sakaflias Δημοσιεύτηκε September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 12, 2006 Δώστε τα φώτα σε ερωτήματα που έχουμε για τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες που μας ταλαιπωρούν όλους. Ερωτ: Ψάχνω να βρω τη Μέγιστη & Ελάχιστη κλίση που μπορει να έχει μια στέγη. Μου λένε ότι είναι 35%.....που όμως το γράφει αυτό; Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Αναλογα με τα υλικα κατασκευης και τελικης επιστρωσης της, μια στεγη μπορει να ξεκιναει απο τις 7 μοιρες και να φτανει μεχρι και τις 75! Οι συνηθισμενες στεγες από μπετον εχουν συνηθως κλισεις απο 25~50 μοιρες:cool: Τι ειδικοτητα εχεις, αν επιτρεπεται? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. September 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Ευχαριστω για την απάντηση. Νέος Μηχανικός είμαι και προσπαθω να βγάλω ακρη με μια στέγη με σοφίτα που θελω να σχεδιάσω. Μου λένε οτι μεγιστο υψος ειναι 2,00μ και κλίση 35%. Εσυ που βρήκες οτι μπορουμε απο 7μοιρες μεχρι 75μοιρες (κατα περίπτωση 25-50); Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 sakaflias αν βρείς σχέδια/λεπτομέριες πόσταρέ τα εδώ γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα "σοφίτα". Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. September 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Αν τελικα βρω στοιχεια και μπορεσω να καταλαβω πως τα ''ποστάρουν'' θα το κάνω. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Γιατί, εσύ δε χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη?;) Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Δεν ειμαι μηχανικος αλλα ασχολουμαι με οικοδομες. Ειναι αναλογως το κτισμα και τις προδιαγραφες καθε περιοχης. Αλλη κλιση επετρεπεται σε εκλλησια και αλλη σε 8οροφη πολυκατοικια. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viktoria Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 να ρωτησω κι εγω κατι??? αντε,, μιας και πιασαμε τα μερεμετια? Θα κανω μονωση αμεσα και τα εχω δει ολα..ο καθενας μου λεει το μακρυ του και το κοντο του.Τι ειναι το πιο σωστο για θερμομονωση και στεγανωση??? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Δεν υπαρχει δυσκολος στοχος .. υπαρχει δυνατη θεληση!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Ευχαριστω για την απάντηση. Νέος Μηχανικός είμαι και προσπαθω να βγάλω ακρη με μια στέγη με σοφίτα που θελω να σχεδιάσω. Μου λένε οτι μεγιστο υψος ειναι 2,00μ και κλίση 35%. Αφου σου δινονται αυτοι οι περιορισμοι απο το ΓΟΚ, αυτους πρεπει να τηρησεις. Εγω σου απαντησα γενικα, απο θεμα κατασκευης τι μπορει να φτιαξεις. Εσυ που βρήκες οτι μπορουμε απο 7μοιρες μεχρι 75μοιρες (κατα περίπτωση 25-50); Εεεεμ.... Αρχιτεκτονας ειμαι... κατι ξερω :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 να ρωτησω κι εγω κατι??? αντε,, μιας και πιασαμε τα μερεμετια? Θα κανω μονωση αμεσα και τα εχω δει ολα..ο καθενας μου λεει το μακρυ του και το κοντο του.Τι ειναι το πιο σωστο για θερμομονωση και στεγανωση??? Για διευκρινισε που θες να κανεις το μερεμετι... Σε τοιχοποιία, σε ανοιγμα (πορτα, παραθυρο), δομικο στοιχειο (κολωνα, δοκαρι) ή δωμα? :) p.s. Γιατι δεν αφηνεις εναν μηχανικο ή εναν εργολαβο να το αναλαβει? η μηπως θα το κανεις μονη σου??? :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. September 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Δεν ειμαι μηχανικος αλλα ασχολουμαι με οικοδομες. Ειναι αναλογως το κτισμα και τις προδιαγραφες καθε περιοχης. Αλλη κλιση επετρεπεται σε εκλλησια και αλλη σε 8οροφη πολυκατοικια. Σε ένα δυοροφο σπιτι με πλακα και εμβαδον 120 μ2 θα μπορουσε να γινει τετραρριχτη 'η δυριχτη στεγη με κλιση μεχρι 35%; Αν όμως κανω σοφιτα; Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viktoria Δημ. September 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2006 p.s. Γιατι δεν αφηνεις εναν μηχανικο ή εναν εργολαβο να το αναλαβει? η μηπως θα το κανεις μονη σου??? :rolleyes: ειπα οτι εχω παρει ενα σωρο διαφορετικες γνωμες..απο <<ειδικους>> και ο καθενας λεει και κατι νεο..και εχω μπερδευτει.. μια ερωτηση εκανα κι εγω...:cry: για να μην ξεπαγιασω και φετος.. αν ξερεται καποιο συνεργιεο που να τα αναλαμβανει.Προκειται για μια ταρατσα 90τμ που ειναι σκετη πλακα! αυτα..:!: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Δεν υπαρχει δυσκολος στοχος .. υπαρχει δυνατη θεληση!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. September 14, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2006 ...:cry: για να μην ξεπαγιασω και φετος.. αν ξερεται καποιο συνεργιεο που να τα αναλαμβανει.Προκειται για μια ταρατσα 90τμ που ειναι σκετη πλακα! αυτα..:!: Για πλακα κτιριου μιλουσες! Λοιπον εδω να δεις πως θα ακουσεις 53 διαφορετικες λυσεις!! Παρε την δικια μου. Το θεμα ειναι σοβαρο αρκετα. Αν ειναι δικο σου το σπιτι και εχει κρυο το χειμωνα και ζεστη το καλοκαιρι πρεπι να το κανεις. Μικρες λυσεις ειναι ημιμετρα. Το καλυτερο ειναι να κανεις μονωση στην οροφη το σπιτιου σου (στο ταβανι σου). Αλλη ειναι να κανεις μια σκεπη απο πανω. Σκεψου μηπως δεν υπαρχει μονωση καθολου στο σπιτι! Αυτα τα χαζα απο μενα....άλλος; Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viktoria Δημ. September 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2006 το σπιτι ειναι δικο μου και εχει μονωση περιμετρικα.εκτος της πλακας απο πανω που ηρθε η ωρα να τελειωσει.Το σπιτι ειναι σχετικα καινουριο. απλα ειναι μισο τελειωμενο.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Δεν υπαρχει δυσκολος στοχος .. υπαρχει δυνατη θεληση!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. September 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2006 το σπιτι ειναι δικο μου και εχει μονωση περιμετρικα.εκτος της πλακας απο πανω που ηρθε η ωρα να τελειωσει.Το σπιτι ειναι σχετικα καινουριο. απλα ειναι μισο τελειωμενο.. Για να καταλαβω, υπαρχει προβλεψη για παραπανω οροφους? Αν υπαρχει τετοια προβλεψη ειναι λογικο να μην υπαρχει θερμομονωση. Επελεξε καποιον απο τους "ειδικους" να σου κανει μονωση για θερμοτητα και υγρασια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viktoria Δημ. September 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2006 οχι η πολυκατοικια τελειωσε πριν καποια χρονια και δεν αναμενεται αλλος οροφος το κτιριο ειναι ιδιοκτητο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Δεν υπαρχει δυσκολος στοχος .. υπαρχει δυνατη θεληση!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. September 15, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2006 και δεν εβαλαν μονωση στην τελευταία πλάκα; !!!!! Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viktoria Δημ. September 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2006 και δεν εβαλαν μονωση στην τελευταία πλάκα; !!!!! δεν θες να μαθεις το γιατι πιστεψε με το θεμα μας ειναι τι μπορω να κανω απο δω και περα οποιος γνωριζει μου λεει.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Δεν υπαρχει δυσκολος στοχος .. υπαρχει δυνατη θεληση!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aleka_gates Δημ. May 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2009 Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατασκευή σοφίτας.Στο σπίτι μας έχουμε μια σοφίτα αλλά δεν είναι κατοικίσιμη και θέλουμε να την διαμορφώσουμε κατάλληλα.Είναι γύρω στα 60 τ.μ. και είναι πολύ χαμηλή η οροφή.Γίνεται να ψηλώσουμε τα κεραμίδια και να φτάσει σε ύψος 2.5 τουλάχιστον μέτρα?Επίσης χρειάζεται να γίνεται κ μόνωση για κρύο και ζέστη.Όλα αυτά τι κόστος περίπου έχουν?Πάνω κάτω για να ξέρω τι θα μας πούνε και οι μηχανικοί.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 @victoria http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=315861 εδω αναφερει οτι εχουν κ 50% επιδοτηση. ποιο ειναι το καλυτερο υλικο για μεσοτοιχιες για ηχομονωση?οι περισσοτεροι κατασκευαστες βαζουν εκεινο το αφρολεξ(κυριως θερμομονωση?) κ μια στρωση τουβλα κ φυσικα δεν υπαρχει ηχομονωση.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατασκευή σοφίτας.Στο σπίτι μας έχουμε μια σοφίτα αλλά δεν είναι κατοικίσιμη και θέλουμε να την διαμορφώσουμε κατάλληλα.Είναι γύρω στα 60 τ.μ. και είναι πολύ χαμηλή η οροφή.Γίνεται να ψηλώσουμε τα κεραμίδια και να φτάσει σε ύψος 2.5 τουλάχιστον μέτρα?Επίσης χρειάζεται να γίνεται κ μόνωση για κρύο και ζέστη.Όλα αυτά τι κόστος περίπου έχουν?Πάνω κάτω για να ξέρω τι θα μας πούνε και οι μηχανικοί.. Αν θα ήταν δυνατό, θα το είχες κάνει ήδη. Λογικά δεν πρέπει να σε παίρνει το ύψος, νόμιμα πάντα. Στην ουσία ζητάς ένα επιπλέον όροφο και το αν γίνεται έχει να κάνει με τον συντελεστή δόμησης και το επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου στην περιοχή σου. Αν ρωτάς από τεχνικής άποψης ναι, με επιφυλάξεις. Το σπίτι σου έχει μελετηθεί έτσι όπως είναι και δεν ξέρω αν "παίρνει" στατικά άλλο όροφο. Το κόστος δεν μπορώ να στο πω έτσι, εξαρτάται από τι χρειάζεται να γίνει. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aleka_gates Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Αν θα ήταν δυνατό, θα το είχες κάνει ήδη. Λογικά δεν πρέπει να σε παίρνει το ύψος, νόμιμα πάντα. Στην ουσία ζητάς ένα επιπλέον όροφο και το αν γίνεται έχει να κάνει με τον συντελεστή δόμησης και το επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου στην περιοχή σου. Αν ρωτάς από τεχνικής άποψης ναι, με επιφυλάξεις. Το σπίτι σου έχει μελετηθεί έτσι όπως είναι και δεν ξέρω αν "παίρνει" στατικά άλλο όροφο. Το κόστος δεν μπορώ να στο πω έτσι, εξαρτάται από τι χρειάζεται να γίνει. Κατάλαβα τι εννοείς..δηλαδή πρέπει να ρωτήσουμε το μηχανικό που το ανέλαβε για να δούμε αν μπορεί να γίνει αυτό.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2009 Δεν είναι απαραίτητο να είναι ο ίδιος, με τα σχέδια πας σε όποιο μηχανικό θες. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aifel_tower Δημ. August 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2009 Ότι αφορά μονώσεις,http://www.macon.gr (δες blog) http://www.isomat.com http://www.kelyfos.com Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts