Jump to content

Αγορά νέου δίσκου

IRONMAIDEN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

γιατι εσυ αυτο ειπες?να τον βαλω στο κουτι του υπολογιστη μου ειπες...

ε ενταξει δεν με πειραζει,μαρεσει ετσι οπως ειναι απο εξω αυτος.απο θεμα ταχυτητας κ θερμοκρασιας θα εχει καμμια διαφορα?

Οχι θα είναι ακριβώς το ίδιο... Και όσο αφορά την θερμοκρασία... Ούτε τον έτοιμο εξωτερικό ή τον custom μπορείς να τον έχεις για μέρες ανοικτό... Επίσης παίζει ρόλο και το κουτί που θα πάρεις.. Μπορείς να πάρεις με 30 κ με 50 ευρώ.. αν το κουτί έχει και ανεμιστηράκι να μη σου πώ καλύτερα απο τον έτοιμο θα είναι όσο αφορά την θερμοκρασία...

Εγώ έχω 2 σκληρούς έτσι.. Τον 120Gb και τον 300Gb.. Και είμαι μια χαρά.. εκεί έχω τα τραγούδια μου τα βίντεο μου... Και είμαι μια χαρά...

Πιστεύω πως με αυτή την Θήκη κ αυτόν τον σκληρό θα είσαι καλύμένη! :)

▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

γιατι εσυ αυτο ειπες?να τον βαλω στο κουτι του υπολογιστη μου ειπες...

ε ενταξει δεν με πειραζει,μαρεσει ετσι οπως ειναι απο εξω αυτος.απο θεμα ταχυτητας κ θερμοκρασιας θα εχει καμμια διαφορα?

:wacko: posa thes na me trelaneis? :p

sou edosa dio links stin proigoumeni selida.. ena me ena skliro..kai ena me thiki eksoteriki. de mpikes ston kopo na ta deis kan mallon e? :rolleyes:

malista koita xaraktiristika tis thikis..

Πλήκτρο άμεσης μεταφοράς αρχείων (Onetouch Backup), Ανεμιστήρας, Αλουμινένια κατασκευή, Hot-Swap, Plug-n-Play

alouminenia kataskeui + anemistiras = den tha eixe pote tou provlima thermokrasias :)

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

ναι τα λινκς δεν τα ειδα καθολου γιατι ειχα ηδη παραγγειλει...

τεσπα...θα δουμε πως θα παει.

Φιλε μου δεν συνδέεται με καλώδιο USB2.0 ή με κάποιο FireWire αλλα με eSATA Και με το καλώδιο αυτό μπορείς και επιτυγχάνεις ταχύτητες εσωτερικού σκληρού..

Αλλα είναι λίγο πιο δύσκολο για έναν αρχάριο να το συνδέσει... :)

Κοίτα το link! Και θα καταλάβεις γιατί μιλώ... :)

Να προτείνω το κουτί που είπε ο Εργαλείος για SATA απο το πλαίσιο...? (Εγώ σε αυτό έχω τον ένα μου σκληρό! Και είναι μια χαρα!) Αλλα αφού έκανες παραγγελία δεν έχει αξία τώρα! :D Καλορίζικο ότι διάλεξες...:D

▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

εχει διαφορα στην ταχυτητα?ωχ...

μπορει καποιος να μου προτεινει μια ολοκληρομενη λυση με λινκς κ τι συνδεσεις πρεπει να κανω?

Φιλε μου δεν συνδέεται με καλώδιο USB2.0 ή με κάποιο FireWire αλλα με eSATA Και με το καλώδιο αυτό μπορείς και επιτυγχάνεις ταχύτητες εσωτερικού σκληρού..

Κοίτα το link! Και θα καταλάβεις γιατί μιλώ... :)

Εγώ κατάλαβα. :p Το κακό είναι ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του τρόπου σύνδεσης ο δίσκος ουσιαστικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα notebook ή ένα άλλο pc διότι δε θα υπάρχει αυτό το σύστημα σύνδεσης στον εκάστοτε Η/Υ. Αυτό που συμπέρανα λοιπόν στο παραπάνω post είναι καταλυτικό για την αγορά ή όχι του συγκεκριμένου εξωτερικού κουτιού (και κατ' επέκτασιν του ανάλογου σκληρού δίσκου) για πάρα πολύ κόσμο κι αυτό γιατί οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τον εξωτερικό σκληρό για μεταφορές αρχείων σε άλλους Η/Υ. ;)

μπορει καποιος να μου προτεινει μια ολοκληρομενη λυση με λινκς κ τι συνδεσεις πρεπει να κανω?

Τι ακριβώς χρήση θα κάνεις στο σκληρό σου; Τον θέλεις απλά για αποθηκευτικό μέσο στον Η/Υ σου ή έχεις σκοπό να κάνεις μεταφορές των αρχείων σου και σε άλλα pc (πχ φίλων σου); Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση τότε αγοράζεις έναν σκληρό δίσκο ATA (και όχι SATA) κι ένα κουτί με σύνδεση USB και είσαι καλυμμένη. Αν ισχύει η πρώτη, τότε η λύση του Χρήστου είναι πολύ καλή αλλά χρειάζεται λίγη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση βασικά προτείνω την απλή λύση «σκληρός ATA και αλουμινένιο κουτί USB», αν ο άλλος απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του απροβλημάτιστα.

:shifty:

telika agorases disko i oxi?

an agorases auton pou eipes..i moni sindesi pou tha kaneis einai to kalodio tou usb, stin thira tou ipologisti sou.. that's all.

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Mε τη διαφορά ότι είναι λίγο δύσκολο να έχει eSATA στον υπολογιστή της. Εδώ πολλές καινούργιες μητρικές δεν έχουν. Με όλα αυτά το μόνο που κάνετε είναι να μπερδεύετε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Με τα περισσότερα κουτιά και έναν συνηθισμένο δίσκο ή μια έτοιμη λύση, θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Επίσης δεν έχω καταλάβει αν έχει παραγγείλει κάτι. Καλό θα ήταν να μας το πει.

Mε τη διαφορά ότι είναι λίγο δύσκολο να έχει eSATA στον υπολογιστή της. Εδώ πολλές καινούργιες μητρικές δεν έχουν. Με όλα αυτά το μόνο που κάνετε είναι να μπερδεύετε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Με τα περισσότερα κουτιά και έναν συνηθισμένο δίσκο ή μια έτοιμη λύση, θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Επίσης δεν έχω καταλάβει αν έχει παραγγείλει κάτι. Καλό θα ήταν να μας το πει.

Το kit που προτείνει ο Χρήστος έρχεται και με pci card η οποία έχει τη σύνδεση eSATA και το καλώδιο που τοποθετείται σε μια θέση SATA στη μητρική. Οι σύγχρονες μητρικές έχουν υποδοχές SATA (ακόμη και SATA2). Το θέμα είναι να μην μπει ο μέσος χρήστης στη διαδικασία να λύσει κουτί, να τοποθετήσει την pci card, να συνδέσει το σκληρό και στην τελική να μην μπορεί να τον μεταφέρει σε άλλον Η/Υ. Αν το αποτέλεσμα με τη χρήση eSATA προσφέρει ταχύτητες ίσες με το να είχε το σκληρό μέσα στο tower τότε χίλιες φορές να τον τοποθετήσει μέσα παρά να μπλέκεται με καλώδια έξω από το κουτί και να μην έχει που να τοποθετήσει τον εξωτερικό δίσκο.

Μα από την αρχή ήθελε να αγοράσει εξωτερικό δίσκο. Γιατί να περιπλέκουμε την κατάσταση; Αυτή είναι η απορία μου. Δεν υπάρχει λόγος. Ας πάρει έναν έτοιμο δίσκο που το μόνο που θέλει είναι μια πρίζα και μια ελεύθερη USB2 θύρα, που απαιτεί την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια.

Μα από την αρχή ήθελε να αγοράσει εξωτερικό δίσκο. Γιατί να περιπλέκουμε την κατάσταση; Αυτή είναι η απορία μου. Δεν υπάρχει λόγος. Ας πάρει έναν έτοιμο δίσκο που το μόνο που θέλει είναι μια πρίζα και μια ελεύθερη USB2 θύρα, που απαιτεί την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια.

Στα ίδια καταλήγουμε. Αφού δε θέλει να τοποθετήσει το δίσκο εντός του tower και δεν υπάρχει κανένα απολύτως κέρδος να μπλέξει με eSATA υλοποιήσεις σε εξωτερικά κουτιά, το ορθότερον είναι να επιλέξει έναν έτοιμο εξωτερικό σκληρό (ή, καλύτερα για κάποιους, συνδυασμό σκληρού και εξωτερικής θήκης), να τον συνδέσει στην usb και στην πρίζα και να κάνει τη δουλειά της όμορφα κι ωραία. ;)

εχω παραγγειλει,αλλα δεν μου εχει ερθει ακομη.αυτον που εδωσα στην πρωτη σελιδα.

Ergaleios ρωτουσα για τις συνδεσεις κ τα λινκς για να παρω σκληρο με την δικια σου λυση,ξερω οτι γιαυτον που παρειγγειλα θελει μονο μια usb.

συγνωμη για το παιδεμα αλλα μια απλη παρατηρηση μια και εχω εξωτερικο σκληρο δισκο .σημαντικο ειναι να εχει καλη ψυξη ειδαλως θα τα τιναξει ευκολα

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

εχω παραγγειλει,αλλα δεν μου εχει ερθει ακομη.αυτον που εδωσα στην πρωτη σελιδα.

Ergaleios ρωτουσα για τις συνδεσεις κ τα λινκς για να παρω σκληρο με την δικια σου λυση,ξερω οτι γιαυτον που παρειγγειλα θελει μονο μια usb.

ma afou exeis agorasei idi.. ara einai kapos arga na pareis lisi san auti pou sou proteino.

pantos..einai poli eukolo..

px.. sou erxetai o skliros kai i thiki spiti. vgazeis ti thiki apo to kouti tis, kai mesa tha exei odigies. tha tin anoikseis..vazeis to skliro mesa tis..enoneis ena kai mono kalodiaki pou tha exei (mporei na sindeetai ki apeutheias se pins anti gia kalodiaki), ton stereoneis me merikes vides pou episis tha exei mesa..kleineis tin thiki.. kai papala to montarisma.

sindeeis to trofodotiko pou tha exei i thiki stin priza kai stin thiki pano, sindeeis to kalodio usb stin thiki kai sto pc.. afineis to pc na anagnorisei to neo iliko pou tou evales kai etoimi :)

to teleutaio vima tha to kaneis kai me ton eksoteriko pou pires.. apla apofevgeis to stadio tou montarismatos..pou epanalamvano oti einai paneukolo. akoma ki an apofasizes na to kaneis kai eixes kapoio provlima, tha se voithousa kai eks apostaseos..den einai diskolo :)

tespa.. kai pali megeia :p

κ αυτον με usb θα επρεπε να τον συνδεσω οποτε η μονη διαφορα ειναι στα χρηματα.δεν πειραζει,μαρεσε πολυ κ η θηκη του.

ευχαριστω πολυ παντως!

tin eida ti thiki pou eleges.. sto plaisio ego dialeksa ekeini gia kaliteri psiksi.. eixe ki alles trendikes pou logika tha sou aresan.. px me fotismo neon stis 4 gonies :p

alla ego metaksi mouris kai leitourgikotitas..protimo to deutero (an mporo na ta sindiazo ok..alla i seira einai prota leitourgikotita kai meta kai mouri an ginetai) ;)

anyway..sou exo pei tosa megeia..de sou leo allo :p

Ο δίσκος αγοράστηκε, οι όποιες απορίες λύθηκαν, η περαιτέρω συζήτηση δεν προσφέρει κάτι. Το παρόν topic κλειδώνεται.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...