PMNEDM Δημοσιεύτηκε November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 22, 2006 Λοιπον, εδω και αρκετο καιρο αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: Ανα τακτα χρονικα διαστηματα (περιπου δυο-τρεις φορες την εβδομαδα) ο υπολογιστης κρασαρει και βγαζει την παρακατω μπλε οθονη: http://img245.imageshack.us/img245/2503/bluescreenne7.jpg Μιας και στην αρχη εμφανιζοταν το προβλημα μονο οταν συνεδεα το iZak στο pc (μεσω usb 2.0) και παραλληλα εκανα και καποια αλλη διαδικασια, υπεθεσα οτι για καποιο παραξενο λογο "επιβαρυνεται" πολυ ο υπολογιστης και κρασαρει. Οντως πλεον δεν κανω τιποτα αλλο οταν μεταφερω δεδομενα με το iZak, αλλα: 1. Αυτο δεν ειναι και ακριβως λυση ετσι; :rolleyes: :p 2. Πλεον το εμφανιζει και σε ασχετες (τουλαχιστον απο ο,τι εχω προσεξει) στιγμες. Απλα αυτες ειναι πολυ πιο σπανιες σε σχεση με τις υπολοιπες που συνδεονται με το Usb. Θεωρειτε οτι μπορει να ειναι θεμα usb, θεμα συσκευης - iZak (πολυ απιθανο), μνημης (γιατι κατι τετοιο μου "μυριζει") ή κατι τελειως ασχετο; :O Ποια θα πρεπει να ειναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω; ...Ομολογω οτι η προταση των Windows μου φαινεται καπως "υπερβολικη" (στην ουσια να ξεστησω ολο τον υπολογιστη και να δοκιμαζω κομματι κομματι), τουλαχιστον αρχικα. Thanks anyway! :D Υ.Γ (προς mods) 1: Η εικονα ειναι επιτηδες σχετικα μικρη, οποτε δεν θεωρησα κακο να μπει απευθειας στη σελιδα. Αν θεωρειτε οτι ειναι μεγαλη, πειτε μου να το βαλω σε λινκ :) Υ.Γ (προς mods) 2: Υπεθεσα οτι ειναι προβλημα Hardware. αν κριθει διαφορετικα, You know! ;) :D Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Λοιπον, εδω και αρκετο καιρο αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: Ανα τακτα χρονικα διαστηματα (περιπου δυο-τρεις φορες την εβδομαδα) ο υπολογιστης κρασαρει και βγαζει την παρακατω μπλε οθονη: http://img245.imageshack.us/img245/2503/bluescreenne7.jpg Μιας και στην αρχη εμφανιζοταν το προβλημα μονο οταν συνεδεα το iZak στο pc (μεσω usb 2.0) και παραλληλα εκανα και καποια αλλη διαδικασια, υπεθεσα οτι για καποιο παραξενο λογο "επιβαρυνεται" πολυ ο υπολογιστης και κρασαρει. Οντως πλεον δεν κανω τιποτα αλλο οταν μεταφερω δεδομενα με το iZak, αλλα: 1. Αυτο δεν ειναι και ακριβως λυση ετσι; :rolleyes: :p 2. Πλεον το εμφανιζει και σε ασχετες (τουλαχιστον απο ο,τι εχω προσεξει) στιγμες. Απλα αυτες ειναι πολυ πιο σπανιες σε σχεση με τις υπολοιπες που συνδεονται με το Usb. Θεωρειτε οτι μπορει να ειναι θεμα usb, θεμα συσκευης - iZak (πολυ απιθανο), μνημης (γιατι κατι τετοιο μου "μυριζει") ή κατι τελειως ασχετο; :O Ποια θα πρεπει να ειναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω; ...Ομολογω οτι η προταση των Windows μου φαινεται καπως "υπερβολικη" (στην ουσια να ξεστησω ολο τον υπολογιστη και να δοκιμαζω κομματι κομματι), τουλαχιστον αρχικα. Thanks anyway! :D Υ.Γ (προς mods) 1: Η εικονα ειναι επιτηδες σχετικα μικρη, οποτε δεν θεωρησα κακο να μπει απευθειας στη σελιδα. Αν θεωρειτε οτι ειναι μεγαλη, πειτε μου να το βαλω σε λινκ :) Υ.Γ (προς mods) 2: Υπεθεσα οτι ειναι προβλημα Hardware. αν κριθει διαφορετικα, You know! ;) :D Κανε ενα τεστ στην ραμ με καποιο προγραμμα Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Για τέτοια errors μπορείς να βρίσκεις πληροφορίες στο Google, π.χ.: http://support.microsoft.com/kb/315266 Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Για τέτοια errors μπορείς να βρίσκεις πληροφορίες στο Google, π.χ.: http://support.microsoft.com/kb/315266 polu sosta !! to google me exei sosei kai mena !! mporeis na vreis sedon ola ta error kai giati prokalountai !! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. November 22, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Για τέτοια errors μπορείς να βρίσκεις πληροφορίες στο Google, π.χ.: http://support.microsoft.com/kb/315266 Ναι, παντα κανω τετοια searches πριν postαρω, και απο ο,τι θυμομουν ειχα κανει μονο βασει του kernel stack inpage error, και δεν με ειχε βοηθησει! Τωρα ομως που ξαναδοκιμασα, βρηκα αρκετα σχετικα αρθρα! :worry: :O anyway, βασει του αρθρου της Microsoft, και του screenshot μου διαπιστωσα οτι η πιθανη αιτια ειναι 0xC0000185 ή STATUS_IO_DEVICE_ERROR: ακατάλληλος τερματισμός ή η "ελαττωματική καλωδίωση των συσκευών που βασίζονται σε SCSI ή ότι δύο συσκευές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο IRQ". θα ψαξω να δω αν υπαρχει κατι τετοιο σχετικο και θα τρεξω και το memtest να δω μηπως υπαρχει καποιο προβλημα και με τις μνημες μου, and we ll see... EDIT: Ψαχνοντας για IRQ conflicts μου εβγαλε τον εξης πινακα, ο οποιος δειχνει οτι δυο επιμερους "συστηματα" χρησιμοποιουν το ιδιο resource, αλλα δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή οχι... http://img470.imageshack.us/img470/441/screenshot063iw0.jpg EDIT 2: Κανοντας δεξι κλικ- resources σε καποια απο αυτα μου εβγαλε "No conflicts". Υποθετω οτι αυτο ειναι αρκετο για αν μου δειξει οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα ετσι; Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Καλησπέρα.... Κάτι μου λέει πως αυτά είναι συμπτώματα απο μνήμες Ram ή σκληρό δίσκο :rolleyes: Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Συνήθως κάτι τέτοια ακατανόητα είναι USB, οπότε αν συνυπολογισουμε και το γεγονός πως ξεκίνησε από το izak, εγώ προς τα εκεί θα κοίταζα αρχικά. Θα έλεγα να δοκίμασεις να ξαναπεράσεις τους USB drivers ή να καταργήσεις λίγες μέρες τις θύρες για να δεις αν θα συνεχιστεί το πρόβλημα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. November 22, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Συνήθως κάτι τέτοια ακατανόητα είναι USB, οπότε αν συνυπολογισουμε και το γεγονός πως ξεκίνησε από το izak, εγώ προς τα εκεί θα κοίταζα αρχικά. Θα έλεγα να δοκίμασεις να ξαναπεράσεις τους USB drivers ή να καταργήσεις λίγες μέρες τις θύρες για να δεις αν θα συνεχιστεί το πρόβλημα. Απεγκατεστησα το PCI to USB Controller & το ξαναεγκατεστησα, με αποτελεσμα να αλλαξει αριθμο IRQ. Ευελπιστω οτι αυτο θα βοηθησει, μιας και το memtest μετα απο coverage 1500% (:p ) δεν βρηκε καποιο προβλημα. Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. November 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2006 Να ζητήσω συγγνώμη απο τον αγαπητό PMNEDM και να πάρω κι εγώ σειρά με τις δικές μου blue screens για να μην ανοίγω νέο θέμα.. Το pc μου δουλεύει όλο το 24ωρο.Απο θέμα θερμοκρασιών είμαι οκ.Απο θέμα ιών κλπ είμαι πάλι οκ.Κατά καιρούς και σε εντελώς άσχετες στιγμές μου βγάζει μπλε οθόνες.Είτε όταν πάω να ανοίξω το winamp,είτε όταν είμαι στον Πίνακα ελέγχου,ακόμα και όταν τον αφήνω το βράδυ ανοικτό και το επόμενο πρωί βλέπω ότι το σύστημα ανάνηψε πάλι απο ένα σοβαρό σφάλμα :yawn: Οι τελευταίες αποστολές αναφοράς σφάλματος στην Microsoft έδειχναν όλες το ίδιο αποτέλεσμα, αυτό.Η τελευταία όμως διαφοροποιήθηκε λίγο και μου έδειξε αυτό.Τώρα που το σκέφτομαι τα προβλήματα ίσως και να άρχισαν να παρουσιάζονται με την τωρινή κάρτα γραφικών που έχω (Sapphire Ati Radeon 9600 256MB). Δοκίμασα την 2η λύση που προτείνει η Microsoft (Manually decrease Hardware Acceleration for your video adapter) και εδώ και 2 μέρες δεν το έχει ξανακάνει.Αλλάζω κάρτα θα μου πείτε και θα συμφωνήσω.Πως όμως μπορείτε να εξηγήσετε ότι μόλις βάζω ένα καινούργιο usb flash key Kingston Data Traveler μου βγάζει μπλε οθόνη αμέσως;Το συγκεκριμένο φλασάκι δε έχει ένα πρόγραμμα ονόματι U3 smart,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. Να τονίσω ότι πράγματι έχω αρκετές συσκευές usb πάνω,τουλάχιστον 10 και 2 usb hubs.Απο μνήμη είμαι στα 2x512ΜΒ.Επειδή απεχθάνομαι την ιδέα του φορμάτ και δεν είμαι τώρα για νέα έξοδα για κάρτα γραφικών τι άλλο μπορεί να φταίει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts