Jump to content

Divx ή Xvid

alfa 156
 Κοινοποίηση

Divx ή Xvid  

41 members have voted

1. 1. Divx ή Xvid

• Divx
      32
    • Xvid
      9
    • Άλλο
      0

Recommended Posts

DivX γιατί εμπιστεύομαι περισσότερο την DivX Networks από τον Koepi Nic κλπ και γιατί το DivX έχει ήδη αρκετές ρυθμίσεις για να με παιδεύουν, το XviD έχει άλλες τόσες και βαριέμαι να κάθομαι να πειραματίζομαι. Σίγουρα το XviD αν βρεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις για την ταινία σου θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, όχι όμως τόσο καλύτερο ώστε να αξίζει τον κόπο.

Anyway, γούστα είναι αυτα 8)

Για μένα το βασικό είναι σε πόσα δισκάκια θέλεις να χωρέσεις 1 ταινία και πόσο χρόνο είσαι διαθετημένος να διαθέσεις για την κωδικοποίηση της ταινίας. Με το Divx έχεις καλή ποιότητα με περίπου 2000Kbits/sec δηλαδή 2CD με ήχο mp3 160 ή έστω 128kbits/sec αν είναι μεγάλη όμως η ταινία ή θες να κρατήσεις τον 5κάναλο ήχο AC3 θα χρειαστείς 3CD. Χρόνος συμπίεσης: περίπου 4 με 5 ώρες για 2 περάσματα, με τον επεξεργαστή μου (Athlon XP στα 2000 πραγματικά ΜΗz). Αντίστοιχα με το Xvid αν επιλέξεις όλα τα διαθέσιμα φίλτρα μπορείς να έχεις σχεδόν την ίδια ποιότητα με 1000kbits/sec δηλαδή 1CD αν είναι μέχρι μιάμισι ώρα η ταινία αλλιώς 2CD, ειδικά αν θες και καλύτερη ποιότητα ήχου, όμως χρειάζομαι τουλάχιστον 10-12 ώρες για 2 περάσματα με όλα τα φίλτρα. Οπότε καπου συμβιβάζομαι και επιλέγω κάθε φορά το τι θέλω ανάλογα που θα δω την ταινία, σε TV προτιμώ λόγω ποιότητας το DivX, ενώ στον Η/Υ το Xvid είναι μια χαρά και γλυτώνω και δισκάκια. Οπότε θα ψηφίσω Xvid...

Αρχικό Μήνυμα από τον nismo

Με το Divx έχεις καλή ποιότητα με περίπου 2000Kbits/sec

Δεν συμφωνώ. 2000kbps είναι υπερβολή. Καλή ποιότητα εικόνας μπορείς να έχεις με αρκετά χαμηλότερο bitrate.

Xvid από εμένα!

Απλά δεν γουστάρω τους DivX Codecs! ;)

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

Κατά τη γνώμη σας μετά από ποιο bitrate μειώνεται η ποιότητα σημαντικά;

Και ποια είναι η οριακή διάρκεια που πρέπει να 'χει μια ταινία για να χορά μόλις σε ένα δισκάκι;

Τέλος κι ίσως δυσκολότερο πάνω από ποιο bitrate η ποιότητα δε βελτιώνεται αισθητά δηλαδή με άλλα λόγια δεν αξίζει τον κόπο να το αυξήσουμε άλλο;

Εννοείται ότι οι απαντήσεις θα είναι εμπειρικές και υποκειμενικές.

Ευχαριστώ :)

Αρχικό Μήνυμα από τον kostas@sl45i

Κατά τη γνώμη σας μετά από ποιο bitrate μειώνεται η ποιότητα σημαντικά;

θα απαντήσω λίγο διαφορετικά. Χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός ή ενημερωμένος σε θέματα video, πιστεύω οτι με τους τελέυταίους divx codecs δεν έχει νόημα bitrate πάνω από 1200-1300. Τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω διαφορά.

Ψηφιζω XviD!

Εχω κανει αρκετες ταινιες σε DivX με τους 5.0.5 codecs, ωσπου εκανα μια σε XviD και επαθα πλακα.....

Ενα θα πω μονο: 2 ωρες ταινια σε ενα cd και με ποιοτητα DVD!!!

Ποιος ο λογος να ξαναγυρισω στα DivX??

Για τα Divx, bitrate κάτω από 700 δίνει πολύ μέτρια εικόνα. Βέβαια με τα φίλτρα στο postprocessing τα πράγματα καλυτερεύουν, αλλά πάλι.. Για ταινία που έχει έντονη δράση κι είναι πάνω από μιάμισι ώρα προτείνω δύο CD, αλλιώς σε οποιαδήποτε περίπτωση που η ταινία κρατάει πάνω από δύο ώρες, πάλι προτείνω δύο CD. Αυτά σαν μπούσουλας..

Μιχάλης :alien:

Αλλο:

Το 3ivx είναι ότι καλύτερο δοκίμασα μέχρι τώρα, (και έχω δοκιμάσει πολλά... :) ).

Δοκιμάστε το. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα...

• 3 weeks later...
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος UnReaL ( 8 Δεκ. 2003 , 20:51)

Αλλο:

Το 3ivx είναι ότι καλύτερο δοκίμασα μέχρι τώρα, (και έχω δοκιμάσει πολλά... :) ).

Δοκιμάστε το. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα...

που το βρίσκω?

ego pantos eimai me Divx kai tou codecs 5.0.3 kai eimai eyxaristhmenos meso DVDx 2.2 kai ta kanei mia xara!!!

ayto to Xvid pou tha to bro???

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (25 Δεκ. 2003 , 21:24)

ego pantos eimai me Divx kai tou codecs 5.0.3 kai eimai eyxaristhmenos meso DVDx 2.2 kai ta kanei mia xara!!!

ayto to Xvid pou tha to bro???

έλα ντέ. To http://www.xvid.org έχει μόνο sourcecode? Που θα βρούμε τα binaries?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 (25 Δεκ. 2003 , 22:27)

έλα ντέ. To http://www.xvid.org έχει μόνο sourcecode? Που θα βρούμε τα binaries?

http://www.divx-digest.com/software/xvid.html

Infinite loneliness

• 3 weeks later...
egw psifizw xvid..kai mi leme oti theloume...xalara exei kaliteri poiotita po divx kai den einai i prosopiki mou apopsi,einai i pragmatikotita
iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Ναι, ναι xvid rulez, αλλά βρείτε μου έναν οδηγό για τα (άπειρα) options της έκδοσης 1.0b3 και θα αφήσω το αγαπημένο μου DivX 5.1.1. Επίσης υποδείξτε μου ποιό binary από όλα πρέπει να χρησιμοποιώ και τι διαφορές έχουν μεταξύ τους.

entaksi den eipame pio einai pio aplo...alla pio einai pio kalo :) ontos einai poliploko alla eimai sigouros oti autoi pou asxolountai me auto to thema tha kseroun..egw prosopika den exw idea.alla mporw na dw stin othoni tis diafores stin poiotita.
iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Ψηφίζω XviD. Είναι μακράν ο καλύτερος codec που έχω δοκιμάσει και ειδικά με την έκδοση 1.0 Beta έχει φοβερή ταχύτητα αλλά και ποιότητα πολύ καλύτερη του DivX.

Θα συμφωνήσω ότι έχει πάρα πολλές επιλογές και ρυθμίσεις, αλλά άπαξ και τις μάθεις, θα έχεις τέλεια αποτελέσματα στο σωστό χρόνο ;) .

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος JoKo (12 Ιαν. 2004 , 10:21)

Θα συμφωνήσω ότι έχει πάρα πολλές επιλογές και ρυθμίσεις, αλλά άπαξ και τις μάθεις, θα έχεις τέλεια αποτελέσματα στο σωστό χρόνο ;) .

Μα πώς θα τις μάθεις; Δείξε μου έναν οδηγό για την έκδοση 1.0b3.

ego xrisimopoio to DRDivX 1.0.4 pou exei mesa to divX 5.1.1 Pro kai paei sfera kai me poli kali poiotita! exo poioasei mexri kai 40fps sto encode mono eikonas (xoris audio mp3) an kai exo sxetiko mikro mixanaki AMD 1700+ (1466Mhz real) kai 640 Mb ddr mnimes... tora dialegete kai pernete... to kalo me to xvid einai oti einai opensource kai katalavenete , an kai ana ton kosmo oi poio poloi xrisimopoioun to DivX :P ta leme paidia

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (12 Ιαν. 2004 , 14:17)

Μα πώς θα τις μάθεις; Δείξε μου έναν οδηγό για την έκδοση 1.0b3.

Η αλήθεια είναι πως στο διαδίκτυο δεν κυκλοφορούν οδηγοί για την έκδοση που αναφέρεις, καθώς την χαρακτηρίζουν ακόμη δοκιμαστική.

Πιστεύω, όμως, πως και μόνος σου μπορείς να δοκιμάσεις την beta έκδοση χρησιμοποιώντας ένα παλιό guide και ενεργοποιώντας τα νέα χαρακτηρηστικά (π.χ. trellis quantization σε MPEG). Ενδεχομένως το GUI να έχει αλλάξει, αλλά όλες οι παλιές ρυθμίσεις κάπου εκεί μέσα βρίσκονται μαζί με άλλες νέες ;) .

Γενικότερα όμως να μην προτιμάς να ακολουθείς ένα οδηγό εντελώς τυφλά. Δε γίνεται να βάλεις όλες τις ταινίες στο ίδιο καλούπι και να είναι όλες το ίδιο καλές όσον αφορά την ποιότητα συμπίεσής τους. Οι οδηγοί σε πληροφορούν γενικά. Οι μικροαλλαγές που θα κάνεις εσύ ο ίδιος προσωπικά, είτε στο avisynth script είτε στις ρυθμίσεις του codec, θα καλυτερέψουν την ταινία... ή θα την χειροτερέψουν :D .

Για αρχή να παίρνεις μικρά videάκια και μετά από δοκιμές να προχωρείς στην χρήση ενός codec και σε ταινίες... Βασικά, πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χρονος...

JoKo, στο XviD 1.0b3 υπάρχουν ένα δισεκατομύριο ρυθμίσεις για πολλές από τις οποίες δεν υπάρχει documentation (BVOP? Closed GOV? Chroma Motion? Turbo? Reduced resolution?), βάλε με το νου σου πόσα τεστ πρέπει να κάνω για να βρω ποιές μου κάνουν; Κι αν λάβουμε υπ'όψιν τους συνδυασμούς ρυθμίσεων που πρέπει να κάνεις φτάνουμε σε αστρονομικά νούμερα. Για να μην πούμε και για τις δεκάδες builds που κυκλοφορούν. Συγνώμη αλλά θα προτιμήσω κάτι πιο standard...