Jump to content

Περίεργα σε ασύρματο δίκτυο

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα ασύρματο δίκτυο με το wag354g για να δώσω internet σε ένα laptop και αντιμετωπίζω τα παρακάτω "περίεργα"

1. Παρόλο που έχω απενεργοποιήσει την εκπομπή του ονόματος, το δίκτυο φαίνεται όταν κάνω αναζήτηση διαθέσιμων δικτύων στο laptop.

2. Επέλεξα ασφάλεια wap psk, έβαλα φράση στο router και συνδέθηκα κανονικά με το laptop. Όμως από περιέργεια είπα να δω τι θα γίνει αν δηλώσω λάθος psk στο laptop. Το αποτέλεσμα ήταν να συνδεθεί στο δίκτυο μεν αλλά να μην βλέπει internet. Γιατί άραγε μπόρεσε και συνδέθηκε με λάθος psk;

3. Όταν επιλέγω κρυπτογράφηση aes στην wireless card του laptop δεν μπορεί να συνδεθεί στο router και από ότι κατάλαβα αλλάζει αυτόματα σε tkip.

Κάθε διευκρίνιση δεκτή ;)

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

είναι το πρωτόκολλο psk έτσι, για το authentication πρέπει να συνδεθεί πρώτα αλλά χωρίς σωστό handshake φαίνεται συνδεδεμένο αλλά στην πραγματικότητα δεν σου έχει επιτραπεί πρόσβαση.

• 2 weeks later...
  t300 said:
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα ασύρματο δίκτυο με το wag354g για να δώσω internet σε ένα laptop και αντιμετωπίζω τα παρακάτω "περίεργα"

1. Παρόλο που έχω απενεργοποιήσει την εκπομπή του ονόματος, το δίκτυο φαίνεται όταν κάνω αναζήτηση διαθέσιμων δικτύων στο laptop.

2. Επέλεξα ασφάλεια wap psk, έβαλα φράση στο router και συνδέθηκα κανονικά με το laptop. Όμως από περιέργεια είπα να δω τι θα γίνει αν δηλώσω λάθος psk στο laptop. Το αποτέλεσμα ήταν να συνδεθεί στο δίκτυο μεν αλλά να μην βλέπει internet. Γιατί άραγε μπόρεσε και συνδέθηκε με λάθος psk;

3. Όταν επιλέγω κρυπτογράφηση aes στην wireless card του laptop δεν μπορεί να συνδεθεί στο router και από ότι κατάλαβα αλλάζει αυτόματα σε tkip.

Κάθε διευκρίνιση δεκτή ;)

Αν το ζητούμενο είναι η απλότητα και η ασφάλεια σε συμβουλεύω να αφήσεις το δίκτυο ανοικτό αλλά να επιτρέψεις μόνο την mac adress του laptop να συνδέεται.

Δεδομένου του ότι η mac adress είναι μοναδική, μόνο το laptop θα συνδέεται στο φαινομενικά ανοικτό δίκτυο.

Εγώ έτσι το έχω και δοκίμασε φίλος μου να συνδεθεί αλλά μιας και δεν επιτρέπω σε άλλη mac adress πρόσβαση δεν του δίνει ip adress δικτύου.

• 2 weeks later...
Να προσθέσω κι εγώ ότι όταν επιλέγουμε επιπλέον παραμέτρους ασφαλείας εκτός απο κλείδωμα MAC πέφτει η απόδοση του ασύρματου δικτύου μας..Κι εγώ μόνο τις MAC έχω κλειδωμένες με απόκρυψη του SSID μου στο σπίτι μου...

• 2 weeks later...
Το παραξενο με το SSID το εχω παρατηρησει και εγω στο εν λογω router και μου εχει κανει εντυπωση. Νομιζω ομως οτι δεν φταιει ο router αλλα τα windows! Ισως θυμουνται το SSID πριν απο την αποκρυψη του και το συσχετιζουν με την MAC του router. Εγω το δουλευω με WPA-PSK, Mac filter και hidden SSID και δουλευει χωρις πτωση αποδοσης. Απλα πρεπει να το βγαζω μια φορα την μερα απο την πριζα γιατι τρωει τρελλα κολληματα... Και δεν παιρνει ουτε DD-WRT :(
Ericsson GF768 -> Nokia 8210 -> Nokia 6210 -> Nokia 8310 -> Nokia 6510 -> Nokia 7210 -> Sharp GX30 -> Sony Ericsson P900 -> ETEN M600 -> HTC Cruise -> Nokia 8850 -> iPhone 4 -> iPhone 4S -> Samsung GT-I9505 -> LG G2 -> iPhone 6S -> S10+