Jump to content

Πρόγραμμα μοντάζ βίντεο

teitzis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο (free κατά προτίμηση) πρόγραμμα για να μοντάρω βίντεο από dvd ερασιτεχνικής κάμερας στον Η/Υ μου. Ευχαριστώ!

To windows movie maker δεν μπορώ να πω ότι με καλύπτει απόλυτα. Το Adobe Premiere που μου πρότεινε ο φιλαράκος παραπάνω, το βρίσκω από μια πρώτη άποψη πιο φιλικό και εύχρηστο.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καταφύγεις στην μεσαία κατηγορία προγραμμάτων επεξεργασίας βίντεο όπως το pinnacle studio και το Win DVD Creator της intervideo.

Με το premiere αλλά και άλλα καλύτερα όπως το Avid Liquid θα δυσκολευτείς αν δεν γνωρίζεις οπότε για αρχή το καλύτερο είναι αυτό που είπαμε.

Εκτός και αν θέλεις να καταπιαστείς με τα βαρύτερα προγράμματα επειδή σου αρέσει να ασχολείσαι κλπ...:cool:

Το Premiere πιστεύω είναι το καλύτερο. μπορείς να το κατεβάσεις full από p2p πρόγραμμα.

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Αν όμως θέλεις να κάνεις πραγματικά καλή δουλεία και πολύ ωραία χωρίς ιδιαίτερο κόπο, θα σου πρότεινα το Vegas ( νομίζω ότι η τελευταία έκδοση είναι το 7 ). Ρίξτου μια ματιά...
no sig...

• 2 weeks later...

Θα συμφωνήσω κι εγώ,το Vegas είναι ίσως το καλύτερο. Στην version 6 που χρησιμοποιώ είναι πολύ καλό και γρήγορο. Θέλει όμως προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο,είναι λίγο πολύπλοκο (όπως και το Premiere).

Για αρχάριο θα πρότεινα το Pinnacle studio ή το Ulead Video Studio που είναι αυτοματοποιημένα και πιο εύχρηστα. Μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα από μοντάζ κι εφέ, και τό τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια χαρά,όπως και με τα πιο "δύσκολα" προγράμματα.

αν θέλεις να κάνεις γρήγορη δουλειά και χωρίς κολλήματα θα σου πρότεινα το edius 4 της canopus.το interface του μοιάζει με αυτό του premiere αλλά σε σχέση με το premiere μπορείς να δουλέψεις realtime αρχεία dv(από την camera),dvd(vob και Mpeg) και άλλα .avi στην ίδια timeline χωρίς προβλήματα.Ανεξαρτήτως όμως προγράμματος αν θέλεις αστεία και διάφορα εντυπωσιακά εφέ στα video σου,ψάξε για τα adorage effects της prodad.:)

• 4 years later...

Έχω κόψει/ενώσει κάτι βίντεο στο adobe premiere CS5 και έχω το εξής πρόβλημα.

Όταν κάνω export το βίντεο που δημιουργεί κάνει κάποια στιγμιαία σπασίματα αραιά και που.. Στα αρχικά βίντεο δεν υπάρχουν αυτά τα σπασίματα.

Οι ρυθμίσεις που έχω βάλει για export είναι:

PAL, 720x576, 25fps, Quality 4, upper

MPEG, 384 kbps, 48kHz, 16 bit, Stereo

VBR, 1pass, Min 2,8, Target 5, Max 8 Mbps

Έχω δοκιμάσει και στα 7 Mbps, και με lower field και πάλι το ίδιο. Κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία τα σπασίματα.

Επίσης δοκίμασα με το Corel VideoStudio Pro X3.. και με αυτό τα ίδια με επιπλέον πρόβλημα στον ήχο.

Γνωρίζει κανείς τί μπορεί να φταίει?

Έχω κόψει/ενώσει κάτι βίντεο στο adobe premiere CS5 και έχω το εξής πρόβλημα.

Όταν κάνω export το βίντεο που δημιουργεί κάνει κάποια στιγμιαία σπασίματα αραιά και που.. Στα αρχικά βίντεο δεν υπάρχουν αυτά τα σπασίματα.

Οι ρυθμίσεις που έχω βάλει για export είναι:

PAL, 720x576, 25fps, Quality 4, upper

MPEG, 384 kbps, 48kHz, 16 bit, Stereo

VBR, 1pass, Min 2,8, Target 5, Max 8 Mbps

Έχω δοκιμάσει και στα 7 Mbps, και με lower field και πάλι το ίδιο. Κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία τα σπασίματα.

Επίσης δοκίμασα με το Corel VideoStudio Pro X3.. και με αυτό τα ίδια με επιπλέον πρόβλημα στον ήχο.

Γνωρίζει κανείς τί μπορεί να φταίει?

Μήπως ανεπαρκεί ο υπολογιστής??

Close your eyes, look into the dream

Winds of change, will winds of fortune bring...

INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ και 4gb ram δε νομίζω να φταίει αυτό.

Το έκανα export σε avi με το premiere και το αποτέλεσμα είναι οκ χωρίς σπασίματα.

Βέβαια από mpeg που είναι το αρχικό αρχείο, θέλω να πετύχω ίδια ποιότητα σε mpeg αλλά δεν τα έχω καταφέρει με το premiere!

• 2 weeks later...
INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ και 4gb ram δε νομίζω να φταίει αυτό.

Το έκανα export σε avi με το premiere και το αποτέλεσμα είναι οκ χωρίς σπασίματα.

Βέβαια από mpeg που είναι το αρχικό αρχείο, θέλω να πετύχω ίδια ποιότητα σε mpeg αλλά δεν τα έχω καταφέρει με το premiere!

Κάνε μια προσπάθεια με το sony vegas!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Close your eyes, look into the dream

Winds of change, will winds of fortune bring...

Τελικά την έκανα την δουλειά μου μετατρέποντας τα μονταρισμένα βίντεο σε avi και έπειτα με το adobe encore έκανα την εγγραφή σε dvd όπου τα διαμορφώνει σε mpeg2 και τα προσαρμόζει στο dvd.

Πάντως θα το έχω υπόψιν μου κι αυτό το πρόγραμμα σε περίπτωση που το χρειαστώ.

Ευχαριστώ.

• 2 weeks later...
Κάνε μια προσπάθεια με το sony vegas!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

εγω χρησημοποιω pinnacle studio 12 ειναι πολυ καλο

υπαρχει κανενα λινκ για το vegas???εχω δει καποια βιντεο στο ιντερνετ και εχω παθει την πλακα μου...αν θελεις φιλε θα σου στειλω λινκ απο την δουλεια μου για να δεις

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

• 4 weeks later...
δεν βρήκα πιο σχετικό θέμα για αυτό ποστάρω εδώ...γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα ώστε να μπορέσω να αφαιρέσω τον ήχο από ένα βίντεο για να το ανεβάσω στο φβ?ευχαριστώ

ΑΜ: 9936 (ευτυχώς κάτω από 10.000)

Εγγραφή στον ΔΣΘ 22-2-2010

Τι βίντεο είναι; Αν πρόκειται για .avi (XviD και τα συναφή) χρησιμοποίησε το Virtual Dub (freeware), επέλεξε στο Audio > No Audio και στο Video > Direct stream copy και σώστο ξανά (save as avi ή F7)...
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery