Jump to content

Σχολεία: Απεργίες καθώς και γενική συζήτηση

Mitsos_The_Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν μιλάμε για παρέες 10-20 ατόμων που αποφασίζουν να κλείσουν ένα δρόμο (όχι πως δεν γίνονται και αυτά) , αλλά για οργανωμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκλέγονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους για να τους αντιπροσωπεύουν.

Πράγμα που σημαίνει ότι τα αιτήματά τους , βρίσκουν σύμφωνους την πλειοψηφία τους.

Δεν μπορεί να είναι όλοι παράλογοι

Ναι μιλάμε για παρέες 100-200 ατόμων. Ναι, αυτοί που κάνουν απεργία είναι συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως ΚΚΕ. Οι περισσότεροι αριστεροί είναι. Αν δεν κάνουν απεργία κάθε χρόνο δεν μπορούν. Μια ζωή οι αριστεροί. Και βεβαίως εκλέγονται από τους ίδιους τους εργαζομένους.

Αλλά το θέμα είναι οτι τα αιτήματά τους ΔΕΝ βρίσκουν σύμφωνους την πλειοψηφία, γιατί όπως είπα και πιο πρίν, από τους 10000 δασκάλους για παράδειγμα κάνουν απεργία οι 500-1000.

Δεν νομίζω αυτό να είναι πλειοψηφία.

Και στο κάτω κάτω αυτά που ζητάνε φυσικά δεν είναι λογικά και ούτε πρόκειτε να πραγματοποιηθούν. Ισως σε μια ονειρεμένη ζωή. Δεν μπορεί να ζητάνε 1400 ευρώ μισθό. ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ.

Λένε και για Ευρώπη. Ας πάνε σε άλλη χώρα που ο δάσκαλος πληρώνεται πιο λίγο από τους άλλους. Βλέπε σκουπιδίαρη. Αν δεν θέλουν την δουλειά τους ας γίνουν σκουπιδίαριδες. Οποιος δεν τον αρέσει ας φύγει. Μην φοβάστε υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που θα πάρουν τις θέσεις τους.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.

Samsung S21 Ultra

• Απαντήσεις 691
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι μιλάμε για παρέες 100-200 ατόμων. Ναι, αυτοί που κάνουν απεργία είναι συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως ΚΚΕ. Οι περισσότεροι αριστεροί είναι. Μια ζωή οι αριστεροί.

Και μια ζωη οι φασιστες οι δεξιοι ειναι αντιθετοι με καθε ειδους διεκδικηση δικαιωματων και σεβασμο στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια!;)

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Μερικοι εδω μεσα που διαρρηγνυουν τα ιματια τους και αντιτιθενται στα αιτηματα των εκπαιδευτικων, δεν ειδα να γραφουν τα ιδια και για τη συνεχη αυξηση των καταναλωτικων αγαθων πρωτης αναγκης!:rolleyes:

Για το γεγονος οτι απο περσι εχουν αυξηθει κατα πολυ τα γαλακτοκομικα προϊοντα, το ψωμι κτλ. δεν λενε τιποτα!

Δεν γραφουν κατι για τον καθε μεγαλοβιομηχανο που επειδη "εχει το μαχαιρι, εχει και το καρπουζι", κανει οτι θελει με τις τιμες των προϊοντων του και τις ανεβαζει!

Εκει, δηλαδη, ποσο % κερδιζει ο εμπορος? Δεν μας πειραζει αυτη η κατασταση?:shifty:

Επειδη μερικοι τα "καταπινουν" ολα "αμασητα", δεν σημαινει οτι οι πολιτες δεν ειναι ενεργοι!;)

Με την απεργια και τη ψηφο του, διεκδικει ο καθενας και δηλωνει την αντιθεση του!

Οι εκπαιδευτικοι ειναι οργανωμενοι και γι' αυτο εχουν τετοια δυναμικη!

Δηλαδη, αν αυριο οργανωθουν και οι 3-τεκνοι και διαδηλωσουν για την κοροϊδια που εγινε εις βαρος τους, οτι δηθεν θα τους ονομαζαν "πολυτεκνους", τι θα πουμε? Οτι παραλογιζοντε?:worry:

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

κανείς δεν είναι παράλογος όταν θέλει αύξηση :)

Φυσικά, κανείς δεν θα πει όχι στην αύξηση, μόνο σε άλλα θέματα όλοι λένε όχι (π.χ. στο θέμα των εκπαιδευτικών εξακολουθούμε να είμαστε η μοναδική χώρα που δεν εφαρμόζει ουσιαστική αξιολόγηση σ'αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς ;) ).

Πάντως αυτή η συνδικαλιστική λογική του "όλοι διεκδικούμε ότι μπορούμε και καλά κάνουμε" δεν μου αρέσει. Μου ακούγεται κάπως "να τα αρπάξουμε εμείς και οι άλλοι ας ....." Πρέπει να υπάρχει και κάποιο λογική, κάποιο όριο.

Χώρια το ότι (όπως ανέφερε ο ioma) πολλούς μετέπειτα υφυπουργούς και βουλευτές τους "μάθαμε" σαν μεγαλο-απεργούς. Έχτισαν το πολιτικό μέλλον τους με τις κρατήσεις από τους μισθούς των απλών εργαζομένων.

Ryback3, για αυτά που λες (αν και είναι off topic) φταίμε απλά όλοι μας (και οι συνδικαλιστές μας) που απλά δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ. Ένα οργανωμένο boycotage και θα χέζονταν ο κάθε "μεγαλοβιομήχανος" που αναφέρεις (αν και λίγοι έμειναν πλέον, όλοι την κάνουν για άλλες, πιο βολικές χώρες). Κανείς όμως από τους πολιτικάντηδες και ιδιαίτερα κανείς από τους "μαχητικούς εκπροσώπους" του εργατικού κινήματος δεν δίνει δεκάρα για την ακρίβεια. Όλοι λόγια είναι...

Read The F...ing Manual First

Μερικοι εδω μεσα που διαρρηγνυουν τα ιματια τους και αντιτιθενται στα αιτηματα των εκπαιδευτικων, δεν ειδα να γραφουν τα ιδια και για τη συνεχη αυξηση των καταναλωτικων αγαθων πρωτης αναγκης!:rolleyes:

Για το γεγονος οτι απο περσι εχουν αυξηθει κατα πολυ τα γαλακτοκομικα προϊοντα, το ψωμι κτλ. δεν λενε τιποτα!

Δεν γραφουν κατι για τον καθε μεγαλοβιομηχανο που επειδη "εχει το μαχαιρι, εχει και το καρπουζι", κανει οτι θελει με τις τιμες των προϊοντων του και τις ανεβαζει!

Εκει, δηλαδη, ποσο % κερδιζει ο εμπορος? Δεν μας πειραζει αυτη η κατασταση?:shifty:

Σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι οι συνδικαλιστές να οργανώσουν ένα μποϊκοτάζ; Η αγορά καθορίζει τις τιμές... Αν ο κόσμος δεν αγόραζε το γάλα και το ψωμί στις τωρινές τους τιμές, δεν θα είχαν φτάσει εκεί που έφτασαν...

Επειδη μερικοι τα "καταπινουν" ολα "αμασητα", δεν σημαινει οτι οι πολιτες δεν ειναι ενεργοι!;)

Τρελά ενεργοί...Οι συνδικαλιστές είναι ενεργοί...και οι συνδικαλιστές ΠΟΛΥ συχνά δεν εκφράζουν το σύνολο του κλάδου τους...επίσης οι συνδικαλιστές πολύ συχνά υποκινούνται από κόμματα και εξυπηρετούν σκοπιμότητες... Μου θυμίζει την κατάσταση με τις απεργίες στα πανεπιστήμια που έκλειναν τμήματα με μονομερείς γενικές συνελεύσης, και βγαίναν μετά οι φοιτητοπατέρες και φώναζαν πως επικράτησε η δημοκρατία...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Κάποιοι απο εδω απο οτι φαινεται μιλάνε πολυ συντηρητικα, μηπως προσβαλουν και βγάλουν άδικο στα κόμματα τους ελεος ρε σεις ξεκολείστε και μιλήστε λογικά, αν εσεις γουστάρετε τους μισθούς στην Ελλάδα και συμβιβάζεστε με κάθε τι τι να πω, τους χαμηλότερους μισθούς έχουμε σχεδών παγκοσμίως
mobile fan user

Κάποιοι απο εδω απο οτι φαινεται μιλάνε πολυ συντηρητικα, μηπως προσβαλουν και βγάλουν άδικο στα κόμματα τους ελεος ρε σεις ξεκολείστε και μιλήστε λογικά, αν εσεις γουστάρετε τους μισθούς στην Ελλάδα και συμβιβάζεστε με κάθε τι τι να πω, τους χαμηλότερους μισθούς έχουμε σχεδών παγκοσμίως

Κανείς δεν γουστάρει τα λεφτά που παίρνει και φυσικά θα ήθελε να παίρνει παραπάνω. Η λογική του (σύγχρονου, "άδικου" κόσμου μας) όμως λέει ότι όταν αγοράζεις πολλά από ξένους και τους πουλάς λίγα είσαι σε λίγο χαμηλό επίπεδο. Δεν μπορείς να έχεις τον ίδιο μισθό με τον δάσκαλο της χώρας που σου πουλάει αυτοκίνητα, αεροπλάνα, κινητά.... Μακάρι να μπορούσαν ΟΛΟΙ οι μισθοί να αυξηθούν και όχι μόνο των δασκάλων. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε σημασία σε αυτούς, τους απλούς εκπαιδευτικούς που τόνισε και ο Ryback3, που είναι υπεύθυνοι για τα μυαλά των αυριανών συμπολιτών μας! Να πληρώνουμε καθηγητές και επιστήμονες, Έλληνες και μη, να τους επιμορφώνουν κάθε χρόνο π.χ. . Αλλά δυστυχώς σαν χώρα απλά δεν ... έχουμε λεφτά για να το κάνουμε. Και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου!

Read The F...ing Manual First

Δεν μπορεί να ζητάνε 1400 ευρώ μισθό. ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ.

Λένε και για Ευρώπη. Ας πάνε σε άλλη χώρα που ο δάσκαλος πληρώνεται πιο λίγο από τους άλλους. Βλέπε σκουπιδίαρη. Αν δεν θέλουν την δουλειά τους ας γίνουν σκουπιδίαριδες. Οποιος δεν τον αρέσει ας φύγει. Μην φοβάστε υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που θα πάρουν τις θέσεις τους.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.

Οταν κάποιος μιλάει μονο και μόνο για να πει κάτι ενω στην ουσία έχει πλήρη άγνοια, εκτός απο γραφικός γίνεται μερικές φορές και επικίνδυνα παραπλανητικός. Ειδικά σε μέσα όπως τα φορουμ στο internet που διαβάζει πολύς κόσμος. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.

"Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αναδεικνύονται σύμφωνα με έρευνα της Eurostat οι πιο χαμηλόμισθοι στην Ευρώπη. Στο Λουξεμβούργο ο μισθός ενός εκπαιδευτικού αρχίζει από τα 3.496 ευρώ και καταλήγει λίγο πριν από την σύνταξη στα 7.015 ευρώ. Στη Γερμανία αρχίζει από τα 2.667 ευρώ και καταλήγει στα 3.241 ευρώ. Στη Βρετανία πρώτος μισθός είναι τα 1.385 ευρώ και καταλήγει στα 2.504 ευρώ. Στην Ιταλία ο αρχικός μισθός είναι 1.252 ευρώ και φθάνει στα 1.963 ευρώ. Μοναδική εξαίρεση η Πορτογαλία, όπου ο μισθός ενός πρωτοδιοριζόμενου είναι 876 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ λιγότερα από τον μισθό του Έλληνα εκπαιδευτικού, όμως και πάλι καταλήγει στα 2.426 ευρώ, ενώ του Έλληνα μόλις στα 1.316 ευρώ. Μέσος όρος στην ΕΕ είναι 1.654 ευρώ αρχικός μισθός και 2.903 ευρώ καταληκτικός."

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=18082

http://www.olme.gr/2002/stateurope1.htm

Ναι οι εκπεδευτικοι διεκδικουν τα δικαιωματα τους να ειναι αργομισθοι, κηφηνες, γιατι αυτο ειναι η πλειοψηφια στα δημοσια σχολεια.

Και δε τα βγαζω απ το μυαλο μου αυτα , τα χω δει μπροστα μου. Η δουλεια τους δεν ελεγχεται καθολου , οποτε μπαινουν στη ταξη με την νοοτροπια "να κοψουν το λαιμο τους , να κανουν φροντηστηρια". Φυσικα δεν απαιτω απ το σχολειο να παρεχει ολικη προετοιμασια για τις Πανελλαδικες , αλλα τουλαχιστον να βοηθάει στην προετοιμασια, δεν αντεχονται οι ξυστες.

Και μετα ο κακομοιρης που σκιζεται στον ιδιωτικο τομεα με τη διπλη και τριπλη δουλεια παιρνει 700 ευρω. Ειναι δικαιο?

Οταν κάποιος μιλάει μονο και μόνο για να πει κάτι ενω στην ουσία έχει πλήρη άγνοια, εκτός απο γραφικός γίνεται μερικές φορές και επικίνδυνα παραπλανητικός. Ειδικά σε μέσα όπως τα φορουμ στο internet που διαβάζει πολύς κόσμος. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.

"Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αναδεικνύονται σύμφωνα με έρευνα της Eurostat οι πιο χαμηλόμισθοι στην Ευρώπη. Στο Λουξεμβούργο ο μισθός ενός εκπαιδευτικού αρχίζει από τα 3.496 ευρώ και καταλήγει λίγο πριν από την σύνταξη στα 7.015 ευρώ. Στη Γερμανία αρχίζει από τα 2.667 ευρώ και καταλήγει στα 3.241 ευρώ. Στη Βρετανία πρώτος μισθός είναι τα 1.385 ευρώ και καταλήγει στα 2.504 ευρώ. Στην Ιταλία ο αρχικός μισθός είναι 1.252 ευρώ και φθάνει στα 1.963 ευρώ. Μοναδική εξαίρεση η Πορτογαλία, όπου ο μισθός ενός πρωτοδιοριζόμενου είναι 876 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ λιγότερα από τον μισθό του Έλληνα εκπαιδευτικού, όμως και πάλι καταλήγει στα 2.426 ευρώ, ενώ του Έλληνα μόλις στα 1.316 ευρώ. Μέσος όρος στην ΕΕ είναι 1.654 ευρώ αρχικός μισθός και 2.903 ευρώ καταληκτικός."

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=18082

http://www.olme.gr/2002/stateurope1.htm

Ναι στα χαρτία ολα ωραία είναι. Και η Ελλάδα αύξησε στα χαρτία 25% το ΑΕΠ. Αλλά η πραγματικότητα άλλα λέει...

Και μάλλον δεν νομίζω να είσαι σε θέση να πεις αν εχω άγνοια ή οχι.

Από έρευνες πολλές. Δεν νομίζω οτι στην Ελλάδα ο μισθός του Ελληνα είναι 896€ αλλά 1000€.

Και μιλάμε για δασκάλους και οχι για καθηγητές. Η έρευνα για ποιούς συγκεκριμένα μιλάει ξέρεις;

Samsung S21 Ultra

Κάτσε ρε φίλε που κάνουν καλά οι δάσκαλοι!

Είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι που δουλεύουν 9 μήνες και πληρώνονται κανονικά για 12 και η πλάκα είναι ότι αυτή την στιγμή ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ τους είναι ΣΧΕΔΟΝ 1000€(και είναι και μόνιμοι!!!)!Για πες μου λοιπόν εσύ....ποιος εργαζόμενος παίρνει τέτοιο μισθό για πρώτο!!!

Η πλάκα είναι ότι είναι τελείως ΕΛΕΕΙΝΟΙ γιατί ζητάνε αύξηση 40-45%....τι λέτε ρε κάγκουρες!Θέλετε σαν πρώτο μισθό κάτι λιγότερο από 1500€;;Οι Πανεπιστημιακοί τότε τι θα παίρνουν;Εδώ πέρα στον Ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι οι καημένοι παλεύουν για μια αύξηση κάτι παραπάνω από 3-4% και δεν μπορούν να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για να την διεκδικήσουν....αν τολμήσουν απευθείας.....απόλυση χαλαρά!!!

+1. Και έλεγα ότι μόνο εγώ τα έβρισκα παράλογα όλα αυτά. Τελικά με όσους το συζητάμε τα ίδια λέμε, δε καταλαβαίνω γιατί η τηλεόραση τους δίνει 100% δίκιο.

Και για να γυρίσω πιο πίσω, θυμηθείτε και τους δασκάλους/καθηγητές της "Ολυμπιακής Παιδείας"... ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

xaza xaza oi daskaloi mia xara ta pairnoun!!!

em plhrwnontai em fonazoun apo panw!!!

mh swsoun kai mpoun sth taxh na kanoun ma8hma

Filika Scottas:O

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

Ναι στα χαρτία ολα ωραία είναι. Και η Ελλάδα αύξησε στα χαρτία 25% το ΑΕΠ. Αλλά η πραγματικότητα άλλα λέει...

Και μάλλον δεν νομίζω να είσαι σε θέση να πεις αν εχω άγνοια ή οχι.

Από έρευνες πολλές. Δεν νομίζω οτι στην Ελλάδα ο μισθός του Ελληνα είναι 896€ αλλά 1000€.

Και μιλάμε για δασκάλους και οχι για καθηγητές. Η έρευνα για ποιούς συγκεκριμένα μιλάει ξέρεις;

1) Το οτι έχεις άγνοια δεν το λέω εγω αλλά εσυ ο ίδιος εκτίθεσαι λέγοντας οτι στις υπόλοιπες χώρες οι καθηγητές παίρνουν λιγότερα απο την Ελλάδα.

2) Αμφισβητείς τα στοιχεία της Eurostat (που σίγουρα δεν την ξέρεις) γιατι έτσι θέλεις.Οκ.... πλάσε εσυ λοιπόν ενα φανταστικό κόσμο που οι Ελληνες εκπαιδευτικοί είναι οι πιο καλοπληρωμένοι! Η δώσε μας ενα link που να λέει αυτά που υποστηρίζεις να μην σε κατηγορούμε και άδικα :)

3) Οι έρευνα μιλάει για καθηγητές. Οι δάσκαλοι παίρνουν ακόμα λιγότερα απο τους καθηγητές. Φαντάσου!

alvarez:

Είσαι 28 χρονών και λες αυτά που λες;Να είσαι ρεαλιστής!Ας τολμήσει ο εργάτης να κάνει καμιά κουτσουκέλα με απεργίες και αηδίες και θα σου πω εγώ πόσο θα νοιαστεί ο επιχειρηματίας που κοιτάζει το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ!Λες και δεν υπάρχουν άλλοι ΑΝΕΡΓΟΙ που θα τους μαζέψει απευθείας!Που κολλάει η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα.......μόνο εσύ το ξέρεις...!!!

Τι θεωρούν ότι το αξίζουν ρε φίλε;Εγώ δηλαδή αν θεωρώ ότι η δουλειά μου είναι τέλεια από μέρους μου και έχω το ύψιστο επάγγελμα θα ζητήσω πρώτο μισθό 2000€....επειδή απλώς ΘΕΩΡΩ;Τι λες τώρα;Αυτό είναι επιχείρημα;

Έχε χάρη όμως που οι κύριοι είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ αλλιώς θα σου έλεγα αν είχαν τα κότσια να ζητάνε τόσο παράλογα πράγματα!Να μην πούμε κιόλας για το μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων που είναι εντελώς ΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΚΗΦΗΝΕΣ!

Ακόμα....είστε σοβαροί...;Θέλετε να μου πείτε ότι είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να απαιτούν μισθό αντάξιο και καλύτερο ενός πανεπιστημιακού (αυτός κι αν είναι επιστήμονας μπροστά τους!) που έχει κάνει τα μεταπτυχιακά του,τα διδακτορικά του κ.α. και διδάσκει σε πανεπιστήμια ΕΠΙΣΤΗΜΗ;Τι λέτε τώρα;ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!

xristos69:

Κοίτα καλύτερα τα στοιχεία....άλλο καθηγητές και άλλο δάσκαλοι!Ακόμα....δες ότι γενικώς σαν ΕΛΛΑΔΑ έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν οι κηφήνες να παίρνουν 1500€ και κάποιους που κάνει 2-3 δουλειές να παίρνει λιγότερα επειδή είναι στον ιδιωτικό τομέα!Άντε τώρα με τον κάθε καραγκιόζη δημοσιουπαλληλίτη που επειδή βαριέται να δουλέψει και επειδή νομίζει ότι μπορεί να τα σκίζει όλα να βγαίνει σε ένα κανάλι και να ζητάει ηλιθιότητες!ΑΡΑ ΚΑΝΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ και σε άλλες κατηγορίες και όχι μόνο στους δασκάλους!Τότε θα δεις ότι ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ παραπάνω αλλά.....το θέμα είναι ότι ο ρεαλισμός τείνει να εξαλειφθεί!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

alvarez:

xristos69:

Κοίτα καλύτερα τα στοιχεία....άλλο καθηγητές και άλλο δάσκαλοι!Ακόμα....δες ότι γενικώς σαν ΕΛΛΑΔΑ έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν οι κηφήνες να παίρνουν 1500€ και κάποιους που κάνει 2-3 δουλειές να παίρνει λιγότερα επειδή είναι στον ιδιωτικό τομέα!Άντε τώρα με τον κάθε καραγκιόζη δημοσιουπαλληλίτη που επειδή βαριέται να δουλέψει και επειδή νομίζει ότι μπορεί να τα σκίζει όλα να βγαίνει σε ένα κανάλι και να ζητάει ηλιθιότητες!ΑΡΑ ΚΑΝΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ και σε άλλες κατηγορίες και όχι μόνο στους δασκάλους!Τότε θα δεις ότι ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ παραπάνω αλλά.....το θέμα είναι ότι ο ρεαλισμός τείνει να εξαλειφθεί!

Συμφωνώ απολύτως οτι όλοι οι Έλληνες είναι πιο κακοπληρωμένοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους αλλά τα στοιχεία αυτά τα ανέφερα γιατι φίλος doganos έγραψε οτι οί Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι οι πιο καλοπληρωμένοι στην Ευρώπη ενω συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Δεν μπορεί να ζητάνε 1400 ευρώ μισθό. ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.

όσο για το "άλλο καθηγητές άλλο δάσκαλοι" που λές , οι Έλληνες δάσκαλοι παίρνουν ακόμα λιγότερα και δουλεύουν περισότερες ώρες απο τους Ελληνες καθηγητές που είναι οι πιο κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί της Ευρώπης. :rolleyes:

xaza xaza oi daskaloi mia xara ta pairnoun!!!

em plhrwnontai em fonazoun apo panw!!!

mh swsoun kai mpoun sth taxh na kanoun ma8hma

Filika Scottas:O

μια χαρα θεωρεις 7000ευρω τον χρονο? την στιγμη που ενας μηχανικος παιρνει 13000ευρω τον χρονο σε συνταξη?

Καταρχάς, μιλάμε για τους δασκάλους και όχι για τις τιμές των προϊόντων...

Το ζήτημα είναι ότι οι δάσκαλοι ζητούν μισθούς Ευρωπαίων...τα πράγματα όμως δεν είναι ίδια και αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να αυξηθούν οι μισθοί τους (μάλλον έχω θα το πω παρακάτω) και γενικά όλων των μισθωτών αλλά σκέφτονται αν μπορεί να το αντέξει η οικονομία μας? Εγώ λέω δεν μπορεί

Τώρα, ειδικά για τους δασκάλους...λίγο ντροπή ρε παιδιά. Δηλαδή, αμάν. Δουλεύουν 9 μήνες το χρόνο...κάθονται σαββατοκύριακα, διακοπές, αργίες και δεν δουλεύουν 8ωρα και οι πιο πολλοί είναι και άσχετοι στο μάθημα....δεν μπορούν καν να διδάξουν...ντροπή δηλαδή

Μαλλον ενας μοντ πρεπει να επιληφθει. Εκει που συζηταμε για την απεργια και τα αιτηματα των εκπειδευτικων, παρεμβαλονται καμια 10αρια απαντησεις για εκδρομες, αποβολες και ιπταμενα θρανια. Διαχωρισμος ισως;

Καποια σκορπια σχολια:

Η απεργια ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του εργαζομενου. Η διεκδικηση καλυτερου μισθου επισης. Αλλα καλο ειναι τα αιτηματα να ειναι ρεαλιστικα γιατι αλλιως ολη η κοινωνια στρεφεται εναντιον των διεκδικησεων. Οταν για παραδειγμα η ΓΣΕΕ υπογραφει ΣΣΕ με αυξηση περιπου 4% ετησιως, το 50% ακουγεται καπως, πως να το κανουμε. Ειδικα οταν ο εργαζομενος που πηρε 4%, πρεπει να πληρωσει τα μαλιοκεφαλα του σε φροντιστηρια, επειδη οι δασκαλοι κωλοβαρανε στα δημοσια σχολεια.

Συμφωνω οτι τα 1000 ειναι λιγα. Αλλα αυτοι ειναι οι μισθοι του δημοσιου, και ολοι το ξερουν ΠΡΙΝ μπουν. Και ξεσκιζονται να μπουνε, προφανως γιατι προσβλεπουν σε αλλα πλεονεκτηματα. Για παραδειγμα, ξερω περιπτωση καποιου που στον ιδιωτικο παιρνει κοντα στα 2000. Προσφατα πετυχε σε ενα διαγωνισμο δημοσιου. Αν δεχτει θα παιρνει περι τα 1200 (μιλαμε για ανθωπο με 2 παιδια, πολυτεχνειο, μαστερ, γλωσσα). Προφανως τα λεφτα ειναι λιγα, και αναλογικα θα ειναι πιο αδικημενος απο τους δασκαλους (λογω των προσοντων του). Ενδεχομενως να δεχτει, επειδη το οικονομικο δεν ειναι ο μονος παραγοντας που εξεταζει. Ειναι λογικο ομως οταν δεχτει να αρχισει να ουρλιαζει γιατι δεν παιρνει 2000, και γιατι το επιδομα του μεταπτυχιακου ειναι μολις 30 ευρω;

Τελος hydro, δεν ξερω πως τα υπολογιζεις, αλλα ουτε οι δασκαλοι παιρνουν 7000 το χρονο, ουτε η συνταξη του μηχανικου ειναι 13000 το χρονο.

Τώρα, ειδικά για τους δασκάλους...λίγο ντροπή ρε παιδιά. Δηλαδή, αμάν. Δουλεύουν 9 μήνες το χρόνο...κάθονται σαββατοκύριακα, διακοπές, αργίες και δεν δουλεύουν 8ωρα και οι πιο πολλοί είναι και άσχετοι στο μάθημα....δεν μπορούν καν να διδάξουν...ντροπή δηλαδή

Κατ' αρχάς οι εκπαιδευτικοί δεν αμείβονται με βάση το 8ωρο γιατι δεν είναι ανειδίκευτοι. Πληρώνονται με βάση την καθορισμένη ωριαία αποζημίωση συν τις εξωδιδακτικές τους ασχολείες (γραφική δουλειά κτλ) η οποία είναι περίπου 9 ευρώ την ώρα διδασκαλίας για το νεοδιόριστο δάσκαλο μαζί με τις δουλειές γραφείου. Τα θεωρείς πολλά για ωριαία αμοιβή διδασκαλίας μαζι με τις άλλες δουλειές????

Απλά λέω ότι δεν μοχθούν όσο οι άλλοι εργαζόμενοι για να ζητούν αυξήσεις. Κακά τα ψέματα δεν περνάν και άσχημα. Άλλωστε υπάρχουν και τα ιδιαίτερα και από'κει οικονομάνε

Κατ' αρχάς οι εκπαιδευτικοί δεν αμείβονται με βάση το 8ωρο γιατι δεν είναι ανειδίκευτοι.

Δλδ μονο οι ανειδικευτοι αμοιβονται με βαση το οκταωρο; Οι μηχανικοι του δημοσιου ειναι ανειδικευτοι; Οι οικονομολογοι; Οι πληροφορικαριοι; Γιατι αυτοι οκταωρο (αντε 7ωρο) δουλευουν και με βαση αυτο αμοιβονται.

Το θεμα ειναι ποσα παιρνει ο καθενας στο τελος του μηνα. Τα υπολοιπα (9 ευρω την ωρα, 250 την εβδομαδα, 0,0001 picocent/sec) ειναι λεπτομερειες.

Δλδ μονο οι ανειδικευτοι αμοιβονται με βαση το οκταωρο; Οι μηχανικοι του δημοσιου ειναι ανειδικευτοι; Οι οικονομολογοι; Οι πληροφορικαριοι; Γιατι αυτοι οκταωρο (αντε 7ωρο) δουλευουν και με βαση αυτο αμοιβονται.

Το θεμα ειναι ποσα παιρνει ο καθενας στο τελος του μηνα. Τα υπολοιπα (9 ευρω την ωρα, 250 την εβδομαδα, 0,0001 picocent/sec) ειναι λεπτομερειες.

Οι εκπαιδευτικοί ξαναλέω αμοίβονται με βάση το "ωρομίσθιο" και όχι το "ημερομίσθιο". Το λέω αυτό γιατί αναφέρθηκε οτι πέρνουν πολλά για τις ώρες που δουλευου.

Εννοείται οτι και ενα σωρό άλλοι επαγγελματίες είναι ειδικευμένοι αλλά ο μισθός τους προκύπτει με βάση την συνολική τους απασχόληση. Αυτό ήθελα να τονίσω με το "ανειδίκευτοι" και όχι να υποτιμίσω άλλους κλάδους.

Απλά λέω ότι δεν μοχθούν όσο οι άλλοι εργαζόμενοι για να ζητούν αυξήσεις. Κακά τα ψέματα δεν περνάν και άσχημα. Άλλωστε υπάρχουν και τα ιδιαίτερα και από'κει οικονομάνε

Τα ιδιαίτερα άμα θέλουν τα κάνουν όλοι είτε είναι διορισμένοι είτε όχι

όσο για το οτι "δεν περνούν και άσχημα" δες την θέση τους στον παρακάτω πίνακα. έξω απο το χορό μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε.

Τα 20 πιο αγχωτικά επαγγέλματα http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12716&m=E07&aa=1

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sunday Times» που βασίζεται σε έρευνες ειδικών, η λίστα με τα 20 πιο αγχωτικά επαγγέλματα έχει ως εξής:

* Υπάλληλοι φυλακών

* Αστυνόμοι

* Κοινωνικοί λειτουργοί

* Δάσκαλοι

* Εργαζόμενοι σε ασθενοφόρα

* Νοσοκόμες

* Γιατροί

* Πυροσβέστες

* Οδοντίατροι

* Μεταλλωρύχοι

* Στρατιωτικοί

* Κατασκευαστές

* Διευθύνοντες σύμβουλοι / Διευθυντές επιχειρήσεων

* Ηθοποιοί

* Δημοσιογράφοι

* Γλωσσολόγοι

* Παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών

* Αθλητές επαγγελματίες

* Εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία / κέτερινγκ

* Εργαζόμενοι σε δημόσια μεταφορικά μέσα

Επίσης σε μια έρευνα Αμερικάνικης εταιρίας οι εκπαιδευτικοί ήταν το 2ο πιο αγχωτικό επάγγελμα μετά τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Φίλε μου στη θεωρία είναι αγχωτικό το επάγγελμα....

Σου λέω έχω ζήσει καταστάσεις που οι δάσκαλοι απλά δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Τί να λέμε τώρα? Φυσικά εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά όχι η πλειοψηφία.

Γιατί έχουν άγχος δηλαδή? Για το μέλλον των μαθητών τους? Καλά