Jump to content

δεν ανοιγει το pc

xarhss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

έχω τ οεξής πρόβλημα. το κομπιουτερ μου δεν ανοίγει. μόλις πατάω τον διακόπτη δεν ανοίγει. οι μπρίζες δουλεύουν. λογικά κάτι δε παέι καλα με το διακόπτη. δε ξέρω. είχε ξανασθμβεί πριν 10 μέρες και μετά έφτιαξε μόνο του. το είχα ανοικτό 10 μέρες σερί και το σαββατοκύριακο έφυγα και το έβαλα να κατεβάζει. όταν γύρισα, είχε κλείσει τελείως και δεν ανοίγει. έχει τύχει σε κανένα? τι μπορεί να φταίει??

thanks

OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αν οι μπρίζες δουλεύουν όλες καλά, τότε μάλλον σου κάηκε το τρεοφοδοτικό. Το έχω πάθει και εγώ!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/2.0.4062/1316; en; U; ssr))

Η μητρική πάνω έχει μια μικρή μπαταρία. Δοκίμασες να τη βγάλεις. Εγώ αυτό κάνω όταν μου συμβαίνει και όλα γίνονται καλά.

Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/2.0.4062/1316; en; U; ssr))

Η μητρική πάνω έχει μια μικρή μπαταρία. Δοκίμασες να τη βγάλεις. Εγώ αυτό κάνω όταν μου συμβαίνει και όλα γίνονται καλά.

δε καταλαβα. την βγαζω τελειως, την βγαζω και την ξαναβαζω η απλα την τραβαω λιγο?

ευχαριστω

Κάνε τα εξής με τη σειρά:

1) Βγάλε την πρίζα

2) Βεβαιώσου ότι έχεις στο ON το διακόπτη του τροφοδοτικού (αν έχει)

3) Πάτα το κουμπί Power που ανοίγει ο υπολογιστής μερικές φορές.

4) Κλείσε το διακόπτη του τροφοδοτικού (OFF)

5) Ξαναβάλε την πρίζα.

6) Άνοιξε το διακόπτη του τροφοδοτικού (ON)

7) Δοκίμασε αν ανοίγει τώρα.

Η παραπάνω διαδικασία αποφορτίζει τυχόν στατικά φορτία - πολλές φορές είναι αυτά αιτία και δεν ανοίγει. Εάν και πάλι δεν ανοίγει όμως θα πρέπει να ελέγξεις το τροφοδοτικό αν είναι ΟΚ. Για αρχή μύρισέ το, αν μυρίζει καμένο πας για καινούριο. Διαφορετικά έλεγξε τις τάσεις με ένα πολύμετρο αν έχεις.

Το κόστος για ένα καινούριο τροφοδοτικό ανέρχεται στα 30 με 60 ευρώ.

Κάνε τα εξής με τη σειρά:

1) Βγάλε την πρίζα

2) Βεβαιώσου ότι έχεις στο ON το διακόπτη του τροφοδοτικού (αν έχει)

3) Πάτα το κουμπί Power που ανοίγει ο υπολογιστής μερικές φορές.

4) Κλείσε το διακόπτη του τροφοδοτικού (OFF)

5) Ξαναβάλε την πρίζα.

6) Άνοιξε το διακόπτη του τροφοδοτικού (ON)

7) Δοκίμασε αν ανοίγει τώρα.

Η παραπάνω διαδικασία αποφορτίζει τυχόν στατικά φορτία - πολλές φορές είναι αυτά αιτία και δεν ανοίγει. Εάν και πάλι δεν ανοίγει όμως θα πρέπει να ελέγξεις το τροφοδοτικό αν είναι ΟΚ. Για αρχή μύρισέ το, αν μυρίζει καμένο πας για καινούριο. Διαφορετικά έλεγξε τις τάσεις με ένα πολύμετρο αν έχεις.

Το κόστος για ένα καινούριο τροφοδοτικό ανέρχεται στα 30 με 60 ευρώ.

TA ekana ολα οσα μου λετε. το τρφοδοτικο δε μυριζει. κατι ισοσ να μη κανει καλή επαφή. όταν ειχε ξανατύχει και έφτιαξε μονο του. οταν παταω το κουμπι ανάβει ενα κόκκινο φως στη μητρικη αρα δουλευει.

οσο για το κατι σα μπαταρι που ειπε ο φιλοσ πριν δε καταβαινο τι ακριβοσ εννοει

ευχαριστω

TA ekana ολα οσα μου λετε. το τρφοδοτικο δε μυριζει. κατι ισοσ να μη κανει καλή επαφή. όταν ειχε ξανατύχει και έφτιαξε μονο του. οταν παταω το κουμπι ανάβει ενα κόκκινο φως στη μητρικη αρα δουλευει.

οσο για το κατι σα μπαταρι που ειπε ο φιλοσ πριν δε καταβαινο τι ακριβοσ εννοει

ευχαριστω

Η μητρική σου έχει πάνω μία μπαταρία. Είναι ασιμένια, στρόγγυλη και έχει διάμετρο 10χιλ. περίπου. Θα βγάλεις το pc απο την μπρίζα και μετά θα βγάλεις την μπαταρία για 5 λεπτά. Μετα θα την βάλεις οπως ήταν και θα το βάλεις στην μπρίζα.

Αν δουλέψει καλώς, αλλιώς κάνεις ότι λένε οι παραπάνω.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Πάτισε το κουμπί από την οθόνη!!! :D "πλακα κάνω"

Από τι στιγμή που δεν μπορείς να κανεις κάτι επικοινώνησε με το service τις εταιρίας που το αγόρασες αν είσαι εντός εγγύησης! διαφορετικά πήγαινε σε κάποιο γειτονικό μαγαζάκι να στο δούνε και να μη σε γδύσουνε.....

:wacko:

τροφοδοτικο η κοιτα αμα εχει λιωσει η επαφη που παει προς την μητρικη εαν ναι βγαλτο αμεσως

η μπαταρια δεν εχει καμια σχεση με το αν αναβει η οχι απλως υπαρχει για να σωνει τα στοιχεια του bios και τιποτα αλλο

τροφοδοτικο η κοιτα αμα εχει λιωσει η επαφη που παει προς την μητρικη εαν ναι βγαλτο αμεσως

η μπαταρια δεν εχει καμια σχεση με το αν αναβει η οχι απλως υπαρχει για να σωνει τα στοιχεια του bios και τιποτα αλλο

Καμιά φορά, το bios τραβάει κολλήματα. Οπότε καλό είναι να του κάνει ένα reset.

Εγω δε νομίζω να είναι τροφοδοτικό γιατί λεεί οτι το λαμπάκι της μητρικής ανάβει(που συμαίνει οτι όλα πάνε καλά με το ρεύμα), οπότε...

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

το ότι ανάβει κόκκινο η μητρική μπορεί να είναι και κάποιο βραχυκύκλωμα από κακή επαφή κάπου....βγάλε όλα τα καλώδια από παντού και έλεγξέ τα..:)
this is how we do...

Εγω δε νομίζω να είναι τροφοδοτικό γιατί λεεί οτι το λαμπάκι της μητρικής ανάβει(που συμαίνει οτι όλα πάνε καλά με το ρεύμα), οπότε...

Αυτό δε σημαίνει κάτι, το τροφοδοτικό δίνει δύο τάσεων ρεύματα, σε πολλά καλώδια και από διαφορετικές «γραμμές». Μπορεί να χαλάσει κάτι, ενώ τα άλλα να λειτουργούν.

σας ευχαριστω ολους

εβγαλα τη μπαταρια, εβγαλα ολα τα καλωδια, το αποσυνδεσα αλλα τιποτα. δε ξερω τι φταιει. το μονο που ξερω ειναι ότι οταν άλλαξα τη μητρικη πριν 3-4 μηνες με μαι μεταχειρισμενη, μερικες φορες αργουσε να ανοιξει και ηθελε επιπλεον πιεση το κουμπι. δε ξερω αν αυτο βοηθαει σε κατι.

σας ευχαριστω ολους

εβγαλα τη μπαταρια, εβγαλα ολα τα καλωδια, το αποσυνδεσα αλλα τιποτα. δε ξερω τι φταιει. το μονο που ξερω ειναι ότι οταν άλλαξα τη μητρικη πριν 3-4 μηνες με μαι μεταχειρισμενη, μερικες φορες αργουσε να ανοιξει και ηθελε επιπλεον πιεση το κουμπι. δε ξερω αν αυτο βοηθαει σε κατι.

Μηπως εχει χαλασει το κουμπι στο κουτι;Αν μπορεις βραχυκλωσε τις επαφες στο motherboard.Για να βρεις ποιες ειναι οι σωστες επαφες κανε το εξης δες που καταληγει το καλωδιο απο το κουμπι του κουτιου.Βγαλε το βυσματακι απο το motherboard και βραχυκυκλωσε τες

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Μηπως εχει χαλασει το κουμπι στο κουτι;Αν μπορεις βραχυκλωσε τις επαφες στο motherboard.Για να βρεις ποιες ειναι οι σωστες επαφες κανε το εξης δες που καταληγει το καλωδιο απο το κουμπι του κουτιου.Βγαλε το βυσματακι απο το motherboard και βραχυκυκλωσε τες

ΠΩς θα τις βραχυκλώσω?

ΠΩς θα τις βραχυκλώσω?

Mε ενα μεταλικο αντικειμενο.Το εχω παθει και εγω καποτε για αυτο στο λεω

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

ευχαριστω για τη βοηθεια ολους σας αλλα τελικα θα καταληξω στο service.δε καταφερα τιποτα. εχετε να προτεινετε καποιο οικονομικο. μενω Πειραια. σκεφτομαι για το γνωστο δικτυακό μαγαζι που χρεώνει πολύ ΄λίγα 10 ευρω λεει για ελεγχο και αποκατασταση βλαβης. ισχυει κατι τετοιο? αν εχει να προτεινει καποιος κατ ιεστω σε Pm περιμενω

ευχαριστω