michpan Δημ. December 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 Εδώ και πολλά χρόνια που κάνω online αγορές είναι η πρώτη φορά που βλέπω να ζητούν κάτι τέτοιο (α, αν εξαιρέσεις το http://www.moneybookers.com το οποίο είναι κάτι σαν μεσάζοντας για να στέλνεις πληρωμές και που κατά την γνώμη μου δικαιολογείται - αλλά όχι για κάθε συναλλαγή, μόνο για την εγγραφή). Συνήθως η επαλήθευση ότι ο πελάτης είναι και ο κάτοχος της κάρτας γίνεται με τον αριθμό CVV στο πίσω μέρος της κάρτας αλλά και με την σύγκριση του ονόματος στην κάρτα και του ονόματος του πελάτη. Φυσικά, για πρόσθετη ασφάλεια, νομίζω ότι κάθε εταιρία έχει δικαίωμα να ζητάει ότι θέλει και πάνω σ'αυτό δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε τίποτα. Το ότι εμείς δεν ζητάμε δικά τους στοιχεία, σαν επιχείρημα νομίζω δεν στέκει, γιατί εμείς πάμε σ'αυτούς να ψωνίσουμε, οπότε πρέπει να αποδεχθούμε τους δικούς τους όρους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξαναψωνίσουμε από το κατάστημα που μας ταλαιπωρεί (όπως δηλαδή και στην πραγματική ζωή). Ο/η υπάλληλος που είπε ότι αυτά τα στοιχεία τα ζητάνε οι τράπεζες μάλλον δεν τα ήξερε καλά τα πράγματα ή τα έχει μπερδέψει τελείως. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 15, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan (15th December 2003, 13:23 ) Φυσικά, για πρόσθετη ασφάλεια, νομίζω ότι κάθε εταιρία έχει δικαίωμα να ζητάει ότι θέλει και πάνω σ'αυτό δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε τίποτα. Το ότι εμείς δεν ζητάμε δικά τους στοιχεία, σαν επιχείρημα νομίζω δεν στέκει, γιατί εμείς πάμε σ'αυτούς να ψωνίσουμε, οπότε πρέπει να αποδεχθούμε τους δικούς τους όρους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξαναψωνίσουμε από το κατάστημα που μας ταλαιπωρεί (όπως δηλαδή και στην πραγματική ζωή). Ο/η υπάλληλος που είπε ότι αυτά τα στοιχεία τα ζητάνε οι τράπεζες μάλλον δεν τα ήξερε καλά τα πράγματα ή τα έχει μπερδέψει τελείως. Μιχάλης :alien: Το ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε δικά τους στοιχεία το είπα ώστε να δείξω ότι τουλάχιστον εγώ τους εμπιστεύομαι και αυτοί όχι. Άλλωστε υπάρχουν άλλοι τρόποι να αποφύγουν την απατεωνιά. Όσο το για αν θα ξαναψωνίσω από δαύτους, νομίζω ότι είναι αυτονόητο... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 15, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (15 Δεκ. 2003 , 11:22) ....Τη δική τους ζωή πάνε να κάνουν πιο εύκολη, όχι τη δική μας πιο ασφαλής.... Νομίζω ότι αυτή ακριβώς η πρόταση είναι το ζουμί όλης της υπόθεσης. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 Διάβασα τι λέει το e-shop. Είναι τουλάχιστον αστείο να λένε ότι με όλη αυτή τη γραφειοκρατία προστατεύουν τα χρηματά σου. Μάλλον τα δικά τους συμφέροντα προστατεύουν. Τι κι αν ταλαιπωρείται ο πελάτης. Για αυτό και σε τέτοια μαγαζιά πείτε άντε γεια. Υπάρχουν και sites του εξωτερικού. Τα οποία δε ζητάνε τίποτα ή ζητάνε μόνο 1 fax και όχι 3!!!!! Μόλις σημερινό: Dear Customer, Thank your for your order on Pixmania. PLEASE REPLY TO THIS MAIL FOR VALIDATION! Our insurance company has issued new measures of security regarding all orders placed on our website. Consequently, in order to proceed with your order, we would need the following details from you : - An alternative e-mail address (for security reasons, we cannot validate orders with anonymous email addresses attached, like Yahoo, Hotmail, etc...) - A phone number (company or home line) that can be checked on the directory (BT white pages, Yellow pages, infobel, etc.) - For all orders, we ask you to send us a fax with an ID (Driver's license, utility bill, passport... or equivalent on the following fax: 0033 145 700 933) We are sorry about the inconvenience this may cause you. Bear in mind these measures are intended for the customers protection, due to a large amount of Credit Card frauds, on the Internet, in the UK. Best regards and thank you for choosing Pixmania. Pixmania Customer Care Alexandre Giroux Validation Department Tel : 01 45 70 07 42 Fax :01 45 70 09 33 Edit: 4 πράγματα ζητάνε οι κύριοι και όχι 3 όπως λένε στο e-mail τους από το e-shop. Δώστε τους ραντεβού στην πτώχευση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. December 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 απο προπερσι η Nuclearblast ζηταει για την πρωτη παραγγελια φωτοτυπια της καρτας.. παρεπιμπτοντως οταν καποια στιγμη αλλαξα την καρτα που χρησιμοποιω στο net (γιατι χρησιμοποιω μια με χαμηλο πιστωτικο οριο και κλειδωμενη επιτηδες) δε μου ζητησαν νεα φωτοτυπια! Ακομα κι οταν εχασα το customerid εψαξαν στα αρχεια τους και βρηκαν ολα τα στοιχεια. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. December 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 Nai omos den einai polla fthina san to e-shop pou na stelnoun me antikatavoli pou volevei pollous afto to pragma.Tora gia pistotiki mallon einai pio dishristo. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. December 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 Παιδία αυτό από αυτά που λετε δεν μπορώ να καταλάβω πως με τα χαρτιά που ζητάνε διευκολινονται οι ίδιοι ? Είμαι τακτικός πελάτης του e-shop μια φορά μου ζητήσανε τέτοια χαρτιά από εκεί και πέρα ότι ώρα μου σκάση αγοράζω ότι χρειάζομαι Και δεν κάθομαι να σκεφτώ αν τα μαγαζιά είναι ανοιχτά αν έχει καλό καιρό να βγω έξω και να ψάξω αυτό που χρειάζομαι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. December 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone (16 Δεκ. 2003 , 17:13) Παιδία αυτό από αυτά που λετε δεν μπορώ να καταλάβω πως με τα χαρτιά που ζητάνε διευκολινονται οι ίδιοι ? Είμαι τακτικός πελάτης του e-shop μια φορά μου ζητήσανε τέτοια χαρτιά από εκεί και πέρα ότι ώρα μου σκάση αγοράζω ότι χρειάζομαι Και δεν κάθομαι να σκεφτώ αν τα μαγαζιά είναι ανοιχτά αν έχει καλό καιρό να βγω έξω και να ψάξω αυτό που χρειάζομαι διευκολύνονται γιατί θωρακίζονται από απάτες...κάνοντας μας τη ζωή πιο δύσκολη. Δεν πειράζει σε μερικές δεκαετίες θα φτάσουμε την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο εξωτερικό. :mad: Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 17, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (16 Δεκ. 2003 , 04:07) Nai omos den einai polla fthina san to e-shop pou na stelnoun me antikatavoli pou volevei pollous afto to pragma.Tora gia pistotiki mallon einai pio dishristo. Τι να το κάνω το ηλεκτρονικό εμπόριο τότε, αν είναι να τρέχω είτε για μετρητά είτε για φωτοτυπίες και φαξ (δεν έχουμε όλοι scanner και modem σπίτι). Τι να το κάνω όταν πρέπει να πληρώσω ντούκου το ποσό και δεν μπορώ να το μεταφέρω στο τέλος του μήνα ή σε δόσεις πληρώνοντας την πιστωτική; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 17, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (17 Δεκ. 2003 , 02:41) διευκολύνονται γιατί θωρακίζονται από απάτες...