Jump to content

WinRAR Help!

Johny-B
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά γεια σας. :)

Έχω το WinRAR (έκδοση αξιολόγησης) και θέλω να συμπιέσω μερικές φωτογραφίες (jpg) για να τις στείλω με email.

Όμως όταν τις κάνω συμπίεση δεν φαίνεται να αλλάζει καθόλου το μέγεθος τους ενώ όταν τις κάνω συννημένες στο email αφού έχουν γίνει zip το μέγεθός τους είναι μεγαλύτερο από ότι όταν δεν έχουν συμπιεστεί!

Τι δεν κάνω καλά;

Any help please;;; :worry:

Τα jpg δεν μπορούν να συμπιεστούν παραπάνω.

Επίσης όταν στέλνεις κάποιο αρχείο (οτιδήποτε) το μεγεθός του στο mail μεγαλώνει κατά ένα ποσοστό (νομίζω 20%) και αυτό συμβαίνει λόγω του ότι τα αρχεία αλλάζουν κωδικοποίηση.

Δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος να τις συμπιέσω-μικρίνω; Είναι 400+ ΚΒ η κάθε μια... :worry:

400 kb η κάθεμιά; Καλά, πόσο resolution έχουν;

Πάντως μπορείς να τις μικρύνεις σε resolution ή/και να αυξήσεις το επίπεδο της JPEG συμπίεσης με ένα πρόγραμμα όπως το PhotoShop.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (15th December 2003, 03:15 )

400 kb η κάθεμιά; Καλά, πόσο resolution έχουν;

Πάντως μπορείς να τις μικρύνεις σε resolution ή/και να αυξήσεις το επίπεδο της JPEG συμπίεσης με ένα πρόγραμμα όπως το PhotoShop.

Εμμμ...Βασικά είναι φωτογραφίες που τις έχω μεταφέρει στο PC κατευθείαν από την ψηφιακή. Είναι στην μέγιστη ανάλυσή (η μηχανή είναι 2.0 Megapixels) και στην ελάχιστη συμπίεση.

Δυστυχώς δεν έχω το Photoshop αλλά θα κοιτάξω να το βρω!

Thanks! :)

Αντί για PhotoShop φυσικά μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας! Εγώ προτιμώ το PaintShop Pro της Jasc.

@eLeKtriK EyE

Thanks again! Θα κοιτάξω να βρω κάποιο από αυτά τα 2 μάλλον. :)

@broxopoios

Ναι αλλά και τα 2 μπορώ να τα κάνω μόνο με κάποιο πρόγραμμα όπως αυτά που λέει ο eLeKtriK EyE τα οποία δεν τα έχω προς το παρόν τουλάχιστον.

Από ότι είδα το software της Cannon δεν μου δίνει αυτήν την δυνατότητα εκτός αν μου ξέφυγε και δεν το είδα. :worry:

Thanks anyway! :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Johny-B (15th December 2003, 16:09 )

@broxopoios

Ναι αλλά και τα 2 μπορώ να τα κάνω μόνο με κάποιο πρόγραμμα όπως αυτά που λέει ο eLeKtriK EyE τα οποία δεν τα έχω προς το παρόν τουλάχιστον.

Φίλε Johny-B, δεν χρειάζεται Photoshop για να κάνεις μια κάποια σμίκρυνση στις φωτ/φίες και να μεγαλώσεις τη συμπίεση του jpeg.

Και με το Microsoft Photo Editor μπορείς να το κάνεις και με το πολύ γνωστό Irfanview.

Το πρώτο είναι -αν δεν κάνω λάθος- ένα απ'τα εργαλεία του Office, οπότε αν έχεις ένα cd π.χ. του Office 2000, μπορείς εύκολα να το εγκαταστήσεις απο'κει.

Αν όχι μπορείς να κατεβάσεις το Irfanview που είναι ένας απ'τους καλούς free image viewers που κυκλοφορούν.

Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο απ'τα 2 παραπάνω προγράμματα και δε βρίσκεις τον τρόπο που γίνονται αυτά που θες, μπορείς να επανέλθεις...

csk4023 σ'ευχαριστώ πολύ! :D

Από ότι είδα δεν έχω το Microsoft Photo Editor γι'αυτό ήδη "κατεβάζω" το Irfanview.

Αν έχω κάποια απορία θα την ποστάρω!