε πραγματικοτητα......!!!

Κατοχος πλεον ενος NOΚΙA 6600...

Aριστο εξωτερικα,με μονη φθορα τα κουμπια κλησεων,μαμισια μπαταρια(ταλαιπωρημενη,αλλα ειχα καβατζα απο ενα παλιο μου μια ιδια αριστη...)και καρτα μνημης 32mb....

Tο βρηκα 25ευρω...πιστευω ηταν καλη ευκαιρια...πολυ γκουμουτσα ομως....ακομα δεν μπορω να το συνηθησω....

plankton69 - Χρήστος 

εχω nokia 3330 με σπασμενη την πισω μερια της προσοψης.μετα ενα 6267 με ξεβαμενο το καπακι.αλλα και τα 2 λειτουργουν σαν καινουργια...

αναρωτιεμαι πως μερικοι μπορουν και καταστρεφουν ενα κινητο... το μονο που ειναι σε "κακη" κατασταση ειναι το Κ1 μου που διελυσα λιγο την προσοψη αλλα δικαιολογειται λογω πρωτου κινητου :p

http://img847.imageshack.us/img847/4818/03092011237.jpg

Ευκολα. Το χωνεις μεσα σε τσαντες-τσεπες παντα μαζι με αλλα πραγματα, το αφηνεις να σου πεσει λιγες φορες απο απροσεξια/το ριχνουν αλλοι, το παιρνεις μαζι σου στο μπανιο (για ραδιοφωνο), και σε λιγο καιρο το κινητο θα εχει γρατζουνιες/σπασιματα/ξεκινησει να την ακουει απο την υγρασια αντιστοιχα. Αυτο γινεται με τα κινητα της αδερφης μου :p

Α, και δεν χρησιμοποιεις ποτε θηκη.

@plankton69, αντε με γεια! Τα σπαει το αυγουλακι ε? :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευκολα. Το χωνεις μεσα σε τσαντες-τσεπες παντα μαζι με αλλα πραγματα, το αφηνεις να σου πεσει λιγες φορες απο απροσεξια/το ριχνουν αλλοι, το παιρνεις μαζι σου στο μπανιο (για ραδιοφωνο), και σε λιγο καιρο το κινητο θα εχει γρατζουνιες/σπασιματα/ξεκινησει να την ακουει απο την υγρασια αντιστοιχα. Αυτο γινεται με τα κινητα της αδερφης μου :p

Α, και δεν χρησιμοποιεις ποτε θηκη.

@plankton69, αντε με γεια! Τα σπαει το αυγουλακι ε? :D

περιγραφεις εμενα μεχρι πριν 2 χρονια περιπου.....απροσεκτος στο φουλ......!!!

Mου εχει σπασει τα χερια το αυγουλακι.....δεν αντεχετε απνω απο τεταρτο....μεχρι ποσα mb καρτα μνημης μπορω να του βαλω,επ ευκαιρια;;;;

plankton69 - Χρήστος 

enema 2 φορες μπηκε στη θαλασσα μαζι μου το καημενο :O απο τοτε παντα κοιταω αν εχω κατι στη τσεπη :lol: εχει πεσει και απο πρωτο οροφο σε τσιμεντο... σκυλι κανονικο !

32 εχει και μενα μεσα... δεν παιζει να παιρνει πιο πολυ... απλα αν περασεις κανα τραγουδι, φροντισε να το κανεις μονο, με χαμηλο bitrate και λιγα Herz :lol:

εδιτ: μεχρι 512 τελικα... σκυλι :p

Edited by pgetsopoulos