Jump to content

Αγορά κάρτας αποκλειστικά για Video capture

SpecFor21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να πάρω μία κάρτα για να κάνω capture & επεξεργασία διάφορεσ βιντεοκασσέτες που έχω (είτε από DV camera είτε VHS κασσέτες).

Μία κάρτα που μου προτείνουν πολλοί είναι η AverMedia hybrid tv tuner + fm.

Το θέμα είναι όμως πως εμένα ΔΕΝ με ενδιαφέρει να έχει tv & fm tuner πάνω της μιας και θέλω απλά να εισάγω σήμα video στον η/υ.

Είχα βρει μία κάρτα στο multirama (της Kworld αν θυμάμαι καλά) γύρω στα 35€ αλλά με αναζήτηση της στο google μόνο παράπονα διάβαζα.

Έχει να προτείνει κανείς τίποτα;

Κύριοι παράγοντες για την αγορά είναι η ποιότητα σήματος που καταγράφεται στον η/υ και η τιμή.

Η avermedia έχει γύρω στα 85€ οπότε ψάχνω στην μισή τιμή περίπου μία video input stand alone κάρτα (Γιατί αν υπάρχει η κάρτα που θέλω και κάνει πχ 70€ τότε με συμφέρει να πάρω την Avermedia μιας και με 15€ επιπλέον έχει πολλές παραπάνω δυνατότητες έστω και αν δεν θα τις χρησιμοποιώ συχνά)

Τα πάντα ήταν διαφορετικά, πριν αλλάξουν όλα.

bill1 βρήκα αυτήν εδώ στα 35€ (Μάλλον 1 θα είχαν γιατί τώρα δεν την έχουν διαθέσιμη πλέον :lol: ).

Την είχα κοιτάξει και αυτή που προτείνεις αλλά μιας και όλοι λέγανε Aver, είπα να την προτιμήσω. Την άλλα εβδομάδα που θα την δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις :)

εάν η καμερά σου έχει dv-in και πιο συγκεκριμένα analog to dv in μπορείς να συνδέεις οποιαδήποτε συσκευή θέλεις στην κάμερα και μετά με μια απλή firewire κάρτα να περνάς το υλικό σου στο Pc.Aν χρησιμοποιήσεις και ένα software σαν το nerovision express ανάλογα το pc θα μπορείς να γράφεις real time από full quality dv μέχρι mpeg-2 με dolby digital ήχο.

Δούλεψα αρκετά την κάρτα που προαναφέρω(4 κασσέτες dv και 3 VHS), και την συστήνω ανεπιφύλακτα αφού κάνει ακριβώς αυτό που λέει, και είναι και φθηνή.

Μάλιστα δοκίμασα και έκανα παράλληλα διάφορες εργασίες (dc++, iRadio, Bsplayer ταυτόχρονα με το capture, με Intel c2d E6400) και δεν προέκυψε κανένα σπάσιμο, ή κάποια άλλη ανωμαλία στο capture.