Jump to content

Power plate


gatos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους, μετά από σχεδόν 1,5 μήνα με το μηχάνημα στα χέρια μου επανέρχομαι για να καταθέσω τη δική μου εμπειρία με αυτό.

 

Λοιπόν το μηχάνημα είναι καταπληκτικό, κάνει πραγματικά δουλειά με τις παρακάτω προϋποθέσεις :

 

1) Σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε άσκησης (το νούμερο ένα για αυτό το βάζω και πρώτο) εκτός από το να αποφεύγουμε τραυματισμούς (ιδιαίτερα στις κλειδώσεις αγκώνες, γόνατα αλλά και τη μέση) η σωστή στάση του σώματος είναι αυτή που κάνει την άσκηση να δουλεύει το σημείο που μας ενδιαφέρει.

2) Να μη ξεπερνάμε τις 4 –προπονήσεις την εβδομάδα (25-30λεπτά η κάθε μία) για να μην καταπονείται το σώμα από τις δονήσεις.

3) Να συνδυάζουμε ένα μικρό ζέσταμα πριν και αποθεραπεία μετά το τέλος της προπόνησης

4) Όσο το δυνατό καλύτερη διατροφή και σίγουρα πολύ νερό (πάνω από 2 λίτρα την ημέρα) κανόνας για όλες τις μορφές γυμναστικής και γενικά θα πρέπει να είναι κανόνας για τη καθημερινότητα μας.

 

Ολοκλήρωσα την εικόνα που είχα, πρόσφατα γνώρισα σε μια παρέα ένα παλικάρι που δουλεύει ως personal trainer σε μεγάλο γυμναστήριο και με βοήθησε αρκετά να κατανοήσω τις ασκήσεις και τα λάθη που έκανα σε κάποιες από αυτές.

 

Νομίζω ότι για όποιον έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με έναν personal trainer ή ένα γυμναστή που έχει ασχοληθεί με το power plate καλό θα του κάνει.

 

Δε μιλάμε για πυρική φυσική βέβαια μπορεί να το κάνει και ο καθένας μόνος του αρκεί να προσέχει. Ένας γενικός κανόνας πάντως είναι στις 9/10 ασκήσεις γόνατα και αγκώνες όπου χρησιμοποιούνται να μην είναι ποτέ τεντωμένα.

 

Η για όποιον θα το καταλάβει καλύτερα έτσι, όποιο σημείο του σώματος μας έχει άμεση επαφή με το μηχάνημα (πόδια αν έχουμε ανέβει επάνω, χέρια αν κάνουμε push ups) τα γόνατα και οι αγκώνες να είναι λυγισμένα.

 

Τώρα πάμε στην προπόνηση.

 

Όποιος νομίζει ότι θα πάρει ένα μηχάνημα και θα ανέβει επάνω και θα σφίξει – αδυνατήσει – κάνει κορμάρα ή ότι άλλο χωρίς να φάει πακέτο…. Κάνει μέγα λάθος.

 

Σας πληροφορώ ότι υπάρχουν ασκήσεις που απλά δεν βγαίνουν…. Δεν αντέχεις ούτε 30 δευτερόλεπτα να τις κάνεις σωστά.

 

Τρελός ιδρώτας και πιάσιμο σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες (για αυτό είναι απαραίτητη η αποθεραπεία - stretching) βοηθά κατά πολύ στο να αποφύγουμε το να μη μπορούμε να κουνηθούμε την επόμενη μέρα.

 

Το μηχάνημα που έχω εγώ έρχεται με μια άφησα με ασκήσεις και τις αντίστοιχες τις αποθεραπείας για τη κάθε μυϊκή ομάδα, κατέβασα όμως και από το επίσημο site του power plate το manual με τις ασκήσεις οι οποίες είναι εικονογραφημένες (πολύ βασικό) και περιέχει σχεδόν όλες τις βασικές ασκήσεις.

 

Θα πρότεινα για όποιον θα αγοράσει το μηχάνημα να προσπαθεί να κάνει προπόνηση με κάποιον άλλον μαζί, έτσι ώστε ο ένας να παρατηρεί τη στάση του σώματος του άλλου και να τον διορθώνει. Δυστυχώς εμείς η ίδιοι δεν έχουμε καλή εικόνα για τη στάση μας όταν ασκούμαστε. Για όσους είναι αδύνατο να κάνουν προπόνηση με άλλον μαζί ίσως θα βοηθούσε ένας μεγάλος καθρέπτης στο χώρο, όπου τουλάχιστον αρκετές ασκήσεις θα μπορεί να τις κάνει.

 

Το μηχάνημα έχει επιλογές για τα δευτερόλεπτα, τα hertz και αν η δόνηση θα είναι L/H (LOW /HIGH), να σημειώσω εδώ ότι πιστεύω ότι η άσκηση γίνετε πολύ καλύτερα στο L ( low ) επίπεδο μιας και οι δονήσεις δε γίνονται με τέτοια ένταση η οποία να μας μετατοπίζει ή να μας κάνει να χάνουμε την ισορροπία μας. Επίσης τα Hertz (η συχνότητα των δονήσεων) για τον κάθε ένα είναι ξεχωριστά σε κάποιες ασκήσεις είναι καλύτερα τα 40 σε άλλες τα 45, αυτό θα το βρείτε μόνοι σας εμπειρικά βλέποντας πια σας «πιάνει» καλύτερα όταν εκτελείτε μια άσκηση.

 

Το μόνο κακό (μέχρι στιγμής) στο μηχάνημά που έχω είναι ότι οι ιμάντες είναι κάπως κοντοί, με συνέπεια άτομα πάνω από 1,80 σε κάποιες ασκήσεις που χρησιμοποιούνται ιμάντες να έχουν πρόβλημα στο να τις κάνουν σωστά…. Αυτό φυσικά λύνεται αγοράζοντας μεγαλύτερους ιμάντες.. (αν ξέρει που πουλάνε ;) ) ή εκτελώντας διαφορετικά την άσκηση. Λύσεις υπάρχουν.

 

 

Για να κλείσω θα αναφέρω ότι δεν είμαι γυμναστής, ούτε έμπορος , όσα αναφέρω είναι προσωπικές απόψεις τις οποίες αν ακολουθήσετε είναι με δική σας ευθύνη. Δε πουλάω και δε διαφημίζω κανένα μηχάνημα απλά μόνο με αυτό έχω εμπειρία και μπορώ να έχω άποψη.

 

Υ.Γ.) Για το φίλο που μου έστειλε mail και pm για τις εντυπώσεις μου (τις οποίες και έγραψα) και με ρωτάει και για την άποψη μου για το JTX 6000 το μικρότερο αδερφάκι του δικού μου. Να πω ότι δεν το έχω δουλέψει το μηχάνημα αυτό και δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη πιστεύω όμως ότι είναι καταρχάς θέμα οικονομικό (πολύ βασικό και αυτό) αλλά θα πρέπει να κοιτάζουμε και τα υπόλοιπα, (βάρος του χρήστη και γενικότερα η σωματοδομή του, πόσοι θα είναι οι χρήστες κλπ ) για παράδειγμα η μεγαλύτερη βάση (πιατο) του μηχανήματος μου είναι πολύ βολικό για αρκετές ασκήσεις , με δεδομένο όμως ότι την παραπάνω δύναμη ούτε εγώ τη χρησιμοποιώ ακόμα τουλάχιστον αλλά και τη μεγάλη διαφορά στη τιμή το σίγουρο είναι ότι θα τα βγάλει τα λεφτά του και το jtx 6000 ;)

 

 

Ελπίζω να σας κάλυψα, αν πάλι όχι , για ότι άλλο εδώ είμαι ;)

Edited by chrisad
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Απαντήσεις 112
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

σκέφτομαι να αγοράσω μια πλατφόρμα δόνησης που διαφημιζεται στην τηλεόραση το body shaker,ξέρει κανείς τίποτα να μου πει για το συγκεκριμένο μηχάνημα?
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.

 

Επειδή είμαι σχεδόν 25 χρόνια σε γήπεδα , γυμναστήρια κοκ (χομπίστας τώρα και ερασιτέχνης αθλητής στο παρελθόν) με σχετική ασφάλεια μπορώ να πω δυο λόγια.

 

Μιλάμε πάντα για τις συσκευές των κάθετων δονήσεων οι άλλες είναι για ...ινστιτούτα αισθητικής, δεν κάνουν σοβαρή δουλειά.

 

Το power plate καθώς και οι άλλες συσκευές που έχουν βγει μετά από αυτό (π.χ P Vibe) κάνουν το εξής απλό : ενεργοποιούν σχεδόν το 97% των μυικών ινών , όταν τη στιγμή που "καιγόμαστε" κάνοντας βάρη δεν ενεργοποιείται πάνω από ένα 65%.

Γι αυτό και δεν αντέχουμε να κάνουμε πολλές φορές την ίδια άσκηση, ενώ οι πιο αμύητοι δε μπορούν να ολοκληρώσουν καν τα 30sec

 

Τι να προσέχουμε :

 

1) Πρέπει να μας αναλάβει ένα έμπειρος σε αυτού του είδους την εκγύμναση. Το PP θέλει προσοχή, ένας άσχετος ή ένας ημιμαθής μπορεί να μας καταστρέψει την υγεία.

 

2) Όποιος έχει προβλήματα στις αρθρώσεις (γόνατα, μέση κτλ) καλύτερα να το ξεχάσει ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να συμβουλευτεί ένα γιατρό (που να γνωρίζει το αντικείμενο, γιατί συνήθως δεν το γνωρίζουν)

 

3) Μεγαλύτερη αύξηση στα ΗΖ δε σημαίνει κατ' ανάγκη και καλύτερη απόδοση/επίδοση. Ο oργανισμός μας δεν μπορεί να "απορροφήσει" συχνότητες 50/60 HZ ενώ κάτω από 30 μπορεί να μας κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά καθώς τα 25ΗΖ είναι η ιδιοσυχνότητα των εσωτερικών μας οργάνων.

Αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει ανεβαίνοντας σε στάση "βαθύ κάθισμα" και να "παίξει" με τις συχνότητες του μηχανήματος.

Οι μεγάλες συχνότητες είναι πολύ καλές για μασάζ, μετά το τέλος των ασκήσεων

 

4) Ποτέ , μα ποτέ τα γόνατά μας όταν τα λυγίζουμε δε θα πρέπει να εξέχουν από τις μύτες των ποδιών μας , σε μια νοητή ευθεία. Αλλιώς μετά από λίγο θα πάρουμε τα γόνατα στο χέρι. Γενικά, η στάση του σώματος είναι το Α και το Ω , γι αυτό έγραψα και παραπάνω ότι πρέπει να μας αναλάβει κάποιος που να γνωρίζει το συγκεκριμένο όργανο καλά.

 

5) Δύο, το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα και όχι παραπάνω από 20 λεπτά την κάθε προπόνηση.

 

6) Πολλές ασκήσεις που για κάποιον είναι οκ, κάποιον άλλον μπορεί να τον επιβαρύνουν άσχημα. π.χ σε μένα δεν έχουν "δουλέψει" ποτέ οι ασκήσεις της πλάτης σε αντίθεση με τους τετρακέφαλους που είμαι "φέτες".

 

7 Το PP δεν είναι αερόβια εκγύμναση και γι αυτό το λόγο όποια μορφή αερόβιας γυμναστικής δε θα πρέπει σε καμια περίπτωση να εγκαταλειφθεί.

Επίσης σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει τα ελεύθερα βάρη , για τον απλούστατο λόγο ότι τη δύναμη της βαρύτητας δεν την νικά τίποτα.

 

8) Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή γυμναστικής τον κυριότερο λόγο τον έχει...η διατροφή (πάνω από 80%). Εάν κάποιος σκέφτεται να κάνει 3 φορές τη βδομάδα PP και όταν γυρίζει σπίτι να πλακώνεται στα πιτόγυρα , το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα πετάξει τα λεφτά του

 

9) Το PP από μόνο του δεν κάνει τίποτα. Εντελώς τίποτα. Εάν όμως συνδυαστεί με αερόβια άσκηση (όσο εντονότερη τόσο το καλύτερο) και μια υποτυπώδη γυμναστική με βάρη κάνει θαύματα. Οι διαφορές που θα δούμε στο σώμα μας και γενικά στη φυσική μας κατάσταση είναι πολύ σημαντικές και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα < 1 έτους.

 

10 ) Πάντα διατάσεις μετά τη γυμναστική στο PP .

 

 

Υ.Γ Συγγνώμη αλλά τώρα είδα το ποστ του chrisad ο οποίος τα λέει άριστα!

