Jump to content

Τάδε έφη...

achileas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καποια στιγμη στη ζωη μας ενας ανθρωπος μας λεει λογια που μας κανουν να αναθεωρησουμε,να σκεφτουμε,να ξεπερασουμε τα εμποδια της ζωης.

Ποια λογια θα σας μεινουν χαραγμενα στο μυαλο,ποια λογια σας βοηθησαν,ποιος σας τα ειπε?

Ας ξεκινησω εγω.

Απο μικρη ηλικια μου αρεσε να κανω παρεα με μεγαλυτερους.

Μου αρεσαν οι ιστοριες που λεγανε,το οτι ξερανε λιγα η πολλα πραγματα παραπανω για τη ζωη.

Στο παρκο που καθομασταν με τα παιδια,ετυχε μια φορα να καθησει ενας μεγαλης ηλικιας κυριος.

Φαινοταν στεναχωρημενος.

Με τον καιρο και καθως ερχοταν καθε μερα μας εγινε συμπαθης.

Καποια μερα εσπασε το ροδι και μιλησαμε.

Μετα απο καιρο ειχαμε μιλησει για πολλα θεματα,ενδιαφεροντα για μενα.

Εδω να πω οτι υπηρχαν ατομα που τον βριζανε και τον διωχνανε απο το παρκο,θεωροντας τον επικινδυνο.

Ειχε μεγαλη υπομονη και ποτε δε βγηκε εκτος εαυτου.

Εφθασε ο καιρος και ειχα προβληματα με μια κοπελα.

Ημουνα σε ασχημη κατασταση,και το καταλαβε.

Μου ειπε να κανω υπομονη,καθως ολλα τα πραγματα στη ζωη,και κυριως τα ωραια ερχονται αργα και δε πρεπει να πιεζουμε τις καταστασεις.

Μου ειπε και αλλα,αλλα αυτο ηταν το πιο σημαντικο.

Ενιωσα οτι αδειαζε απο μεσα του τις σκεψεις του και τις εδινε σε μενα.

Εκεινη την ημερα μπορω να πω οτι ενιωσα αλλος ανθρωπος,ενιωσα ευχαριστα και πολυ ευτυχισμενος με αυτα που ειχα.

Δεν ζητησα ποτε στη ζωη μου ξανα πραγματα βιαστικα.

Παντα περιμενα και μπορω να πω οτι οταν συνεβαιναν γεγονοτα ευχαριστα για μενα ενιωθα οτι ηταν τελεια,και ερχονταν παντα την καταλληλη στιγμη.

Εκεινη την ημερα που μου ειπε αυτα τα λογια δεν θα τα ξεχασω ποτε,για εναν ακομα λογο.

Οταν σηκωθηκε να φυγει δε με χαιρετησε.

Ηξερα οτι μαλον δεν θα τον ξαναδω.

Ενιωσα περιεργα αλλα οχι δυσαρεστα.

Την επομενη μερα πηγα στο παρκο και δεν τον ειδα.

Αργα το απογευμα ειδα εναν κοινο γνωστο,μου ειπε οτι πεθανε το βραδυ,ησυχος στο κρεβατι του.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

ine alithia oti auti pou pairnoun tin zoi tous aparatirita isos exoun na poun kati sofo pou ostoso pote tous den tous dothike i eukairia na to ekfrasoun .lipamai gia ton hamo tou filou .ego pantote imoun tipos pou den pernousa aparatiritos ixa dinami pou den tin elegxa imoun oxithimos kai ironas otan asxolithika me tis polemikes texnes iremisa tora den xrisimopoio via para spania.Ena pragma pou ime perifanos gi auto itan oti sto strato den xriastike na xrisimopoiso via

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Μήπως το περιστατικό με τον γνωστό-άγνωστο που πέθανε την ίδια μέρα να το ανέφερες και στο τρομακτικές ιστορίες; Είναι λίγο, μάλον πολύ, κάπως.

Πάντως κι εγώ το πιστεύω αυτο. Δεν πρέπει να βιάζουμε τις καταστάσεις. Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις μια κοπέλα; Να την γνωρίσεις, όχι να μου τρέχεις από τα 14 κάθε βδομάδα και με άλλη.

Πάντως κάτι άλλο που μου έχει μείνει είναι το εξής:

"Μη στενοχωριέσαι για κάτι που έφυγε, αλλά να χαίρεσαι που κάποτε υπήρχε"

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Εμένα μου έχει μείνει στο μυαλό κάτι που μου είχε πει ένας φίλος...."Όλα είναι 1 νόμισμα και εσύ τους δίνεις την ανάλογη αξία. Όσο πιο χαμηλά αξιολογήσεις κάτι, τόσο λιγότερο κακό θα σου κάνει. Δες το εικονικά..."

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Μήπως το περιστατικό με τον γνωστό-άγνωστο που πέθανε την ίδια μέρα να το ανέφερες και στο τρομακτικές ιστορίες; Είναι λίγο, μάλον πολύ, κάπως.

Πάντως κι εγώ το πιστεύω αυτο. Δεν πρέπει να βιάζουμε τις καταστάσεις. Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις μια κοπέλα; Να την γνωρίσεις, όχι να μου τρέχεις από τα 14 κάθε βδομάδα και με άλλη.

Πάντως κάτι άλλο που μου έχει μείνει είναι το εξής:

"Μη στενοχωριέσαι για κάτι που έφυγε, αλλά να χαίρεσαι που κάποτε υπήρχε"

Απλα δεν ειχε κατι το τρομακτικο μεσα.

Το σκεφτηκα αλλα θεωρησα οτι καλυτερο ηταν ενα νεο θεμα.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις μια κοπέλα; Να την γνωρίσεις, όχι να μου τρέχεις από τα 14 κάθε βδομάδα και με άλλη.

Δεν καταλαβαίνω που κολάει αυτό με το υπόλοιπο topic αλλά και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι κακό... Αν και συνήθως δεν είμαι fan αυτών των σχέσεων, δεν βλέπω κάτι κακό στο να έχεις τέτοιες σχέσεις αν το ξεκαθαρίζεις απ την αρχή.

"O καφές ειναι ο ρουφιάνος του τσιγάρου".

Τάδε εφη ενας ταξιτζής την εποχή που προσπαθουσα να κόψω το τσιγάρο και ειχαμε πιασει κουβέντα περι του συγκεκριμένου άθλου, κατά τη διαδρομή Κορυδαλός - Παγκράτι.

Σωστός ο κύριος!;)

"O καφές ειναι ο ρουφιάνος του τσιγάρου".

Τάδε εφη ενας ταξιτζής την εποχή που προσπαθουσα να κόψω το τσιγάρο και ειχαμε πιασει κουβέντα περι του συγκεκριμένου άθλου, κατά τη διαδρομή Κορυδαλός - Παγκράτι.

Σωστός ο κύριος!;)

Πιστεύω τουλάχιστον να βοήθησε, σε σημείο να κοπεί. Άντε. Διότι η σωστή μητέρα δεν καπνίζει μπροστά στο παιδί της.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Δεν καταλαβαίνω που κολάει αυτό με το υπόλοιπο topic αλλά και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι κακό... Αν και συνήθως δεν είμαι fan αυτών των σχέσεων, δεν βλέπω κάτι κακό στο να έχεις τέτοιες σχέσεις αν το ξεκαθαρίζεις απ την αρχή.

Απλα το λεει σε σχεση με το οτι δεν πρεπει να βιαζομαστε για τιποτα.

Οτι ειναι να ερθει θα ερθει.

Εδώ και δεκα χρονάκια το χω κοψει, αλλά ομολογώ πως μου λειπει ακόμα.

Πολύ..:(

Έλα. Έλα να αλλάξουμε θέμα. Μην ξανακυλήσεις....

Απλα το λεει σε σχεση με το οτι δεν πρεπει να βιαζομαστε για τιποτα.

Οτι ειναι να ερθει θα ερθει.

Ευχαριστώ που πραγματικά κατάλαβες τη σκέψη μου. Αυτό εννοούσα.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Έλα. Έλα να αλλάξουμε θέμα. Μην ξανακυλήσεις....

Ευχαριστώ που πραγματικά κατάλαβες τη σκέψη μου. Αυτό εννοούσα.

Δεν εκανα τιποτα.Τι ευχαριστεις?:)

Δεν εκανα τιποτα.Τι ευχαριστεις?:)

Όχι, ευχαριστώ. Διότι κάποιοι θεωρούν παράλογη τη σκέψη αυτή. (δεν αναφέρομαι σε χρήστες του φόρουμ)

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Η εκφραση που δεν θα ξεχασω ηταν οταν σε μια στιγμη απελπισιας ενας φιλος μου μου ειπε... "Να τα περιμενεις ολα η ζωη εχει περισσοτερη φαντασια απο σενα!!!" Και ετσι ειναι δεν θα το ξεχασω ποτε...
http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif

Αληθινό είναι ό,τι σπαταλιέται

δίχως εμφανείς λόγους

Ό,τι εκσφενδονίζεται στο μηδέν

δίχως ουρές και ίχνη

Ό,τι υπάρχει από σύμπτωση

δίχως να καυχιέται γι’ αυτό

δίχως να νοιάζεται αν θα μπορεί

για πάντα να μη καυχιέται γι’ αυτό.

απο ενα βιβλιο του γιαννη αγγελακα