Jump to content

Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου... (περί Alitalia ο λόγος)

CarpeNoctum
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ την έχω πατήσει με την KLM....Πτήση Αθήνα-Άμστερνταμ-Γλασκώβη και τούμπαλιν...

Ξεκινάω από Ελλάδα ημέρα Πέμπτη με 1 trolley bag και το laptop...Μέσα στην βαλίτσα είναι η εργασία-παρουσίαση για το 1ο βασικό μάθημα του μεταπτυχιακού...

Είναι Γενάρης και έχουν αρχίσει τα άσχημα καιρικά φαινόμενα...Περνάω κανονικά το check-in και ενώ ρωτάω αν θα έχουμε καμία καθυστέρηση λόγω καιρού (ως computer-freak είχα τσεκάρει τον καιρό και είχα δει ότι είχε ομίχλη στην Ολλανδία) μου λένε με μια φωνή ΌΧΙ!!!!

Λέω και εγώ μπράβο τους..Περνάω έλεγχο φτάνω στην θύρα επιβίβασης και εκεί μας σκάνε το παραμύθι πως έχει καθυστέρηση το αεροπλάνο λόγω καιρού..Μόνο που ξεχάσαν να μας πουν πόση ώρα...

Περίμενα 3 ώρες να έρθει το αεροπλάνο με αποτέλεσμα όταν κατέβηκα στο Άμστερνταμ να χρειαστεί να κάνω sprint από την μία άκρη του αεροδρομίου στην άλλη για να προλάβω την τελευταία πτήση για Γλασκώβη...

Πάνω στον όλο πανικό τους ρωτάω για την βαλίτσα μου και μου λένε πως δεν προλαβαίνει να έρθει από την μία πτήση στην άλλη (χρειάζονται κάπου 40 λεπτά να μεταφερθεί μία βαλίτσα από 1πτήση στην επόμενη) και μου λένε ευγενικότατα ότι θα την φέρουν με την επόμενη πτήση η οποία ήταν η πρωινή και θα την παραλάβω από το ξενοδοχείο μου..Εντάξει λέω...

Πάω μάθημα το επόμενο πρωί (Παρασκευή) τους εξηγώ τι έγινε και μου λένε δεν πειράζει μας φέρνεις αύριο το γραπτό κομμάτι της εργασίας...

Γυρίζω στις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ψόφια με ρούχα που φόραγα για 30+ ώρες και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν οτι θα έχει έρθει η βαλίτσα μου και θα κάνω ένα καυτό μπάνιο και θα κοιμηθώ...

Αμ δε....Και εκεί ξεκινάει μια σειρά τηλεφωνημάτων στην KLM στην Ολλανδία στην οποία έβγαινε ένας τηλεφωνητής όπου δεν καταλαβαίνες με τίποτα τι λέγανε στα αγγλικά..Με τα πολλά κατάφερε η μητέρα μου από Ελλάδα να βρει το τηλεφωνο της KLM στην Αγγλία όπου η κοπέλα που το σήκωσε άκουσε τέτοιο καντήλι (έβριζα στα ελληνικά σαν τρελή) που πρέπει να απόρησε..

Όταν της εξήγησα την κάτασταση και συγκεκριμένα το γεγονός ότι εκεί μέσα είναι μια εργασία που πρέπει να παραδοθεί αλλιώς και κάνοντας το και λίγο μελο-δραματικό μου είπε οτι δεν ξέρει που είναι καν η βαλίτσα (δλδ αν έμεινε Ολλανδία ή αν γύρισε Αθήνα)Στο άκουσμα να έχει γυρίσε Αθήνα η βαλίτσα άρχισα να βρίζω στα αγγλικά και της πετάω το κορυφαίο (σε ελληνική μετάφραση) "κοίτα κοπελιά εγώ είμαι Ελληνίδα αν δεν το έχεις καταλάβει και δεν το έχω σε τίποτα να σας κάνω μήνυση και με πληρώνετε αιωνίως" ...

Στις 12 ακριβώς το βράδυ η βαλίτσα είχε έρθει στο ξενοδοχείο (απορώ πως την φέρανε αφού δεν είχε βραδινή πτήση εκείνη την ημέρα) με ένα χαρτάκι για έκπτωση 25 ευρώ στο επόμενο ταξίδι μου με την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία..

Περιττό να πω πως ποτέ δεν ξαναταξίδεψα με την KLM....!!!

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Εργασιες, σημειωσεις, βιβλια και γενικα πραγματικα πολυτιμα πραγματα ΠΟΤΕ στη βαλιτσα, μονο χειραποσκευη ;)

αυτο το λεω και εγω, εκ πειρας πλεον

και επισης και μια αλλαξια εσωρουχα+οδοντοβουρτσα στη χειραποσκευη ειναι καλη ιδεα.. (για παν ενδεχομενο)

Kαι γω την πατησα με alitalia.Φανταστειτε ενα ολοκληρο σχολειο να γυρναει απο πενθημερη στην Ισπανια και να μην εχει βαλιτσες.Α και ξεχασα να πω οτι στην πρωτη πτηση επιστροφης απο την Ισπανια υπηρξε προβλημα με αποτελεσμα να προγειωθουμε ξανα και να φυγουμε την επομενη μερα.40 ωρες αυπνοι.
Hakuna matatA

Όταν κουβαλάς laptop δεν μπορείς να έχεις δεύτερη χειραποσκευή, ειδικά αν πετάς για Αγγλία. Όπότε η μόνη λύση είναι να βάλεις και το laptop σε ένα backpack...

Αλλά αφού φτάσαμε να σκεφτόμαστε τι δε θέλουμε να χάσουμε κάθε φορά που πετάμε χαιρέτα το!

Ειδικά στην περίπτωση ευαίσθητων ηλεκτρονικών δεν είναι μόνο θέμα χασίματος...εγώ το laptop σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα το έβαζα στις κανονικές αποσκευές, γιατί ένας θεός ξέρει πως τις μεταχειρίζονται...Μόνο μέσα στην χειραποσκευή (για αυτό το πήρα και μικρό :Ρ).

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!