Jump to content

Πρόβλημα με οθόνη

Treloparea
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ελπίζω να μην έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους οι Γιαπωνέζοι γιατί πραγματικά είναι απαίσιο :p

Λοιπόν, το πρόβλημα παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα. (να αναβοσβήνει η οθόνη). Δε γίνεται συνέχεια (ευτυχώς) και δεν είναι ενοχλητικό (συνήθως).

Ας τα πάρω από την αρχή. Πέρσι τον Μάρτη που έκανα το πρώτο μου φορμάτ, είπα στον τεχνικό να μου αλλάξει και την παμπάλαια κάρτα γραφικών* και να μου βάλει μία τουλάχιστον 128 Mb. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από το pc απλά ήθελα να παίζω πρόσφατα παιχνίδια που ήθελαν καλύτερη κάρτα. Μου την έβαλε και όλα καλά...

Μετά το Καλοκαίρι άρχισα να παρατηρώ ότι όταν άνοιγα ορισμένα παράθυρα μου έβγαζε στην οθόνη κάτι ροζ και πράσινες κουκίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ελάχιστες και σε άλλες... ήταν σπαστικές. (οι κουκίδες εμφανίζονταν σε όλη την οθόνη). Με μια ανανέωση στην επιφάνεια εργασίας και μια ελαχιστοποίηση-μεγιστοποίηση του παραθύρου που προκάλεσε τις κουκίδες όλα έφτιαχναν.

Μέχρι που πριν ένα μήνα εκεί που έφτιαχνα κάτι στο Wavepad και ταυτόχρονα είχα ανοιχτά αρκετά παράθυρα (και το Mozilla) εμφάνισε ροζ και πράσινες κάθετες γραμμές. Κόλλησε το ποντίκι κι ανοιγόκλεισε η οθόνη. Όταν ξανάνοιξε μπόρεσα να κουνήσω το ποντίκι κι έκλεισα το παράθυρο που είχα ανοίξει και στο επόμενο ανοιγόκλειμα είχε διορθωθεί το πρόβλημα. (οι γραμμές είχαν παραμείνει, αλλά τις έφτιαξα όπως είπα παραπάνω).

Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω 2-3 φορές την εβδομάδα, από τις οποίες τη 1 σίγουρα θα έχει φάει τέτοιο κόλλημα που θα το κάνω reset. Κατά τα άλλα όμως, ακόμα κι όταν η οθόνη αναβοσβήνει μπορώ κανονικά να κουνήσω το ποντίκι και ο υπολογιστής δουλεύει κανονικότατα!

Για αυτό και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών. Η νεκροψία όμως τι δείχνει;

* Αναφέρω την κάρτα γιατί κάτι μου λέει πως εκεί είναι το πρόβλημα.

(Είμαι και φοιτήτρια και δεν έχω λεφτά για έξοδα, οπότε ξεχάστε την ιδέα της αγοράς άλλης κάρτας γραφικων :O Αν γίνεται κάτι με αυτή που έχω...)

Y.Γ Τράβηξα κι ένα βίντεο το μεσημέρι που μου έγινε πάλι... (ναι το wallpaper είναι Χριστουγεννιάτικο :p)

(το τράβηξα από κινητό γιατί δεν έβρισκα το usb καλώδιο της κάμερας :O)

http://www.sendspace.com/file/kl34ph (168Kb)

Destiny found.

Τρελοκατασταση :p

μηπως ειναι προβλημα της οθονης; :O

Σαν τι πρόβλημα δηλαδή;

Την οθόνη την έχω από πρόπερσι τα Χριστούγεννα (όταν λέω "πρόπερσι", εννοώ Χριστούγεννα 2004)

Δε θα είχε εμφανιστεί από τότε το πρόβλημα; :O

Destiny found.

Θα σου έλεγα για αρχή να δοκιμάσεις να ξαναβάλεις την παλιά κάρτα γραφικών και να δεις αν εμφανίζεται το πρόβλημα. Να προσπαθήσεις δηλαδή να εντοπίσεις που βρίσκεται το πρόβλημα. Πάντως με αυτά που αναφέρεις, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για την κάρτα γραφικών.

Θα σου έλεγα για αρχή να δοκιμάσεις να ξαναβάλεις την παλιά κάρτα γραφικών και να δεις αν εμφανίζεται το πρόβλημα. Να προσπαθήσεις δηλαδή να εντοπίσεις που βρίσκεται το πρόβλημα. Πάντως με αυτά που αναφέρεις, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για την κάρτα γραφικών.

Εχμ :O

Γκουχ γκουχ την παλιά κάρτα την πέταξα γκουχ γκουχ :O

Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω στις ρυθμίσεις της Nvidia; (η κάρτα γραφικών μου) Για παράδειγμα, αν έχω επιλεγμένο το 32-bit να το κατεβάσω στα 16-bit; Ή να φτιάξω το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης;

Μήπως -αν όχι διορθωθεί- βελτιωθεί η κατάσταση; Γιατί οκ, τώρα δεν έχω τεράστιο πρόβλημα γιατί γίνεται σπάνια. Αν όμως γίνει πιο συχνό; :worry:

Destiny found.

Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω καποτε στο παρελθον.

Το προβλημα μου παρουσιαζοταν οταν ειχα κανει overclock στην Voodoo 3 3000

μετα απο κανα 30λεπτο παιχνιδιου, διοτι η GPU εβγαζες φλογες.

Με το που το γυρισα σε κανονικες ταχυτητες, ολα ηταν ΟΚ

Οποτε και εμενα μου φαινεται οτι εχεις προβλημα με την καρτα γραφικων.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

• 2 weeks later...
όπως είπαν και τα παλικάρια πιο πάνω(:p ),αλλά και προσωπική σου γνώμη, πιθανώς το πρόβλημα οφείλεται στην κάρτα γραφικών. το ενδεχόμενο όμως για ιό στον υπολογιστή το σκέφτηκες? αν έχεις κάποιο anti virus κάνε ένα scan,δεν έχεις να χάσεις τίποτα.:rolleyes:
KoTSaRoS in action!

όπως είπαν και τα παλικάρια πιο πάνω(:p ),αλλά και προσωπική σου γνώμη, πιθανώς το πρόβλημα οφείλεται στην κάρτα γραφικών. το ενδεχόμενο όμως για ιό στον υπολογιστή το σκέφτηκες? αν έχεις κάποιο anti virus κάνε ένα scan,δεν έχεις να χάσεις τίποτα.:rolleyes:

Η καταραμένη η κάρτα φταίει, το ξέρω :cry:

Scan για ιούς έχω να κάνω αιώνες η αλήθεια (:O) αλλά το θεωρώ κουφό να αναβοσβήνει η οθόνη επειδή μπήκε ιός. Τέσπα, το έκαν το scan αλλά δε βρήκε τίποτα (:D είμαι περήφανη για τον υπολογιστή μου)

Edit: Ναι, ξέχασα να πω ότι το πρόβλημα παραμένει, δεν άλλαξε κάτι με το scan :O

Destiny found.

giati den to les kai ston texniko pou sou allakse tin karta? episis..logika tha xei kana xrono eggiisi..opote isos kai na allazei dorean an ontos einai elattomatiki.

kata ta alla...min petas ta palia..pote den ksereis pote mporei na sou xreiastoun! px tora..autos mexri na sou allaksei (an ontos allaksei ti diki sou me mia alli) isos parei kapoies meres (i vdomades..analoga poso tsakmaki einai), opote tha mporouses na kopaniseis pano tin palia ki otan erxotan i nea tou to ksanapigaines :)

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)