Lux Δημοσιεύτηκε December 30, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 30, 2006 Τι μετατροπη πρεπει να κανουμε στα Mp3 μας ωστε να εχουν το μικροτερο δυνατο μεγεθος στη μεγιστη ακουστικη ποιοτητα; Για παραδειγμα ξερω οτι ενα τραγουδι των 320kbs στο κινητο δε θα ακουγεται τοσο, δλδ δε θα το εκμεταλλευεται 100%, οποτε θα χανουμε πολυτιμο χωρο. Επισης προτεινετε να τα μετατρεπω σε ogg ή καποιο αλλο format, εκτος του Mp3, χωρις να χανεται η ποιοτητα φυσικα..; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. December 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2006 128-192 που είναι μέσα στις δυνατότητες του κινητού. Το μέγεθος δεν με ενδιέφερε ποτέ. Δεν μ'αρέσει να ακούω κάποιο κομμάτι με κακή ποιότητα.. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τα ogg για λόγους συμβοτότητας πιό πολύ. Ακούγεται όμως ότι είναι καλύτερα από τα mp3. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silencer51 Δημ. December 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2006 Τα ogg ειναι ανώτερα όσον αφορά τον αλγόριθμο συμπίεσης (στο ίδιο μέγεθος με ενα mp3 έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου), αλλα δυστυχώς δεν ειναι διαδεδομένα οπότε και δεν υπάρχει καλή συμβατότητα με πολλές συσκευεές... Παράθεση Xperia Z5 Premium, Xperia Z2, Xperia Z4 Tablet, Asus Nexus 7 (2013) 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. December 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2006 Σε κανενα S60 σημερα δεν υπαρχει ελλειψη εκμεταλευσης της ποιοτητας ηχου που μπορει να δωσει ενα mp3 στα 320kbps . Στο πως τελικα φτανει αυτος ο ηχος στα αυτια μας ειναι περισσοτερο το θεμα και προβλημα για το τι τελικα αξιζει σαν bitrate να χρησιμοποιεις . Απο την στιγμη που το Ν91 δεν διαφερει σε τιποτα στον τομεα των δυνατοτητων απο ενα Ν80 ή ακομα και απο τα κινητα της σειρας Ε , και ολα βασιζονται στην ιδια ακριβως τεχνολογια και πλατφορμα δεν υπαρχει καποια S60 συσκευη που να μην μπορει να κανει κατι που οι αλλες μπορουν.... Φυσικα το Ν93 και συντομα και το Ν95 οντας συσκευες νεοτερης γενιας τεχνολογικα και με ασυγκριτα περισσοτερες δυνατοτητες προφανως επισης δεν αντιμετωπιζουν καποιο προβλημα με την ποιοτητα ηχου... Αλλωστε πως ειναι δυνατον να μην μπορει να αναπαραγει σωστα ενα mp3 των 320kbps μια συσκευη που μπορει να εκμεταλευτει και να αναπαραγει μορφες πολυμεσων οπως ειναι τα mp4 βιντεο με H264 codec (μπορει να το κανει το Ν93 και θα μπορει και το Ν95) . Και μαλιστα εκμεταλευομενα hardware acceleration διαθεσιμο ειδικα για εκμεταλευση Multimedia δυνατοτητων . Οπως ειπα ηδη ομως , το πως φτανει ο ηχος στα αυτια μας παιζει φυσικα μεγαλο ρολο . Τα ακουστικα που δινουν με το Ν93 για παραδειγμα σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να πλησιασουν ενα καλο σετ ακουστικων που μπορει ευκολα να συνδεσει καποιος σε ενα Ν91 που διαθετει ενα τυποποιημενο jack των 3.5mm . Ομως απο την ιδια την θυρα επικοινωνιας των συσκευων ο ηχος περναει στην μορφη που ειναι , οποτε λυσεις για να τον εκμεταλευτεις πληρως υπαρχουν και παλι . Για παραδειγμα το ανταπτορακι που μπορουν να παρουν ολα τα κινητα με pop port που καταληγει και παλι σε 3,5mm jack στο οποιο μπορεις να συνδεσεις και παλι οτι σετ ακουστικων θελεις . Το θεμα δεν ειναι τι μπορει να κανει η συσκευη αλλα το τι τελικα θελει και μπορει να κανει ο καθενας ωστε να "παρει" απο αυτη το μεγιστο των μουσικων της δυνατοτητων . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. December 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2006 Άρα, αν κατάλαβα καλά, όλη η ουσία είναι στα ακουστικά.:wink: Πιστεύω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις διαφορές ποιότητας μεταξύ 128 και 320 ακούγοντας από ψείρες. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. December 31, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2006 Τα ακουστικα που δινουν με το Ν93 για παραδειγμα σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να πλησιασουν ενα καλο σετ ακουστικων που μπορει ευκολα να συνδεσει καποιος σε ενα Ν91 που διαθετει ενα τυποποιημενο jack των 3.5mm . Ομως απο την ιδια την θυρα επικοινωνιας των συσκευων ο ηχος περναει στην μορφη που ειναι , οποτε λυσεις για να τον εκμεταλευτεις πληρως υπαρχουν και παλι . Για παραδειγμα το ανταπτορακι που μπορουν να παρουν ολα τα κινητα με pop port που καταληγει και παλι σε 3,5mm jack στο οποιο μπορεις να συνδεσεις και παλι οτι σετ ακουστικων θελεις . Δλδ και στις δυο περιπτωσεις ο ηχος που θα αναπαραγουν τα ακουστικα θα ειναι ο ιδιος; Ή το γεγονος οτι το ενα θελει ανταπτορα και το αλλο εχει ετοιμη την θυρα, κανει το δευτερο καλυτερο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loydcoyl Δημ. December 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2006 Ποια ακουστικα προτεινεται (Mini jack) για το ανταπτορακι του Ν73 ΜΕ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. December 31, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2006 Ναι και εγω ενδιαφερομαι για το N93. Ποια προτεινετε; Επισης ανταπτορακια απο που μπορω να αγορασω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. January 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2007 Το τι ακουστικά θα συνδέσεις παίζει μεγάλο ρόλο. Πρόσφατα δοκίμασα τον ήχο του Ν72 που αγόρασε ο αδερφός μου και με τα έτοιμα ακουστικά της Nokia, αλλά και με τα καλά ακουστικά που έχω στο home studio μου (με τη βοήθεια του ειδικού προσαρμογέα για βύσμα 3,5mm που υπάρχει στο πακέτο). Η διαφορά ήταν τεράστια. Και για να μην αδικήσω τα ακουστικά της Nokia, θέλησα να τα συγκρίνω και με ένα ζευγάρι ψείρες που έχω για το music player μου. Και πάλι η διαφορά ήταν εμφανής. Το Ν72 από ότι ξέρω δεν είναι εξειδικευμένο μουσικό κινητό (από την άποψη του ενσωματωμένου κουκλώματος ήχου, γιατί όσον αφορά τις δυνατότητες και το music player που μπορείς να φορτώσεις, το ότι είναι symbian φαντάζομαι δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών). Φαντάζομαι κινητά όπως το Ν91 τι ποιότητα ήχου θα διαθέτουν. Οπότε το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι όσον αφορά τουλάχιστο τη μουσική, η χρονική στιγμή που θα αντικατασταθούν τα φορητά music players από τα κινητά, είναι πολύ κοντά, είναι θέμα κάποιων μηνών. Το μόνο που μένει είναι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα (πράγμα εύκολο για μένα, είναι απλά θέμα επιλογής καλύτερων κυκλωμάτων ήχου από τους κατασκευαστές), αλλά και η ποσότητα του αποθηκευτικού χώρου (το οποίο θα λυθεί με την κυκλοφορία περισσότερων κινητών με σκληρό δίσκο και με την κυκλοφορία μεγαλύτερων και γρηγορότερων καρτών μνήμης) Edit: Κοιτώντας ξανά τα post των συνομιλητών, να θίξω κι εγώ το θέμα του bitrate. Για μένα οτιδήποτε γύρω στα 128 με 192 kbps (για αρχεία mp3 πάντα) είναι αρκετά αξιόπιστο και αγγίζει τo μέγιστο της ποιότητας που μπορεί να διακρίνει ο μέσος ακροατής, τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένες τις συνθήκες που θα γίνει η ακρόαση της μουσικής. Αν π.χ. είσαι έξω και περπατάς ακούγοντας μουσική, δε θα ακούσεις τόσο εύκολα τη διαφορά μεταξύ 128 και 192kbps. Πάντως θα έθετα σαν κατώτερη αποδεκτή ποιότητα τα 128kbps. Ας μην μπούμε σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς έχω προσωπική άποψη για τις πολύ υψηλές τιμές σε βάθος bit (16, 20, 24 κλπ) αλλά κυρίως στις ιλλιγγιώδεις τιμές sample rate που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη μουσική βιομηχανία (192KHz και κάτι τέτοια τρελά που μόνο για λόγους μάρκετιγκ έχουν υιοθετηθεί κατά τη γνώμη μου) Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2007 Το μόνο που μένει είναι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα (πράγμα εύκολο για μένα, είναι απλά θέμα επιλογής καλύτερων κυκλωμάτων ήχου από τους κατασκευαστές), αλλά και η ποσότητα του αποθηκευτικού χώρου (το οποίο θα λυθεί με την κυκλοφορία περισσότερων κινητών με σκληρό δίσκο και με την κυκλοφορία μεγαλύτερων και γρηγορότερων καρτών μνήμης) Σε σχέση με ένα καλό φορητό mp3,(όχι 1γίγα 50 ευρώ) από τις συγκρίσεις που έχω κάνει δηλαδή, έχω την εντύπωση ότι τα κινητά είναι 1 με 2 σκαλοπάτια πίσω στην ποιότητα ήχου.Σίγουρα όμως είναι καλές λύσεις για να ακούει κάποιος τη μουσική του εν κινήσει Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. January 5, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 Ποια ακουστικα προτεινετε να αγορασω; Επισης θα ηθελα να μου πειτε πως να μετατρεψω τα τραγουδια, ωστε να εχω οσο το δυνατον περισσοτερα στη καλυτερη ακουστικη ποιοτητα; Να τα μετατρεψω σε ogg; Δε θελω καθολου να χαθει η ποιοτητα που εχουν τωρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. January 12, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 Το προβλημα που ειχα με το N70, εξακολουθει να υπαρχει και στο N93. Οταν ακουω τραγουδια ή βλεπω βιντεο με τα ακουστικα, ακουγεται θορυβος, ο οποιος ειναι αρκετα εκνευριστικος οταν καθεσαι να ακουσεις το βραδακι απαλα τραγουδια.. Επισης ακουγεται οταν μου στελνουν μηνυμα ή καποιες αλλες ασχετες στιγμες! ( παντα ενω εχω τα ακουστικα. ) Και ρωταω γιατι γινεται αυτο και πως μπορω να το σταματησω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Manospalin Δημ. January 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 Ποια ακουστικα προτεινετε να αγορασω; Επισης θα ηθελα να μου πειτε πως να μετατρεψω τα τραγουδια, ωστε να εχω οσο το δυνατον περισσοτερα στη καλυτερη ακουστικη ποιοτητα; Να τα μετατρεψω σε ogg; Δε θελω καθολου να χαθει η ποιοτητα που εχουν τωρα. Άφησέ τα mp3 αν φοβάσαι... Με ogg παρατήρησα πως τα κομμάτια χάνουν κάποιες χαμηλές συχνότητες και ακούγονται πιο "πρίμα".:worry: Παράθεση Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. January 12, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 Αυτο ομως δε γινεται στο Nokia 6131 που εχει η αδερφη μου και πιστευω οτι δεν γινεται ουτε στα sony ericsson.. Ειναι προβλημα των κινητων ή των ακουστικων; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Το προβλημα που ειχα με το N70, εξακολουθει να υπαρχει και στο N93. Οταν ακουω τραγουδια ή βλεπω βιντεο με τα ακουστικα, ακουγεται θορυβος, ο οποιος ειναι αρκετα εκνευριστικος οταν καθεσαι να ακουσεις το βραδακι απαλα τραγουδια.. Επισης ακουγεται οταν μου στελνουν μηνυμα ή καποιες αλλες ασχετες στιγμες! ( παντα ενω εχω τα ακουστικα. ) Και ρωταω γιατι γινεται αυτο και πως μπορω να το σταματησω.. θυμαμαι που το ειχες αναφερει, αλλα δε θυμαμαι καποιον αλλον να το αναφερει. θορυβος απο που; απο τα ακουστικα; μονο οταν παιζει κατι; οταν ερχεται μηνυμα πως ακουγεται ο θορυβος; ποτε προλαβαινει; τα ακουστικα του 6131 κανουν στο Ν93; τα δοκιμασες; δοκιμασε και με το ιδιο τραγουδι. τα ακουστικα βεβαια λιγο δυσκολο να φταινε, το κινητο και το τραγουδι θα φταιει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. January 13, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Γινεται και στα ακουστικα του υπολογιστη. Γινεται και στο 6131 που δοκιμασα λιγο πριν. Ειναι ενας θορυβος σα να φυσαει καποιος απαλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Γινεται και στα ακουστικα του υπολογιστη. Γινεται και στο 6131 που δοκιμασα λιγο πριν. Ειναι ενας θορυβος σα να φυσαει καποιος απαλα. λογικα μιλας για τον κλασσικο θορυβο που βγαζουν ολα τα ακουστικα και ολα τα ηχεια. βασικα για να μην εχεις καθολου θορυβο, πρεπει να εχεις πολυ καλα μηχανηματα ηχου. λογικα το ακους αν το βαλεις δυνατα. δε γινεται αλλιως. και το Ν91 εχει λιγο θορυβο, αναλογα το τραγουδι και σε υψηλη ενταση. εχει να κανει με τον τροπο που δινει το ρευμα στα εκαστοτε ακουστικα και ηχεια. δεν ειμαι ειδικος να σου πω σιγουρα, καποια πραγματα που ξερω απο παλια που ασχοληθηκα με ηχο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. January 13, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Θα συμβει το ιδιο αν αγορασω ακουστικα 3,5mm και τα συνδεσω με θυρα mini jack; Ή θα δωσω τζαμπα τα λεφτα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Θα συμβει το ιδιο αν αγορασω ακουστικα 3,5mm και τα συνδεσω με θυρα mini jack; Ή θα δωσω τζαμπα τα λεφτα; αν ειναι ο θορυβος που φανταζομαι, ναι, το ιδιο, δε θα αλλαξει αυτο. αλλα αν βαλεις καλυτερα ακουστικα σιγουρα θα εχει καλυτερη ποιοτητα και αισθηση στον ηχο. ειμαι περιεργος παντως να ακουσω αυτο το θορυβο γιατι δεν το εχει αναφερει αλλος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 λογικα μιλας για τον κλασσικο θορυβο που βγαζουν ολα τα ακουστικα και ολα τα ηχεια. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, σε όσα κινητά ή φορητά Mp3 και αν έχω δοκιμάσει...:worry: Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, σε όσα κινητά ή φορητά Mp3 και αν έχω δοκιμάσει...:worry: ακουγεται μονο σε στιγμη που δεν παιζει κατι στη μεγιστη ενταση. οταν πχ εχει μια παυση το τραγουδι :) ενα μικρο φυσημα, καθολου ενοχλητικο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 ακουγεται μονο σε στιγμη που δεν παιζει κατι στη μεγιστη ενταση. οταν πχ εχει μια παυση το τραγουδι :) ενα μικρο φυσημα, καθολου ενοχλητικο. Θα κοιτάξω προσεκτικότερα, γιατί κατάλαβα τι εννοείς:) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 εγω παιδια πιστευω οτι τα ακουστικα παιζουν πολυ μεγαλο ρολο. συγκρινα τον ηχο μου -n73- με ηχο απο w800i με τις ψειρες μας και ηταν λες και έκανε κοντρα στρογγυλοφάναρο με R1!! καμμια σχεση ένταση και μπασο.. Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 εγω παιδια πιστευω οτι τα ακουστικα παιζουν πολυ μεγαλο ρολο. συγκρινα τον ηχο μου -n73- με ηχο απο w800i με τις ψειρες μας και ηταν λες και έκανε κοντρα στρογγυλοφάναρο με R1!! καμμια σχεση ένταση και μπασο.. εννοειται οτι παιζουν και τα ακουστικα. ολα παιζουν ρολο. αλλα στο συγκεκριμενο οχι τοσο πιστευω :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 εννοειται οτι παιζουν και τα ακουστικα. ολα παιζουν ρολο. αλλα στο συγκεκριμενο οχι τοσο πιστευω :) Τα ακουστικά των w είναι ειδικά σχεδιασμένα για μπάσο.Δηλαδή, αν δεν θέλεις μπάσο δεν γίνεται.Θα ακούς τη μουσική με μπάσο, ότι ρύθμιση και να διαλέξεις Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts