Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ααα!!

το βιντεο μου!

βλεπω αρκετους για αγορα :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Nα'μαι και γωω

λοιπον, βρηκα (επιτελους) το Ν93i που τοσο εψαχνα.

Προχθες, μετα απο ατελειωτη βολτα μεσα στον καυσωνα στο κεντρο της Αθηνας.

το πετυχα σε ενα μαγαζι που μου το αφησε 50ευρω.

ειναι πανεμορφο .... απο τις πιο εντυπωσιακες συσκευες που εχω πιασει στα χερια μου. κατι ομως πρεπει να "παιζει" με το συγκεκριμενο μιας και η μπαταρια του κραταει.... 4-5 ωρες. (και εχω δοκιμασει και του Ν95 μου... τα ιδια!)

θελω να το χρησιμοποιω κανονικα...αλλα

αλλο ενα μειον η αρκετα χαμηλη ενταση ακουστικου.

θα ανεβασω φωτος σε λιγο!

βλεπω αρκετους για αγορα :lol:

σχεδον ολα τα 7110 στο βιντεο ειναι σαπια :p

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

N93i ε...;:OΑπό τα πιο όμορφα κινητά της εταιρίας...:):DΜεγειά!:)

κατι ομως πρεπει να "παιζει" με το συγκεκριμενο μιας και η μπαταρια του κραταει.... 4-5 ωρες
οσα nokia (s60 κυριως)φιλων εχω δει,οπου η μπαταρια ανεξαρτητως καταστασης κραταει τοσο τραγικα λιγο,ολα ειχαν προβλημα υγρασιας στην πλακετα

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Έχω το 8910i και το λειτουργώ ακόμη. Ψάχνω για μπαταρία και κοιτάζω μήπως και αγοράσω από εξωτερικό ορίτζιναλ. Εδώ την ορίτζναλ την είδα στα 35 ευρώπουλα. Στο μεταξύ ψήνομαι και για ένα 8800 sirocco. Τα προτιμώ από όλα αυτά που κυκλοφορούν σήμερα. Ίδωμεν.

http://i193.photobucket.com/albums/z196/hellasisgreece/11.jpg

http://i193.photobucket.com/albums/z196/hellasisgreece/22.jpg

N93i ε...;:OΑπό τα πιο όμορφα κινητά της εταιρίας...:):DΜεγειά!:)

Nαι ειναι απλα Θεϊκό!

N93i ε...OΑπό τα πιο όμορφα κινητά της εταιρίας...Μεγειά!:)

ναι, αργησα αλλα το βρηκα! εστω και προβληματικο..

Συμφωνω... μαυρο ή ασημι? Με γεια!

Απο CPU/GPU ειναι στα ιδια επιπεδα με το Ν95?

ασημι!

ναι gpu/cpu ειναι ιδια. ομως το Ν93i δεν ειναι FP1

οσα nokia (s60 κυριως)φιλων εχω δει,οπου η μπαταρια ανεξαρτητως καταστασης κραταει τοσο τραγικα λιγο,ολα ειχαν προβλημα υγρασιας στην πλακετα

Δεν φταιει αυτο ρε συ Alex.

Εχω και ειχα ΠΟΛΛΑ S60. N93, N95, 7650, 6600, N95 8GB κλπ

μια χαρα ηταν ολα 1μιση με 3 μερες μπαταρια.

Τωρα ας πουμε , το ασημι Ν95 που εχω βγαζει κοντα 2 μερες με κανονικη χρηση. Μια μερα γεματη με βαρια χρηση.

Το συγκεκριμενο Ν93i που εχω καπου/καπως βραχυκυκλωνει και αδιαζει η μπαταρια σε 5μιση ωρες (το εχω τσεκαρει)

γι αυτο και μου το σκοτωσε στα 50ε.

κανονικα, ΑΝ το βρεις σε μαγαζι Αθηνα (που ειναι πολυ δυσκολο) θα το παρεις 100-130 γιατι ειναι σπανιο και "μοναδικο",

ebay δε.... ασε παει πολυ ακριβα.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ναι ναι... νομιζω ειναι κελεπουρι ακομα και ψιλοχαλασμενο. Εαν δε, δεν σε ενοχλει να κουβαλας 2 μπαταριες ακομα μαζι σου βγαζεις και μερα :p

Ενας λογος που μου αρεσει η νοκια ειναι αυτος, οτι παντα εβγαζε... αισθητικα αμφιλεγομενα ας το πω, κινητα, σε αντιθεση με τους υπολοιπους politically correct κατασκευαστες.

7700/7710 (spaceship/alien αισθητικη, touchsceen), 3650 (πληκτρολογιο στυλ καντραν τηλεφωνου), n-gage (landscape (με portrait οθονη:lol:) με sidetalking), Ν90/N93/N93i με οπτικα ζουμ, carl zeiss, οθονες που γυρνανε στο πλαι! (ας μην ξεχναμε και τον προγονο 6260 με την καμερα στο πλαι και στρυφογυριστη οθονη), Ν91 με σκληρους δισκους, dedicated music keys (τοτε), 7610 με ασυμετρα πληκτρα, 3250 με κατω μερος που στρυφογυριζει!, nokia 6810/6820/e70 με το πανω μερος που ανασηκωνεται και γινεται πληρες qwerty! (ενα ε70 θα το χτυπαγα ΑΝΕΤΑΑΑΑΑ), και φυσικα τα πιο εξειδικευμενα και λιγοτερο συμβατικα communicators και το Ν900 ισως.

Να προσθεσω και το 2650 (σερβιετα), και τα 7280/7380 κραγιον...

Μπορει να μην ηταν ολα ομορφα ή πρακτικα, αλλα διαολε τουλαχιστον εκαναν την διαφορα και μπραβο στην νοκια που ειχε τα κοχονια για να τα βγαλει...

Aλλα και πιο παλια στην ασπρομαυρη εποχη: χαμος με τις προσοψεις? -> νοκια, φιδακι? -> νοκια. need to say more?

Χωρια που η νοκια απο παλια ειχε ενα σωρο σειρες οταν οι αλλοι κατασκευαστες ειχαν 2-3ς συσκευες ολες και ολες.

Ηδη απο το 2000 ειχε communicator (σειρα 9), σειρα 1, σειρα 2, σειρα 8, ενα χρονο μετα σειρα 5 και σειρα 6, και μετα ο χαμος...

Και ολα με μεγαλες οθονες, απο την στιγμη που η ericsson (ο μοναδικος σοβαρος αντιπαλος τοτε) εβγαζε πρακτικα 2 σχεδια, ενα με πορτακι, και ενα χωρις... πανομοιοτυπα ασχημα μαυρα τετραγωνα με μικρες μακροστενες οθονες (με εξαιρεση τα t28/t29/t39, ειδικα το t28 το γουσταρω πολυ)... Δεν ηταν ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαιο που η νοκια κατεκτησε την αγορα... ειδικα παλια nokia was the mobile to have...

Anyway. Πισω στα σημερινα μας καταντια :cool:

Go go nokia. Σε μια αλλη εποχη θα εβγαζες και το Ν950 και δεν θα σε ενοιαζε κιολας....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Moλις εγινε και η παραγγελια για οχι 1, αλλα 2! :p n-gage middle housings απο το ******. Compatible, οχι original, αλλα δεν νομιζω η διαφορα να ειναι και μεγαλη δεδομενης της ποιοτητας του οριτζιναλ ανταλλακτικου.:rolleyes:

Με λιγα λογια αμα ταιριαζουν good enough for me. Ετσι και αλλιως τα πλαστικα του N-gage ηταν μαπα.

Δηλαδη μου λειπει μονο ενα πληκτρολογιακι για να ειναι τζιτζι....

(wow, σχεδον εκανα refurb το κινητο!)

Κοστος? 5,43 ευρω συνολο... Και κατευθειαν απο την πηγη ε?, στα μεταφορικα ειχε και επιλογη για αποστολη με καραβι! (κοντεινερ κιετς:p ) και φορμα για να δηλωσεις ψευτικο κοστος :wacko: χαχαχαχα, οτι ναναι.

Το site απο κινητα εχει ΟΤΙ ΘΕΣ (oλα refurb εννοειται), αλλα σε καλυτερες τιμες. πχ: τιμη τζερυ για refurb 7710 : 170 ευρω, τιμη xxxxx : 80-90. Σχεδον 100 κατω, οχι αστεια....

Δυστηχως ενω ειχε 4GB σκληρο για το n91 μου, δεν ειχε 8αρη! Αν ειχε θα επερνα...

Αποστολη με air parcel, χωρις tracking codes κτλ (εχει και με tracking και ασφαλιση κτλ, αλλα για τοσα λιγα δεν αξιζει) αναμονη? 3-4 εβδομαδες... Απο τον επομενο μηνα δηλαδη ΚΑΙ ΑΝ.... Καλα κρασια και αγιος ο θεος, αντε να δουμε.

Edited by gianpithio
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ζηση πιστευω ειναι o,τι πιο "ιαπωνικο" εχει βγαλει η Νοκια.

