Jump to content

[Επίσημο] Nokia 6290

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

nai lla mhpws sth vodafone 8a to feroun vodafone live? epeidh ama einai etsi eimai diate8imenos na perimenw akoma 1 vdomada px gia na parw to kanoniko..
t18s - 3310 - 3310 - 8210 - t65 - 6510 - 7210 - n-gage - 7610 - 6290 - ks20 - tg01 - s2 & galaxy tab 10.1 - s3 - note 3 & note pro 12.2

• Απαντήσεις 1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
πολυ καλη η τιμουλα του,ελπιζω και η κατασκευη του να ειναι στιβαρη.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Τα 335 ευρώ αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες της συσκευής.Θα αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για τον μέσο χρήστη.Κρίμα που η κάμερά του 6290 δεν είναι λίγο καλύτερη...

Τελικά, δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί, αλλά πιστεύω ότι η έλλειψη κουμπιού power ίσως να αντιμετωπιστεί όπως περίπου στο 6233 που είδα πρόσφατα. Συγκεκριμένα, αν πατήσεις το "κόκκινο ακουστικό" από την οθόνη αναμονής (στο οποίο κουμπί υπάρχει όπως και στο 6290 το εικονίδιο power - ένας κύκλος με μία κατακόρυφη γραμμή μέσα του) ανοίγει το μενού που κανονικά ανοίγει στα υπόλοιπα τηλέφωνα πατώντας το κουμπί power, δηλαδή εμφάνιση των προφίλ, σβήσιμο συσκευής, κλείδωμα πληκτρολογίου/συσκευής, αφαίρεση κάρτας και ούτω καθεξής. Δεν ξέρω αν και πώς θα μπορείς να έχεις αυτές τις επιλογές από οποιαδήποτε άλλη οθόνη (π.χ. κάποια ανοιχτή εφαρμογή) ή αν θα πρέπει να βγεις στην οθόνη αναμονής. Ποιος ξέρει, ίσως να υπάρχει αυτή η επιλογή με παρατεταμένο πάτημα του εν λόγω κουμπιού.

Είδωμεν.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Με απλή πίεση του κόκκινου ακουστικού, σίγουρα δεν θα εμφανίζεται το μενού του πλήκτρου τερματισμού. Γιατί όταν βρισκόμαστε σε μία εφαρμογή, το κόκκινο μας πετάει στην οθόνη αναμονής. το ερώτημα είναι: η εφαρμογή θα κλείνει ή θα παραμένει ανοιχτή; Γιατί απο την εποχή του Ν90 και έπειτα, το κόκκινο ακουστικό τερματίζει αυτ΄ματα την τρέχουσα εφαρμογή ενώ το Ε90 (το οποίο είναι feature pack 1, όπως και το 6290) δεν την κλείνει. Είδωμεν.

Ένα άλλο που θέλω να διαπιστώσω, είναι το πως θα λειτουργεί το κουμπί της δίεσης μιας και στο 6290 έχει αναλάβει και τον ρόλο του μολυβιού.

...απο την εποχή του Ν90 και έπειτα, το κόκκινο ακουστικό τερματίζει αυτ΄ματα την τρέχουσα εφαρμογή ενώ το Ε90 (το οποίο είναι feature pack 1, όπως και το 6290) δεν την κλείνει.

Το Ν90 τρέχει OS8, ενώ το Ε90 (και φυσικά το Ν95, Ν76, 6290 κλπ τρέχουν OS9 με FP1, δηλαδή OS9.2). Πολύ ευχάριστο που το ακούω ότι επανήλθε στο OS9.2 η λειτουργία του minimize πατώντας το κόκκινο ακουστικό, καθώς το έχω συνηθίσει με το 3230 μου (OS7). Παρεμπιπτόντως (ψιλοάσχετο), στο OS 9.1 (Ν80, Ν93 κλπ) τι ισχύει??? Το κόκκινο ακουστικό κάνει minimize ή κλείνει την εφαρμογή???

Ένα άλλο που θέλω να διαπιστώσω, είναι το πως θα λειτουργεί το κουμπί της δίεσης μιας και στο 6290 έχει αναλάβει και τον ρόλο του μολυβιού.

Και το Ε90 δεν έχει το ίδιο σύστημα??? Αν δεν απατώμαι στο UI του μπροστινού μέρους δεν περιέχεται μολυβάκι. Κάτι θα έχουν σκεφτεί οι φωστήρες της Nokia. :)

Edit: Στο Ε90 πάντως υπάρχει κανονικότατα κουμπί power, στο μπροστινό μέρος, πάνω δεξιά από την εξωτερική οθόνη.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

το κοκκινο στο os9.1 κλεινει την εφαρμογη, αλλα δεν ειναι τοσο σπαστικο οσο φανταζεσαι :)

το κοκκινο στο os9.1 κλεινει την εφαρμογη, αλλα δεν ειναι τοσο σπαστικο οσο φανταζεσαι :)

Ήμουν πεποισμένος ότι η μελλοντική μου συσκευή (η οποία παρεμπιπτόντως, με τα όσα έχω δει εδώ και καιρό με τα OS9.1 και OS9.2 και έχω δυσαρεστηθεί με ορισμένες αγαπημένες μου λειτουργίες που αφαιρέθηκαν, μάλλον θα είναι OS9.3, ελπίζοντας να αξίζει η αναμονή, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί καμία ανάλογη συσκευή ακόμα) θα υιοθετούσε τον τρόπο που έχουν τα OS8 και OS9.1 για minimize, γι' αυτό και έχω αρχίσει εδώ και καιρό να το εφαρμόζω και με το 3230 μου :p, παρόλο που δουλεύει με τον παλιό τρόπο (OS7 γαρ). Φαίνεται όμως ότι αυτό θα ξανααλλάξει.

kserei kaneis pote tha kukloforisei to 6290 sthn ellada?k timi pano kato poso ypologizetai?idia me to n70 to aplo?

Η τιμή θα είναι 330-340 ευρώ. Υπάρχουν πληροφορίες για την εμφάνησή του στο τέλος της εβδομάδας με αρχές της άλλης.

Η τιμή θα είναι 330-340 ευρώ. Υπάρχουν πληροφορίες για την εμφάνησή του στο τέλος της εβδομάδας με αρχές της άλλης.

Εμένα μου είπαν €318 μαζί με Φ.Π.Α σε Nokia shop θεσ/νίκης. Την παρασκευή παραλαμβάνουν αρχικά σε μαύρο χρώμα και αργότερα και στο ωραίο γαλάζιο:)

Το Ν90 τρέχει OS8, ενώ το Ε90 (και φυσικά το Ν95, Ν76, 6290 κλπ τρέχουν OS9 με FP1, δηλαδή OS9.2). Πολύ ευχάριστο που το ακούω ότι επανήλθε στο OS9.2 η λειτουργία του minimize πατώντας το κόκκινο ακουστικό, καθώς το έχω συνηθίσει με το 3230 μου (OS7). Παρεμπιπτόντως (ψιλοάσχετο), στο OS 9.1 (Ν80, Ν93 κλπ) τι ισχύει??? Το κόκκινο ακουστικό κάνει minimize ή κλείνει την εφαρμογή???

Όπως είπα, απο το Ν90 και μετά, όλα τα series 60 τερματίζουν την τρέχουσα εφαρμογή με ην πίεση του κόκκινου πλήκτρου. Άσχετα αν είναι symbian 8 ή 9, όλα μέχρι τώρα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Δεν ξέρουμε ακόμα αν στα symbian 9.2 θα επανέλθει η επιστροφή στην οθόνη αναμονής χωρίς τερματισμό της εφαρμογής γιατί μίλησα αποκλειστικά για το Ε90 και συγκεκριμένα για το εσωτερικό UI. Ίσως εξωτερικά να ισχύει το ίδιο με τα υπάρχοντα κινητά όπως και σε όλα τα symbian 9.2 και 9.3.

Πάντως αν διάλεγα τι απο τα 2 προτιμάω, θα επέλεγα σίγουρα να κλείνει τις εφαρμογές. Έχει αποδειχτεί απείρως πιο χρήσιμο απο το minimizing και σίγουρα οι τεχνικοί της Nokia, δεν αλλάξαν την λειτουργία του τυχαία.

Και το Ε90 δεν έχει το ίδιο σύστημα??? Αν δεν απατώμαι στο UI του μπροστινού μέρους δεν περιέχεται μολυβάκι. Κάτι θα έχουν σκεφτεί οι φωστήρες της Nokia. :)

Edit: Στο Ε90 πάντως υπάρχει κανονικότατα κουμπί power, στο μπροστινό μέρος, πάνω δεξιά από την εξωτερική οθόνη.

όχι, δυστυχώς. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε, δεν μπορούσε καθόλου να κάνει edit και αλλαγή γλώσσας απο την μπροστινή οθόνη παρά μόνο απο το εσωτερικό UI. Στο Ε90 η δίεση δεν έχει τις ίδιες επιλογές με το μαλυβάκι.

Αυτό το έχουμε δεί μόνο στο 6290 και δεν ξέρουμε αν θα καθιερωθεί. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο βολεύει.

Ήμουν πεποισμένος ότι η μελλοντική μου συσκευή (η οποία παρεμπιπτόντως, με τα όσα έχω δει εδώ και καιρό με τα OS9.1 και OS9.2 και έχω δυσαρεστηθεί με ορισμένες αγαπημένες μου λειτουργίες που αφαιρέθηκαν, μάλλον θα είναι OS9.3, ελπίζοντας να αξίζει η αναμονή, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί καμία ανάλογη συσκευή ακόμα) θα υιοθετούσε τον τρόπο που έχουν τα OS8 και OS9.1 για minimize, γι' αυτό και έχω αρχίσει εδώ και καιρό να το εφαρμόζω και με το 3230 μου :p, παρόλο που δουλεύει με τον παλιό τρόπο (OS7 γαρ). Φαίνεται όμως ότι αυτό θα ξανααλλάξει.

Ποιές είναι οι λειτουργίες οι οποίες πιστεύεις οτι σε βολέψαν στο 3230 και λείπουν στα symbian 9 ή εκτελούνται διαφορετικά. Εγώ με την όλα αλλαγή μόνο ικανοποιημένος έχω μείνει. Στις νέες series 60 συσκευές υπάρχουν αμέτρητες λεπτομέριες που κάνουν την διαφορά και, πλέον, oi symbian 8 και πρίν, συσκευές, μου φαίνονται πρωτόγονες.

Εμένα μου είπαν €318 μαζί με Φ.Π.Α σε Nokia shop θεσ/νίκης. Την παρασκευή παραλαμβάνουν αρχικά σε μαύρο χρώμα και αργότερα και στο ωραίο γαλάζιο:)

δεν νομίζω να κάνει τοσο λίγο.

Μιλάμε για smartphone πάντα...

Giati na mhn kanei toso? Kai to Nokia 3250 smartphone einai kai kostizei ~290 eurw..

Kairos htan na doume epitelous kai mia smartphone syskeuh me kalh apodosh pros timh apo thn Nokia. Allwste, an to 6290 kostize parapanw, poios 8a to protimouse thn stigmh pou to N76, ths idias, 8a prosferei "Razr" form factor kai panomoiotypa xarakthristika gia ~380 eurw?

Ποιές είναι οι λειτουργίες οι οποίες πιστεύεις οτι σε βολέψαν στο 3230 και λείπουν στα symbian 9 ή εκτελούνται διαφορετικά. Εγώ με την όλα αλλαγή μόνο ικανοποιημένος έχω μείνει. Στις νέες series 60 συσκευές υπάρχουν αμέτρητες λεπτομέριες που κάνουν την διαφορά και, πλέον, oi symbian 8 και πρίν, συσκευές, μου φαίνονται πρωτόγονες.

Οι ελλείψεις που για μένα είναι δυσάρεστες και αποτελούν ζητούμενο για μια επόμενή μου συσκευή είναι:

1. Πρώτον, η δυνατότητα για χρονιζόμενα προφίλ, φυσικά μέσω ειδικής εφαρμογής. Χρησιμοποιώ το SymbianWare sProfiles, με το οποίο έχω προγραμματίσει να αλλάζουν τα προφίλ αυτόματα με βάση χρονοδιάγραμμα που δίνω από πριν, αλλά ακόμα και με βάση καθορισμένες καταχωρήσεις του ημερολογίου, κατά την οποία λειτουργία οι αλλαγές των προφίλ "τριγκάρονται" με βάση κάποιο keyword. έτσι, όταν έχω τακτικές δουλειές/ραντεβού, κατά τα οποία πρέπει το τηλέφωνο να είναι αυστηρώς αθόρυβο, είναι προγραμματισμένο το αθόρυβο προφίλ. Αυτή η λειτουργία, που στην πιο απλή της μορφή είναι ενσωματωμένη εγγενώς στο S40 UI (ακόμα και το παλιό μου 6510 είχε παρόμοια λειτουργία), αν δεν απατώμαι επιστρέφει στα S60 με το OS9.3 (OS 9-FP2).

2. Restart device. Όλοι όσοι αδημονούν για τον νέο FExplorer για 3rd Edition, εν ολίγοις αυτή τη λειτουργία περιμένουν, αλλά μάλλον θα απογοητευτούν.

3. Δυνατότητα για πρόσβαση στους φακέλους συστήματος και σε οτιδήποτε κρυφό το οποίο η Symbian (λέγε με Nokia) το έχει καταχωνιάσει, έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρέπει να το βλέπω.

Αυτά με μια πρόχειρη σκέψη. Από αυτά που ανέφερα, το πρώτο σίγουρα (απλούστατη απαίτηση από κάποιον που αποκτά ένα υποτιθέμενο Smartphone) και μάλλον και το δεύτερο είναι απαράδεκτο να μην υποστηρίζονται, πάντα σύμφωνα με τη δική μου γνώμη.

Συμφωνώ σε όλα αλλά δεν είναι κάτι που έχει αλλάξει προς το άσχημο στο λειτουργικό σύστημα. Βεβαίως, όλα αυτά τα προγράμματα θα μας λείψουν για λίγο καιρό, αλλά, είναι πλέον θέμα χρόνου μέχρι να βγούν οι συγκεκριμένες εφαρμογές και για τα symbian 9.

Το smart profiles ήταν και για μένα ένα must have πρόγραμμα και με είχε βολέψει αφάνταστα. Όπως και η εφαρμογή restart. Πιστεύω όμως οτι όλα αυτά καθώς και πολλές ακόμα χρήσιμες εφαρμογές, θα διατεθούν σε λίγο καιρό.

Για παράδειγμα, η πιο σημαντική εφαρμογή για μένα, ήταν το contacts manager το οποίο δεν έχει βγεί για symbian 9. Όμως το contacts transfer, μόλις πρόσφατα ήρθε και κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε ποτέ να αποχτήσουμε πρόσβαση στους φακέλους sys και private, αλλά για όλα τα υπόλοιπα, είμαι σίγουρος οτι αργά ή γρήγορα θα καλυφθούμε. Ήδη στο feature pack 1 ενσωματώθηκε η επιλογή γραμματοσειράς, το αυτόματο κλείδωμα πληκτρολογίου και η εκτεταμένη ηχογράφηση ενώ με το feature pack 2 έχουμε επιτέλους προγραμματιζόμενα προφίλ (οπότε, δεν χρειαζόμαστε πλέον 4 σημαντικές εαρμογές).

Το οτι το κινητό είναι smartphone αλλά όχι Nseries μας λέει κάτι?

Απ'τη σκοπιά της ποιότητας κατασκευής ειδικά ενδιαφέρομαι γιατί το 5500 άκουσα οτι είναι λιγο προβληματικό.

Φοβάμαι να βιαστώ να αγοράσω ένα κινητό που δεν έχει δοκιμαστεί γιατί

το έκανα μια φορά με το Sx1 και δε θέλω να την ξαναπατήσω !

Ο φίλος μου από το nokia shop πήρε τηλέφωνο στην alpha copy και του είπαν πως δεν το έχουν φέρει ακόμα!!! Μήπως αυτό που πήρε ο φίλος είναι από παραεισαγωγή;