alfa 156 Δημ. August 12, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον valerio Λοιπόν... Τα transparent bitrates είναι 192 kbps για Joint Stereo και 256 kbps για Stereo. κάνεις λάθος.... το transparent είναι μια σχετική και υποκειμενική έννοια μη μετρήσιμη παρα μόνο με τη χρήση στατιστικής και double blind listening tests (μέθοδος ABX). Eξαρτάται απο το κομμάτι (sample) και από το αφτί του ακροατή. Έτσι υπάρχουν κομμάτια που είναι transparent ακόμα και σε 128 ένω άλλα δεν είναι transparent στο ΜP3 ακόμα και σε 320 (για παράδειγμα το γνωστό castanets.wav). Εξάρτάται όμως και απο το αφτί του ακροατή πχ. για σένα που έχεις καλό αυτί που μπορει να ξεχωρίσει μια μικρη διαφορα (σε βαθμο στατιστικα σημαντικο) μπορεί να θεωρείς transparent τα 256 για ένα συγκεκριμένο sample ενώ εγώ που μπορεί να μην έχω τόσο καλό αφτί να θεωρω transparent τα 160 στο ιδιο sample... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. August 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 κάνεις λάθος.... το transparent είναι μια σχετική και υποκειμενική έννοια μη μετρήσιμη παρα μόνο με τη χρήση στατιστικής και double blind listening tests (μέθοδος ABX). Eξαρτάται απο το κομμάτι (sample) και από το αφτί του ακροατή. Έτσι υπάρχουν κομμάτια που είναι transparent ακόμα και σε 128 ένω άλλα δεν είναι transparent στο ΜP3 ακόμα και σε 320 (για παράδειγμα το γνωστό castanets.wav). Εξάρτάται όμως και απο το αφτί του ακροατή πχ. για σένα που έχεις καλό αυτί που μπορει να ξεχωρίσει μια μικρη διαφορα (σε βαθμο στατιστικα σημαντικο) μπορεί να θεωρείς transparent τα 256 για ένα συγκεκριμένο sample ενώ εγώ που μπορεί να μην έχω τόσο καλό αφτί να θεωρω transparent τα 160 στο ιδιο sample... Επέτρεψέ μου να σε διορθώσω... Το Castanets.wav αποσκοπεί στο να δοκιμαστεί ο Encoder όσον αφορά την υλοποίηση του windows switching για την αποφυγή των Pre Echoes. Τα Pre Echoes εξαρτώνται καθαρά από την υλοποίηση του κωδικοποιητή και συγκεκριμένα του ψυχοακουστικού μοντέλου. Αν ο κωδικοποιητής δεν έχει window switching ή to window switching του είναι της πλάκας τότε θα έχει Pre Echoes και στα 320 kbps. Τα bitrates που ανέφερα (192kbps Joint Stereo και 256kbps Stereo) είναι transparent και αυτό έχει αποδειχτεί με εκτεταμένα listening tests από εκπαιδευμένα ακροατήρια. Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xpuser Δημ. August 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2003 Νομίζω ότι ο Fraunhofer υπερέχει κατά πολύ των άλλων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saxtus Δημ. August 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον xpuser Νομίζω ότι ο Fraunhofer υπερέχει κατά πολύ των άλλων Νομίζεις! Παλιά ήταν η κορυφή. Τώρα πια (=εδώ και κάτι χρόνια) ξεπεράστηκε από το Lame. Παράθεση Saxtus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. August 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2003 ego pantos ton l.a.m.e :p :wacko: :eek: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kfran Δημ. August 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2003 Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ Audiocatalyst 2.1 με ton γνωστό encoder της Xing. Μέχρι να διαβασω αυτό το Thread το θεωρούσα καλή και δοκιμασμένη λύση. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον kfran Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ Audiocatalyst 2.1 με ton γνωστό encoder της Xing. Μέχρι να διαβασω αυτό το Thread το θεωρούσα καλή και δοκιμασμένη λύση. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?? Αμε! EAC + Lame ή Easy CD-DA + Lame. Διάλεξε και πάρε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeppelin Δημ. August 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2003 basika ton Lame prepei oposdipote na ton kano build gia ta windows?oxi tipota allo alla ehoun vc6 etimi kai eho to .net kai de doulevei bgazei error.. kamia pre-built ekdosi tou lame? Παράθεση οι android εφαρμογές μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. August 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 audio catalyst rules.. ο πιο γρήγορος.. Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 18, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE Αμε! EAC + Lame ή Easy CD-DA + Lame. Διάλεξε και πάρε... Εγω διαλεξα (και πηρα) το πρωτο..... :D Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kfran Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αφού δοκιμασα οσα μου είπε ο electric eye, προτιμώ να μείνω με το Audiocatalyst γιατι είναι ασύγκριτα πιο γρηγορο και δεν βλέπω και καμία διαφορά με το lame. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. August 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον kfran Αφού δοκιμασα οσα μου είπε ο electric eye, προτιμώ να μείνω με το Audiocatalyst γιατι είναι ασύγκριτα πιο γρηγορο και δεν βλέπω και καμία διαφορά με το lame. Αν θες κάνε ένα test... Κάνε το ίδιο τραγούδι Encode και με τους δύο encoders και μετά φόρτωσε και τα δύο τραγούδια καθώς και το αρχικό WAV στο CoolEdit και σύγκρινε τις κυματομορφές... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. August 21, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον kfran Αφού δοκιμασα οσα μου είπε ο electric eye, προτιμώ να μείνω με το Audiocatalyst γιατι είναι ασύγκριτα πιο γρηγορο και δεν βλέπω και καμία διαφορά με το lame. αν δεν βλέπεις διαφορά τότε είσαι ευτυχισμένος ανθρωπος..... (πρόσεξε όμως μην δείς στο μέλλον όπως την έπαθα εγω και κλαίω τα mp3 του 1999...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts