Jump to content

Δίκτυο WLAN ανάμεσα σε δύο σπίτια

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας ειμαστε δυο φιλοι που θελουμε να κανουμε δικτυο τουσ υπολογιστεσ μας.Η αποσταση μεταξυ μας ειναι 200 μετρα αλλα εχουμε αναμεσα μας 2 σπιτια.θα ηθελα να μου προυεινεται εναν εξοπλισμο καθως και τιμη

Φίλε μου αυτο που θέλεις να κανεις ειναι αρκετά δύσκολο και με μεγαλο κοστος.Πάντως πληροφορίες μπορεις να βρεις στο http://www.awmn.gr.Είναι το αθηναικο μητροπολιτικό δίκτυο και θα σε βοηθήσουν για την καλυτερη λυση

200 μέτρα με 2 σπίτια ανάμεσα = δύσκολο, πολύ δύσκολο.

Εάν έχετε κάποια επιφάνεια (κάποιο κτύριο) να στοχεύσετε και οι δύο ώστε να δουλέψετε με ανάκλαση (και να βολεύει η επιφάνεια του κτυρίου) ίσως να παίξει, ειδάλλως απλά ξεχάστε το.

Μια λύση είναι όπως σας είπε ο vasman να συνδεθείτε και οι 2 στο awmn.

Αλλη λύση είναι να βρείτε ένα άλλο σημείο και να στήσετε ένα ΑΡ και να πέφτετε και οι 2 επάνω του (κατά προτίμηση σε ένα από τα κτύρια στην μέση).

πάντως θα συμφωνήσω και με τους προλαλλύσαντες αν και οι δύο "βλεπετε" κόμβους του AWMN τότε είναι εφικτό να έχετε σύνδεση και μεταξύ σας μέσω AWMN :D
elkosmas.gr "Free as in speech, free as in beer!"

Καταρχάς και στην Μυτιλίνη έχει και εκεί ένα κοινοτικό ασύρματο δίκτυο από ότι θυμάμαι.

Δεν χρειάζετε να είναι και οι 2 ΑΡ αλλά αντίθετα, η μία πρέπει τουλάχιστον να υποστηρίζει client mode, ή να μπορούν και οι 2 να παίξουν σε bridge mode. Εάν θα είναι και οι 2 ΑΡ, τότε θα πρέπει να υποστηρίζουν WDS για να μιλήσουν. (το Access Point είναι Mode λειτουργείας).

Η πιο απλη κινηση που θα μπορουσατε να κανετε θα ηταν να βαλει ο ενας ενα access point και ο αλλος ενα client και να τραβηξετε καλωδιο ομοαξωνικο καταληγωντας σε κεραιες με μεγαλη εμβελεια αλλα οπωσδηποτε να εχουν οπτικη επαφη.

Και αν παιξει επαιξε

Καταρχάς και στην Μυτιλίνη έχει και εκεί ένα κοινοτικό ασύρματο δίκτυο από ότι θυμάμαι.

Δεν χρειάζετε να είναι και οι 2 ΑΡ αλλά αντίθετα, η μία πρέπει τουλάχιστον να υποστηρίζει client mode, ή να μπορούν και οι 2 να παίξουν σε bridge mode. Εάν θα είναι και οι 2 ΑΡ, τότε θα πρέπει να υποστηρίζουν WDS για να μιλήσουν. (το Access Point είναι Mode λειτουργείας).

όπως συνήθως o Papashark έχει δίκιο...

... http://www.wireless-mytil.net/

elkosmas.gr "Free as in speech, free as in beer!"

• 2 weeks later...
παιδια συνοψιζω και αν κανω λαθος διορθωστε με λοιπον για δικτυο 2υπολογιστων στα 200 μ με οπτικη επαφη θα χρειαστω δυο κατευθυντικες καιραιες τυπου grid και 1 ΑΡ απο την μια μερια η μια κεραια μαζι με το ΑΡ και απο την αλλη η καιραια που θα πεφτει πανω σε καρτα δικτυου που θα βγαζει rsma σωστα?να ρωτησω και κατι αλλο?απο την μερια που θα ναι και η δικη μου θα εχω το ΑΡ μπορω να συνδεθω ασυρματα πανω του με ενα αλλο ΑΡ που ειναι και adsl royter προκειται για το zyxel 660hw-63.πειτε μου αν τα λεω σωστα.

παιδια συνοψιζω και αν κανω λαθος διορθωστε με λοιπον για δικτυο 2υπολογιστων στα 200 μ με οπτικη επαφη θα χρειαστω δυο κατευθυντικες καιραιες τυπου grid και 1 ΑΡ απο την μια μερια η μια κεραια μαζι με το ΑΡ και απο την αλλη η καιραια που θα πεφτει πανω σε καρτα δικτυου που θα βγαζει rsma σωστα?να ρωτησω και κατι αλλο?απο την μερια που θα ναι και η δικη μου θα εχω το ΑΡ μπορω να συνδεθω ασυρματα πανω του με ενα αλλο ΑΡ που ειναι και adsl royter προκειται για το zyxel 660hw-63.πειτε μου αν τα λεω σωστα.

2 grid :up:

1 AP από την μία :up:

Από την άλλη κάρτα δικτύου με rSMA :!: Κάρτα WiFi όχι απλά δικτύου, και ίσως να μην έχει rSMA αλλά άλλου τύπου βύσμα. Πρόσεξε πόσο και τι καλώδιο θα βάλεις μεταξύ κεραίας και κάρτας, όσο τον δυνατόν λιγότερο (<20μ) καλώδιο και χοντρύτερο (όσο ποιό χοντρό, τόσο λιγότερες απώλειες).

Κατά τα άλλα σωστά τα λές

Χμ, δεν το είχα καταλάβει καλά όπως το είχες γράψει.

Από θέμα RF (δηλαδή το καθαρά ασύρματο κομάτι) ίσως να γίνετε, ανάλογα το πόσο μακριά θα είναι η κατευθηντική από το ΑΡ και τι εμπόδια θα υπάρχουν. Βλέπεις το μηχάνημα με την κατευθηντική θα εκπέμπει και λαμβάνει κυρίως από τον κύριο λοβό της κατευθηντικής, και μπορεί να μην φτάνει το σήμα μέσα στο σπίτι...

Από θέμα Mode Λειτουργείας δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι το zyxelάκι θα μπορεί να πέσει επάνω στο ΑΡ σου, θα πρέπει να γίνει το ανάποδο, και αν γίνει δεν θα μπορεί να πέσει επάνω του το άλλο άκρο του λινκ (το zyxel-AP < Client < Client δεν παίζει). Αν όλα υποστηρίζουν όμως WDS τότε μπορεί να δουλέψει (zyxel AP(wds) < AP(wds) < AP(wds))

Σε ποιά περιοχή βρίσκεσε ?

μυτιληνη -αγ μαρινα αν ξερεις καθολου.και δεν παιζει εκει το http://www.wireless-mytil.net/ δηλαδη με συμβουλευεις

να ριξω το ΑΡ κατευθειαν πανω στο zyxel mesw ethernet?γιατι υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα.πες μου τι ειναι καλυτερο papashark?ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.

Αμα μπορείς να το κάνεις μεσω ethernet, ναι θα είναι καλύτερα.

Ο λόγος που σε ρώτησα για το που είσαι, είναι γιατί σε αυτήν την απόσταση μπορούσες να παίξεις και χωρίς κατευθηντικές κεραίες εφόσον δεν έχεις θόρυβο (και φυσικά μέχρι να αποκτήσεις), οπότε με omni θα μπορούσαν να παίζουν μεταξύ τους και τα 3 με wds, εις βάρος βέβαια της ποιότητας του 200μετρου λίνκ.

Εφόσον μπορείς με καλώδιο, να το πρωτιμάς πάντα, το συνιστούν 29 κατασκευαστές ασυρμάτων δικτύων :P