Jump to content

Επιλέγοντας ασύρματο τηλέφωνο VoIP

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά, αγόρασα τελικά ένα General Electric USB τηλέφωνο διπλής λειτουργίας: τόσο ως Dect για την PSTN γραμμή, όσο και ως Skype τηλέφωνο. Όλα καλά κι όλα ωραία, μια χαρά δείχνει να δουλεύει και με τις δύο λειτουργίες, όμως στη λειτουργία ως Skype τηλέφωνο βλέπω ότι στις SkypeOut επαφές που έχω εμφανίζει μόνο τον αριθμό (π.χ. +30210ΑΒΓΔΕΖΗ) κάθε επαφής και όχι το όνομα (π.χ. Γιώργος) που της έχω δώσει. Αντίστοιχα, στις Skype επαφές που έχω εμφανίζει το δηλωμένο username (π.χ. gmavrid) του χρήστη, και όχι το πλήρες όνομα (π.χ. George Mavridis) που ο ίδιος έχει επιλέξει να εμφανίζεται στη λίστα επαφών.

Έχω φάει τον κόσμο να βρω κάποια άλρη, αλλά σε όλο το διαδίκτυο δεν κατάφερα τίποτα. Ούτε καν στο site της General Electric, αφού στην Αμερική το μοντέλο είναι το 28300 ενώ στην Ευρώπη είναι το 21878!

Να σημειώσω ότι τις SkypeOut επαφές μου τις έχω γράψει με λατινικούς χαρακτήρες (αν ήταν με ελληνικούς και δεν εμφάνιζε το όνομα, ίσως να υπήρχε μια εξήγηση, αλλά ούτε με λατινικούς το εμφανίζει). Πάει πουθενά αλλού το μυαλό σας;

Χρονοροή κινητών (*δευτερεύον): Ericsson GA318, Ericsson GH388, Ericsson GH768, Nokia 6150, Nokia 8210, Siemens C35*, Panasonic GD93*, Ericsson T29*, Nokia 8310, Nokia 5210*, Nokia 7250, NEC N400i, Sony Ericsson S700i, Sony Ericsson K800i, Samsung Omnia, Apple iPhone 3GS, Huawei Ideos X5*, LG Optimus Black*, Apple iPhone 4S*, Apple iPhone 5S, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone SE*, Apple iPhone 6S Plus, Nokia 5*, Apple iPhone X*, Redmi Note 10*, Apple iPhone 13 Pro Max, Redmi Note 11*...

Καλησπερα

Φιλε μου ριξε μια ματια εδω

http://www.viselectronics.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=19&category_id=29&option=com_phpshop&Itemid=27

Το χρησιμοποιω εδω και μερικους μηνες και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.

Αξιοπιστη και η εταιρεια κατασκευης του.

Το πουλανε πολλοι, εγω το βρηκα σε καταστημα <<Γερμανος>> στη πιο φθηνη τιμη απο τους αλλους.

• 3 weeks later...
Τελικά ποιά είναι η καλύτερη συσκευή για να λειτουργεί ταυτόχρονα ως κανονικό ασύρματο τηλέφωνο για να δέχεσαι κλήσεις, αλλά και ως τηλέφωνο voip για να κάνεις τηλέφωνα μέσω internet φθηνά με κλειστό το PC. Γνωρίζει μήπως κανείς τις χρεώσεις σε σταθερά και κινητά?

• 4 weeks later...

Παιδιά καλησπέρα, θα μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα μου ελπίζοντας να με διαφωτίσετε γιατί τα έχω παίξει:

Έχω το Siemens Gigaset C450IP μαζί με το USR 9108 Wireless [συνδεμένο σε LAN Port] και χρησιμοποιούσα το VoIP Buster, μέχρι εκεί όλα ok, καλούσα όπου ήθελα χωρίς καμια ρύθμιση επιπλέον στον Router [στο Siemens έκανα τις κλασικές ρυθμίσεις που λέει στη σελίδα του VoIP Buster].

Από την στιγμή όμως που έβαλα το i-Call, και παρόλο που έχω βάλει τις default ρυθμίσεις για i-Call το από το menu του Siemens, μου βγάζει SIP registration failed!

Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς αλλα δεν τα κατάφερα, ξέρει κανεις τι χρειάζεται να βάλω αν είναι στον USR η στο Siemens?

Στην Altec Telecoms [ως συνήθως στις μεγάλες εταιρείες], δεν έχουν ιδέα... :whistle:

@ Dromeas:

Δοκίμασε να αναφέρεις το πρόβλημα στη Siemens:

Tηλ. εξυπηρέτησης πελατών 801 11 11 116

Αφού στο site αναφέρουν ότι είναι δοκιμασμένο με Altec i-Call, πρέπει να ξέρουν να σου πουν και πως να το κάνεις να δουλέψει.

Επίσης, θα πρότεινα να δοκιμάσεις και με το HOL e-voice, που επίσης είναι δοκιμασμένο σύμφωνα με τη Siemens.

Λοιπόν παιδιά το πρόβλημα λύθηκε με απόλυτη επιτυχία!!!

• Βήμα 1: Απενεργοποιούμε στο USR 9108 το SIP Proxy μπαίνοντας στο USR από Telnet και πληκτρολογώντας την εντολή siproxd disable μετά πληκτρολογούμε save για να αποθηκευτούν οι αλλαγές [Credits to TEO_Q of http://www.adslgr.com :D ].
  • Βήμα 2: Μπαίνουμε στο USR via Web Interface και πηγαίνουμε στο Security -> Virtual Servers και πατάμε Add επιλέγουμε Custom Server όπου εκεί μπορούμε να βάλουμε πχ την λέξη VoIP για να μην μπερδευόμαστε. Προσθέτουμε διαδοχικά σε κάθε σειρά τις πόρτες 3478, 5004 και 5060 [βάζοντας σε όλες TCP/UDP Protocol] στην IP όπου είναι συνδεμένο το Siemens Gigaset C450IP.
  • Βήμα 3: Επιλέγουμε μέσα από το menu του Gigaset C450IP τις αυτόματες ρυθμίσεις για την Altec Telecoms, όπου για Username και Authentication Name βάζουμε το Username που έχουμε στο i-Call και για Password τον κωδικό που έχουμε για το i-Call [είναι ο ίδιος κωδικός που μπαίνουμε στην σελίδα του http://www.i-call.gr :p ]
  • Βήμα 4: Στο Display name [προαιρετικό] δεν βάζουμε το Username μας υπό την μορφή user@i-call.gr αλλα υπό την μορφή username σκέτο ειδάλλως θα μας βγάλει SIP registration failed.

Ελπίζω να βοηθήσει αυτό το Feedback οποιονδήποτε άλλο αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με εμένα :up: .

• 2 weeks later...

Warning! Warning! Warning!

Όλα ωραία, όλα καλά με το Siemens Gigaset C450IP, αλλα όπως το αγόρασα, έτσι το έστειλα... ο λόγος?

Δεν υποστηρίζει αναμονή κλήσεων στο VoIP και εκτος αυτού, αν μιλάς στο VoIP και σε καλούν στην κανονική σου γραμμή, στον άλλον χτυπάει κανονικά, αλλα σε εσένα δεν φαίνεται και δεν χτυπάει τίποτα, οποτε ...πήγε άκλαυτο :p

• 3 weeks later...

Για μενα ΕΝΑ!!Philips Voip321!!Tο ειχα ψαξει παντου εδω και δεν το ειχα βρει πουθενα μα ΠΟΥΘΕΝΑ!!Σε ενα προσφατο ταξιδι μου στην Ουγγαρια το πηρα απο εκει!!

Αλλαξε πραγματικα την επικοινωνια μου μεσω Skype!!

Ασυρματο?ΝΑΙ

Αναμονη κλησεων?ΝΑΙ

Και σε Skype και σε κανονικο

Μπορειτε να διαχειριστητε πληρως το Skype μεσω του τηλεφωνου!

Δεν ξερω τι αλλες πληροφοριες θελετε να σας πω!

Απλα ρωτηστε με!!

• 1 year later...
Λοιπόν παιδιά το πρόβλημα λύθηκε με απόλυτη επιτυχία!!!

• Βήμα 1: Απενεργοποιούμε στο USR 9108 το SIP Proxy μπαίνοντας στο USR από Telnet και πληκτρολογώντας την εντολή siproxd disable μετά πληκτρολογούμε save για να αποθηκευτούν οι αλλαγές [Credits to TEO_Q of http://www.adslgr.com :D ].
  • Βήμα 2: Μπαίνουμε στο USR via Web Interface και πηγαίνουμε στο Security -> Virtual Servers και πατάμε Add επιλέγουμε Custom Server όπου εκεί μπορούμε να βάλουμε πχ την λέξη VoIP για να μην μπερδευόμαστε. Προσθέτουμε διαδοχικά σε κάθε σειρά τις πόρτες 3478, 5004 και 5060 [βάζοντας σε όλες TCP/UDP Protocol] στην IP όπου είναι συνδεμένο το Siemens Gigaset C450IP.
  • Βήμα 3: Επιλέγουμε μέσα από το menu του Gigaset C450IP τις αυτόματες ρυθμίσεις για την Altec Telecoms, όπου για Username και Authentication Name βάζουμε το Username που έχουμε στο i-Call και για Password τον κωδικό που έχουμε για το i-Call [είναι ο ίδιος κωδικός που μπαίνουμε στην σελίδα του http://www.i-call.gr :p ]
  • Βήμα 4: Στο Display name [προαιρετικό] δεν βάζουμε το Username μας υπό την μορφή user@i-call.gr αλλα υπό την μορφή username σκέτο ειδάλλως θα μας βγάλει SIP registration failed.

Ελπίζω να βοηθήσει αυτό το Feedback οποιονδήποτε άλλο αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με εμένα :up: .

έγραψες μεγάλε!!!

:thanks::thanks:

για κατόχους κινητού samsung ένα widget εορτολόγιο