Jump to content

USB2 συσκευές σε μηχάνημα με USB1, παίζουν;

sansara
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομίζω πως γίνεται!Πρόσφατα αγόρασα ένα flash usb 2.0. Όταν το έβαλα στον υπολογιστή μου έβγαλε ένα μήνυμα αναγνώρισης της συσκευής και λεγοντάς μου ότι είναι υψηλής ταχύτητας.Παρόλα αυτά εγώ την δουλειά μου την κάνω.Επίσης έχω και μία κάμερα jvc η οποία έχει usb 2.0 και την συνδέω με τον υπολογιστή χωρίς κανένα πρόβλημα!

Ναι, γίνεται, όλες οι συσκευές USB2.0 είναι συμβατές με το USB1.x.

ναι είναι συμβατές,αλλα δεν θα πιανεις την ανάλογη ταχυτητα στην συσκευη που θα συνδεσεις στη usb1,όπως θα έπιανες usb2

Αχα! :)

Μηπως ξερει κανεις, η ταχυτητα εκτυπωσης που διαφημιζει ενας εκτυπωτης (usb2) λετε να μειωθει λογω χρησης usb1 ?

Κοίτα η ταχύτητα εκτύπωσης ενός εκτυπωτή αναφέρεται στο πόσο γρήγορα το μηχάνημα κάνει να τυπώσει πάνω στο χαρτί και σε πόσα χαρτιά.Με λίγα λόγια το καλώδιο δεν επειρεάζει την εκτύπωση, αλλά την μεταφορά των πληροφοριών από τον υπολογιστή στον εκτυπωτή.Τέλος η πραγματικότητα είναι ότι το usb1 είναι αργότερο, αλλά η διάφορα είναι μικρή!

ναι είναι συμβατές,αλλα δεν θα πιανεις την ανάλογη ταχυτητα στην συσκευη που θα συνδεσεις στη usb1,όπως θα έπιανες usb2
Το κάθε πρότυπο υποστηρίζει διαφορετική μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Είναι προφανές ότι αν ο host και ο client δεν υποστηρίζουν την ίδια έκδοση του πρότυπου, η ταχύτητα πέφτει σε αυτήν που υποστηρίζουν και οι δύο.

Κοίτα η ταχύτητα εκτύπωσης ενός εκτυπωτή αναφέρεται στο πόσο γρήγορα το μηχάνημα κάνει να τυπώσει πάνω στο χαρτί και σε πόσα χαρτιά.Με λίγα λόγια το καλώδιο δεν επειρεάζει την εκτύπωση, αλλά την μεταφορά των πληροφοριών από τον υπολογιστή στον εκτυπωτή.Τέλος η πραγματικότητα είναι ότι το usb1 είναι αργότερο, αλλά η διάφορα είναι μικρή!
Το USB1.x υποστηρίζει μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 12Mbps, το USB2.0 υποστηρίζει 480Mbps.

Στην εκτύπωση ή στη μεταφορά μικρών αρχείων π.χ. του Word δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Όσο μεγαλύτερο όμως είναι το αρχείο που μεταφέρεται, τόσο πιο αισθητή γίνεται η διαφορά. Π.χ. για να φορτώσεις τραγούδια σε ένα mp3 player ή για να μεταφέρεις φωτογραφίες από μια κάρτα μνήμης/φωτογραφική μηχανή στο σκληρό όχι απλα καταλαβαίνεις διαφορά, με USB 1.1 κυριολεκτικά βλαστημάς.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Όταν είπα ότι το usb1 είναι μικρότερης μετάδοσης, αλλά δεν υπάρχει διαφορά, εννοούσα στην εκτύπωση και όχι σε mp3 ή flash, γιατί εκεί όντως υπάρχει μεγάλη διαφορά!!!

Απο το να βασανίζεσαι γιατί δεν αγοράζει μια pci usb 2 controller card.??

Θα πρόσθέσεις, όσο αργό και να είναι το μηχάνημα 4 θύρες usb 2.

Για δες εδώ :

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=90&Nav_Section_Id=90&Catalog_Id=1&Product_Id=147677&Merchant_Id=1&sts_cid=3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχω λαπτοπ και αρα δεν με καλυπτει αυτη η λυση, αλλα μου εδωσες μια καταπληκτικη ιδεα! Το λαπτοπ μου κανει φοβερο θορυβο και τον προκαλει κυριως η χρηση των 2 usb1 που εχει...

Υπαρχει περιπτωση με τις παραπανω usb2 σε pcmcia να χαλαρωσει το ανεμιστηρακι του λαπτοπ και να βρω την ησυχια μου? Οταν δεν εχω τιποτα συνδεδεμενο στις usb1 ειναι σχεδον αθορυβο!

Λετε να προκαλουν το προβλημα οι συγκεκριμενες usb της μητρικης και να φτιαξει αν του βαλω τις extra σε pcmcia???

Mήπως όταν συνδέεις κάτι σε usb, ανεβαίνει το cpu usage; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε έχεις βάλει κάποιο service pack στα windows; Από το service pack 1 και μετά έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές στους drivers που χρησιμοποιεί το λειτουργικό.

Ναι ανεβαινει ελαχιστα το cpu usage αλλα εχω βαλει το service pack 2. Το ιδιο γινοταν και με το sp1. Εχω την αισθηση οτι αυτη η μικρη κινητοποιηση της cpu ενεργοποιει την αυξηση στροφων στο ανεμιστηρι και προκαλειται ο θορυβος.

Υπαρχει περιπτωση εαν δεν χρησιμοποιω τις usb1 της μητρικης και βαλω εξωτερικες usb2 να χαλαρωσει το προβλημα? Βασικα δε μου ακουγεται λογικο γιατι και παλι θα υπαρχει ροη πληροφοριας που θα κινητοποιει την cpu. Εκτος κι αν οι usb1 σχετιζονται με κακη διαχειριση λογισμικου, και οι usb2 να εχουν drivers καλυτερους. Τι λετε κι εσεις ?

• 2 weeks later...
Ναι ανεβαινει ελαχιστα το cpu usage αλλα εχω βαλει το service pack 2. Το ιδιο γινοταν και με το sp1. Εχω την αισθηση οτι αυτη η μικρη κινητοποιηση της cpu ενεργοποιει την αυξηση στροφων στο ανεμιστηρι και προκαλειται ο θορυβος.

Υπαρχει περιπτωση εαν δεν χρησιμοποιω τις usb1 της μητρικης και βαλω εξωτερικες usb2 να χαλαρωσει το προβλημα? Βασικα δε μου ακουγεται λογικο γιατι και παλι θα υπαρχει ροη πληροφοριας που θα κινητοποιει την cpu. Εκτος κι αν οι usb1 σχετιζονται με κακη διαχειριση λογισμικου, και οι usb2 να εχουν drivers καλυτερους. Τι λετε κι εσεις ?

Πως ακριβώς σκοπεύεις να βάλεις εξωτερικές usb2;

• 3 weeks later...
Απο το να βασανίζεσαι γιατί δεν αγοράζει μια pci usb 2 controller card.??

Θα πρόσθέσεις, όσο αργό και να είναι το μηχάνημα 4 θύρες usb 2.

Για δες εδώ :

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=90&Nav_Section_Id=90&Catalog_Id=1&Product_Id=147677&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Σε pentioum 3 στα 500 mhz εβαλα της quip pci card combo usb2/firewire για να συνδεσω εξωτερικο δισκο της westerndigital usb2 interface, και το αποτελεσμα ειναι οτι στα μεγαλα μεγεθη κανει παρα πολυ αργη μεταφορα.παραδειγμα μια ωρα να περασω μια ταινια μεγεθους 4,33gb στον δισκο και περιπου 1,5ωρα να το γραψω σε dvd.Τι μπορει να φταιει?

Σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι δεν φταίει και τόσο η σύνδεση usb!Από ότι είδα ο υπολογιστής σου είναι παλιός και μικρός σε δυνατότητες!Μάλλον θα φταίει αυτό το γεγονός!!!:cool: