Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κλασσικο προβλημα οθονης της nokia, θελει αλλαγη ολο μαζι με τα πληκτρα.

Μπορει πχ να μην σου εμφανιζε καποιες γραμμες και μολις το πατουσες εκει να εμφανιζονταν.

Αναρωτιεμαι το εξης:

Το 8850 βασιζεται ουσιαστικα στο 8210, σωστα?

Αυτο σημαινει οτι ειναι συμβατο με οθονη απο 8210.

Στο 8210 ομως, βασιζεται και το 8250, το οποιο εχει μπλε backlit οθονη.

Οποτε θα μπορουσαμε να κανουμε ενα 8850 με την 'καλυτερη΄ backlit οθονη? Και θα ειναι παλι μπλε.

Καλοριζικο παντως!

Eυχαριστω παιδια!!!!

λες να βρω 8210 για δοτη;;;

Θελω γιατι να βρω 8210(μ'αρεσει τρελα....!),αλλα και το 8850,χθες το χρησημοποιουσα ολη μερα και το συμπαθησα!οποτε...μαλλον θα ψαχτω και γι'αυτο....αλλιως μια οθονη ποσο θα μου βγει;;;(δεν λεω στη νοκια,γτ ειχα ακουσει καποτε 60ευρω για οθονη 3310...)σε κανα μαγαζι με μεταχειρισμενα....

απ'οτι καταλαβα δεν ειναι ανακατασκευη,και μονα θεματα ειναι αυτα που ανεφερα....αρα καλα πρεπει να το πηρα....ποσο παει περιπου ενα τετοιο;

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Χμμμμ, τι θελω και σας βαζω ιδεες. Δεν φερω KAMIA ευθηνη σε περιπτωση που κατι παει στραβα :lol:

Αν και δεν νομιζω να χαλασει τιποτα, εδω εβαλα οθονη απο 6510 σε 8310 (και το αναποδο) και δεν επαθαν τιποτα. Δεν δουλεψε παντως (λογικο αν σκεφτεις οτι οι οθονες τους εχουν διαφορετικη αναλυση)

Δες εδω οθονουλα το 8250:D

Αμα επιχειρησεις κατι τετοιο γιατι να πας στο fugly πρασινο?

Ασε που δεν θα ταιριαζει ο φωτισμος των led, θα εχεις πρασινη οθονη και μπλε/ασπρο (ή οτιδηποτε εχει το 8850 τελοσπαντων) φωτισμο στα πληκτρα. (αν ειναι σαν το 8310/6510 τα led για τον φωτισμο του πληκτρολογιου βρισκονται στην πλακετα)

Εψαξα μολις τωρα στο ebay και δεν βρηκα τιποτα! Ουτε για 8850 ουτε για 8250. Αουτς....

Για τιμες δεν εχω ιδεα, η ανακατασκευη παντως παει καμια 20κατι λιρες :p

Δες και την καλη μερια, αν δεν βρεις πουθενα οθονη, παιρνεις την ανακατασκευη με σχετικα λιγα λεφτα και την κανεις ανταλλακτικα...:p

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

Βρηκα στου τζερρυ αυτα....

http://www.ima-shop.com/product_info.php?cPath=9&products_id=680 ===>151,76 ευρω

http://www.ima-shop.com/product_info.php?cPath=9&products_id=681 ===>127,69 ευρω

(αυθεντικα και τα 2....)

και αυτο.....

http://www.ima-shop.com/product_info.php?currency=EUR&cPath=9&products_id=601 ===>29,91 ευρω...

Ακομα και η ανακατασκευη ειναι πιο ακριβη....(το πηρα 20ευρω γτ....:D:D:D )

Edited by plankton69

plankton69 - Χρήστος 

Ακομα και η ανακατασκευη ειναι πιο ακριβη....(το πηρα 20ευρω γτ....:D:D:D )

Nαι αλλα η ανακατασκευη ειναι αγρατζουνιστη και λειτουργει...:p

Νομιζω οτι η τιμη που το πηρες ειναι πολυ καλη.

Προσωπικα απαξ και τελειωσω με τα δικα μου, θα αποσυρθω απο το 'αθλημα'. Πολυ time & money consuming. Λεω να χτυπησω καποια στιγμη ενα 7650 ανακατασκευη απο τζερυ, και αμα βγει καλη (καθως εχω μετρο συγκρισης), για μενα απο δω και περα θα ειναι μονο refurbs.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Nαι αλλα η ανακατασκευη ειναι αγρατζουνιστη και λειτουργει...:p

τεχνικες λεπτομεριες....! :lol:

Νομιζω οτι η τιμη που το πηρες ειναι πολυ καλη.

Προσωπικα απαξ και τελειωσω με τα δικα μου, θα αποσυρθω απο το 'αθλημα'. Πολυ time & money consuming. Λεω να χτυπησω καποια στιγμη ενα 7650 ανακατασκευη απο τζερυ, και αμα βγει καλη (καθως εχω μετρο συγκρισης), για μενα απο δω και περα θα ειναι μονο refurbs.

Mολις μου ειπε 20 ο τυπος που το δινε,τα χασα....!το πηρα χωρις 2η σκεψη....

εγω δεν θελω και πολλα....θελω συγκεκριμενες συσκευες,και λογικα θα τελειωσουν συντομα....εκτος αν βγαινουν τετοιες ευκαιριες πιο συχνα.....!!!

Για refurb δεν το σκεφτομαι....αλλα ισως σε καποια ειδικη περιπτωση να παρω καποιο....(πχ το ngage,αν δω οτι δεν βρισκω ευκολα....)

plankton69 - Χρήστος 

Oυτε σε refurb θα το βρεις. Μονο το QD.

(ή πιο συγκεκριμενα θα το βρεις απο ΕΝΑΝ πωλητη που δεν στελνει ελλαδα)

Μεταχειρισμενα παιζουν αρκετα παντως, αλλα οι τιμες ειναι καπως τσουχτερες. (ebay)

Εγω παλι θελω ΟΟΟΟΛΑ τα S60 1-2nd edition.

Αυτος ειναι ο ρεαλιστικος μου στοχος. Μακροχρονος βεβαια. Αν τα refurb αποδειχθουν καλα, τοτε ειναι και σχετικα ευκολος.

Απο 3rd edition μου αρεσουν πολυ λιγα. (και τα μισα απο αυτα που μου αρεσουν τα εχω ηδη -σχεδον)

Ουτε τα ασπρομαυρα μου αρεσουν πολυ.

Απο εκει και περα:

Θα ηθελα ολα τα communicators. 9000, 9110, 9210, 9210i, 9300, 9300i, 9500, E90, E7.

Επισης 8800 (μονο το απλο), 8600, 8910 κ 8910i .

Καποια συγκεκριμενα ασπρομαυρα.

Αυτος ειναι ο highly unlikely στοχος, κατι σαν wishlist.

Μετα ενα ωραιο ξυλινο custom κουτακι με εσωτερικη επενδυση απο σουεντ/βελουδο, με custom 'εσοχες' για τα κινητα. (ευκολο)

Και τελος :happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Enema, to ε7 δεν ειναι κομιουνικειτορ!!!:!:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Εγω θελω πολλα απο τα ασπρομαυρα...Αλλα σαν τρελος,κι αλλα δεν με καινε και τοσο,αλλα αν τα βρω ευκαιριες,τοτε οκ...

Σαν τρελος...

8210,3310,7210,7650,N-Gage,6600,7610,N91,N95 και το 7280(γυναικειο αλλα.....)

Ξερω ομως,οτι σαν γνωστος γκαντεμης,ουτε τα μισα θα βρω....

Αν βρεθουν....

3210,8310,2300,8910(απλο ή i...)3230 κι αν βρεθει καποιο που θα μ'αρεσει.....

Δεν θελω και πολλα.....

plankton69 - Χρήστος 

Νομιζω και η Νοκια ως communicator το προμοταρει.

Στην ουσια ενας απογονος Ε90 ειναι με touch.

οχι λες?

*Ζήση, προσκυναω υπογραφη σου

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Νομιζω και η Νοκια ως communicator το προμοταρει.

Στην ουσια ενας απογονος Ε90 ειναι με touch.

οχι λες?

*Ζήση, προσκυναω υπογραφη σου

Ενα n8 με πληκτρολογιο ειναι. Δεν ειναι s90 .;)

Τεσπα, περισσοτερο για "πλακα" το ειπα:p

Σιγουρα παντως δεν ειναι νοσταλγικο.

Ενα n8 με πληκτρολογιο ειναι. Δεν ειναι s90 .;)

Τεσπα, περισσοτερο για "πλακα" το ειπα:p

ναι ναι, αν το παρεις βασει λειτουργικου , οντως δεν ειναι S80. (τα comunicators ηταν S80. S90 ηταν μονο τα 7700/7710)

αλλα πανε αυτες οι πλατφορμες. μας αφησαν χρονους

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ειναι για μενα :p

Εγω θελω πολλα απο τα ασπρομαυρα...Αλλα σαν τρελος,κι αλλα δεν με καινε και τοσο,αλλα αν τα βρω ευκαιριες,τοτε οκ...

Σαν τρελος...

8210,3310,7210,7650,N-Gage,6600,7610,N91,N95 και το 7280(γυναικειο αλλα.....)

Ξερω ομως,οτι σαν γνωστος γκαντεμης,ουτε τα μισα θα βρω....

Αν βρεθουν....

3210,8310,2300,8910(απλο ή i...)3230 κι αν βρεθει καποιο που θα μ'αρεσει.....

Δεν θελω και πολλα.....

Βρισκονται βρεεεεεε.

Mερικα οχι με το κιλο, αλλα βρισκονται.

Ειδικα για τα ασπρομαυρα εχω την εντυπωση οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Το μονο που σε βλεπω να ζοριζεσαι λιγο ειναι το 8910, N91, N-gage και το 7280, δηλαδη αυτα που δεν 'περπατησαν' πολυ...

Ελα σιγα-σιγα να φτιαχνουμε τις συλλογες να'ουμ! :D

Χειμωνα παω για Ν86, και εχω κατι εξτρα ψιλα στην καρτα, λετε να αγορασω και το 7650 απο τζερυ? Διπλο χτυπημα.

Θα 'ρθει η ωρα του..:shifty: :p

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

Βρισκονται βρεεεεεε.

Mερικα οχι με το κιλο, αλλα βρισκονται.

Ειδικα για τα ασπρομαυρα εχω την εντυπωση οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Το μονο που σε βλεπω να ζοριζεσαι λιγο ειναι το 8910, N91, N-gage και το 7280, δηλαδη αυτα που δεν 'περπατησαν' πολυ...

Ελα σιγα-σιγα να φτιαχνουμε τις συλλογες να'ουμ! :D

Χειμωνα παω για Ν86, και εχω κατι εξτρα ψιλα στην καρτα, λετε να αγορασω και το 7650 απο τζερυ? Διπλο χτυπημα.

Αμα σου πω οτι βρηκα μαγαζι που ειχε 2-3 8910,κι αλλα παλια νοκια,και μου ειπε τα 'χει για βιτρινα,τι θα πεις;;;

Μαλλον θα ξαναπαω απο κει να δω αν μου δινει κανενα.....

Ολα τ'αλλα θα ναι στανταρ παλουκια....ειδικα το 7280....αντε βρες το....7260,που το χω μη λειτουργηκο,το βρηκα στα 40 ευρω.....

και λογω γενεθλιων,βλεπω να τσιμπαω 1-2 ακομα,σαν δωρα για τον εαυτο μου.....μεγαλωνουμε σιγα σιγα την συλλογη....!!!

plankton69 - Χρήστος 

Αμα σου πω οτι βρηκα μαγαζι που ειχε 2-3 8910,κι αλλα παλια νοκια,και μου ειπε τα 'χει για βιτρινα,τι θα πεις;;;

Μαλλον θα ξαναπαω απο κει να δω αν μου δινει κανενα.....

Ολα τ'αλλα θα ναι στανταρ παλουκια....ειδικα το 7280....αντε βρες το....7260,που το χω μη λειτουργηκο,το βρηκα στα 40 ευρω.....

και λογω γενεθλιων,βλεπω να τσιμπαω 1-2 ακομα,σαν δωρα για τον εαυτο μου.....μεγαλωνουμε σιγα σιγα την συλλογη....!!!

Θα πω οτι εχω παει και γω στο εν λογω μαγαζι :lol:

Πανω στην εγνατια ενα που εχει μεταξυ αλλων και 6510, 8310, 8810 κτλ?

Μπρρρρ, μακρια! Πωλοπιαστης.... μου ελεγε κατι εξωφρενικες τιμες για 8910 (οχι φυσικα δικο του, θα ρωτουσε κατι γνωστους και θα εβρισκε... :rolleyes:) που τις διεγραψα απο την μνημη μου.

Αποψη μου : Βγαλε μια προπληρωμενη και κανε paypal. Δεν ειναι πανακεια, αλλα θα ανοιξουν οι ..'οριζοντες' σου :grin:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα πω οτι εχω παει και γω στο εν λογω μαγαζι :lol:

Πανω στην εγνατια ενα που εχει μεταξυ αλλων και 6510, 8310, 8810 κτλ?

Μπρρρρ, μακρια! Πωλοπιαστης.... μου ελεγε κατι εξωφρενικες τιμες για 8910 (οχι φυσικα δικο του, θα ρωτουσε κατι γνωστους και θα εβρισκε... :rolleyes:) που τις διεγραψα απο την μνημη μου.

Αποψη μου : Βγαλε μια προπληρωμενη και κανε paypal. Δεν ειναι πανακεια, αλλα θα ανοιξουν οι ..'οριζοντες' σου :grin:

Αυτον λεω...Δλδ ποσο σου ειπε(αν δεν διεγραψες εντελως....:p );;;Απο 'κεινα δεν εδινε κανενα;

Αυτο βλεπω να κανω στην τλκ....καιρο το εχω στο μυαλο μου....αλλα δεν το κανω λογο του κολληματος του εχω...μαλλον θα το ξανασκεφτω,γιατι αλλιως δεν τελειωνει η συλλογη....

plankton69 - Χρήστος 

Παραθετω παραθεση :p

Λοιπον περασα απο το εν λογω μαγαζι.

Τα κινητα οντως υπαρχουν, και δεν ειναι προς πωληση . -

Μου ειπε αμα θελω μπορει να μου βρει άλλα, απο 60 μεχρι 350 ευρω :blink:

Ναι σουυυυυυρ:lol:

Ειχε ενα μαυρο 8910ι, ενα γκρι 8910, 2 ασημι 8850, 2 8810, 3 6510 (2 χρυσα ενα μπορντω), 2 8310 (ενα ασπρο και ενα χρυσο-κοκκινο αν θυμαμαι καλα) και κατι ερικσον που δεν τα προσεξα.

Τα κινητα σε καμια περιπτωση δεν ηταν τζιτζι με τα δικα μου στανταρ. Ολα ειχαν εμφανοτατες φθορες, τα 8810 ειχαν φυσιολογικη πατινα, το μπορτω 6510 ειχε ραγισμενο τζαμακι προσοψης, και τα 3 ειχαν ψιλοφθορες στα κουμπια, τα 8850 ηταν μαλλον τα καλυτερα σε κατασταση αλλα ειχαν γρατζουνιες μπροστα στα καπακια που φαινονταν απο φυσιολογικη αποσταση. Τα γραμματα μπροστα στην προσοψη νομιζω οτι ειχαν αρχισει να χανουν λιγο το χρωμα τους, Εννοειται οτι δεν μπορεσα να τα περιεργαστω γιατι ηταν κλειδωμενα στην βιτρινα.

Για το αν ηταν αυθεντικα, δεν μπορω να πω. Με βαση τις φθορες ΙΣΩΣ ναι, γιατι ειναι πολυ παλια, και εξειδικευμενα προιοντα, οποτε αποκλειεται να τα αγορασε προσφατα (εδω δεν μου επερναν το ν91), αρα ειτε του εμειναν στοκ, ειτε τα αγορασε απο 3ους προκειμενου να τα βαλει στην βιτρινα. Αμα ηταν αγορασμενα refurb για αυτον τον σκοπο θα ηταν σιγουρα σε καλυτερη κατασταση, οποτε η μονη πιθανοτητα να ειναι refurb ειναι να αγοραστηκαν ως refurb απο 3ους, και μετα πουληθηκαν, αλλα αν αναλογιστουμε το ποτε ξεκινησαν να βγαινουν τα refurb λιγο δυσκολο να τα αγορασε γιατι ειναι παλια.

Verdict: Original

Και αν η κατωτατη τιμη που μου εδωσε ηταν 60 ευρω (πχ 6510), και η ανωτατη 350(για τα 8910) για ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ κινητα, καλα κρασια. Long live ebay:lol:

Τι κωλυμα εχεις με την προπληρωμενη αν επιτρεπεται?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι κωλυμα εχεις με την προπληρωμενη αν επιτρεπεται?

Aααα τον αγιογδυτη....!!!6510 βρηκα στα ιδια λεφτα με το 8850,στο ιδιο μαγαζι κιολας,καλο εξωτερικα,και ειναι το επομενο που θα τσιμπισω,αν το προλαβω....

Eιναι γενικα με τις αγορες απο το νετ το κωλυμα μου(εμπιστοσυνη κλπ....).Aλλα ετυχε τελευταια να μιλισω ενα πολυ κοντινο μου προσωπο που ασχολειται με ebay και σχετικα,και καπως αρχισα ν'αλλαζω σταση....ειναι και που ακομα δεν εκλεισα τα 18,οποτε δεν μπορω να κανω κατι στο δικο μου ονομα....

Γενικα ομως,μετα απο εκεινη την συζητηση,αρχισα να ψαχνω στο ebay και ψηνομαι....

plankton69 - Χρήστος 

ειναι και που ακομα δεν εκλεισα τα 18,οποτε δεν μπορω να κανω κατι στο δικο μου ονομα....

και την μαμα τι την εχεις ?:p

adwords,adsense,paypal... ολα στο ονομα της μαμας :lol: μαλιστα η google με εστειλε καρτα με το ονομα της πανω και 75€ δωρο για το adwords :D

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

και την μαμα τι την εχεις ?:p

adwords,adsense,paypal... ολα στο ονομα της μαμας :lol: μαλιστα η google με εστειλε καρτα με το ονομα της πανω και 75€ δωρο για το adwords :D

για να κάνει ασταμάτητο spam όταν είμαι με το αίσθημα...!πέρα απ'την πλάκα,παρασκευή γίνομαι 18...άρα δεν σκαω...άσε που τόσο καιρό,δεν μου χρειαζόταν και τόσο...μια στο οπότε έβλεπα κάτι...

plankton69 - Χρήστος 

Kαι γω στης μαμας την εχω! (και ειμαι >18)

Προπληρωμενη ετσι και αλλιως για να βγαλεις (τουλαχιστον eurobank) απαιτει ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ στην τραπεζα. Οποτε οσο και να εισαι αν δεν εχεις, δεν βγαζεις... (η προπληρωμενη δεν ειναι πιστωτικη για να εχει κατοχο, αλλα ανηκει σε καποιον λογαριασμο)

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βγαλεις κωδικους/ενεργοποιήσεις το web banking, για να ελεγχεις τα της καρτας μεσω pc. Απιστευτα βολικο. Διαφορετικα θα τρεχεις καθε 5 λεπτα στην τραπεζα, και trust me, δεν θα σου αρεσει :rolleyes:

Προσωπικα ελεγχω την καρτα απευθειας απο το pc, τα λεφτα για οποιαδηποτε αγορα τα βαζω ακριβως πριν κανω την αγορα (οποτε και να μου την κλεψουν τα @@ μου θα παρουν..), και φυσικα η μανα μου δεν εχει ιδεα τι κανω και τι οχι. Δεν ειναι αναγκη να ξερει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ναι ναι, αν το παρεις βασει λειτουργικου , οντως δεν ειναι S80. (τα comunicators ηταν S80. S90 ηταν μονο τα 7700/7710)

Να, την είπα την κοτσάνα μου:p:lol:

Να, την είπα την κοτσάνα μου:p:lol:

σιγα την κοτσανα βρε συ!

πιο πολυ για να ιντριγκαρουμε τους νεοτερους στο αθλημα να μαθαινουν τα γραφουμε αυτα.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Aπο το Ε90 και μετα περασαμε επισημα στην s60 για communicators, οποτε το λειτουργικο δεν αποτελει προβλημα. :p

Αλλωστε και το 9300 ποτε δεν το ειπαν communicator, δεν ηταν ομως?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aπο το Ε90 και μετα περασαμε επισημα στην s60 για communicators, οποτε το λειτουργικο δεν αποτελει προβλημα. :p

Αλλωστε και το 9300 ποτε δεν το ειπαν communicator, δεν ηταν ομως?

Για εμένα το βασικό χαρακτηριστικό των comms ήταν το σχήμα τους, ο τρόπος που άνοιγαν και το γεγονός ότι είχαν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα άλλα τηλέφωνα που κυκλοφορούσαν. Ήταν ξεχωριστές συσκυές. Τώρα, το Ε7 τι το ξεχωριστό έχει? Τέλος πάντων, γιατί να ονομάσουμε communicator το Ε7 και όχι το Ν97?

Άσχετο, αλλά πούλησα το Ε5 και ξαναχρησιμοποιώ το Ε71 πλήρως ανακατασκευασμένο με καινούρια οθόνη, πρόσοψη, σκελετό (μεσαίο πλαστικό) και καπάκι. Όλα καινούρια, αυθεντικά, αγορασμένα από νόκια.

Είναι θεικό τηλέφωνο ρε παιδιά και πολύ γρηγορότερο από το Ε5....

Edited by ddr2

Γιατι αφενως ηταν multimedia ως Ν series, αφετερου ποτε δεν ηταν το super-duper workhorse κινητο που τα κανει ολα. (προβληματα στο hardware και στο software)

Αν το παρουμε ως προς το OS, τοτε τα communicators πεθαναν με το 9500. Δηλαδη το Ε90 τι παραπανω κανει απο ενα Ε71 πχ. Ιδιο λειτουργικο, ιδιες δυνατοτητες.

Communicators οπως τα ηξερες δεν προκειται να ξαναδουμε, γιατι το Laptop στυλ πεθανε.

Ομως η Νοκια προσδιορισε το Ε90 ως Ε series δηλαδη ως business oriented. Λογικο ειναι ο διαδοχος να ειναι E series.

Οποτε το μονο που εμεινε να προσδιοριζει ενα κινητο ως communicator ηταν Business - μεγαλη οθονη - μεγαλο qwerty. Το μονο που πληρει τις προϋποθεσεις αυτες ειναι το Ε7.

Και ειναι ευρεως ανεπισημα αποδεκτο ως communicator, και ας μην το εχει στο ονομα του. Ξαναφερνω το παραδειγμα με το 9300.

[sIGPIC][/sIGPIC]