gmac Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Γιατί, αγαπητέ, το νόημα είναι να προστατεύσεις τους ΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ όχι να κόψεις το κάπνισμα σε όλους. Δεν θέλουμε (οι αντικαπνιστές) να σας επιβάλλουμε να μην καπνίζετε γενικώς. Δεν μας ενδιαφέρει αν θέλετε να αυτοκτονήσετε (αν και κοστίζετε στα ταμεία που πληρώνουμε όλοι, ενώ στην Αμερική με το ανύπαρκτο δημόσιο ασφαλιστικό θα ήταν και τσάμπα). Και καταλαβαίνουμε ότι παίρνετε ευχαρίστηση από αυτό όπως παίρνουν και άλλοι από το ποτό, το φαΐ κ.τλ. Θέλουμε να μην παίρνετε και εμάς στο λαιμό σας, πόσο δύσκολο είναι πια να κατανοηθεί αυτό; Καλή Χρονιά... +1.000.000 Και το ακόμα σημαντικότερο, δε με ενδιαφέρει από που προέρχεται το metro (πχ Αμερική), ποιος το εφάρμοσε πρώτος στην Euvrwph (που ΔΕΝ ήταν η Αγγλία) και τι υπερβολές έχουν κάνει αυτοί η τι συμφέροντα παίζονται από πίσω. Εγώ κρίνω το metro αυτό καθεαυτό και τι πλεονεκτήματα θα έχει ΑΝ εφαρμοστεί, κι ΑΝ εφαρμοστεί σωστά. Ευχαρίστως να μάθουμε από τα λάθη άλλων χωρων, ευχαρίστως να ακολουθήσουμε το παράδειγμα όσων κάνουν κάτι σωστά. Το ότι οι Αμερικανοι μπορεί να έχουν πέσει σε υπερβολές η η πολιτική τους να είναι διπρόσωπη (που ο Aιμίλιος εξηγεί ποια είναι η διαφορα) ποσώς με ενδιαφέρει. Aλλωστε εμείς είμαστε στο άλλο άκρο της υπερβολής :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Δεν θεωρώ φασιστοκρατία να απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους οποιος θέλει, σπίτι του και στο μπαλκονάκι του,μακάρι να γίνει και Ελλάδα αυτό. Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 σημειωση: vampyre, οι αμερικανοι καπνιζουν λιγοτερο απο τους ελληνες. αυτοι κοιτανε την υγεια τους(οι καταναλωτες) κ την τσεπη τους(οι καπνοβιομηχανιες). το καλυτερο κανουν δηλαδη. Παράθεση GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vampyre Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Vampyre, την ταινία The insider την έχεις δει φαντάζομαι; Προφανώς. :) σημειωση: vampyre, οι αμερικανοι καπνιζουν λιγοτερο απο τους ελληνες. αυτοι κοιτανε την υγεια τους(οι καταναλωτες) κ την τσεπη τους(οι καπνοβιομηχανιες). το καλυτερο κανουν δηλαδη. Δεν διαφωνώ , όπως δε διαφωνώ και στο μέτρο της απαγόρευσης του τσιγάρου στους δημόσιους κλειστούς χώρους. Γιατί, αγαπητέ, το νόημα είναι να προστατεύσεις τους ΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ όχι να κόψεις το κάπνισμα σε όλους. Δεν θέλουμε (οι αντικαπνιστές) να σας επιβάλλουμε να μην καπνίζετε γενικώς. Δεν μας ενδιαφέρει αν θέλετε να αυτοκτονήσετε (αν και κοστίζετε στα ταμεία που πληρώνουμε όλοι, ενώ στην Αμερική με το ανύπαρκτο δημόσιο ασφαλιστικό θα ήταν και τσάμπα). Και καταλαβαίνουμε ότι παίρνετε ευχαρίστηση από αυτό όπως παίρνουν και άλλοι από το ποτό, το φαΐ κ.τλ. Θέλουμε να μην παίρνετε και εμάς στο λαιμό σας, πόσο δύσκολο είναι πια να κατανοηθεί αυτό; Καλή Χρονιά... Καθόλου δύσκολο. Απλά να σημειώσω ότι υπάρχουν κατηγορίες καπνιστών όπως υπάρχουν και κατηγορίες ανθρώπων. Υπάρχει ο κάφρος που θα ανάψει τσιγάρο μέσα στο ασανσέρ και υπάρχει και ο άλλος που ενώ καπνίζει σε χώρο που επιτρέπεται και θα δει μία έγκυο γυναίκα θα το σβήσει. Ωστόσο θα γίνω κάφρος εγώ με τη σειρά μου όταν καλοκαίρι μέσα στον κήπο ενός μπαρ μου είπε καποιος δίπλα μου ότι τον ενοχλεί ο καπνός. Του είπα πολύ απλά να κόψει το λαιμό του και ότι τον έχω χεσμένο... That simple. Η πολιτισμένη συμπεριφορά χρειάζεται από όλους. Επί της ουσίας δεν διαφωνώ με τους μη-καπνιστές. Με τους αντι-καπνιστές έχω πρόβλημα. Παράθεση Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Θα συμφωνήσω απόλυτα στην απαγόρευση σε κλειστούς δημόσιους χώρους (ή έστω και σε ανοιχτούς αλλά περιορισμένους χώρους, αν και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τέτοιο τώρα) και όχι σε ανοιχτούς. Μην περάσουμε και στην υπερβολή... Α, όσον αφορά τους αντι-καπνιστές, εγώ είμαι αντι-καπνιστής, κλειστού δημοσίου χώρου όμως :p, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο ιδιωτικός χώρος του καπνιστή. ;) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Προφανώς. :) Ωστόσο θα γίνω κάφρος εγώ με τη σειρά μου όταν καλοκαίρι μέσα στον κήπο ενός μπαρ μου είπε καποιος δίπλα μου ότι τον ενοχλεί ο καπνός. Του είπα πολύ απλά να κόψει το λαιμό του και ότι τον έχω χεσμένο... That simple. Η πολιτισμένη συμπεριφορά χρειάζεται από όλους. Μόνο στο σπίτι σου έχεις το εθιμικό και (ταυτόχρονα) νομικό δικαίωμα να το πεις αυτό. Μάλιστα αν όντως απάντησες έτσι με τέτοιο θράσσος, εγώ προσωπικά δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι και ας με έκανες ban μετά :p Μπορεί να είσαι νομικά κατοχυρωμένος, αλλά εθιμικά έχεις λάθος δεδομένου ότι είσαι αυτός που ενοχλεί. Ανάλογο "εθιμικό" παράδειγμα είναι όταν περιμένεις να βγει κάποιος που ξεπαρκάρει για να μπεις εσύ και έρχεται κάποιος τρίτος και χώνεται και σε βρίζει και από πάνω όταν εσύ αντιδράς. Δεν υπάρχει νόμος που να τον απαγορεύει να χωθεί, αλλά είναι αρκίδι ο τύπος. :D Καταλαβαίνεις νομίζω (και ελπίζω) γιατί έχεις λάθος, έτσι; :) Πλέον δεν στηρίζω το μέτρο της απαγόρευσης, στηρίζω την αλλαγή της νοοτροπίας. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Ωστόσο θα γίνω κάφρος εγώ με τη σειρά μου όταν καλοκαίρι μέσα στον κήπο ενός μπαρ μου είπε καποιος δίπλα μου ότι τον ενοχλεί ο καπνός. Του είπα πολύ απλά να κόψει το λαιμό του και ότι τον έχω χεσμένο... That simple. Η πολιτισμένη συμπεριφορά χρειάζεται από όλους. Και τι το πολιτισμένο ακριβώς είχε η αντίδραση σου;; :what: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Και τι το πολιτισμένο ακριβώς είχε η αντίδραση σου;; :what: +1 (ίσως επειδή είναι εξωτερικός χώρος στην περίπτωση του vampyre και όχι εσωτερικός) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 (ίσως επειδή είναι εξωτερικός χώρος στην περίπτωση του vampyre και όχι εσωτερικός) Μα δε σχολιάζω αν είχε δίκιο η όχι, απλά μου έκανε εντύπωση το ύφος της αντίδρασης. Βεβαια δεν ξέρω και ο άλλος με τι ύφος του μίλησε αρχικά ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Βλέπω δυστυχώς ότι έχετε πέσει οι περισσότεροι (μη γράψω όλοι) στην παγίδα των ΜΜΕ και του πιθικισμού συμπεριφορών εξωτερικού. Κάθεστε 9 σελίδες και "τσακώνεστε" για το θέμα του τσιγάρου. Δεν έχει καταλάβει κανείς ότι όλη η ιστορία με το τσιγάρο είναι άλλη μία κοροιδία. Ας πάρουμε πρώτα του φίλους μας τους Αμερικάνους. Αφού "κόπτονται" τόσο πολύ για την υγεία μας και απαγορεύουν το τσιγάρο ακόμα και στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους (Ιαν 2000 , Disney World , Φλόριντα μου είπαν ότι απαγορεύεται το τσιγάρο στα πάρκα - προσοχή σε πάρκο με δέντρα ήμουν - και υπάρχουν ειδικοί χώροι καπνιστών) γιατί λοιπόν δεν κλείνουν τα εργοστάσια παραγωγής τσιγάρων και καπνού να ησυχάσουμε όλοι μας και να μην υπάρχει λόγος ούτε για απαγορεύσεις , ούτε για τίποτα? Οι υπόλοιποι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι ακολούθησαν την πολιτική των αφεντικών τους , των Αμερικάνων, με αρχηγό φυσικά την αποικία των Αμερικάνων στην Ευρώπη που ονομάζεται Αγγλία. Καλή Χρονιά. mporei na einai kai o monos pou exei piasei to nohma. to eixa anaferei ki egw afto paliotera.afou oles oi politismenes xwres,koptontai toso gia thn ugeia twn politwn tous kai efarmozoun tetoies politikes prostasias,diafhmistikes ekstrateies enantion twn kapnistwn giati den kleinoun tis kapnobiomhxanies pou exoun tziro ethsiws oso polles xwres tou tritou kosmou mazi? afta pws xarakthrizontai?hmimetra h koroidia? fusika meta de prepei na ksexname kai tis farmakobiomhxanies pou akolouthoun pali,me terastia kedrh,kai paei legontas. opws mporeite na sumperanete uparxei mia allhlouxia ,mia alusida kai otan xtuphseis to ena ,meta peftoun ola mazi. ki an to genikefsoume parapera giati aftoi oi politismenoi laoi den analambanoun na kleisoun oles tis biomhxanies kai ta kartel,pou antikeimenika skotwnoun kosmo kai analuskontai se fthnes kampanies kai mabres diafhmiseis?anaferomai se megala kartel bebaia, koka,thn allh coca,tsigara,farmaka,opla ktl ktl?? poios exei apanthsei se ola ta parapanw erwthmata? antaftou thewreitai dedomenh h kukloforia olwn aftwn,h katanalwsh kai to mono pou ginetai mia upotupwdhs prospathia einai o periorismos,xwris na uparxei kai megalh surriknwsh twn kerdwn pou sthrizoun kubernhseis kai kanoun polemous otan kati den paei kala. giafto ola einai mia terastia koroidia,oti metra kai na lifthoun. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnt Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Μα δεν τους βολεύει να το κάνουν και οικονομικά και για λόγους σχέσεων με όλες αυτές τις ομάδες βιομηχάνων με τους οποίους έχουν "καλές σχέσεις" και με τους οποίους "αλληλοβοηθιούνται" σε διάφορα. Το θέμα είναι όμως άλλο εδώ: Οι καπνιστές να καταλαβαίνουν ότι δεν ήμαστε, όσοι δεν καπνίζουμε, υποχρεωμένοι να αναπνέουμε τον καπνό τους σε δημόσιους χώρους... Λογικό δεν είναι αν ο κάθε άνθρωπος δεν το καταλαβαίνει να πρέπει να νομοθετηθεί? Αν οι καπνιστές δεν ενοχλούσαν δεν θα το συζητούσαμε... δεν νομίζεις? Παράθεση #insta Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 mporei na einai kai o monos pou exei piasei to nohma. to eixa anaferei ki egw afto paliotera.afou oles oi politismenes xwres,koptontai toso gia thn ugeia twn politwn tous kai efarmozoun tetoies politikes prostasias,diafhmistikes ekstrateies enantion twn kapnistwn giati den kleinoun tis kapnobiomhxanies pou exoun tziro ethsiws oso polles xwres tou tritou kosmou mazi? afta pws xarakthrizontai?hmimetra h koroidia? fusika meta de prepei na ksexname kai tis farmakobiomhxanies pou akolouthoun pali,me terastia kedrh,kai paei legontas. opws mporeite na sumperanete uparxei mia allhlouxia ,mia alusida kai otan xtuphseis to ena ,meta peftoun ola mazi. ki an to genikefsoume parapera giati aftoi oi politismenoi laoi den analambanoun na kleisoun oles tis biomhxanies kai ta kartel,pou antikeimenika skotwnoun kosmo kai analuskontai se fthnes kampanies kai mabres diafhmiseis?anaferomai se megala kartel bebaia, koka,thn allh coca,tsigara,farmaka,opla ktl ktl?? poios exei apanthsei se ola ta parapanw erwthmata? antaftou thewreitai dedomenh h kukloforia olwn aftwn,h katanalwsh kai to mono pou ginetai mia upotupwdhs prospathia einai o periorismos,xwris na uparxei kai megalh surriknwsh twn kerdwn pou sthrizoun kubernhseis kai kanoun polemous otan kati den paei kala. giafto ola einai mia terastia koroidia,oti metra kai na lifthoun. Δυστυχώς λίγοι κάθε φορά πιάνουν το νόημα αλλά δια της επαναλήψεως κάτι θα μείνει...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 mporei na einai kai o monos pou exei piasei to nohma. to eixa anaferei ki egw afto paliotera.afou oles oi politismenes xwres,koptontai toso gia thn ugeia twn politwn tous kai efarmozoun tetoies politikes prostasias,diafhmistikes ekstrateies enantion twn kapnistwn giati den kleinoun tis kapnobiomhxanies pou exoun tziro ethsiws oso polles xwres tou tritou kosmou mazi? afta pws xarakthrizontai?hmimetra h koroidia? fusika meta de prepei na ksexname kai tis farmakobiomhxanies pou akolouthoun pali,me terastia kedrh,kai paei legontas. opws mporeite na sumperanete uparxei mia allhlouxia ,mia alusida kai otan xtuphseis to ena ,meta peftoun ola mazi. ki an to genikefsoume parapera giati aftoi oi politismenoi laoi den analambanoun na kleisoun oles tis biomhxanies kai ta kartel,pou antikeimenika skotwnoun kosmo kai analuskontai se fthnes kampanies kai mabres diafhmiseis?anaferomai se megala kartel bebaia, koka,thn allh coca,tsigara,farmaka,opla ktl ktl?? poios exei apanthsei se ola ta parapanw erwthmata? antaftou thewreitai dedomenh h kukloforia olwn aftwn,h katanalwsh kai to mono pou ginetai mia upotupwdhs prospathia einai o periorismos,xwris na uparxei kai megalh surriknwsh twn kerdwn pou sthrizoun kubernhseis kai kanoun polemous otan kati den paei kala. giafto ola einai mia terastia koroidia,oti metra kai na lifthoun. Εγώ απάντησα με το ποστ που μετά με ρώτησες αν πιστεύω και μάλιστα είπες πως δεν συμφωνείς γιατί δεν πιστεύεις σε Ιδανικά. Μα δεν μίλησα για ιδανικά. Εξήγησα τα πως και γιατί σε ό,τι αναφέρεις παραπάνω και πως αυτά σχετίζονται με πολύ απλούστερες συμπεριφορές. Σα να θέλουμε να πούμε το ίδιο πράγμα μου φαίνεται... αλλά κάπου χανόμαστε σε λέξεις και νοήματα :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 ωχου ρε παιδια..λες και καποιοι ειναι χαζοι και δεν καταλαβαινουν! ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε οτι το τσιγαρο μας ενοχλει? οχι μονο αισθητικα ισως αλλα μας κανει κακο στην υγεια ρε παιδια... το να κλεισουν οι καπνοβιομηχανιες ειναι χαζο να το προτεινετε αντι για το μετρο που εφαρμοζεται τωρα..ειναι σαν να λεμε να κυκλοφορουμε με αμαξες για να μην μολυνουμε το περιβαλλον...στο κατω κατω δεν θα σας απαγορεψουμε να μην καπνιζετε αν το θελετε τοσο πολυ...δεν ζουμε στο μεσαιωνα να σας ριξουμε και στην πυρα! λιγο σοβαροτητα επιτελους... Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 ωχου ρε παιδια..λες και καποιοι ειναι χαζοι και δεν καταλαβαινουν! ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε οτι το τσιγαρο μας ενοχλει? οχι μονο αισθητικα ισως αλλα μας κανει κακο στην υγεια ρε παιδια... το να κλεισουν οι καπνοβιομηχανιες ειναι χαζο να το προτεινετε αντι για το μετρο που εφαρμοζεται τωρα..ειναι σαν να λεμε να κυκλοφορουμε με αμαξες για να μην μολυνουμε το περιβαλλον...στο κατω κατω δεν θα σας απαγορεψουμε να μην καπνιζετε αν το θελετε τοσο πολυ...δεν ζουμε στο μεσαιωνα να σας ριξουμε και στην πυρα! λιγο σοβαροτητα επιτελους... Έγινε!!!! :ninja: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 ωχου ρε παιδια..λες και καποιοι ειναι χαζοι και δεν καταλαβαινουν!Δεν είναι χαζοί, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και ρίχνουν άσχετα (φάρμακα, όπλα και λοιπές «δυνάμεις») στη συζήτηση μπας και την αποπροσανατολίσουν... :rolleyes: Το δε άλλο να προτείνουν το κλείσιμο των καπνοβιομηχανιών, κάτι που δεν πρότεινε κανείς, αφού δεν αφορά τους παθητικούς καπνιστές, έγινε... θεσμός. Μπορεί η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους να είναι ημίμετρο για τους καπνιστές αλλά είναι κανονικότατο μέτρο για (εμάς) τους παθητικούς καπνιστές. Τέλος, έχουμε και τα ατράνταχτα επιχειρήματα :whistle: που προάγουν την συζήτηση: Δυστυχώς λίγοι κάθε φορά πιάνουν το νόημα αλλά δια της επαναλήψεως κάτι θα μείνει...;) Έγινε!!!! :ninja:Μαζί πάντα με το ανεπανάληπτο: Θα πρέπει δηλαδή να εφαρμόζουμε τους νόμους [highlight]και ας είναι άδικοι.[/highlight]Αλίμονο αν ο καθένας έκρινε τους νόμους σαν δίκαιους ή άδικους και ανάλογα τους εφάρμοζε (2η φορά που το γράφω, αλλά μου έκανε εντύπωση)... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Δεν είναι χαζοί, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και ρίχνουν άσχετα (φάρμακα, όπλα και λοιπές «δυνάμεις») στη συζήτηση μπας και την αποπροσανατολίσουν... :rolleyes: Το δε άλλο να προτείνουν το κλείσιμο των καπνοβιομηχανιών, κάτι που δεν πρότεινε κανείς, αφού δεν αφορά τους παθητικούς καπνιστές, έγινε... θεσμός. Μπορεί η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους να είναι ημίμετρο για τους καπνιστές αλλά είναι κανονικότατο μέτρο για (εμάς) τους παθητικούς καπνιστές. Τέλος, έχουμε και τα ατράνταχτα επιχειρήματα :whistle: που προάγουν την συζήτηση: Μαζί πάντα με το ανεπανάληπτο: Αλίμονο αν ο καθένας έκρινε τους νόμους σαν δίκαιους ή άδικους και ανάλογα τους εφάρμοζε (2η φορά που το γράφω, αλλά μου έκανε εντύπωση)... Όταν είναι καταχρηστικοί, φυσικά, δεν λέω για οποιοδήποτε νόμο! Αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο τον τηρείς και πάμε αντίστροφα. Τελικά που καταλήγεις για το συγκεκριμένο θέμα? Το μαχαίρι στο κόκαλο? Όπως και να έχει αν ψηφιστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα δούμε κατά πόσο θα έχει εφαρμογή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Δεν είναι χαζοί, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και ρίχνουν άσχετα (φάρμακα, όπλα και λοιπές «δυνάμεις») στη συζήτηση μπας και την αποπροσανατολίσουν... :rolleyes: Το δε άλλο να προτείνουν το κλείσιμο των καπνοβιομηχανιών, κάτι που δεν πρότεινε κανείς, αφού δεν αφορά τους παθητικούς καπνιστές, έγινε... θεσμός. Μπορεί η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους να είναι ημίμετρο για τους καπνιστές αλλά είναι κανονικότατο μέτρο για (εμάς) τους παθητικούς καπνιστές. Τέλος, έχουμε και τα ατράνταχτα επιχειρήματα :whistle: που προάγουν την συζήτηση: Μαζί πάντα με το ανεπανάληπτο: Αλίμονο αν ο καθένας έκρινε τους νόμους σαν δίκαιους ή άδικους και ανάλογα τους εφάρμοζε (2η φορά που το γράφω, αλλά μου έκανε εντύπωση)... giati thewreis oti to problhma sou einai to megisto,kai otidhpote anaferthi plhsion tou problhmatos kathoti einai poludiastato thewreis oti amesws apoprosanatolizei thn suzhthsh? h suzhthsh (h opoiadhpote mallon)oute apoprosanatolizetai,oute mporei na katefthinthi oso uparxoun problhmata pou sxetizontai to ena me to allo,kai den apaitoun ksexwristes luseis alla katholikes kathws ola ,ligo polu thn idia bash exoun. de mporw na katalabw pou diakrineis ta asxeta sta legomena mou,ki an eipa kati pou einai ekswpragmatiko anefere to. mhn aoristikologeis kai genikebeis xwris logo gia na katefthineis thn suzhthsh ekei pou thes esu.den exei nohma. poli efkola tha mporousame na aforizoume oloi oti den mas aresei,kai na to petame sth pura xwris dialogo kai prospathia anazhthshs twn bathiterwn aitiwn tou ekastote problhmatos. kai sto ksanalew pali,egw sebomai to problhma sou ,alla apaitw kai ton analogo sebasmo giati an den uparksei allhlokatanohsh kai allhlosebasmos ki egw (h o opoiosdhpote allos) mporei na uiothethsei luseis tou stul de me noiazei,kopse to kefali sou,egw eimai kala.ktl ktl Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Δυστυχώς λίγοι κάθε φορά πιάνουν το νόημα αλλά δια της επαναλήψεως κάτι θα μείνει...;) Έτσι, έτσι. Οποιος διαφωνεί, δεν είναι ότι έχει αντίθετη άποψη, απλά δεν πιάνει το νόημα. :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 Όταν είναι καταχρηστικοί, φυσικά, δεν λέω για οποιοδήποτε νόμο! Αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο τον τηρείς και πάμε αντίστροφα. Τελικά που καταλήγεις για το συγκεκριμένο θέμα? Το μαχαίρι στο κόκαλο? Όπως και να έχει αν ψηφιστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα δούμε κατά πόσο θα έχει εφαρμογή. ρε φιλε εισαι σοβαρος? δλδ επειδη κατα πασα πιθανοτητα η μλκια που εχουμε στο κεφαλι μας θα μας αποτρεψει απο το να εφαρμοσουμε τους νομους παει να πει οτι δεν πρεπει να εφαρμοστει καθολου? επειδη ως λαος δν εχουμε λαβει την καταλληλη παιδεια θα την πληρωσουμε ολοι? ε ΟΧΙ! και να σε ρωτησω κατι τωρα...εγω πιστευω οτι ο νομος θα εφαρμοζοταν... αν πηγαινες στη Γαλλια ας πουμε..θα τολμουσες να καπνιζες ενω απαγορευτόταν? πιστευω οχι..γιατι λοιπον εδω θα επραττες διαφορετικα? γιατι εχει περασει αυτη η νοοτροπια της μπανανιας για τη χωρα μας? και μια αλλη ερωτηση..εαν εφαρμοζοταν ο νομος εδω...και ας πουμε πηγαινες σε ενα μερος και καπνιζες..και ερχοταν ο αλλος και σου λεγε ευγενικοτατα να το σβησεις αλλιως θα καλεσει την αστυνομια...τι θα εκανες? θα το εσβηνες ναι ή όχι? μετα απο 2-3-4 κλπ προστιμα θα το σταματαγες αυτο σε δημοσιους χωρους ή όχι? εγω πιστευω ναι... Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. December 31, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2007 giati thewreis oti to problhma sou einai to megisto,kai otidhpote anaferthi plhsion tou problhmatos kathoti einai poludiastato thewreis oti amesws apoprosanatolizei thn suzhthsh? h suzhthsh (h opoiadhpote mallon)oute apoprosanatolizetai,oute mporei na katefthinthi oso uparxoun problhmata pou sxetizontai to ena me to allo,kai den apaitoun ksexwristes luseis alla katholikes kathws ola ,ligo polu thn idia bash exoun. de mporw na katalabw pou diakrineis ta asxeta sta legomena mou,ki an eipa kati pou einai ekswpragmatiko anefere to. mhn aoristikologeis kai genikebeis xwris logo gia na katefthineis thn suzhthsh ekei pou thes esu.den exei nohma. poli efkola tha mporousame na aforizoume oloi oti den mas aresei,kai na to petame sth pura xwris dialogo kai prospathia anazhthshs twn bathiterwn aitiwn tou ekastote problhmatos. kai sto ksanalew pali,egw sebomai to problhma sou ,alla apaitw kai ton analogo sebasmo giati an den uparksei allhlokatanohsh kai allhlosebasmos ki egw (h o opoiosdhpote allos) mporei na uiothethsei luseis tou stul de me noiazei,kopse to kefali sou,egw eimai kala.ktl ktl Μόλις επιβεβαίωσα ότι λέμε το ίδιο :p:p:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2008 giati thewreis oti to problhma sou einai to megisto,kai otidhpote anaferthi plhsion tou problhmatos kathoti einai poludiastato thewreis oti amesws apoprosanatolizei thn suzhthsh? h suzhthsh (h opoiadhpote mallon)oute apoprosanatolizetai,oute mporei na katefthinthi oso uparxoun problhmata pou sxetizontai to ena me to allo,kai den apaitoun ksexwristes luseis alla katholikes kathws ola ,ligo polu thn idia bash exoun. de mporw na katalabw pou diakrineis ta asxeta sta legomena mou,ki an eipa kati pou einai ekswpragmatiko anefere to. mhn aoristikologeis kai genikebeis xwris logo gia na katefthineis thn suzhthsh ekei pou thes esu.den exei nohma. poli efkola tha mporousame na aforizoume oloi oti den mas aresei,kai na to petame sth pura xwris dialogo kai prospathia anazhthshs twn bathiterwn aitiwn tou ekastote problhmatos. kai sto ksanalew pali,egw sebomai to problhma sou ,alla apaitw kai ton analogo sebasmo giati an den uparksei allhlokatanohsh kai allhlosebasmos ki egw (h o opoiosdhpote allos) mporei na uiothethsei luseis tou stul de me noiazei,kopse to kefali sou,egw eimai kala.ktl ktlΆαααααντε παααααααάλι... Μόνο «πλησίον» δεν είναι! :rolleyes: Ας το ξαναγράψω μπας και εμπεδωθεί κάποτε: Δεν θεωρώ το πρόβλημά μου «μέγιστο», αλλά πρόβλημα που πρέπει να λυθεί παρόλα αυτά. :rtfm: Αν τώρα βρίσκεις εσύ το «βαθύτερο νόημα» στα καρτέλ όπλων και φαρμάκων εγώ πάω πάσο. Οπότε, για τελευταία φορά, επειδή κουράστηκα: δεν συζητάμε για την καθολική απαγόρευση του τσιγάρου (με κλείσιμο καπνοβιομηχανιών και λοιπών καρτέλ :rolleyes:), αλλά για το απλό, απλούστατο, πρώτο βήμα για την προφύλαξη των παθητικών καπνιστών (άντε να δω πόσες φορές θα το κάνω bold & underline ακόμα :whistle:), την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους (παρομοίως :whistle:). Το να χτυπήσουμε το κάπνισμα στη ρίζα του δεν χωράει σε κανένα thread. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. January 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2008 ρε φιλε εισαι σοβαρος? δλδ επειδη κατα πασα πιθανοτητα η μλκια που εχουμε στο κεφαλι μας θα μας αποτρεψει απο το να εφαρμοσουμε τους νομους παει να πει οτι δεν πρεπει να εφαρμοστει καθολου? επειδη ως λαος δν εχουμε λαβει την καταλληλη παιδεια θα την πληρωσουμε ολοι? ε ΟΧΙ! και να σε ρωτησω κατι τωρα...εγω πιστευω οτι ο νομος θα εφαρμοζοταν... αν πηγαινες στη Γαλλια ας πουμε..θα τολμουσες να καπνιζες ενω απαγορευτόταν? πιστευω οχι..γιατι λοιπον εδω θα επραττες διαφορετικα? γιατι εχει περασει αυτη η νοοτροπια της μπανανιας για τη χωρα μας? και μια αλλη ερωτηση..εαν εφαρμοζοταν ο νομος εδω...και ας πουμε πηγαινες σε ενα μερος και καπνιζες..και ερχοταν ο αλλος και σου λεγε ευγενικοτατα να το σβησεις αλλιως θα καλεσει την αστυνομια...τι θα εκανες? θα το εσβηνες ναι ή όχι? μετα απο 2-3-4 κλπ προστιμα θα το σταματαγες αυτο σε δημοσιους χωρους ή όχι? εγω πιστευω ναι... Καλή Χρονιά χωρίς ακραίους νόμους και απαγορεύσεις :p Αν πήγαινα στην Γαλλία θα τον εφάρμοζα κανονικά και θα ήμουν υποχρεωμένος γιατί οφείλω να σέβομαι τους νόμους και τους πολίτες ενός ξένου κράτους στο οποίο είμαι φιλοξενούμενος. Όπως και όταν πάω σε ένα ξένο σπίτι θα πρέπει να πάρω την σχετική άδεια από τους οικοδεσπότες για να μπορέσω να καπνίσω. Αν εφαρμοστεί ο νόμος εδώ θα τον τηρήσω αναγκαστικά, αν όμως σε μια καφετέρια με αφήναν να καπνίσω στο παράνομο με τασάκι φυσικά και κάποιος από δίπλα τον ενοχλούσε θα το έσβηνα αμέσως χωρίς να χρειαστεί να με απειλήσει με την επιβολή προστίμου κτλ. Βασικά δεν θα πήγαινα καν στην καφετέρια… Όταν είμαι στο τρένο όμως και ξέρω ότι θα είμαι τόσες ώρες άκαπνος σίγουρα κάποια στιγμή θα καπνίσω όπως και κάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostantinos19 Δημ. January 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2008 gia na methenete... ola ta borio eyropaika krati exoun apagoreysi to kapnisma pantou ektos tou spitiou s. lipon ayta ta krati einai ta krati me tin pio kali piootita zois pou prosferoun pagkosmios. episis einai ta ligotero diaftharmena krati sto kosmo diladi fantastite pos doulevous i iperesies. kai ti kali piotita zois prosferoun. i ellada tora paei kata diaolou dioti exei akoma pola stixoia tourkika. tsifteteli kapnisma lekseis tropoi sumperiforas fantazeste pote enan dano na moutsonei stin dromo??? ego oxi opote kati kseroun kai kala ekanan kata tin gnomi mou kai makari na to doume kai stin ellada poy siga siga erxete...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. January 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2008 gia na methenete... ola ta borio eyropaika krati exoun apagoreysi to kapnisma pantou ektos tou spitiou s. lipon ayta ta krati einai ta krati me tin pio kali piootita zois pou prosferoun pagkosmios. episis einai ta ligotero diaftharmena krati sto kosmo diladi fantastite pos doulevous i iperesies. kai ti kali piotita zois prosferoun. i ellada tora paei kata diaolou dioti exei akoma pola stixoia tourkika. tsifteteli kapnisma lekseis tropoi sumperiforas fantazeste pote enan dano na moutsonei stin dromo??? ego oxi opote kati kseroun kai kala ekanan kata tin gnomi mou kai makari na to doume kai stin ellada poy siga siga erxete...... Καλύτερα από το να είμαστε κότες λυράτες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts