Jump to content

Ποιον mp3 encoder χρησιμοποιείτε?

alfa 156
 Κοινοποίηση

Mp3 Encoder  

65 members have voted

1. 1. Mp3 Encoder

• L.A.M.E (cdex,eac)
      40
    • Xing (old+new) (audiocatalyst)
      11
    • Blade (bladeEnc, cdcopy)
      1
    • Fraunhofer (nero,musicmatch,cool edit)
      13
    • GoGo (CDnGO)
      0

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από τον valerio

Λοιπόν... Τα transparent bitrates είναι 192 kbps για Joint Stereo και 256 kbps για Stereo.

κάνεις λάθος....

το transparent είναι μια σχετική και υποκειμενική έννοια μη μετρήσιμη παρα μόνο με τη χρήση στατιστικής και double blind listening tests (μέθοδος ABX). Eξαρτάται απο το κομμάτι (sample) και από το αφτί του ακροατή. Έτσι υπάρχουν κομμάτια που είναι transparent ακόμα και σε 128 ένω άλλα δεν είναι transparent στο ΜP3 ακόμα και σε 320 (για παράδειγμα το γνωστό castanets.wav). Εξάρτάται όμως και απο το αφτί του ακροατή πχ. για σένα που έχεις καλό αυτί που μπορει να ξεχωρίσει μια μικρη διαφορα (σε βαθμο στατιστικα σημαντικο) μπορεί να θεωρείς transparent τα 256 για ένα συγκεκριμένο sample ενώ εγώ που μπορεί να μην έχω τόσο καλό αφτί να θεωρω transparent τα 160 στο ιδιο sample...

• Απαντήσεις 62
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156

κάνεις λάθος....

το transparent είναι μια σχετική και υποκειμενική έννοια μη μετρήσιμη παρα μόνο με τη χρήση στατιστικής και double blind listening tests (μέθοδος ABX). Eξαρτάται απο το κομμάτι (sample) και από το αφτί του ακροατή. Έτσι υπάρχουν κομμάτια που είναι transparent ακόμα και σε 128 ένω άλλα δεν είναι transparent στο ΜP3 ακόμα και σε 320 (για παράδειγμα το γνωστό castanets.wav). Εξάρτάται όμως και απο το αφτί του ακροατή πχ. για σένα που έχεις καλό αυτί που μπορει να ξεχωρίσει μια μικρη διαφορα (σε βαθμο στατιστικα σημαντικο) μπορεί να θεωρείς transparent τα 256 για ένα συγκεκριμένο sample ενώ εγώ που μπορεί να μην έχω τόσο καλό αφτί να θεωρω transparent τα 160 στο ιδιο sample...

Επέτρεψέ μου να σε διορθώσω... Το Castanets.wav αποσκοπεί στο να δοκιμαστεί ο Encoder όσον αφορά την υλοποίηση του windows switching για την αποφυγή των Pre Echoes. Τα Pre Echoes εξαρτώνται καθαρά από την υλοποίηση του κωδικοποιητή και συγκεκριμένα του ψυχοακουστικού μοντέλου.

Αν ο κωδικοποιητής δεν έχει window switching ή to window switching του είναι της πλάκας τότε θα έχει Pre Echoes και στα 320 kbps.

Τα bitrates που ανέφερα (192kbps Joint Stereo και 256kbps Stereo) είναι transparent και αυτό έχει αποδειχτεί με εκτεταμένα listening tests από εκπαιδευμένα ακροατήρια.

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Αρχικό Μήνυμα από τον xpuser

Νομίζω ότι ο Fraunhofer υπερέχει κατά πολύ των άλλων

Νομίζεις!

Παλιά ήταν η κορυφή. Τώρα πια (=εδώ και κάτι χρόνια) ξεπεράστηκε από το Lame.

Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ Audiocatalyst 2.1 με ton γνωστό encoder της Xing. Μέχρι να διαβασω αυτό το Thread το θεωρούσα καλή και δοκιμασμένη λύση. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο??

Αρχικό Μήνυμα από τον kfran

Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ Audiocatalyst 2.1 με ton γνωστό encoder της Xing. Μέχρι να διαβασω αυτό το Thread το θεωρούσα καλή και δοκιμασμένη λύση. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο??

Αμε! EAC + Lame ή Easy CD-DA + Lame. Διάλεξε και πάρε...

basika ton Lame prepei oposdipote na ton kano build gia ta windows?oxi tipota allo alla ehoun vc6 etimi kai eho to .net kai de doulevei bgazei error.. kamia pre-built ekdosi tou lame?

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

Αμε! EAC + Lame ή Easy CD-DA + Lame. Διάλεξε και πάρε...

Εγω διαλεξα (και πηρα) το πρωτο..... :D

Αφού δοκιμασα οσα μου είπε ο electric eye, προτιμώ να μείνω με το Audiocatalyst γιατι είναι ασύγκριτα πιο γρηγορο και δεν βλέπω και καμία διαφορά με το lame.

Αφού δοκιμασα οσα μου είπε ο electric eye, προτιμώ να μείνω με το Audiocatalyst γιατι είναι ασύγκριτα πιο γρηγορο και δεν βλέπω και καμία διαφορά με το lame.

Αν θες κάνε ένα test... Κάνε το ίδιο τραγούδι Encode και με τους δύο encoders και μετά φόρτωσε και τα δύο τραγούδια καθώς και το αρχικό WAV στο CoolEdit και σύγκρινε τις κυματομορφές...

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

αν δεν βλέπεις διαφορά τότε είσαι ευτυχισμένος ανθρωπος.....

(πρόσεξε όμως μην δείς στο μέλλον όπως την έπαθα εγω και κλαίω τα mp3 του 1999...)