Jump to content

Όλα για το κάπνισμα - τσιγάρα- πούρα. κ.α.

xraysr0x
 Κοινοποίηση

Τι μάρκα τσιγάρα καπνιζετε?  

1.318 members have voted

1. 1. Τι μάρκα τσιγάρα καπνιζετε?

• Lucky Strike
      68
    • Marlboro
      178
    • Davidoff
      109
    • GR
      23
    • Camel
      48
    • Origin
      2
    • Καρελια κ.α.
      56
    • Στριφτό
      370
    • Άλλο
      210
    • ΔΚ/ΔΑ
      254

Recommended Posts

Ακριβώς αυτό λέω! :!: Είναι αρρώστια και εθισμός το να πρέπει σώνει και καλά να καπνίσεις, να φας το κρουασάν σου, να πιείς το χυμό σου κάπου και κάποτε που ξέρεις ότι δεν θα βρείς να πετάξεις το παραπροϊόν σου κάπου σωστά και δεν μπορείς να περιμένεις να συμπεριφερθείς σαν πολιτισμένος άνθρωπος και όχι σαν τριτοκοσμικός, πετώντας το τελικά όπου βρεις.

Εντάξει, τώρα τα παραλές. Ειδικά για το κρουασάν, αν είμαι τόσο εθισμένος, θα το φάω, θα διπλώσω την συσκευασία και θα την βάλω στην τσέπη μου. Ειδικά αν βρίσκομαι σε ένα καθαρό μέρος, αισθάνομαι κάγκουρας να πετάξω σκουπίδια.

Η αλήθεια είναι ότι την γόπα δεν μπορώ να την βάλω στην τσέπη μου βέβαια, αλλά θυμάμαι ότι στον στρατό τα μεγάλα χαρμάνια για να γλιτώνουν καμπάνες τις έβαζαν σε συσκευασίες ντεπόν ή ληζοπαίν (που μετά μπαίνουν στην τσέπη). Λύσεις υπάρχουν για όλα :p

• Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ακριβώς αυτό λέω! :!: Είναι αρρώστια και εθισμός το να πρέπει σώνει και καλά να καπνίσεις, να φας το κρουασάν σου, να πιείς το χυμό σου κάπου και κάποτε που ξέρεις ότι δεν θα βρείς να πετάξεις το παραπροϊόν σου κάπου σωστά και δεν μπορείς να περιμένεις να συμπεριφερθείς σαν πολιτισμένος άνθρωπος και όχι σαν τριτοκοσμικός, πετώντας το τελικά όπου βρεις.

Είσαι υπερβολικός. Άλλο το να θες να φας το κρουασάν σου στο δρόμο ή να καπνίσεις και άλλο το να πετάξεις το σκουπίδι κάτω. Το πρώτο είναι φυσιολογικό, το δεύτερο καφρίλα.

Απλά στο θέμα του τσιγάρου η καφρίλα δικαιολογείται ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, επειδή αν δε βρεις να το πετάξεις δε μπορείς να το βάλεις στην τσέπη όπως το χαρτί του κρουασάν και να το πετάξεις κάπου αργότερα.

Δεν είμαστε ρομπότ ώστε να συγκρατούμε τις ορμές μας για... κρουασάν/τσιγάρο, ούτε και έχουμε database με τους κάδους στο δρόμο για να χαράζουμε την ανάλογη πορεία κάθε φορά. :stupid:

Σχετική φώτο σε στάση, όπου σε απόσταση 5 μέτρων υπήρχαν δύο ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ κάδοι σκουπιδιών:

http://img89.imageshack.us/img89/199/image024le1.th.jpg

Είσαι υπερβολικός. Άλλο το να θες να φας το κρουασάν σου στο δρόμο ή να καπνίσεις και άλλο το να πετάξεις το σκουπίδι κάτω. Το πρώτο είναι φυσιολογικό, το δεύτερο καφρίλα.

Απλά στο θέμα του τσιγάρου η καφρίλα δικαιολογείται ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, επειδή αν δε βρεις να το πετάξεις δε μπορείς να το βάλεις στην τσέπη όπως το χαρτί του κρουασάν και να το πετάξεις κάπου αργότερα.

Δεν είμαστε ρομπότ ώστε να συγκρατούμε τις ορμές μας για... κρουασάν/τσιγάρο, ούτε και έχουμε database με τους κάδους στο δρόμο για να χαράζουμε την ανάλογη πορεία κάθε φορά. :stupid:

Ωραία η φωτογραφία :lol: φταίνε και τα ρεμάλια οι σκουπιδιάρηδες που δεν τα μάζεψαν.

Υπάρχουν συμπεριφορές και συμπεριφορές, εμένα μου την δίνει όταν βλέπω οδηγούς που αδειάζουν το τασάκι από το παράθυρο. Δεν είναι το ίδιο με τον πεζό που θα πετάξει μια γόπα κάτω όχι γιατί μετράει η ποσότητα αλλά η δυνατότητα που έχει ο καθένας.

Παιδιά με παρεξηγήσατε... Συνδυάζω τα δυο, ανάγκη-εθισμό να καπνίσεις (ή να φας ή να πιείς) με το να τα πετάξεις στο δρόμο, δεν τα ξεχωρίζω. Εννοείται το να καπνίσεις και να βάλεις π.χ. το αποτσίγαρο (σβησμένο πάντα :p) σε ένα σακουλάκι, να φας το κρουασάν και να βάλεις το χαρτί στην τσέπη ή να πιείς το χυμό σου και να κρατήσεις την συσκευασία μέχρι να βρεις κάδο είναι κάτι θεμιτό και σωστό. Όταν όμως ξέρεις (το τονίζω) ότι δεν θα βρείς να τα πετάξεις για αρκετή απόσταση ή χρόνο και δεν έχεις άλλη εναλλακτική από να το πετάξεις κάτω και παρ'όλα αυτά το καταναλώνεις γιατί δεν μπορείς να αντέξεις χωρίς αυτό, ε, το θεωρώ εθισμό.

Τέλος, gkr41 πως μπορεί να δικαιολογείται η καφρίλα; Αν η καφρίλα ήταν δικαιολογημένη δεν θα ήταν καφρίλα αλλά ανάγκη. Έτσι νομίζω τουλάχιστον... :worry:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Φυσικά και θα το πετάξεις κάτω και ας μην ήξερες πως δεν θα συναντούσες κάδο.

Σιγά μην κάθομαι να κρατάω το περιτύλιγμα πχ μιας τυρόπιτας μέσα στα λάδια και να το πηγαίνω βόλτα.

Εγώ πάλι νομίζω πως απλώς αποπροσανατολίζεται η κουβέντα με αυτό το θέμα με τα αποτσίγαρα, τους κάδους και τα κρουασάν ...

de mporw na katalabw afto to menos pros tous kapnistes.

dhladh an apagoreftei entelws as poume to kapnisma se olous aneksairetws tous xwrous tha beltiwthi h poiothta k to epipedo zwhs,h apla tha exete koroidepsei oi perissoteroi ton eafto sas kai tha nomizete oti apo edw k pera tha eiste ugieis kai den prokeitai na sas blapsei pote ksana o efialtikos kapnos tou tsigarou?

tha blaptei h trupa tou ozontos,to nefos,fastfoodadika,thermokhpio,ktl ktl

to amesws epomeno bhma pou tha proteinoun oi politismenes xwres na katargithoun ta amaksia,oi mhxanes,oti blaptei genikotera me aktinobolies kai na gurisoume ston mesaiwna gia na paramenoume ugieis k amoluntoi.

kai kati allo.oi kapnistes den einai xazoi,oute aitherwbamwnes .kseroun oti tha exoun problhmata,kai polu pithanon na fugoun apo tis kataxrhseis.

aftoi pou petane sta sunnefa apo osa diabazw edw, einai oi mh kapnistes pou thewroun oti an eksafanistei h foberh apeilh tou pathitikou kapnismatos ola tha bainoun kalws kai den tha suntrexei kanenas apolutws kindunos gia thn ugeia tous.

ta diabasa parapanw.to meizon thema pou apasxolei to mellon ths anthrwpothtas einai to pathitiko kapnisma.poios kathetai twra na asxolithi me problhmata tou tupou thermokhpiou,uperthermanshs,ktl ktl?

mprosta ston pathitiko kapnisth ola ta alla mpainoun se defterh moira.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

aftoi pou petane sta sunnefa apo osa diabazw edw, einai oi mh kapnistes pou thewroun oti an eksafanistei h foberh apeilh tou pathitikou kapnismatos ola tha bainoun kalws kai den tha suntrexei kanenas apolutws kindunos gia thn ugeia tous.

ta diabasa parapanw:what: .to meizon thema pou apasxolei to mellon ths anthrwpothtas einai to pathitiko kapnisma.poios kathetai twra na asxolithi me problhmata tou tupou thermokhpiou,uperthermanshs,ktl ktl?

Αν αυτά που λες όντως θεωρείς ότι τα διάβασες εδώ μέσα, τότε θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις λίγο καλύτερα γιατί ΠΟΥΘΕΝA και ΚΑΝΕΙΣ εδώ μέσα δεν είπε κάτι που να έχει έστω και την ΠΑΡΑΜΙΚΡH σχέση με αυτό που κατάλαβες.:X

Φυσικά και θα το πετάξεις κάτω και ας μην ήξερες πως δεν θα συναντούσες κάδο.

Σιγά μην κάθομαι να κρατάω το περιτύλιγμα πχ μιας τυρόπιτας μέσα στα λάδια και να το πηγαίνω βόλτα.

Είσαι απολίτιστος και φασίστας :p

Ο συντρόφος V στο V for Vendeta είχε δηλώσει: "The visage of a man littering the vastitude of the vain streets is obvious as his vanity is phenomenal, therefore we must destroy him with variable ways while utilising extreme vigor and versatility" :shifty::shifty::shifty::p

Viva la revolution!!!

:grin::grin::grin:

Σοβαρά τώρα... μα θα το πετάξεις κάτω; Είναι πολιτισμός αυτό; Αν δεν έχει κάδο θα το κρατήσεις το λαδερό περιτύλιγμα. Χρειαζόμαστε τόσο πολύ τον μπαμπούλα (κράτος, αστυνομία, νόμοι), να μας ζορίζουν να κάνουμε τα αυτονόητα; Και μετά γκρινιάζουμε για παραβίαση των ελευθεριών μας; Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που δεν έχει πάθη, είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει το σωστό και το λάθος, που σέβεται τον συνάνθρωπό του. Τότε δεν θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη νόμων και κανόνων...

Και για να επιστρέψω στα "εγκόσμια" :p

Για τις γόπες λοιπόν, η λογική μου δεν με αφήνει να δικαιολογήσω κανέναν, όσο εθισμένος και να είναι. Κάπνισε όσο θες αλλά χωρίς να ενοχλείς κανέναν, λέω για πολλοστή φορά. Ούτε με τον καπνό σου, ούτε με τις γόπες σου, γιατί πολύ απλά κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ανεχτεί μια κακιά συνήθεια.

Επίσης, για πολλοστή φορά (επειδή βλέπω ότι κάποιοι επιμένετε...), αξίζει να επαναλάβουμε ότι όλα τα άλλα μύρια όσα κακά (καυσαέρια, ακτινοβολίες και της παναγιάς τα μάτια) δεν μας αφορούν στο παρόν τόπικ. Δεν συζητάμε για αυτά και δεν πιστεύουμε ότι θα έλθει ο παράδεισος στην ΓΗ αν απαγορευτεί το κάπνισμα σε χώρους συνάθροισης. Αυτό που σίγουρα θα βελτιωθεί, είναι η διάθεση και η υγεία των μη καπνιστών. Απλό και κατανοητό;

Και αφού alfiegen σε απασχολούν τα "problhmata tou tupou thermokhpiou,uperthermanshs,ktl ktl", ας ανοίξεις τόπικ για αυτά να το συζητήσουμε... (γιατί άλλωστε μας απασχολεί όλους). Μην προσπαθείτε με τέτοιου είδους επιχειρήματα να μας πείσετε ότι δεν αξίζει να ασχοληθούμε με το θέμα του καπνίσματος.

Παιδιά με παρεξηγήσατε... Συνδυάζω τα δυο, ανάγκη-εθισμό να καπνίσεις (ή να φας ή να πιείς) με το να τα πετάξεις στο δρόμο, δεν τα ξεχωρίζω. Εννοείται το να καπνίσεις και να βάλεις π.χ. το αποτσίγαρο (σβησμένο πάντα :p) σε ένα σακουλάκι, να φας το κρουασάν και να βάλεις το χαρτί στην τσέπη ή να πιείς το χυμό σου και να κρατήσεις την συσκευασία μέχρι να βρεις κάδο είναι κάτι θεμιτό και σωστό. Όταν όμως ξέρεις (το τονίζω) ότι δεν θα βρείς να τα πετάξεις για αρκετή απόσταση ή χρόνο και δεν έχεις άλλη εναλλακτική από να το πετάξεις κάτω και παρ'όλα αυτά το καταναλώνεις γιατί δεν μπορείς να αντέξεις χωρίς αυτό, ε, το θεωρώ εθισμό.

Κάνεις λάθος που τα τσουβαλιάζεις όλα. Δε διαφωνώ πως το να ξέρεις πως δε θα βρεις να το πετάξεις (αν και δε νομίζω να είναι εφικτό αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις :confused:) αλλά παρόλα αυτά να καπνίσεις, είναι λάθος. Γνώμη μου ειναι να προσέχουμε, όχι να πάμε και στο άλλο άκρο για μια ****γόπα.

Προσωπικά αν είμαι στο δρόμο και δεν έχει κάδο επιτόπου την κρατάω στο χέρι μου μέχρι να βρω κάτι πιο κάτω. Ε, αν δε βρω τη σουτάρω στο δρόμο. Δε μου αρέσει να το κάνω, αλλά δε θεωρώ τον εαυτό μου εθισμένο επειδή απλά μου ήρθε να κάνω ένα τσιγάρο όπως περπατάω :wacko: Όπως είπα πριν δεν είμαστε ρομπότ για να ελέγχουμε απόλυτα τα συναισθήματά μας και να αποφασίζουμε ψυχρά για το σωστό ή λάθος. Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι για όλα.

Τέλος, gkr41 πως μπορεί να δικαιολογείται η καφρίλα; Αν η καφρίλα ήταν δικαιολογημένη δεν θα ήταν καφρίλα αλλά ανάγκη. Έτσι νομίζω τουλάχιστον... :worry:

Τώρα θα παίξουμε με τις λέξεις; :p Νομίζω πως κατάλαβες τι ήθελα να πω.

egw den prospathw na peisw kanenan kai gia tipota.

egw tha sunexisw na kapnizw kai na sumperiferomai opws mexri protinos.h apopsh mou einai oti se mia koinwnia pou basilevei h diafthora,oi parabatikes sumperifores,paranomies einai toulaxiston outopiko na pistebete oti tha mporouse na apagoreftei to tsigaro edw,h estw kai na ginei tha htan entelws fantastiko to senario na perimenete na peitharxhsoun oi ellhnes.

einai kai to allo thema,edw oi kapnistes einai h suntriptikh pleiopshfia en antithesh me tous allous laous.

opote den uparxei kanenas apolutws logos na agxwnomai oti tha mporouse na allaksei kati sta epomena 100 xronia.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάλι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; :lol: Έχω βαρεθεί να διαβάζω σε αυτό το thread για μόλυνση του περιβάλλοντος, ρύπανση, σκουπίδια, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη... :fool:

einai kai to allo thema,edw oi kapnistes einai h suntriptikh pleiopshfia en antithesh me tous allous laous.
Και οι παθητικοί καπνιστές καταδικασμένοι σε θάνατο έτσι; Σωστόοος... :rolleyes:

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

alfiegen: ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο (απαγόρευση σε δημοσιους χώρους), αν θέλει ο κάθε κάφρος ας μην πειθαρχήσει. Προσωπικά η αντίδραση μου θα είναι, σε πρώτο βήμα να ζητήσω από το κατάστημα να του επιβάλει να το σβήσει, κι αν αρνηθεί ο καταστηματάρχης, τότε τηλέφωνο στην αστυνομία για να έρθει και να επιβάλει το νομο (και τα ανάλογα πρόστιμα).

Όλα αυτά, ΑΝ και OΤΑΝ εφαρμοστεί αυτό το metro κι εδώ. Προς το παρόν, δυστυχώς, δε μπορώ καν να πάω σε θέσεις μη καπνιστών γιατί δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστες ή χωμένες κάπου μέσα στις τουαλέτες/σε κάποιο πατάρι/κάτω από καμια σκάλα.

edit: Σωστός ο aimilios. Το ποιος είναι πλειοψηφία και ποιος όχι είναι άσχετο. Ισα ισα επειδή οι καπνιστές είναι πλειοψηφία (αν και μάλλον όχι συντριπτική) η μειοψηφία χρειάζεται αυξημένη προστασία.

Και οι παθητικοί καπνιστές καταδικασμένοι σε θάνατο έτσι; Σωστόοος... :rolleyes:

Αφού ούτως ή άλλως θα πεθάνεις κάποια στιγμή, τι καίγεσαι :lol::p

Πάλι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; :lol: Έχω βαρεθεί να διαβάζω σε αυτό το thread για μόλυνση του περιβάλλοντος, ρύπανση, σκουπίδια, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη... :fool:

ki emena de mou aresoun polla pragmata alla ta anexomai.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ki emena de mou aresoun polla pragmata alla ta anexomai.
Και γιατί τα ανέχεσαι; Μήπως σε σκοτώνουν αυτά τα πράγματα; Και αν ναι, μήπως θα ήθελες να αντιμετωπιστούν με νόμο; ;)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

alfiegen: ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο (απαγόρευση σε δημοσιους χώρους), αν θέλει ο κάθε κάφρος ας μην πειθαρχήσει. Προσωπικά η αντίδραση μου θα είναι, σε πρώτο βήμα να ζητήσω από το κατάστημα να του επιβάλει να το σβήσει, κι αν αρνηθεί ο καταστηματάρχης, τότε τηλέφωνο στην αστυνομία για να έρθει και να επιβάλει το νομο (και τα ανάλογα πρόστιμα).

Όλα αυτά, ΑΝ και OΤΑΝ εφαρμοστεί αυτό το metro κι εδώ. Προς το παρόν, δυστυχώς, δε μπορώ καν να πάω σε θέσεις μη καπνιστών γιατί δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστες ή χωμένες κάπου μέσα στις τουαλέτες/σε κάποιο πατάρι/κάτω από καμια σκάλα.

edit: Σωστός ο aimilios. Το ποιος είναι πλειοψηφία και ποιος όχι είναι άσχετο. Ισα ισα επειδή οι καπνιστές είναι πλειοψηφία (αν και μάλλον όχι συντριπτική) η μειοψηφία χρειάζεται αυξημένη προστασία.

Αφού ούτως ή άλλως θα πεθάνεις κάποια στιγμή, τι καίγεσαι :lol::p

Στην Ελλάδα δεν έχουν εφαρμοστεί πολύ σοβαρότεροι νόμοι, σιγά να μην εφαρμοστεί και η καπνο-απαγόρευση.

Γεγονός είναι ότι καθένας μπορεί να επιλέγει ελεύθερα τον τρόπο ζωής και θανάτου του. Το να το "επιβάλλει" όμως σε εναν παθητικό καπνιστή είναι απαράδεκτο.

Προσωπικά δεν καπνίζω. Όμως ρε παιδιά δεν αντέχω να πηγαίνω να πιώ το ποτό μου με την παρέα μου και το μαγαζί να είναι "τεκές". Δηλαδή πρέπει έμμεσα ή άμεσα να αναπνεύσω τον καπνό του καθενός? 'Οσο φασιστικό είναι να του λές "μην καπνίζεις" το ίδιο φασιστικό είναι να μου επιβάλλει ο άλλος την κάπνα. Στην τελική υπάρχει και το σπίτι, το κατάλυμα του καθενός για να κάνει ότι θέλει χωρίς να γίνεται ενοχλητικός

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και γιατί τα ανέχεσαι; Μήπως σε σκοτώνουν αυτά τα πράγματα; Και αν ναι, μήπως θα ήθελες να αντιμετωπιστούν με νόμο; ;)

me enoxloun pragmata gia ta opoia exoun thespistei afsthrotatoi nomoi kai poines,alla den uparxei antapokrish edw kai polla xronia.apo ekei ormwmenos egrapsa kai to parapanw oti osoi nomoi kai na efarmostoun gia to tsigaro(an efarmostoun) den prokeitai pote na tirithoun.

aplh logikh einai.afou de doulebei tipota,giati na allaksei kati me to tsigaro pou den einai kai tipota to idiaitero?de kserw an lew tipota paralogo,alla afth einai h gnwmh mou.

kai nai ta pragmata pou me enoxloun me skotwnoun,opws kai to tsigaro -pou to teleftaio omws einai dikh mou epilogh.

[sIGPIC][/sIGPIC]

egw den prospathw na peisw kanenan kai gia tipota.

egw tha sunexisw na kapnizw kai na sumperiferomai opws mexri protinos.h apopsh mou einai oti se mia koinwnia pou basilevei h diafthora,oi parabatikes sumperifores,paranomies einai toulaxiston outopiko na pistebete oti tha mporouse na apagoreftei to tsigaro edw,h estw kai na ginei tha htan entelws fantastiko to senario na perimenete na peitharxhsoun oi ellhnes.

opote den uparxei kanenas apolutws logos na agxwnomai oti tha mporouse na allaksei kati sta epomena 100 xronia.

Καταρχάς έχω ήδη πει από την αρχή ότι δεν περιμένω αυτό το μέτρο να εφαρμοστεί εδώ. Απλά είπα πως θα έπρεπε και εξήγησα και γιατί.

Και ξέρετε κάτι; Αυτό το πολύ απλό πράγμα... το κάπνισμα στα μούτρα των άλλων. Δείχνει πόσο ανώριμοι είμαστε ως άνθρωποι να ζήσουμε αρμονικά. Όλη η μιζέρια και η δυστυχία σε αυτό τον κόσμο πηγάζει στο ότι είμαστε ανίκανοι να σεβαστούμε τον διπλανό μας. Βάζουμε πάνω απ' όλα το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ. Λες και ζούμε ο καθένας σε χωριστούς κόσμους.

Μας είναι πιο εύκολο να ικανοποιήσουμε τα πάθη μας όπως το κάπνισμα, ο υλισμός, η συγκένρωση πλούτου (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, άρα μολύνω, σκοτώνω, κλέβω στον βωμό για τον Σκοπό), από το να τα καταπολεμίσουμε και να ζήσουμε αρμονικά.

Και από πάνω κατηγορούμε το Σύστημα που μας καταπιέζει και εισάγει κανόνες, νόμους και περιορισμούς... χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι το Σύστημα είμαστε εμείς και πως εμείς ευθυνόμαστε για την κατάντια του.

Και ξέρετε κάτι; Ο πιο αδυσώπητος καπιταλιστής, ο πιο διεφθαρμένος πολιτικός και ο πιο αιμοσταγής δολοφόνος είναι κάποιος από εμάς. Ο καπιταλιστής ευημερεί γιατί εμείς γουστάρουμε την ύλη και αγοράζουμε από αυτόν, ο πολιτικός βιδώνεται στην καρέκλα του γιατί ο καπιταλιστής και εμείς μαζί, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, τον λαδώνουμε (άρα τον διαφθείρουμε) και ο δε αιμοσταγής δολοφόνος αφήνεται από τον καπιταλιστή (α) και τον πολιτικό (β) ελεύθερος για να εξαρτηθούμε ακόμη περισσότερο από τους (α) και (β) ζητώντας την προστασία τους.

Φαύλος κύκλος που ΕΜΕΙΣ αρχίσαμε και ΕΜΕΙΣ συντηρούμε.

Γι' αυτό ας σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, αρχίζοντας από τα πιο απλά πράγματα: Ας μην καπνίζουμε στα μούτρα του άλλου και ας κάνουμε υπομονή κρατώντας το σκουπίδι μας μέχρι τον κοντινότερο κάδο.

Καταρχάς έχω ήδη πει από την αρχή ότι δεν περιμένω αυτό το μέτρο να εφαρμοστεί εδώ. Απλά είπα πως θα έπρεπε και εξήγησα και γιατί.

Και ξέρετε κάτι; Αυτό το πολύ απλό πράγμα... το κάπνισμα στα μούτρα των άλλων. Δείχνει πόσο ανώριμοι είμαστε ως άνθρωποι να ζήσουμε αρμονικά. Όλη η μιζέρια και η δυστυχία σε αυτό τον κόσμο πηγάζει στο ότι είμαστε ανίκανοι να σεβαστούμε τον διπλανό μας. Βάζουμε πάνω απ' όλα το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ. Λες και ζούμε ο καθένας σε χωριστούς κόσμους.

Μας είναι πιο εύκολο να ικανοποιήσουμε τα πάθη μας όπως το κάπνισμα, ο υλισμός, η συγκένρωση πλούτου (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, άρα μολύνω, σκοτώνω, κλέβω στον βωμό για τον Σκοπό), από το να τα καταπολεμίσουμε και να ζήσουμε αρμονικά.

Και από πάνω κατηγορούμε το Σύστημα που μας καταπιέζει και εισάγει κανόνες, νόμους και περιορισμούς... χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι το Σύστημα είμαστε εμείς και πως εμείς ευθυνόμαστε για την κατάντια του.

Και ξέρετε κάτι; Ο πιο αδυσώπητος καπιταλιστής, ο πιο διεφθαρμένος πολιτικός και ο πιο αιμοσταγής δολοφόνος είναι κάποιος από εμάς. Ο καπιταλιστής ευημερεί γιατί εμείς γουστάρουμε την ύλη και αγοράζουμε από αυτόν, ο πολιτικός βιδώνεται στην καρέκλα του γιατί ο καπιταλιστής και εμείς μαζί, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, τον λαδώνουμε (άρα τον διαφθείρουμε) και ο δε αιμοσταγής δολοφόνος αφήνεται από τον καπιταλιστή (α) και τον πολιτικό (β) ελεύθερος για να εξαρτηθούμε ακόμη περισσότερο από τους (α) και (β) ζητώντας την προστασία τους.

Φαύλος κύκλος που ΕΜΕΙΣ αρχίσαμε και ΕΜΕΙΣ συντηρούμε.

Γι' αυτό ας σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, αρχίζοντας από τα πιο απλά πράγματα: Ας μην καπνίζουμε στα μούτρα του άλλου και ας κάνουμε υπομονή κρατώντας το σκουπίδι μας μέχρι τον κοντινότερο κάδο.

ta pistebeis afta pou egrapses?ki an nai,ta grafeis gia to tsigaro kai to krouasan?

mou dhmiourgithike h aporoia.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ta pistebeis afta pou egrapses?ki an nai,ta grafeis gia to tsigaro kai to krouasan?

mou dhmiourgithike h aporoia.

Ναι... γιατί να μην τα πιστεύω; Δεν κάνω πλάκα. Προσπάθησα να αναλύσω πώς ένα τόσο σχετικά ασήμαντο πράγμα μας οδηγεί να σκεφτούμε κάτι τόσο σημαντικό, όπως "η πηγή όλων των κακών".

Είναι άποψή μου και θα με τιμούσε αν καταλάβαινες τον συλλογισμό μου. :)

Ναι... γιατί να μην τα πιστεύω; Δεν κάνω πλάκα. Προσπάθησα να αναλύσω πώς ένα τόσο σχετικά ασήμαντο πράγμα μας οδηγεί να σκεφτούμε κάτι τόσο σημαντικό, όπως "η πηγή όλων των κακών".

Είναι άποψή μου και θα με τιμούσε αν καταλάβαινες τον συλλογισμό μου. :)

katanow ton sullogismo sou ,alla den sumfwnw se tipota me osa anafereis kathws egw den pistebw se anthrwpina idewdh,aksies,idanika.basika den pistebw se tipota kai se kanenan-fusika to sebomai omws.

kai pistebw oti den tairiazei edw.h mporei kai na tairiazei kai einai eisagwgh kai prologos mazi se opoiodhpote problhma fantasteis arkei na allakseis thn prwth leskh pou einai to kapnisma,ulismos........ktl

opote nomiza oti den proagei thn suzhthsh se kanena epipedo kathws anaparagontai hdh gnwsta fainomena.kai apo thn stigmh pou afta einai dedomena kai den allazoun,den uparxei kai logos na anaferontai.gnwmh mou

[sIGPIC][/sIGPIC]

me enoxloun pragmata gia ta opoia exoun thespistei afsthrotatoi nomoi kai poines,alla den uparxei antapokrish edw kai polla xronia.apo ekei ormwmenos egrapsa kai to parapanw oti osoi nomoi kai na efarmostoun gia to tsigaro(an efarmostoun) den prokeitai pote na tirithoun.

aplh logikh einai.afou de doulebei tipota,giati na allaksei kati me to tsigaro pou den einai kai tipota to idiaitero?de kserw an lew tipota paralogo,alla afth einai h gnwmh mou.

Όχι δεν λες τίποτα παράλογο, άλλωστε έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Άρα δεν θα είχες πρόβλημα να εφαρμοστεί και η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο, αρκεί να εφαρμοστεί μαζί με τους υπόλοιπους νόμους που δεν εφαρμόζονται, σωστά; ;) Αν είναι έτσι, τα ίδια λέμε...

kai nai ta pragmata pou me enoxloun me skotwnoun,opws kai to tsigaro -pou to teleftaio omws einai dikh mou epilogh.
Έλα μου όμως που δεν είναι δική μας αλλά την τρώμε στην μάπα. :rolleyes:

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Όχι δεν λες τίποτα παράλογο, άλλωστε έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Άρα δεν θα είχες πρόβλημα να εφαρμοστεί και η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο, αρκεί να εφαρμοστεί μαζί με τους υπόλοιπους νόμους που δεν εφαρμόζονται, σωστά; ;) Αν είναι έτσι, τα ίδια λέμε...

Έλα μου όμως που δεν είναι δική μας αλλά την τρώμε στην μάπα. :rolleyes:

panw katw mporei kai na leme ta idia.

an ginetai na efarmostoun oloi oi nomoi aneksairetws kai xwris krithria,tote nai tha mporousan na ginoun kalutera ta pragmata kai na beltiwthi h poiothta zwhs.

alla se kamia periptwsh de pistebw oti tha epitugxanes kati an apagorebotan mono to tsigaro,kai sunexizan na uphrxan kai na thewrountai dedomena ola ta alla problhmata apo ta opoia upoferw kai egw.

kai to oti den einai dikh sou epilogh to sebomai kai to anagnwrizw.alla me th seira mou ki egw mporw na sou ferw ekatontades paraddeigmata pou anexomai pampolla pragmata kai katastaseis,pou me epibarunoun kuriws sthn ugeia (exoun thespistei kai nomoi) kai den mporw na ta apofugw me kanena tropo.

h ola tha lithoun h kanena.den uparxei mesh lush se tetoies problhmatikes katastaseis.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ωραία η φωτογραφία :lol: φταίνε και τα ρεμάλια οι σκουπιδιάρηδες που δεν τα μάζεψαν.

Υπάρχουν συμπεριφορές και συμπεριφορές, εμένα μου την δίνει όταν βλέπω οδηγούς που αδειάζουν το τασάκι από το παράθυρο. Δεν είναι το ίδιο με τον πεζό που θα πετάξει μια γόπα κάτω όχι γιατί μετράει η ποσότητα αλλά η δυνατότητα που έχει ο καθένας.

η γνωστη καραμελα:

για ολα φταινε οι αλλοι.

οι πολιτικοι, οι διαιτητες, τα πουλια που πετανε, κλπ.

αυτοι που κοιταμε στον καθρεφτη το πρωι ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΤΕ.

alfiegen, μη κανεις τιποτα εσυ. αραξε κ απολαυσε. περιμενε τους αλλους για την επανασταση.

η γνωστη καραμελα:

για ολα φταινε οι αλλοι.

οι πολιτικοι, οι διαιτητες, τα πουλια που πετανε, κλπ.

αυτοι που κοιταμε στον καθρεφτη το πρωι ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΤΕ.

alfiegen, μη κανεις τιποτα εσυ. αραξε κ απολαυσε. περιμενε τους αλλους για την επανασταση.

ksekina thn esu me to frapogalo sto xeri ki egw tha se akolouthisw.

[sIGPIC][/sIGPIC]