Edited by apoapost
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα και των 2 (chrisad-apoapost) τα posts.Και στα 2 υπάρχουν και σωστά και λάθος πράγματα.Δυστυχώς σε 10 λεπτά φεύγω για δουλειά και δεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα αλλά θα κάνω ότι μπορώ!

 

1.Τα είδη δόνησης είναι 4!Κάθετη,αμφίπλευρη,οριζόντια και συνδυασμός των προηγούμενων!Με αυτή την σειρά είναι διαδεδομένα.Της αμφίπλευρης δόνησης την πατέντα την έχει μόνο μία εταιρεία για αυτό και δεν την βρίσκεται πουθενά σε σχέση με την κάθετη που την έχει υιοθετήσει η σάρα και η μάρα!

 

2.Κάθε προπόνηση είναι ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ!Και στα Hz και στις ασκήσεις και στα δευτερόλεπτα άσκησης και αποκατάστασης.

 

3.Με 2 φορές της εβδομάδα είστε ΟΚ.Δεν χρειάζεστε παραπάνω.

 

4.Μαζί με αυτή την προπόνηση κάντε στο τέλος κυρίως αερόβια και ποτέ την ίδια μέρα βάρη!

 

5.Συνολικά μέσα στην εβδομάδα ο συνδυασμός βάρη-δόνηση είναι άψογη προπόνηση!

 

6.Πάντοτε για μένα χρειάζεται ένας γυμναστής από πάνω για πολλούς λόγους.

 

Αυτά επιγραμματικά!Θα προσπαθήσω το βράδυ να απαντήσω στα υπόλοιπα!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

.Της αμφίπλευρης δόνησης την πατέντα την έχει μόνο μία εταιρεία για αυτό και δεν την βρίσκεται πουθενά σε σχέση με την κάθετη που την έχει υιοθετήσει η σάρα και η μάρα!

 

 

Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. Αν μη τι άλλο , πολύ ενδιαφέρον

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. Αν μη τι άλλο , πολύ ενδιαφέρον

 

Αυτό ισχύει!

 

Έχω διαβάσει πολλά επιστημονικά άρθρα(όχι άρθρα από περιοδικά στυλ mens health αλλά "original" άρθρα που τα βρίσκεις αυτούσια μόνο μέσω πανεπιστημίων!) όσον αφορά την δόνηση και ένα 80% αυτών (μπορεί και παραπάνω) έχουν γίνει πάνω στην πλατφόρμα αμφίπλευρης δόνησης.

 

Για να μην σας κουράζω.....η αμφίπλευρη δόνηση θεωρείται η πιο ασφαλής και αξιόπιστη μέθοδος!Επίσης όσες εταιρείες ισχυρίζονται ότι προσφέρουν αμφίπλευρη δόνηση στα μηχανήματά τους απλά.......σας δουλεύουν!Προσπαθούν να "εξομοιώσουν" την αμφίπλευρη δόνηση αλλά στην ουσία η κατεύθυνση της δόνησης είναι κάθετη και γενικώς τα αποτελέσματα είναι.......πολύ κατώτερα!

 

Όσον αφορά τα μηχανήματα δόνησης γενικά (στην ουσία όλα τα κάθετης αφού αυτά κυρίως κυκλοφορούν στην αγορά).......καταλάβετε κάτι........μηχάνημα με μηχάνημα έχει διαφορά!Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται έχω δοκιμάσει διάφορα μοντέλα και υπήρχε έντονη διαφορά μεταξύ τους!Μην κοιτάτε μόνο την τιμή!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Εμένα και γυμναστής και γιατρός μου συνέστησαν να μην κάνω ποτέ Power Plate. Θα αντιμετωπίσω αργότερα προβλήματα στο σώμα μου. Ή που θα χτυπήσει στα γόνατα, ή στην σπονδυλική στήλη, ή παντού. Στο εξωτερικό έχει καταργηθεί σε πολλές χώρες. Πηγαίνω για χρόνια καθημερινά γυμναστήριο και μόνο αυτό παραδέχομαι ότι κάνει δουλειά σωστή και μακροχρόνια χωρίς προβλήματα.

Το Power Plate μπορεί να φέρνει αποτελέσματα, αλλά ποιός ρισκάρει την υγεία του μακροχρόνια; :worry::worry:[/quote

Το μηχανημα ειναι απολυτου ασφαλειας αλλα για μεγιστα αποτελεσματα και ασφαλεια παιζει ρολο και ο γυμναστης που σου βγαζει το δικο σου προγραμμα και ειναι παντα διπλα σου να ελεγχει αν η θεση που εχεις παρει ειναι σωστη κ.τ.λ το power-plate ειναι personal training (στην ουσια αυτο πληρωνεις).Ο γυμναστης πρεπει να ειναι εγκεκριμενος power-plate instructor απο την ιδια την power-plate(πιστεψτε με ειναι πολυ λιγοι!!!!)Εγω παω σε ενα ινστιτουτο εδω στη θεσσαλονικη και η Αννα(γυμναστρια μου)ειναι καταπληκτικη!Ειδα μεγαλη αλλαγη στο σωμα μου και φυσικα δε το σταματω με τιποτα!!2 φορες την εβδομαδα κανω για 20 λεπτα και μετα αλλα 5 λεπτα ειδικες ασκησεις(μασαζ) για κυτταριτιδα!!Εκπληκτικα αποτελεσματα!!Στα πρωτα 5 power plate η αντοχη μου ειχε ηδη αυξηθει (δε λαχανιαζα πλεον πραγμα πολυ σημαντικο μιας και ειμαι χρονια καπνιστρια).Μετα απο 10 αρχισα να μαζευω σε ποντους και μεχρι να φτασω στα 20 ειχε φυγει και η κυτταριτιδα!!!Τωρα κανω 1 φορα την εβδομαδα για να διατηρησω το αποτελεσμα...

Σημειωτεον οτι εχω κηλη στη μεση και καθε ανοιξη βαρουσα ενεσεις κορτιζονης για να στηλωθω...Πριν ξεκινησω μου ειπε η Αννα οτι επειδη εχω προβλημα με τη μεση οι ασκησεις θα εχουν αλλη ενταση για την αποφυγη προβληματων ...γ αυτο λεω οτι παιζει μεγαλο ρολο και ο γυμναστης!

Link to comment
Share on other sites

Το μηχανημα ειναι απολυτου ασφαλειας αλλα για μεγιστα αποτελεσματα και ασφαλεια παιζει ρολο και ο γυμναστης που σου βγαζει το δικο σου προγραμμα και ειναι παντα διπλα σου να ελεγχει αν η θεση που εχεις παρει ειναι σωστη κ.τ.λ το power-plate ειναι personal training (στην ουσια αυτο πληρωνεις).Ο γυμναστης πρεπει να ειναι εγκεκριμενος power-plate instructor απο την ιδια την power-plate(πιστεψτε με ειναι πολυ λιγοι!!!!)Εγω παω σε ενα ινστιτουτο εδω στη θεσσαλονικη και η Αννα(γυμναστρια μου)ειναι καταπληκτικη!Ειδα μεγαλη αλλαγη στο σωμα μου και φυσικα δε το σταματω με τιποτα!!2 φορες την εβδομαδα κανω για 20 λεπτα και μετα αλλα 5 λεπτα ειδικες ασκησεις(μασαζ) για κυτταριτιδα!!Εκπληκτικα αποτελεσματα!!Στα πρωτα 5 power plate η αντοχη μου ειχε ηδη αυξηθει (δε λαχανιαζα πλεον πραγμα πολυ σημαντικο μιας και ειμαι χρονια καπνιστρια).Μετα απο 10 αρχισα να μαζευω σε ποντους και μεχρι να φτασω στα 20 ειχε φυγει και η κυτταριτιδα!!!Τωρα κανω 1 φορα την εβδομαδα για να διατηρησω το αποτελεσμα...

Σημειωτεον οτι εχω κηλη στη μεση και καθε ανοιξη βαρουσα ενεσεις κορτιζονης για να στηλωθω...Πριν ξεκινησω μου ειπε η Αννα οτι επειδη εχω προβλημα με τη μεση οι ασκησεις θα εχουν αλλη ενταση για την αποφυγη προβληματων ...γ αυτο λεω οτι παιζει μεγαλο ρολο και ο γυμναστης!

Link to comment
Share on other sites

@olivia82

 

Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα!Και το λέω έτσι γιατί.......ναι είναι personal.....ναι ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο γυμναστής από πάνω αλλά να προσθέσω ότι με 2 φορές την εβδομάδα είσαι κομπλέ!Κάποια γυμναστήρια που το κάνουν 3-4 φορές για τους κλασικούς λόγους....καίνε κοσμάκη!

 

Σε αυτό που θα διαφωνήσω είναι το "δίπλωμα" power plate instructor!Ενημερωτικά......αυτό στο δίνει απλά μια εταιρεία που προωθεί το δικό της μηχάνημα!Επίσης αυτό μπορεί να το πάρει ο οποιοσδήποτε!ΔΕΝ χρειάζεται να είναι γυμναστής!Αν κάνεις μια σούμα θα δεις που το πάω!Ο καλός ο γυμναστής δεν φαίνεται από αυτό το "δίπλωμα" αλλά κατά πόσο το ψάχνει επιστημονικά το θέμα παραπάνω απ'ότι οι ΙΔΙΕΣ οι εταιρείες!!!!Και επειδή η ερώτησή κάποιου θα είναι "και πώς θα τον καταλάβω τον καλό επαγγελματία;"....!Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που εργάζεται σε όλους τους τομείς της δουλειάς του και φυσικά από γνώμες που θα ακούσεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στο γυμναστήριο που είσαι!

 

Υ.Γ.:Ενημερωτικά μια συμβουλή......δόνηση 2 φορές την εβδομάδα και 2-3 φορές την εβδομάδα ασκήσεις με βάρη (άρα 4-5 προπονήσεις σύνολο) είναι το ιδανικό για να πετύχεις τα μέγιστα αποτελέσματα!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

Το τραγικο ειναι οτι τα εχω δει να πουλιουνται σε αγγελιες αυτα τα μηχανιματα. Αντε να παει ενας τωρα να το αγορασει και να νομιζει οτι παιρνει καλες στασεις που θα τον γυμναζουν κτλ..
Link to comment
Share on other sites

Το τραγικο ειναι οτι τα εχω δει να πουλιουνται σε αγγελιες αυτα τα μηχανιματα. Αντε να παει ενας τωρα να το αγορασει και να νομιζει οτι παιρνει καλες στασεις που θα τον γυμναζουν κτλ..

 

Δυστυχώς ανοίγει ένα μεγάλο θέμα αλλά δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα άκρη!Και ο λόγος που είπα πριν για τα "διπλώματα" αυτού του είδους είναι γιατί έχουν δει τα μάτια μου τα απίστευτα!!!!Εδώ πέρα η άλλη δήλωνε "διατροφολόγος"(στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι!) και πρότεινε σε μια αθλούμενη μου να ΜΗΝ κάνει βάρη γιατί θα "ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ"!!!!!!!Έλεος με τον κάθε άσχετο!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

ειχα δοκιμασει για 5' για να δω πως λειτουργει και επιδρα στο σωμα.φυσικα με γυμναστη απο πανω μου.τρομερη εμπειρια.ειχα νιωσει ολες τις μυικες ομαδες μου να δουλευουν! πολυ δυσκολο ομως...μετα ακουσα και εγω για τις φημες που μπορει να μου επιβαρυνουν το προβλημα στην σπονδυλικη στηλη και δεδομενου οτι εχω ενα θεμα ,δεν το συνεχισα.ο αλλος λογος ηταν οτι τοτε στην αρχη ηταν και λιγο ακριβο,τωρα δεν ξερω.μηπως τελικα τα καλα κοποις κτωνται?και αυτη η γυμναστικη ειναι καποια ειδικη που γινεται για ενα προχωρημενο επιπεδο οπως των ατροναυτων,απο οπου διαφημιστηκε τοτε οτι προηλθε?
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση είναι πολύπλευρη!Κι εγώ έχω αθλούμενη άνω των 60 με χρόνιο πρόβλημα στον ώμο (από παλιά εγχείρηση) και κάνει και δύσκολες ασκήσεις και με ένταση και με πολύ χρόνο και προπονείται με σύστημα δόνησης (σε μένα) σχεδόν 4-5 χρόνια!!!!Από την στιγμή που ακολουθείς κάποιους σωστούς κανόνες και "βλέπεις" τα "σημάδια"..........δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

 

Αυτό για τους αστροναύτες.......μια πρώτη θεωρία ξεκινάει από την δεκαετία του 60 και έπειτα πάει στους αστροναύτες που έγινε για διάφορους λόγους!Για περισσότερες πληροφορίες για να μην τα ξαναγράφω:

 

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/2012/11/galileo-power-plate.html

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...