Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πλεον κ γω κατοχος ν91.. ωραιο κινητακι.. θυμαμαι εκανα σαν τρελος οταν ειχε βγει.. περιμενα καλυτερη ποιοτητα απεικονισης παντως.. ειχα στο μυαλο μου την οθονη του ν73.. :)

πολυ δυναμη το σκασμενο στην μουσικη με ακουστικα! φανταζομαι με καλα ακουστικα θα σπερνει!

καλα...του πηρα τα Senheiser CX370 (15 ευρω)

μιλαμε .....ΣΠΕΡΝΕΙ!

φαντασου να του βαλεις τιποτα κορυφαια πως θα παιζει.

(αλλα σαν τηλεφωνο ειναι απαραδεκτο)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

(αλλα σαν τηλεφωνο ειναι απαραδεκτο)

για τα σημερινα δεδομενα ναι.. αλλα οταν βγηκε ηταν το πρωτο high-end με wifi (ως τοτε ειχε μονο το 9500 που ηταν τεραστιο και σαφως επαιζε μονο του στην business class) και σκληρο 4gb..

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

σαν τηλεφωνο λεω.

μικρα κουμπια, περιεργη θεση του πληκτρου μενου.

πολυ βαρυ και χαλια ποιοτητα κλησης (πολυ χαμηλη ενταση)

τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι κορυφαια ειδικα αν σκεφτει κανεις ποτε βγηκε ομως εγω μιλαγα μονο για τον τομεα "τηλεφωνια"

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Σαν τηλεφωνο

-Αριστη ποιοτητα κατασκευης

-Διακοπτης lock στο πανω μερος (βολευει αφανταστα)

-Τα κουμπια και το joystick στο πανω μερος ειναι μια χαρα

-και τα αριθμητικα ειναι ΟΚ, γιατι μπορει να ειναι μικρα, αλλα ειναι στενα & ψηλα και ξεχωριζουν πολυ ευκολα. Μονο η κατω σειρα δεν εχει καλη προσβαση επειδη εχει το πορτακι. Βεβαια καποιον με μεγαλα δαχτυλα μπορει να μην τον βολευει.

-Το πληκτρο του μενου ειναι οντως στου διαολου την μανα αλλα το συνηθιζεις

-Προσωπικα το βαρος για μενα ειναι πλεονεκτημα

-Τα πληκτρα στο πορτακι ειναι οκ αν ακους πολλη μουσικη, βολικο το dedicated κουμπι για να μπαινεις στο player.

Τα μειονεκτηματα του ειναι

-Οθονη απο τον καιρο του νωε

-Wifi μεν, αλλα μην νομιζεις οτι θα κανεις web browsing :lol: Μονο τιποτα ψιλοπραγματα, απορω πως ενθουσιαζονταν τοτε, λες και περιμεναν να κανουν τιποτα σοβαρο με τετοιο hardware :lol::lol:

-Καμερα μονο για να λες οτι εχει καμερα

-Ο σκληρος ειναι UBER ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ωρες ωρες, ειδικα αν αποθηκευσεις κανενα προγραμμα μεσα, γμσετα. Το αγαπημενο σου soundtrack θα γινει το

"σβββιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι(τσικ-τσικ)ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι(τσικ-τσικ)" συνοδευομενο απο την αποκριση που ΔΕΝ υπαρχει μεχρι να στροφαρει ο σκληρος.

-Φυσικα non upgradeable, και μονο 4GB εκτος αν βρεις κανενα χαλασμενο 8αρι και κανεις μεταμοσχευση :lol:

-Ξαναναφερω την αποκριση αν εχεις πραγματα στον σκληρο

-Ηχειο καθαρο μεν (δεν τριζει), κατιτις αδυναμο δε, και ελαφρως μπουκωμενο.

Δεν αφαιρεις ποτε το κινητο αν το εχεις συνδεδεμενο στον υπολογιστη χωρις να κανεις πρωτα ασφαλη καταργηση, και σου πει το κινητο "Το καλωδιο δεδομενων μπορει να αφαιρεθει με ασφαλεια". Διαφορετικα οχι οτι θα παθει κατι ο σκληρος, αλλα θα χρειαστει να κανεις format. Πολλα format.

Επισης καθως μεταφερεις τραγουδια αργει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Μπορει μαλιστα να νομιζεις οτι κολλησε, αλλα dont worry, ειναι ΟΚ, δωστου λιγο χρονο. Εχε το υποψην σου αυτο.

Αυτονομια κανα 2 μερες αναλογα την χρηση, μπορει να σου βγαλει και περισσοτερο αν δεν παιζεις και δεν χρησιμοποιεις το wifi (ο σκληρος ειναι σβηστος μονιμα και αναβει μονο οταν προσπαθεις να διαβασεις κατι απο αυτον, οποτε γλυτωνεις μπαταρια).

Tι αλλο? Χτυπα βαση, remote και την n91 exclusive suede/alcantara θηκη του (Nokia CP-186) αν δεν τα εχεις ηδη, θα γλυτωσει το κινητο ΠΟΛΛΕΣ γρατζουνιες (ειδικα αμα το προσεχεις λιγο, θα παραμεινει οπως το πηρες).

Πανω κατω αυτα, και καλη ακροαση.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω μπεί και Εγώ στην διαδικασία να φτιάξω το 6600 μου που πραγματικά το έχω λατρέψει. Αύριο-μευθαύριο περιμένω το μεσαίο πλαίσιο και θα είναι έτοιμο! Απλά θα έχω δώσει συνολικά 130€ για να το φτιάξω και δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει να το έχω κάνει αυτό, αλλά το "αγαπάω" κιόλας αυτό το κινητό. Είναι και made in Filand και όσο να 'ναι θέλω να το φτίαξω αλλά σκέφτομαι και κάπως το πούλημα. Γενικά θέλω να έχω μια αρκετά παλιά και έχω κάποια (Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L6, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680-το οποίο είναι κελιδωμένο στο δίκτυο 3 το αγγλικό-). Πάντως τώρα το καλοκαιράκι το βλέπω να είναι μόνο το 6600 για εμένα.
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Καλα κανεις. Το 6600 (αν και το μισουσα τοτε επειδη ηταν το Iphone της εποχης. το ειχε και η κουτση Μαρια) πλεον το εκτιμω αφανταστα.

Παντα η επισημη retro-αγαπη μου θα ειναι το 7650 , ομως και το 6600 ειναι φοβερο. πανεμορφο, ιδιαιτερο, ευχρηστο με απειρες μοντες.

πραγματικο smartphone!

viva 2003!!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ποσο χαιρομαι που τα εχω και τα 2 :)

Το 6600 μαλιστα ηταν και πρωτο χερι :cry: Το τελευταιο καινουριο nokia που αγορασα! Κριμα που δεν εχω το κουτι του και τα χαρτια του :(

Το 6600 ειναι ιδιαιτερα ευκολο ως προς την πληρη ανακατασκευη, γιατι το μονο που χρειαζεται ειναι μεσαιο πλαισιο, καπακι μπαταριας, μπροστα προσοψη, και το ανω μισο του δακτυλιου της καμερας που τα βρισκεις συνηθως ως σετ, ακομα καλυτερα αν πετυχεις με πληκτρολογιο μαζι.

Giannis_mathiou οταν αλλαξεις το πλαισιο, θα βγαλεις και το αυτοκολλητο με το imei για να το κολλησεις στο καινουριο? Αν ναι, πες αν θα πετυχει το εγχειρημα γιατι την βλεπω δυσκολη την δουλεια :worry:

Ελεγα και γω να αλλαξω πλαισιο στο 6600 μου... αλλα τελικα δεν θα το κανω, και ας ειναι λαβωμενο, γιατι φερει επανω του αναμνησεις πολλες και ωραιες :) Θα το κρατησω ετσι, για να θυμαμαι!:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το δικο μου 6600 θελει αναβαθμιση (το λογισμικο τα εχει παιξει. κρασαρει συνεχως).

edit: παντως πλεον, απο τα παλια Νοκια, το Ν93 μου αφηνει την καλυτερη αισθηση στο χερι.

πραγματικο τηλέφωνο ρε παιδι μου!

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

@Enema Ναι, σκέφτομαι να βάλω και το αυτοκόλλητο με το ΙΜΕΙ στο καινούριο πλαίσιο. Μόλις μου έρθει το πλαίσιο και το κάνω θα ενημερώσω εδώ.

Εμένα πάλι αυτό είναι απο άλλον γιατί το δικό μου όταν το είχα πάρει παρήμουν μικρός (11-12 χρονών) και το κατέστρεψα εντελώς μετά από 1μιση χρόνο όπου οι τούμπες και τα πετάγματα είχαν γίνει η καθημερινότητά του.

Edit1: Δείτε λιγάκι εδώ

Edit2: @Enema Κοίταξα και στις σελίδες πιο πίσω στο θέμα και είδα ότι το 6600 σου έχει λευκή πρόσοψη, που στο καλό την βρήκες; Πρώτη φορά την βλέπω στην ζωή μου, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει.

Edited by Giannis_mathiou
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Kαλη ερωτηση, την ειχα αγορασει απο μαγαζι (οχι online δλδ), αλλα δεν θυμαμαι που και ποτε. Ασπρο btw ειναι μονο απο μπροστα, πισω εχω κρατησει τα στοκ ασημι parts, απλα το ασπρο μου αρεσει πολυ επειδη μου θυμιζει το

6620

http://www.mobileburn.com/media/nokia/6620/6620_main_menu-111-0021.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εμένα μόλις το είδα το 6620 μου ήρθε στο μυαλό αμέσως! Είναι πανέμορφη πάντως και είναι και πολύ ξεχωριστό κιόλας με την άσπρη.

Κάτι άσχετο, ξέρει κανένας που μπορώ να βρω 6680 το πολύ μέχρι 70€ ; Γιαί το δικό μου εκτός του ότι είναι κλειδωμένο θέλει προσόψεις και οθόνη.

Κάτι άσχετο, ξέρει κανένας που μπορώ να βρω 6680 το πολύ μέχρι 70€ ; Γιαί το δικό μου εκτός του ότι είναι κλειδωμένο θέλει προσόψεις και οθόνη.

ωραιο κινητακι.. το ψαχνω κ γω κατι μηνες τωρα.. αλλα προσωπικα δεν θα δινα 70 ευρω..

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Εγώ το θέλω και 100% λειτουργικό και σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται. Για να φτιάξω αυτό που έχω και να το πάω στο 9volto μήπως και μου το ξεκλειδώσουν για όλα α δίκτυα τότε μου πάει γύρω στα 125€ ίσως και περισσότερα. Άμα το βρω σε καλή κατάσταση κάπου με 70 το πολύ μάλλον θα το τσιμπίσω.

Nα και το "μωρο" μου :p

(ναι, ναι ξερω...εχει πιασει μακα παντου. θελει εναν καθαρισμο στις εσοχες!)

http://i193.photobucket.com/albums/z196/hellasisgreece/08032011008.jpg

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ρε παιδί που αυτό το Ν93 ποτέ δεν μου άρεσε για τον λόγο του ότι γυρνάει έτσι η οθόνη. Αλλιώς είναι μια χαρά.

Ρε παιδί που αυτό το Ν93 ποτέ δεν μου άρεσε για τον λόγο του ότι γυρνάει έτσι η οθόνη. Αλλιώς είναι μια χαρά.

ειναι Love it or hate it φαση.

παντως ειναι μια κατηγορια μονο του.

κακως κατα τη γνωμη μου δεν εβγαλαν και αλλο κινητο σε τετοιο στυλ.

υγ: παρε κουμπια ρε συ....τεραστια. το ονειρο του smsακια!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

ειναι Love it or hate it φαση.

παντως ειναι μια κατηγορια μονο του.

κακως κατα τη γνωμη μου δεν εβγαλαν και αλλο κινητο σε τετοιο στυλ.

υγ: παρε κουμπια ρε συ....τεραστια. το ονειρο του smsακια!

Καλά τα κουμπιά είχα μείνει τώρα στην φωτογραφία και τα κοιτούσα :p με το στώμα ανοιχτό γιατί στέλνω πάνω από 80 SMS την μέρα αλλά και το Ε71 αν και μικρά, απίστευτα μικρά είναι και απόστευτα βολικά τα πλήκτρα.

Πάντως καλύτερα πλήκτρα από το 6600 για εμένα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου ( δεν είχε ποτέ Ν93 και δεν ξέρω)

Λοιπον κοιταξτε να δειτε πως το βλεπω το θεμα ....

Ρετρο θεωρω οτι ειναι απο 5ετια και πισω. πανω κατω δηλαδη 2006 και πριν.

Εχω προσπαθησει πολλες φορες να χρησιμοποιησω για καιρο παλια κινητα (7110, 6510 κλπ) αλλα οσο να ναι καποια features μου λειπουν.. (πολλα Features δηλαδη).

Μετα, σχετικα με τα smartphones απο 2002-2004 (7650, 7610, 6600, P800, 3650 Κλπ) παλι μου λειπει το ραδιο πχ, η καλη εγραφη βιντεο, η καλυτερη φωτο μεγαλυτερες οθονες, wifi, κλπ κλπ)

οποτε πιστευω πως για εμενα , τα κινητα 2005-2006 ειναι τα καλυτερα ρετρο (w900/p910/N93/N73 κλπ) που ενω ειναι πλεον "παλια"... στεκονται ακομα και σημερα σε λειτουργιες.

edit: ΑΛΛΑ....! το να κυκλοφορω εν ετη 2011 με ενα 7650 στο χερι...ε για εμενα που ειμαι παλιομοδιτης ειναι *****

* =λεξη δισύλλαβη που φανερωνει υπερτατη ικανοποιηση :p

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

ειδικα το ν73me το καλυτερο ηχειο που εχω ακουσει (και ΠΟΛΥ δυνατο)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Καλά ναι αυτό είναι σίγουρο το ότι λείπουν πολλά αυτά τα τηλέφωνα. Για εμένα είναο μόνο το WiFi που μου λείπει. Φωτογραφίες ποτέ μου δεν τράβαγα ούτε και τρενάκι με μανία. Γενικά πιστεύω ότι αν η Nokia έβγαζε το 6600 (σε λευκό όπως του Enema) με WiFi και καλύτερη οθόνη άντε μια κάμερα στα 3.2 και λίγο πιο λεπτό τότε θα είχε ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες μου και ένα όνειρό μου τον τελευταίο καιρό :p

Υ.Γ. Το Ε71 δεν το αναφέρω για ρετρό απλά για τα μηνύματα.

θα προσθεσω και το ηχειο του 7710 (απιθανη καθαροτητα ηχου και ΜΠΑΣΟ), του Ν95 8gb, του 6110 navigator και του (παμε σε αλλο στρατοπεδο τωρα) W900.

και τα P-Series βεβαια.

edit: ναι Γιαννη , δεν αναφερομουν στην αναφορα σου στο Ε71 οταν μιλησα για ρετρο 5ετιας και πισω.:)

καταλαβα πως το ανεφερες για τα sms

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Τα πιο βολικα και εργονομικα πληκτρα για μενα απο τα s60 τα ειχε το 6630

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power