υγ: enema, συμφωνω με ολο το προηγουμενο ποστ σου

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ζηση πιστευω ειναι o,τι πιο "ιαπωνικο" εχει βγαλει η Νοκια.

υγ: enema, συμφωνω με ολο το προηγουμενο ποστ σου

Ω ναι... Αυτή την εβδομάδα είχα την ευκαιρία να χειριστώ ένα Ν81 (ενός φίλου που το ξέθαψε επειδή του έκλεψαν το C5 του :( ) και ένα Ν95... Μου έλλειψε η 3η έκδοση και γενικά τα old school Nokia... :( Όταν με ρώτησε ένα παιδί αν προτιμώ το Ν95 απ' το C5-03 μου με κοιτούσε λες και ήρθα απ' τον Άρη!

Ν95 = το καλυτερο κινητο τηλεφωνο που κατασκευαστηκε ποτε

κατα την ταπεινη μου αποψη

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Διαστημοπλοιο το Ν95.

Το 6600 οχι και τοσο, το siemens SX1 του εριχνε στα αυτια απο παντου (hot swap, radio, hardware mp3 decoding, usb), του κανε την μουρη κρεας, ας μην ειχε κουκουρουκου στυλ και θα σου ελεγα :p

Η βλακεια ειναι οτι ολα αυτα τα ειχε το 6230 και δεν ηταν smartphone, αν εβγαζε η νοκια ενα 6600 με symbian και τα specs του 6230 ισως να ελεγα οκ... αλλα οχι υπο αυτες τις συνθηκες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το πρώτο κινητό του πατέρα μου

http://st2.gsmarena.com/vv/pics/nokia/no6110_00.jpg

My phones: LG GOOGLE NEXUS 5 16GB (BLACK) LG G5 32GB, SAMSUNG GALAXY NOTE 8 64GB

My tablet: LG G PAD V400 7.0 8GB (BLACK)

ακριβως, καλο χρυσο το 6600 αλλα το SX1 εσπειρε (σε specs... γιατι απο πωλησεις αστα)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

αχεμ, :p rant mode on, μην μας πουνε και fanboys :p

Κοιτωντας πισω, μετα λυπης διαπιστωνω οτι γενικα η νοκια ακολουθουσε μια χαζη πολιτικη. Ισως λογω της επιτυχιας και του status που απεκτησε κατα την εποχη των ασπρομαυρων? Aλλα οτι κινητο εβγαζε ακολουθουση την τακτικη " x2 = x1 + 1 feature παραπανω" και στην περιπτωση που αρχισαν να μαζευονται πολλα features μαζι τα εβγαζαν και φτου απο την αρχη. Τι εννοω:

Nokia 7650 = camera, 256 οθονη, proximity sensor, brightness sensor

Nokia 3650 = Nokia 7650 + mmc, - proximity sensor, - brightness sensor

Nokia 3660 = Nokia 3650 + 65k οθονη

Nokia n-gage = 3650 + usb + radio + mp3, - camera

Nokia n-gage QD = Nokia n-gage -τα παντα ολα (παντα απορουσα τι διαολο καπνιζαν οταν αποφασισαν τα specs)

Και εκει που λες, "μαγκα μου το επομενο θα σφαζει" ερχεται η nokia τρολλαροντας και μας βγαζει το 6600 οπου:

Nokia 6600 = 3660 + ...τιποτα! αντε οκ, εχει καινουριο OS με καποια feature παραπανω, ισως καλυτερη cpu/ram αλλα ως εκει! Ημαρτον!

Και το τρολλαρισμα συνεχιζεται

Nokia 6260 = Nokia 6600 + radio + usb (μεσω pop-port)

Nokia 7610 = Nokia 6600 + 1mp camera + usb (μεσω pop-port)

Nokia 6670 = Nokia 7610 με αλλο σχημα

Nokia 3230 = Nokia 6670 + λιιιιιιγο καλυτερη καμερα

Αποτελεσμα? 100 συσκευες, κατα βαση ΙΔΙΕΣ, οπου η μια υπερτερει στο ταδε χαρακτηριστικο και η αλλη στο δεινα... Ο,τι να'ναι.

Ευτυχως αρχισαν να γινονται ελαφρως πιο σοβαρες απο το 6630 και μετα

Νokia 6630 = Νokia 3230 + mp3 + 3G + καλυτερη CPU + λιγο καλυτερη καμερα

Νokia 6680 = Nokia 6630 + 2η καμερα + 256κ οθονη

Νokia 6681 = Nokia 6681 - 3G - 2η καμερα

Kαι τα λοιπα....

Λες και δεν ειχε την τεχνογνωσια! Αντι να βγαλει το 6600 ως συσκευη με mini usb, radio, εγγραφη απο radio, σωστο mp3, 65k οθονη, αντε το hot swap παει στον διαολο, και καμια καλυτερη οθονη, δεν μας δινει τιποτα!

Μιας και ειπα οθονη: Τι κακο και αυτο με τις οθονες. Εδω ομως δεν φταιει η νοκια αλλα το SYMBIAN που υποστηριζε ΜΟΝΟ ΜΙΑ αναλυση, 176*208. Και καταληξαμε απο το 7650 μεχρι το Ν91 να εχουμε οθονη με την ιδια αναλυση για ονομα του θεου. 4 χρονια, ημαρτον... :blink:

Αυτο συνεχιζεται ΚΑΙ σημερα (μαντεψτε τι κοινο εχουν ΟΛΑ τα symbian 5th edition και s^3 :rolleyes: ) ενω το Ν900 πχ εχει 480*800 αναλυση. Γιατι?

anyway rant off

iphone ftw

Edited by Enema
ορθογραφικα
[sIGPIC][/sIGPIC]

Πιστευω οτι της αξιζει εκει που ειναι τωρα.. ειχε δει ψηλα τον αμανε και εφαγε τα μουτρα της.. καλα να παθει.. το ιδιο θα παθει και η HTC πιστευω..

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Δυσκολα, γιατι ο ρολος της HTC ειναι να κατασκευαζει μονο hardware που βασιζεται σε software αλλων (με εξαιρεση ψιλοπραγματα οπως το sense). Οποτε δεν εχει να κανει και πολλα. Απο την αλλη μερια η nokia εκτος απο το hardware ειχε και την αναπτυξη του symbian + και τον συνδιασμο τους. Πιο πολυ σαν την apple. Το προβλημα της νοκια ηταν οτι εφτιαξε πολλες και μετριες συσκευες αντι για λιγες και καλες.
[sIGPIC][/sIGPIC]

για εμενα η Νοκια εχει

ομορφοτερο design που καλυπτει καθε γουστο

την καλυτερη ποιοτητα κατασκευης

το καλυτερο λειτουργικο (Maemo)

ενα επισης αξιοπιστο, δοκιμασμενο και σχεδον τελειοποιημενο λειτουργικο (Symbian)

κατα γενικη ομολογια καλη υποστηριξη στις συσκευες της

trend-setter και οχι trend-follower

παιρνει ρισκα (ακομα και αν αυτα δεν αποδωσουν)

τα καλυτερα camphones

τα καλυτερα music phones

το καλυτερο "pc" phone (N900)

στα αρνητικα ειναι τα πολλα μοντελλα και η υψηλη κοστολογηση

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Η νοκια ηταν επιτυχημενη επειδη προσφερε ποιοτητα κατασκευης και πολλα διαφορετικα design για ολα τα γουστα.. Δεν εδινε βαση στο να κανει κατι καινοτομο σε θεμα hardware και software, και ετσι με το που εσκασε μυτη το iphone και ολα τα υπολοιπα αφης, η νοκια πατωσε... Η πιο τρομερη χοντραδα της ειναι οτι πηγε με την Microsoft για να βγαζει wp7 αντι για να παει με την google για να βγαλει κανα android να γουσταρουμε ολοι! Σκεψου το n9 με android! απλα ερωτας!

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Διαστημοπλοιο το Ν95.

Το 6600 οχι και τοσο, το siemens SX1 του εριχνε στα αυτια απο παντου (hot swap, radio, hardware mp3 decoding, usb), του κανε την μουρη κρεας, ας μην ειχε κουκουρουκου στυλ και θα σου ελεγα :p

Η βλακεια ειναι οτι ολα αυτα τα ειχε το 6230 και δεν ηταν smartphone, αν εβγαζε η νοκια ενα 6600 με symbian και τα specs του 6230 ισως να ελεγα οκ... αλλα οχι υπο αυτες τις συνθηκες.

:mad::mad::mad:

:lol:

:mad::mad::mad:

:lol:

εεε... δεν εχει και αδικο.

τελειο το 6600 αλλα το SX1 ηταν αλλου.

βεβαια το ενα εγινε best seller και το αλλο ενα απο τα καρφια στο φερετρο της Siemens Mobile.

blame the side keys & brandname

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Σκεψου το n9 με android! απλα ερωτας!

Ε όχι και Android στο Ν9!:p100000000000000000000000000000000000000000000000000 φορές το MeeGo!:D