Jump to content

Amazon.com vs Play.com

motorolaV980
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

xerete pio site ine kalitero kai gia pious logous?

genika pio exi kaliteres times ?kai pio pola pragmata?

Kαι τα 2 καλά είναι.

Προφανώς το Amazon.com (μαζί με amazon.co.uk) έχουν περισσότερα πράγματα.

Το play.com ειδικεύεται σε DVDs/CDs/computer games.

Οι τιμές είναι διαφορετικές ανάλογα με το προϊόν. Κοιτάς και στα 2 και βλέπεις τι σε συμφέρει. Το play έχει δωρεάν αποστολή, ενώ το Amazon τη χρεώνει.

Heh..

Prwto to ena (PLay.com) einai stin agglia kai to Amazon.com einai Ameriki. Den mporeis na ta valeis stin idia eutheia..

Ti den kanei i PLAY? Den xrewnei apostoli..? etsi leei nai..! LOL

Ti den kanei i PLAY? Den xrewnei apostoli..? etsi leei nai..! LOL

Mα προφανώς εννοώ ότι δεν χρεώνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ αποστολή. Φυσικά και περιλαμβάνεται στην τιμή.

Vrika to LOST season 2 $37 sto Amazon.com kai stin PlayUSA.com GBP30.00 (prose3te kai ta 2 einai to idio paketo/set)

ELEOS!!!

Merika pragmata ta exei ONTWS pio ftina i Amazon.com. Episis teleutaiws vriskw vivlia apo PLAY.com polli pio ftina apo Amazon

Παιδιά τα φώτα σας:

Παρήγγειλα χθες για πρώτη φορά κάποια DVD από το amazon.com. Ενώ από το amazon.co.uk παίρνω τακτικά πράγματα πρώτη φορά πήρα από το αμερικάνικο και έχω 2-3 απορίες.

α) μου έβγαλε προειδοποιητικό μήνυμα ότι τα DVD R1 που πήρα μπορεί να μην παίζουν σε region-free DVD player. Δεν μιλούσε για τα δικά μου συγκεκριμένα (2 box-sets Frasier) αλλά είναι γενικό μήνυμα-disclaimer απ' ότι κατάλαβα. Έχει συμβεί αυτό ποτέ σε κάποιον από εσάς;

β) δε μου έβαλε sales tax/ΦΠΑ. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω στο τελωνείο κάτι ή να μου τα κρατήσουν κλπ.; Με το amazon.co.uk δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω Ε.Ε. αλλά από Αμερική δεν έχω ξαναπάρει κάτι.

γ) πόσο καιρό κάνουν να σας έρθουν συνήθως; Μου έβγαλε περιθώριο από 11-18 μέρες (expedited delivery).

Πάντως οι τιμές του είναι πολύ καλύτερες από του αγγλικού και το κόστος αποστολής αρκετα χαμηλό (15$ για σχετικά γρήγορη -expedited- αποστολή).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Δεν ξέρω να απαντήσω σε όλες σου τις ερωτήσεις, αλλά για το 1ο που αναφέρεις , το κατάλαβες οτι αγόρασες R1 DVDs έτσι; Δεν έκανες λάθος;; Σε ρωτάω γιατί όπως το λες είναι σαν να νομίζεις πως απλά σε προειδοποιεί γενικότερα για άλλες αγορές...να θυμάσαι πως όπως ψωνίζοντας από ένα ευρωπαϊκό site θεωρείς σχεδόν αυτονόητο οτι θα είναι R2 και δεν κοιτάς καν, το ίδιο ισχύει και για το amazon.com...θεωρείται αυτονόητο πως θα είναι region 1. Αν δεν ανέφερε κάπου πως είναι R2 τότε είναι σίγουρα R1

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Δεν ξέρω να απαντήσω σε όλες σου τις ερωτήσεις, αλλά για το 1ο που αναφέρεις , το κατάλαβες οτι αγόρασες R1 DVDs έτσι; Δεν έκανες λάθος;; Σε ρωτάω γιατί όπως το λες είναι σαν να νομίζεις πως απλά σε προειδοποιεί γενικότερα για άλλες αγορές...να θυμάσαι πως όπως ψωνίζοντας από ένα ευρωπαϊκό site θεωρείς σχεδόν αυτονόητο οτι θα είναι R2 και δεν κοιτάς καν, το ίδιο ισχύει και για το amazon.com...θεωρείται αυτονόητο πως θα είναι region 1. Αν δεν ανέφερε κάπου πως είναι R2 τότε είναι σίγουρα R1

Ναι, φυσικά. Περίμενα αυτά τα DVD σε ζώνη 2, δεν έβγαιναν και αποφάσισα να τα πάρω σε ζώνη 1 αφού "μετέτρεψα" το DVD player μου σε region-free (νοίκιασα ένα R1 DVD και έπαιξε κανονικά, οπότε λογικά είμαι ΟΚ).

Αυτο που έλεγε το μήνυμα ήταν ότι μερικά R1 DVDs έχουν επιπλέον προστασία ώστε να παίζουν μόνο σε R1 DVD Players και όχι σε region-free, και αυτό με ανησύχησε κάπως. Πάντως αφού παίζει φετινό καλοκαιρινό blockbuster (Poseidon) φαντάζομαι ότι τα box-sets μιας παλιάς σειράς δεν θα έχουν πρόβλημα. Απλά ρώτησα αν έχει τύχει σε κάποιον. Crossing fingers...

Thanks.

YΓ. Είμαι off-topic και συγγνώμη αλλά αν αποδειχθεί ότι τα DVD που πήρα δεν παίζουν θα είναι μεγάλο μείον για το amazon.com σε σχέση με το play :p

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

• 6 years later...

το ξεθάβω για να μην ανοίγω καινούριο θέμα σχετικά με το κόστος αποστολής του amazon!

είδα σήμερα ότι βγήκε το νέο ipod nano για προπώληση. Το βρήκα και στο play.com αλλά εκεί είναι αρκετά πιο ακριβό!επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά κανένα από τα δύο θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πόσο θα είναι τα έξοδα αποστολής από το amazon για Ελλάδα. Επίσης, θα πληρώσω κάτι επιπλέον για φόρους κτλ ή θα τα γλιτώσω; ευχαριστώ πολύ!

το ξεθάβω για να μην ανοίγω καινούριο θέμα σχετικά με το κόστος αποστολής του amazon!

είδα σήμερα ότι βγήκε το νέο ipod nano για προπώληση. Το βρήκα και στο play.com αλλά εκεί είναι αρκετά πιο ακριβό!επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά κανένα από τα δύο θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πόσο θα είναι τα έξοδα αποστολής από το amazon για Ελλάδα. Επίσης, θα πληρώσω κάτι επιπλέον για φόρους κτλ ή θα τα γλιτώσω; ευχαριστώ πολύ!

To amazon.com δεν στέλνει τέτοια πράγματα Ελλάδα. Θα πρέπει να ψάξεις / περιμένεις άλλον retailer, κατά προτίμηση εντός Ε.Ε., για να μην σταματήσει τελωνείο.