κάνοντας μας τη ζωή πιο δύσκολη. Δεν πειράζει σε μερικές δεκαετίες θα φτάσουμε την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο εξωτερικό. :mad: Πάλι καλά που δεν μας ζητούν να παρουσιαστούμε κι εκεί την πρώτη φορά που αγοράζουμε από αυτούς για να πιστοποιήσουμε την ταυτότητά μας. :rolleyes: Ρε λες να το ζητήσουν κι αυτό; :worry: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kyramas Δημ. December 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Aimilie, αν, λέμε αν, είχες χάσει την κάρτα σου και για παράδειγμα την έβρισκα εγώ, και πήγαινα στο e-shop.gr και το σήκωνα...θα σου άρεσε ο λογαριασμός του επόμενου μήνα ? Και μην μου πεις θα την είχα μπλοκάρει... Πρόσφατα έχασα την πιστωτική μου....το κατάλαβα μετά από 2 μέρες...ευτυχώς δεν ε?χε γίνει καμία συναλαγ?.... Οπως λένε και οι Αγγλοι φίλοι (!) μας... Better safe than sorry... :) Παράθεση A Diary of Kyramas - Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. December 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Τα παρακάτω αναφέρονται μέσα στο e-shop.gr: Πληρωμή και αποστολή Για τις αγορές που θα κάνετε από το e-shop.gr υποστηρίζονται τρεις τρόποι πληρωμής. - Αντικαταβολή. Για όσους προτιμούν την πιο παραδοσιακή μέθοδο, τα προϊόντα έρχονται μέσω κάποιας εταιρείας μεταφοράς ή τα ΕΛΤΑ και εσείς πληρώνετε το αντίτιμο την στιγμή της παραλαβής. - Πιστωτική κάρτα. Αν διαθέτετε πιστωτική κάρτα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια μέσα από την φόρμα παραγγελίας μας. Η διαδικασία εξόφλησης μέσω πιστωτικών καρτών καλύπτεται από τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας στον secure server του e-shop.gr με κρυπτογράφηση 128 bit - τη μέγιστη που διατίθεται σήμερα. Κατά την πρώτη φορά χρήσης της πιστωτικής κάρτας στο κατάστημά μας θα σας ζητηθούν από το λογιστήριό μας συμπληρωματικά στοιχεία διασφάλισης της ταυτότητας του ιδιοκτήτη της κάρτας. Ζητούμε την κατανόησή σας για την πρόσθετη αυτή επιβάρυνση που αποκλειστικό σκοπό έχει την αποφυγή χρήσης κλεμμένων πιστωτικών καρτών και την προστασία έτσι των πραγματικών ιδιοκτητών τους. Τα στοιχεία αυτά ζητούνται μόνο κατα την πρώτη χρήση της κάρτας, παραμένουν απολύτως εμπιστευτικά και δεν παραχωρούνται σε οποιονδήποτε τρίτο. - Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Μπορείτε να μας καταθέτετε τα χρήματα για τις παραγγελίες σας σε έναν από τους λογαριασμούς της e-shop.gr Α.Ε.: 1 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5014-014497-454 2 ALPHA ΠΙΣΤΕΩΣ : 157.00232.0000897 3 CITIBANK : 0504782867 4 ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ : 00061576423 5 NOVABANK : 0000595762 Μετά την κατάθεση χρημάτων παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα λογιστηρίου τηλεφωνικά: 210 6124622, μέσω email: logistirio@e-shop.gr ή μέσω fax: 210 8050297. Συνεννοηθείτε μαζί μας για το ακριβές ποσό με τα έξοδα αποστολής και εκμεταλλευτείτε την νέα δυνατότητα του Web Banking! Κατά την πρώτη φορά χρήσης της πιστωτικής κάρτας στο κατάστημά μας θα σας ζητηθούν από το λογιστήριό μας συμπληρωματικά στοιχεία διασφάλισης της ταυτότητας του ιδιοκτήτη της κάρτας. Ζητούμε την κατανόησή σας για την πρόσθετη αυτή επιβάρυνση που αποκλειστικό σκοπό έχει την αποφυγή χρήσης κλεμμένων πιστωτικών καρτών και την προστασία έτσι των πραγματικών ιδιοκτητών τους. Τα στοιχεία αυτά ζητούνται μόνο κατα την πρώτη χρήση της κάρτας, παραμένουν απολύτως εμπιστευτικά και δεν παραχωρούνται σε οποιονδήποτε τρίτο. Αν είχες διαβάσει προσεκτικά τους όρους πιθανόν να μην το έκανες θέμα και στο φινάλε δεν ζητάνε και τίποτα παράλογο. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. December 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 @ Kyramas: Με τις κάρτες πρέπει να μαστε λίγο πιο προσεχτικοί. (όχι να περάσουν 2 μέρες...) Αλλά ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να χρεωθεί η τράπεζα τις όποιες αγορές έγιναν. Δεν βλέπω στους όρους να λέει πουθενά για φωτοτυπία της κάρτας. Πάω στοίχημα ότι κάτι τέτοιο είναι και παράνομο. Για παράδειγμα αν δούμε τους όρους της σύμβασης για μια πιστωτική κάρτα θα δούμε ότι λέει ότι ο κάτοχος της κάρτας δεν είναι υπεύθυνος για ότι έξοδα δημιουργηθούν αν χάσει τη κάρτα παρά μόνο για ένα πρώτο Χ ποσό. εξαίρεση αν ο κάτοχος έδειξε αμέλεια στην προστασία της κάρτας. Εγώ πάω στοίχημα ότι η αποστολή φωτοτυπίας της κάρτας με φαξ αποτελεί αμέλεια στη προστασία της και σε περίπτωση κλοπής δεν θα είσαστε καλυμμένοι. Σε τελική ανάλυση εγώ δεν θα έστελνα το φαξ ποτέ. Με τις κάρτες πρέπει να προσέχουμε και να είμαστε σε επιφυλακή πάντα. Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 17, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kyramas (17 Δεκ. 2003 , 09:53) Aimilie, αν, λέμε αν, είχες χάσει την κάρτα σου και για παράδειγμα την έβρισκα εγώ, και πήγαινα στο e-shop.gr και το σήκωνα...θα σου άρεσε ο λογαριασμός του επόμενου μήνα ? Και μην μου πεις θα την είχα μπλοκάρει... Πρόσφατα έχασα την πιστωτική μου....το κατάλαβα μετά από 2 μέρες...ευτυχώς δεν ε?χε γίνει καμία συναλαγ?.... Οπως λένε και οι Αγγλοι φίλοι (!) μας... Better safe than sorry... :) Κοίτα εγώ είμαι απόλυτα καλυμένος (εκτός από κάποιο μικροποσό) σε περίπτωση απώλειας της κάρτας μου και αγοράς από αυτή από άλλον. Τα εξωφρενικά που ζητάνε τα θέλουν για να μην τους κάνουν μήνυση αυτοί που έχασαν τις κάρτες. Και στο κάτω κάτω - κανείς δεν μου απαντάει σε αυτό, γιατί; - την παράδοση των προϊόντων την κάνουν σε φυσικό πρόσωπο και σε κάποια διεύθυνση. Ας μηνύσουν με τη σειρά τους αυτόν που τα παρέλαβε. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 17, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DeathAngel (17 Δεκ. 2003 , 09:59) Αν είχες διαβάσει προσεκτικά τους όρους πιθανόν να μην το έκανες θέμα και στο φινάλε δεν ζητάνε και τίποτα παράλογο. Καλά, εγώ έκανα λάθος και δεν διάβασα τους όρους, σωστά. Οι όροι όμως γράφουν τι ακριβώς ζητάνε; Και αν έγραφαν, φυσικά και δεν θα έμπαινα στο κόπο καν να παραγγείλω από αυτούς. Αλήθεια, τι θεωρείς παράλογο να ζητήσουν δηλαδή; Ποινικό μητρώο και εκκαθαριστικό της εφορίας; Εσύ, αν είχες ποτέ, στις συναλλαγές σου με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, έχεις πολλά παραδείγματα που να ζητάνε τέσσερα (4) δικαιολογητικά με φαξ; Και, τέλος, θέμα θα το έκανα και αν είχα διαβάσει τους όρους πριν. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. December 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (17 Δεκ. 2003 , 11:28) Καλά, εγώ έκανα λάθος και δεν διάβασα τους όρους, σωστά. Οι όροι όμως γράφουν τι ακριβώς ζητάνε; Και αν έγραφαν, φυσικά και δεν θα έμπαινα στο κόπο καν να παραγγείλω από αυτούς. Αλήθεια, τι θεωρείς παράλογο να ζητήσουν δηλαδή; Ποινικό μητρώο και εκκαθαριστικό της εφορίας; Εσύ, αν είχες ποτέ, στις συναλλαγές σου με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, έχεις πολλά παραδείγματα που να ζητάνε τέσσερα (4) δικαιολογητικά με φαξ; Και, τέλος, θέμα θα το έκανα και αν είχα διαβάσει τους όρους πριν. Δεν σου ζήτησαν όμως ποινηκό μητρώω. Όταν βάζεις εξώφληση μέσω πιστωτικής στο κινητό υπογράφεις εξουσιοδότηση στην εταιρία να προβένει στις χρεώσεις, το ίδιο ισχύει και για τον τραπεζικό λογαριασμό. Κι αν εσύ πάρεις τα πράγματα και κάνεις μετά τον κινέζο; Μην ξεχνάς πως όταν κάνεις συνδιαλαγή με την πιστωτική σου υπογράφεις το απόκομα όταν μιλάμε όμως για εξ' αποστάσεως χρέωση είναι λογικό κάπιος να ζητάει διασφάλιση. Το να μην το δεχτείς είναι δικαίομα σου, όπως είναι και δικαίωμα της επιχήρισης να το ζητήσει. :) Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 17, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DeathAngel (17 Δεκ. 2003 , 12:05) Μην ξεχνάς πως όταν κάνεις συνδιαλαγή με την πιστωτική σου υπογράφεις το απόκομα όταν μιλάμε όμως για εξ' αποστάσεως χρέωση είναι λογικό κάπιος να ζητάει διασφάλιση. Το να μην το δεχτείς είναι δικαίομα σου, όπως είναι και δικαίωμα της επιχήρισης να το ζητήσει. :) Λογικό μπορεί να είναι να ζητάει ό,τι γουστάρει ο καθένας. Όταν όμως είναι κοινή πρακτική (και λογική) να μην ζητούν όλοι ό,τι θέλουν, καλό είναι να μην παρεκλίνει από αυτό. Φυσικά και είναι δικαίωμά μου να μην το δεχτώ αυτό, όπως και έκανα. Ο σκοπός αυτού το thread δεν είναι να πω ότι με εξανάγκασαν να κάνω κάτι, αλλά ότι αυτά που ζητούν ξεφεύγουν από τα γνωστά και καταργούν κάποια κεκτημένα των ηλεκτρονικών αγορών, όπως η αμεσότητα και η ευκολία τους. Και φυσικά να προτείνω να αποφεύγετε το e-shop.gr για αγορές με πιστωτικές. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. December 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (17 Δεκ. 2003 , 13:46) Λογικό μπορεί να είναι να ζητάει ό,τι γουστάρει ο καθένας. Όταν όμως είναι κοινή πρακτική (και λογική) να μην ζητούν όλοι ό,τι θέλουν, καλό είναι να μην παρεκλίνει από αυτό. Φυσικά και είναι δικαίωμά μου να μην το δεχτώ αυτό, όπως και έκανα. Ο σκοπός αυτού το thread δεν είναι να πω ότι με εξανάγκασαν να κάνω κάτι, αλλά ότι αυτά που ζητούν ξεφεύγουν από τα γνωστά και καταργούν κάποια κεκτημένα των ηλεκτρονικών αγορών, όπως η αμεσότητα και η ευκολία τους. Και φυσικά να προτείνω να αποφεύγετε το e-shop.gr για αγορές με πιστωτικές. Κοίτα να δεις, όπως εσύ ζητάς ασφάλεια και διασφάλιση για τις αγορές σου, έτσι και η εταιρία ζητάει την δικιά της διασφάλιση. Αν εσύ πχ παραλάβεις τα προϊόντα στο σπίτι σου και όταν έρθει ο λογαριασμός της κάρτας σου, πάρεις την τράπεζα και πεις: «Τι είναι αυτή η χρέωση εγώ δεν έχω ψωνίσει ποτέ από αυτό το κατάστημα», τότε η τράπεζα θα απευθυνθεί στην εταιρία και θα της ζητήσει αποδειχτικά στοιχεία για την συναλλαγή. Τι λοιπών θα παρουσιάσει η εταιρία; Την ταυτότητα σου και την πιστωτική; Μπορεί άνετα να έχουν κλαπεί με το πορτοφόλι σου. Έτσι ζητάνε το κάτι παραπάνω και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Το να χάσουν ένα δύο πελάτες μέσα από αυτή την διαδικασία, δεν τους ενδιαφέρει αφού έτσι μειώνετε σημαντικά ο κίνδυνος ζημιάς, από «περίεργες» συναλλαγές. Εξ άλλου μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα και ότι αν γίνει στραβή δεν βρίσκεις μετά άκρη με τίποτα. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. December 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Deathangel μπορεί εσένα αυτά που ζητάει να σου φαίνονται σωστά αλλά φαίνονται άκρως παράλογα σε οποιον έχει συνηθίσει να ψωνίζει από eshop. Τα eshop είναι υποχρεωμένα να έχουν servers που λειτουργούν με κρυπτογράφηση 128bit κτλ, η όλη ασφάλεια της συναλλαγής διαλύεται από τη στιγμή που στέλνεις τα στοιχεία αυτά και μέσω του κοινού φαξ. Α και κάτι άλλο, τη ζημια σε περίπτωση απάτης την χρεώνεται η τράπεζα όχι το κατάστημα. Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 17, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2003 Και στο κάτω κάτω, νομίζω ότι όταν ανοίγεις e-shop πρέπει να αναλαμβάνεις το ρίσκο ότι θα υπάρξουν και απατεωνίες και άλλα παρατράγουδα. Δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να ταλαιπωρείς τον πελάτη σου που πρέπει να κάνει την δουλειά του γρήγορα και από ασφαλείς server και όχι φαξ. Αν είναι να ζητάς από τον πελάτη είτε να έχει τα λεφτά στο χέρι είτε να στέλνει φαξ και ιστορίες, τότε μην ανοίγεις ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά κανονικό. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
brutus Δημ. December 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DeathAngel (17 Δεκ. 2003 , 12:05) Δεν σου ζήτησαν όμως ποινηκό μητρώω. Όταν βάζεις εξώφληση μέσω πιστωτικής στο κινητό υπογράφεις εξουσιοδότηση στην εταιρία να προβένει στις χρεώσεις, το ίδιο ισχύει και για τον τραπεζικό λογαριασμό. Κι αν εσύ πάρεις τα πράγματα και κάνεις μετά τον κινέζο; Μην ξεχνάς πως όταν κάνεις συνδιαλαγή με την πιστωτική σου υπογράφεις το απόκομα όταν μιλάμε όμως για εξ' αποστάσεως χρέωση είναι λογικό κάπιος να ζητάει διασφάλιση. Το να μην το δεχτείς είναι δικαίομα σου, όπως είναι και δικαίωμα της επιχήρισης να το ζητήσει. :) Και το village park γιατί δε μου ζητάει εξουσιοδότηση? Αν κλείσω 20 θέσεις και κάνω τον Κινέζο? Και κλείνω κάθε φορά 3-5 θέσεις Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 19, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος brutus (18 Δεκ. 2003 , 16:27) Και το village park γιατί δε μου ζητάει εξουσιοδότηση? Αν κλείσω 20 θέσεις και κάνω τον Κινέζο? Και κλείνω κάθε φορά 3-5 θέσεις Άσε μην προσπαθείς να βγάλεις άκρη. Απλά κάποιους (π.χ. e-shop) τους έχει πιάσει πανικός και προσπαθούν να καλύψουν όπως - όπως τον δικό τους κ...ο, αδιαφορώντας παντελώς για το αν δυσκολεύουν την αγορά ή όχι και ενάντια στην κοινή πρακτική. Τόσο απλά. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 simfonw me ton aimilio , alla pou leei o logos den einai da kai TOSOS kopos re paidi mou !! eidika an sinalasese sixna apo teteia magazia to kaneis mia fora sto e-shop kai meta telos. to mono pou me problimatizei einai oti pou kserw egw an meta o mparmpamitsos pou 8a paralabei to FAX, (i i ka8aristria stis 12:00 to bradi) mporei na exei OLA mou ta stixeia kai na agorasei meta olo to internet se mia mera, xwris egw na katalabw oute klopi oute tipota, to poly poly na stamatisei sto orio i karta mou... egw ekei exw endiasmous kai fobous pio poly para sto 8ema taleporias! (parepiptontos mia erwtisi) exei kaneis kara VISA electron!? mporei na agorasei kaneis apo to internet me aftin? se aftin tin karta kai kala , bazeis kapia lefta mesa ston logariasmo tis , kai agorazeis oti 8eleis mexri na teliosoun ta lefta pou exei mesa, ena filos mou eipe oti polla sites den tin ypostirizoun, isxiei? Παράθεση So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Η απάντηση στο δεύτερο σκέλος του μηνύματός σου είναι θετική. Έχω χρησιμοποιήσει Visa Electron Κυπριακής Τράπεζας (στην Κύπρο) για αγορές από το διαδίκτυο. Επίσης, στην Κύπρο 2 τουλάχιστον χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέχουν Visa Electron κάρτα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αγορές στο Διαδίκτυο. Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. November 9, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Που το ξέθαψες αυτό το θέμα μπρε; :p :lol: Εγώ το αντιμετώπισα απλά: Δεν έδωσα τίποτα και παίρνω τα πάντα με αντικαταβολή από το e-shop (έχει καλές τιμές το άτιμο). Βοηθάει και το ότι έχω ΑΤΜ στη δουλειά, οπότε σηκώνω φράγκα όποτε θέλω. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts