phonekiller Δημοσιεύτηκε October 10, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 10, 2006 Καλός σας βρήκα παίδες!! Έχω ψιλοχαθεί...με φαγανε τα moorpg... τέσπα...βασικά τις τελευταίες μέρες το τροφοδοτικο μου κάνει άγριους ήχους lol...οπότε δεν λέει να το έχω να μου τρώει τα αφτιά!! το τροφοδοκο που θέλω πρέπει να ειναι atx (20pins) υπόψιν είναι για pIII mobo... αν έχετε κάποια σχετικά προσιτή ιδέα ρίχτε την πριν πάω για shopping spree!! λέω μήπως μπορώ να το ανοίξω και να το ψιλοκοιτάξω ή οχι ? :PP thnx in advance :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. October 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2006 Εάν ξέρεις, κάνε τον κόπο και άνοιξέ το, δεν χάνεις και τίποτα!Εάν πάρεις καινούριο, που μάλλον για εκεί σε βλέπω, θα σου συνιστούσα να πάρεις αυτό εδώ!!! Καλή τιμή και καλή μάρκα!:cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. October 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2006 @@phonekiller δες κατι σε enermax ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aoratos Δημ. October 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2006 πολυ καλη επιλογη ειναι τα τροφοδοτικα ενερμαξ οπως ειπε και ο kostakiss. Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Capone Δημ. October 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2006 Εχω Enermax. Αθορυβο και αξιοπιστο. Παντως εγω θα το ανοιγα, δεν υπηρχε περιπτωση! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. October 11, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 εεεεε καλά έτσι και αλλιώς θα το ανοίξω :P απλώς δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω μετά χαχα :D thnx all :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 Καλύτερα να μην το ανοίξεις. Έχουμε γράψει πολλές φορές στο computing ότι τα τροφοδοτικά έχουν πυκνωτές που μπορούν να είναι επικίνδυνοι ακόμα και όταν δεν είναι στο ρεύμα. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 Καλύτερα να μην το ανοίξεις. Έχουμε γράψει πολλές φορές στο computing ότι τα τροφοδοτικά έχουν πυκνωτές που μπορούν να είναι επικίνδυνοι ακόμα και όταν δεν είναι στο ρεύμα. Δεν ειναι ετσι ακριβως..Επειδη εχω τελειωσει σχολειο με ηλεκτρονικα , οι πυκνωτες εχουν πολυ μικρο ρευμα εως ελαχιστο οταν το τροφοδοτικο ειναι εκτος λειτουργειας.., γτ μεσα υπαρχουν αντιστασεις πανω στις οποιες το ρευμα των πυκνωτων χανεται..Και για να εισαι σιγουρος βγαλε τελειως το τροφοδοτικο και βραχικυκλωσε απο πισω..Ωστε να φυγει ολο το ρευμα... Οσο για τροφοδοτικο εχεις ενα p3 , δεν νομιζω να πας να δωσεις πολλα λεφτα για ενα τετοιο μηχανιμα..Εγω που εχω ενα στα 2.4 celeron του εχω τροφοδοτικο στα 250w..Οποτε μην ξοδεψεις αδικα τα λεφτα σου Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 Δεν ειναι ετσι ακριβως..Επειδη εχω τελειωσει σχολειο με ηλεκτρονικα , οι πυκνωτες εχουν πολυ μικρο ρευμα εως ελαχιστο οταν το τροφοδοτικο ειναι εκτος λειτουργειας.., γτ μεσα υπαρχουν αντιστασεις πανω στις οποιες το ρευμα των πυκνωτων χανεται..Και για να εισαι σιγουρος βγαλε τελειως το τροφοδοτικο και βραχικυκλωσε απο πισω..Ωστε να φυγει ολο το ρευμα... Οσο για τροφοδοτικο εχεις ενα p3 , δεν νομιζω να πας να δωσεις πολλα λεφτα για ενα τετοιο μηχανιμα..Εγω που εχω ενα στα 2.4 celeron του εχω τροφοδοτικο στα 250w..Οποτε μην ξοδεψεις αδικα τα λεφτα σου Αντίθετα με ότι μπορεί να έχεις μάθει εσύ στο σχολείο σου, τα τροφοδοτικά των PC ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ανοίγονται. Ακόμαι και εκτός πρίζας, ακόμα και με βραχυκυκλωμένες εισόδους και εξόδους, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι πυκνωτές δεν έχουν φορτίο. Και όποιος θέλει μπορεί να ψάξει για το θέμα αυτό στο διαδίκτυο, θα βρει άφθονες πληροφορίες. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Καλός σας βρήκα παίδες!! Έχω ψιλοχαθεί...με φαγανε τα moorpg... τέσπα...βασικά τις τελευταίες μέρες το τροφοδοτικο μου κάνει άγριους ήχους lol...οπότε δεν λέει να το έχω να μου τρώει τα αφτιά!! το τροφοδοκο που θέλω πρέπει να ειναι atx (20pins) υπόψιν είναι για pIII mobo... αν έχετε κάποια σχετικά προσιτή ιδέα ρίχτε την πριν πάω για shopping spree!! λέω μήπως μπορώ να το ανοίξω και να το ψιλοκοιτάξω ή οχι ? :PP thnx in advance :) Αν μπορείς με κάποιον τρόπο, μπλόκαρε τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού έτσι ώστε να μην γυρνάει και άναψε το PC. Αν δεν ακούς θόρυβο από το τροφοδοτικό, μάλλον ο ανεμιστήρας έφτασε στο όριο ζωής του. Θα το καταλάβεις αν αφήσεις πλέον να γυρνάει ο ανεμιστήρας και επανέλθει ο θόρυβος. Μην αφήσεις πάνω από 20-30 δευτερόλεπτα το τροφοδοτικό να δουλεύει χωρίς να γυρνάει ο ανεμιστήρας. Αν είναι αυτό και έχεις κέφια, τότε μπορείς με μικρό κόστος να το φτιάξεις. Κλείσε το PC και βγάλτο από την πρίζα. Πάτα 2-3 φορές το ON/OFF του PC για να εκφορτίσεις mobo και psu και άνοιξέ το. Βγάλε το τροφοδοτικό,άνοιξέ το και καθάρισε ή καλύτερα άλλαξε τον ανεμιστήρα με έναν καινούργιο που θα βρείς στο εμπόριο, χωρίς να κάνεις λάθος στην πολικότητα στα καλώδια όταν θα εγκαθιστάς τον καινούργιο. Θα έλεγα μάλιστα, να πάς σε ένα μαγαζί να αγοράσεις τον ανεμιστήρα και να τους πείς να τον βάλουν εκείνοι. Υπάρχουν μερικά μαγαζιά που θα στο κάνουν χωρίς extra χρέωση, μια και δεν είναι και τόσο δύσκολο και χρονοβόρο για κάποιον που ξέρει Αν δεν είναι ο ανεμιστήρας και ιδιαίτερα αν δεν έχεις γνώσεις, μην πειράξεις τίποτα άλλο αλλά πέτα το και πάρε καινούργιο Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Αντίθετα με ότι μπορεί να έχεις μάθει εσύ στο σχολείο σου, τα τροφοδοτικά των PC ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ανοίγονται. Ακόμαι και εκτός πρίζας, ακόμα και με βραχυκυκλωμένες εισόδους και εξόδους, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι πυκνωτές δεν έχουν φορτίο. Και όποιος θέλει μπορεί να ψάξει για το θέμα αυτό στο διαδίκτυο, θα βρει άφθονες πληροφορίες. Καταρχην φιλε μου εχεις καθολου γνωσεις απο ηλεκτρονικα???Απο οτι φενεται οχι..εξαλου το τροφοδοτικο δεν ειναι τπτ αλλο παρα μια πολυ απλη συσκευη...Αν θες να μαθεις εχω φτιαξει παρα πολλες συσκευες..τωρα εσυ το τι πιστευεις ειναι δικο σου θεμα και καλα κανεις...Αν βγαλεις το ρευμα απο πισω τοτε το ρευμα ειναι πολυ ελαχιστο που μενει μεσα και χανεται συνεχεια μεσα απο τις αντιστασεις..Γι αυτο το λογο επειδη ειναι μικρο το βραχυκυκλωνεις και τελος... και κατι αλλο ..ξερεις σε ποση ωρα ενας πυκνωτης χανει το φορτιο του οταν ειναι συνδεδεμενος με ενα φορτιο οπως μια αντισταση? Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Καταρχην φιλε μου εχεις καθολου γνωσεις απο ηλεκτρονικα???Απο οτι φενεται οχι..εξαλου το τροφοδοτικο δεν ειναι τπτ αλλο παρα μια πολυ απλη συσκευη...Αν θες να μαθεις εχω φτιαξει παρα πολλες συσκευες..τωρα εσυ το τι πιστευεις ειναι δικο σου θεμα και καλα κανεις...Αν βγαλεις το ρευμα απο πισω τοτε το ρευμα ειναι πολυ ελαχιστο που μενει μεσα και χανεται συνεχεια μεσα απο τις αντιστασεις..Γι αυτο το λογο επειδη ειναι μικρο το βραχυκυκλωνεις και τελος... και κατι αλλο ..ξερεις σε ποση ωρα ενας πυκνωτης χανει το φορτιο του οταν ειναι συνδεδεμενος με ενα φορτιο οπως μια αντισταση? Αφού θέλεις να μιλήσουμε με ηλεκτρονικά, θα προσπαθήσω να σου τα εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ (μπας και καταλάβεις δηλαδή). Το κύκλωμα των τροφοδοτικών των υπολογιστών χωρίζεται στο κύκλωμα υψηλής τάσης και σε αυτό της χαμηλής. Το κύκλωμα υψηλής τάσης περιέχει και μια γέφυρα Wheatstone. Μετά από αυτό το κύκλωμα υπάρχουν πυκνωτές με μεγάλο φορτίο, τους οποίους θεωρούμε επικίνδυνους. Παράλληλα σε αυτούς συνδέονται αντιστάσεις πολλών kOhms, και ακολουθεί το switching κύκλωμα που μετατρέπει το χαμηλόσυχνο ρεύμα σε υψίσυχνο. Επομένως: Βραχυκυκλώνοντας την είσοδο δεν αποφορτίζεται ο πυκνωτής, διότι μεσολαβεί η γέφυρα. Βραχυκυκλώνοντας την είσοδο επίση δεν αποφορτίζεται ο πυκνωτής γιατί μεσολαβεί το switching. Και τέλος, για να αποφορτιστεί μέσω των παράλληλων αντιστάσεων χρειάζεται αρκετές μέρες. Για να τον αποφορτίσεις λοιπόν πρέπει να συνδέσεις στους ακροδέκτες του μία αντίσταση περίπου 10 Ohms. Μια μεγαλύτερη αντίσταση θα κάνει περισσότερο χρόνο, ενώ μια μικρότερη (βραχυκύκλωμα με κατσαβίδι) θα εκτοξέυσει το ρεύμα και μπορεί να καταστρέψει τον πυκνωτή ή και το τυπωμένο κύκλωμα. P.S.: Σπουδάζω Φυσική και έχω παρακολουθήσει την κατέυθυνση Ηλεκτρονική. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Αφού θέλεις να μιλήσουμε με ηλεκτρονικά, θα προσπαθήσω να σου τα εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ (μπας και καταλάβεις δηλαδή). Το κύκλωμα των τροφοδοτικών των υπολογιστών χωρίζεται στο κύκλωμα υψηλής τάσης και σε αυτό της χαμηλής. Το κύκλωμα υψηλής τάσης περιέχει και μια γέφυρα Wheatstone. Μετά από αυτό το κύκλωμα υπάρχουν πυκνωτές με μεγάλο φορτίο, τους οποίους θεωρούμε επικίνδυνους. Παράλληλα σε αυτούς συνδέονται αντιστάσεις πολλών kOhms, και ακολουθεί το switching κύκλωμα που μετατρέπει το χαμηλόσυχνο ρεύμα σε υψίσυχνο. Επομένως: Βραχυκυκλώνοντας την είσοδο δεν αποφορτίζεται ο πυκνωτής, διότι μεσολαβεί η γέφυρα. Βραχυκυκλώνοντας την είσοδο επίση δεν αποφορτίζεται ο πυκνωτής γιατί μεσολαβεί το switching. Και τέλος, για να αποφορτιστεί μέσω των παράλληλων αντιστάσεων χρειάζεται αρκετές μέρες. Για να τον αποφορτίσεις λοιπόν πρέπει να συνδέσεις στους ακροδέκτες του μία αντίσταση περίπου 10 Ohms. Μια μεγαλύτερη αντίσταση θα κάνει περισσότερο χρόνο, ενώ μια μικρότερη (βραχυκύκλωμα με κατσαβίδι) θα εκτοξέυσει το ρεύμα και μπορεί να καταστρέψει τον πυκνωτή ή και το τυπωμένο κύκλωμα. P.S.: Σπουδάζω Φυσική και έχω παρακολουθήσει την κατέυθυνση Ηλεκτρονική. Οσο για το τι υπαρχει μεσα στο τροφοδοτικο και σε ολα τα ηλεκτρονικα κυκλωματα το ξερω...Δεν τα μαθαινω τωρα απο σενα.. Ολοι αυτοι οι πυκνωτες (οι 2 υλεκτρολιτικοι) στο ξαναλεω ειναι παραληλα με αντιστασεις και χανουν το ρευμα οταν μενουν για πολυ ωρα κλειστοι....Πιστευω να γινομαι κατανοητος..Τωρα αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αν βαλουμε σε ενα πυκνωτη μια αντισταση στα ακρα του οτι χανει το ρευμα τι να σου πω...Απο οτι φενεται εισαι ασχετος , να επιμενεις οτι δεν γινεται...Ξερεις τι περιεχει μια γεφυρα??ΔΙΟΔΟΥΣ..απο οτι εμαθα εγω οι διοδοι οταν διαρεωνται απο ρευμα γινονται αγωγοι...και να μην τους βαλουμε ταση τοτε υπαρχει η ταση αναλογα με την κατασκευη τους..(0.3 η 0.7v).. Για παρε αγαπητε μου ενα πολυμετρο και συνδεσε τα ακρα της γεφυρας...??Να δεις επιτελους οτι λες ανοησιες τοση ωρα. Ξερεις ποσα τροφοδοτικα εχω ανοιξει??Εσυ μαλλον κανενα απο οτι φενεται με αυτα που γραφεις..Αν το κανεις σωστα δεν προκειται να παθεις τπτ..Και κατι αλλο το τεε που ημουν δεν το τελειωσα με 5 αλλα με 19 p.s Ωραια εκφραζεσαι παντως για moderator .Ετσι συνεχησε φιλε μου.. Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Να συμπληρώσω εδώ, ότι στο switching power supply, αυτοί οι περιβόητοι πυκνωτές φορτίζονται έως και +350volt. Αυτό και μόνο είναι τραγικά επικίνδυνο. Για αυτό και τα psu, έχουν κυκλώματα "διαρροής" (bleeder resistors) τα οποία κατεβάζουν την τάση σε σχετικά "ασφαλή" τιμή μέσα σε 1 έως 2 λεπτά αφότου απενεργοποιηθούν. Αν βγάλετε την πρίζα, ανοίξετε το κουτί και πατήσετε τον διακόπτη ON/OFF, θα δείτε για 1-2 δευτερόλεπτα τους ανεμιστήρες που είναι συνδεδεμένοι στα 12 volt, να περιστρέφονται. Αν το ξανακάνετε, δεν θα περιστραφούν, διότι πλέον θα έχουν αποφορτιστεί πλήρως οι πυκνωτές. Αν το κάνετε αρκετή ώρα αφότου έχετε βγάλει την πρίζα, πχ 1 ώρα, τότε δεν θα περιστραφούν καθόλου. Για αυτό προσοχή σε όποιον δεν κατέχει, να μην "ξηλώνει" την κεντρική πλακέτα του τροφοδοτικού...και ειδικά έχοντας το psu στην πρίζα, να μην το ανοίγει καθόλου Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 ...Απο οτι φενεται εισαι ασχετος... p.s Ωραια εκφραζεσαι παντως για moderator .Ετσι συνεχησε φιλε μου.. Ποιός εκφράζεται ωραία ή όχι φαίνεται - εγώ δεν χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς σε αντίθεση με σένα. Στα επί των ηλεκτρονικών δε σου απαντάω, μάλλον λάθος μου τα έμαθαν στο Πανεπιστήμιο, έπρεπε να πάω σε ΤΕΕ κι εγώ μάλλον :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. October 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2006 Ποιός εκφράζεται ωραία ή όχι φαίνεται - εγώ δεν χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς σε αντίθεση με σένα. Στα επί των ηλεκτρονικών δε σου απαντάω, μάλλον λάθος μου τα έμαθαν στο Πανεπιστήμιο, έπρεπε να πάω σε ΤΕΕ κι εγώ μάλλον :lol: 1)Ειπες ποιο πανω ''μπας και καταλαβεις'';) Δεν ξερω αν το θυμασαι..Σαν mod δεν φερεσαι ετσι και αν θες μπορω να σου βρω οσες σελιδες εδω μεσα θες που δεν εκφραζεσαι σωστα... 2)Μπηκα σε σχολη με ηλεκτρονικα..17 μεσο ορο..;) Τωρα αν δεν θες οπως σου ειπα να καταλαβεις οτι ενας πυκνωτης χανει το ρευμα του οταν τον βαλουμε στα ακρα του μια αντισταση ε τι να πω..:worry: :worry: Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2006 Άμα είσαι τόσο ευαίσθητος και προσβλήθηκες από το ''μπας και καταλαβεις'', το παίρνω πίσω. Και άσε τα ψαξίματα σε σελίδες, γιατί αν αρχίσω και ψάχνω κι εγώ θα μετανοιώσω για τις φορές που στην έχουμε χαρίσει εδώ μέσα. Και επειδή μάλλον το εξαντλήσαμε το θέμα και θα βγούμε off-topic, τέλος εδώ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts