Jump to content

Εγκατάσταση MacOS X σε non-Apple hardware

Apostolos27
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να βάλω τα Mac OSX στον υπολογιστή μου και άρχισα να ψάχνω οδηγούς εγκατάστασης.. Χθες βρήκα έναν οδηγό εγκατάστασης των Mac OSX Leopard σε επεξεργαστές AMD και Intel. Μπορείτε να δείτε λίγο τον οδηγό και να μου πείτε αν ισχύει ή θα κάνω κακό στο μηχάνημα; :O Ευχαριστώ. :)

"Κατεβάστε" τον οδηγό (RapidShare).

Υπάρχουν πολλοί καλοί οδηγοί στο YouTube. Δες εκεί καλύτερα. "Install Mac OS X on PC" και παρόμοια. Ένα τέτοιο να βρεις και μετά θα ακολουθήσουν και τα άλλα στα Related.:)

---

Θα προσπαθήσω να βάλω το iPC 10.5.6 που έχει πάρα πολλά kext.

• Απαντήσεις 239
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Guest powerulez
Που το διάβασες και πως έγινε;;)

Φιλε ο καλύτερο τρόπος είναι να γράψεις ακριβώς το μοντέλο του motherboard σου στο google μαζί με την λέξη iAtkos ή ideneb ή ipc ή kalyway. προσωπικά χρησιμοποιώ ideneb για το laptop μου και iatkos v7 για τον i7 μου. :)

Θαύμα! Θαύμα! :p

Πιστεύω πως καταλάβατε πως εγκαταστήθηκε!:)

Αλλά για να σας γράφω πάλι έχω ένα μικρό πρόβλημα. :( Κάθε φορά που bootαρω χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά για να εμφανιστεί. Τι πρέπει να κάνω για να bootαρει πιο γρήγορα;

Έβαλα το iPC 10.5.6 και μου πήρε μόνο 15 λεπτά! :) αυτά είναι! :)

Επίσης δεν έχω ήχο και Internet. Που μπορώ να βρω τα kext (έτσι δεν λέγονται; ) και οδηγίες εγκατάστασης;

Boot με -v και δες σε ποιό σημείο καθυστερεί και μετά ψάξε ανάλογα. Είναι η τελευταία φορά που το λέω :p

Ήχο και internet ψάξε για το μοντέλο της mobo στο insanelymac. Αν έχει δικό της θέμα, λογικά θα έχουν και οδηγίες. Αν δε βρεις ψάξε για τα συγκεκριμένα μοντέλα των συσκευών.

Δεν ξέρω γιατί αλλά τώρα bootαρει με σχεδόν όλες τις εντολές:) Εφόσον δουλεύει θα το ξαναεγκαταστήσω αύριο με μεγαλύτερη μνήμη και kext. (τι είναι ένα τέταρτο που διαρκεί το install; ) :) το μόνο που με χαλάει είναι ότι (προς το παρόν) για να δείξει την οθόνη χρειάζεται λίγη ώρα. (5+ λεπτά!) αν και με την νέα εγκατάσταση είναι το ίδιο μάλλον θα ανεβάσω κανά βίντεο στο YouTube. ;)

Το ξέρω οτι bootάρει. Σου έχω πει 500 φορές να το χρησιμοποιήσεις και εσύ δεν έχεις μπει καν στον κόπο να δεις τι κάνει, επειδή βαριέσαι να ψάχνεις και τα περιμένεις όλα στο πιάτο...

Ρίξε μια ματιά στη Google λοιπόν για verbose mode, ώστε να μάθεις πως μπορεί να σου φανεί χρήσιμο στα προβλήματα κατά τη διάρκεια του boot.

Αλλιώς κάτσε να βάζεις κάθε μέρα από μια διανομή περιμένοντας να δουλέψει απροβλημάτιστα από μόνη της. Παίξε κανά Τζόκερ καλύτερα, περισσότερες πιθανότητες έχεις...

Το ξέρω οτι bootάρει. Σου έχω πει 500 φορές να το χρησιμοποιήσεις και εσύ δεν έχεις μπει καν στον κόπο να δεις τι κάνει, επειδή βαριέσαι να ψάχνεις και τα περιμένεις όλα στο πιάτο...

Ρίξε μια ματιά στη Google λοιπόν για verbose mode, ώστε να μάθεις πως μπορεί να σου φανεί χρήσιμο στα προβλήματα κατά τη διάρκεια του boot.

Αλλιώς κάτσε να βάζεις κάθε μέρα από μια διανομή περιμένοντας να δουλέψει απροβλημάτιστα από μόνη της. Παίξε κανά Τζόκερ καλύτερα, περισσότερες πιθανότητες έχεις...

Δεν κολλάει πουθενά ώστε να δω το πρόβλημα!;) Φορτίζει (κλασικά) και μετά δείχνει για 5 λεπτά μια μπλε οθόνη.

3 διαφορετικές διανομές έχω αλλάξει. Ψάξε εσύ για LG E500 και αν βρεις PM me. Και σε 2 διαφορετικά αγγλικά φόρουμ έχω ρωτήσει 10 φορές και κανένας δεν απάντησε!Αφού δεν υπάρχει βίντεο ή οδηγός με επιτυχής εγκατάσταση πως να ξέρω ποια να διαλέξω;;)

Έχω λιώσει στο ψάξιμο για την εγκατάσταση. Έχω δει όλα τα Featured Video στο YouTube. Δεν μπορείς να μου λες πως βαριέμαι εφόσον δεν ξέρεις τι κάνω! Εγώ σε άλλους δεν το λέω αφού δεν ξέρω τι κάνουν στα σπίτια τους και ούτε δεν θα το πω. Όσα έχω μάθει (και είναι πολλά) τα έχω μάθει μέσω του YouTube και το internet γενικότερα.;)

Δεν κολλάει πουθενά ώστε να δω το πρόβλημα!;) Φορτίζει (κλασικά) και μετά δείχνει για 5 λεπτά μια μπλε οθόνη.

Η μπλε οθονη ειναι κατα πασα πιθανοτητα προβλημα γραφικων.

Με verbose mode θα μπορουσες να δεις καποιες πληροφοριες γι'αυτο, ισως να ηταν και ξεκαθαρο ποιο kext ή τελος παντων οτιδηποτε φορτωνε προκαλει το προβλημα.

Ολα οσα λεει ο gkr41 ειναι σωστα, δυστυχως δεν μπορεις χωρις να μπεις στη διαδικασια αυτη να καταφερεις πολλα πραγματα εκτος και αν εισαι πολυ τυχερος...και επισης μην περιμενεις στα ξενα ψαγμενα forums ή στο youtube να σε βοηθησουν εαν δεν δινεις σωστες πληροφοριες ρωτωντας παντα για συγκεκριμενα πραγματα.

Φιλικα και καλη συνεχεια.

Guest powerulez
Γιατί δεν δοκιμάζεις με iAtkos v7 που είναι στο 10.5.7? Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις κάποιο installation που να είναι 10.5.7 γιατί έχουν περισσότερο support σε κάρτες γραφικών ίδιος! Αλλα μιας και το αναφέραμε πες μας και τι κάρτα γραφικών έχεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε για να σε βοηθήσουμε. :)

Stephen το ξέρω πως έχει δίκιο αλλά λέω πως δεν κολλάει πουθενά με το -v.

Τα kext πρέπει να τα βάζουμε μόνοι μας ή μπορούμε και μέσω προγράμματος; Βάζω κάποια μέσω OSx86 tools (όπως για το Ethernet) αλλά δεν γίνεται τίποτα. :( οι σωστοί είναι.

Επίσης μετά την εγκατάσταση δεν αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο και το mousepad του laptop. Τι να κάνω; Εχω βάλει κάποια αλλά...

Αυτό είναι το laptop μου: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908352

Τα kext φιλε τα βάζεις μέσο του kext helper. :)

Kext Helper

Ευχαριστώ.:) στο OSX86 έχει και αυτό δεν δουλεύει. :confused: θα το δοκιμάσω...

Αυτό είναι το laptop μου: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908352 ... μου είχατε ζητήσει spes. Εδώ τα έχει.;)

Guest powerulez
Ευχαριστώ.:) στο OSX86 έχει και αυτό δεν δουλεύει. :confused: θα το δοκιμάσω...

Αυτό είναι το laptop μου: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908352 ... μου είχατε ζητήσει spes. Εδώ τα έχει.;)

Σταματα να δοκιμάζεις οτιδήποτε κάτω από 10.5.6 . Κάτω api αυτήν την version τα osx είναι πολύ πιο δύσκολο να δουλέψουν m το hardware σου

Σταματα να δοκιμάζεις οτιδήποτε κάτω από 10.5.6 . Κάτω api αυτήν την version τα osx είναι πολύ πιο δύσκολο να δουλέψουν m το hardware σου

Δηλαδή με το Snow Leopard θα δουλεύει καλύτερα;

Ποιες άλλες εκδόσεις υπάρχουν πάνω από 10.5.6;

Guest powerulez
Δηλαδή με το Snow Leopard θα δουλεύει καλύτερα;

Ποιες άλλες εκδόσεις υπάρχουν πάνω από 10.5.6;

Υπάρχουν 10.5.6 10.5.7 10.5.8 αλλα προτείνω το 10.5.7

κατέβασε το iatkos v7 10.5.7 ή iDeneb 10.5.6

Παιδια εγω εχω windows seven.....σκεφτομαι τωρα να βαλω OSX...το θεμα ειναι μηπως καποιος γνωριζει αν γινεται να τωρα που εχω Seven να βαλω OS X η θελει clean install πρωτα ΟS X και μετα Seven?Σορρυ για το λαθος σεξιον....

Υπάρχουν 10.5.6 10.5.7 10.5.8 αλλα προτείνω το 10.5.7

κατέβασε το iatkos v7 10.5.7 ή iDeneb 10.5.6

Έβαλα το iATKOS v7 όπως μου είπες μέσω Leopard_HD_Install_Helper έγινε επιτυχής εγκατάσταση, έχω ήχο, Ethernet, αναγνωρίζει το laptop. Γενικά είναι μια χαρά εκτός το Wi-Fi. Έχω όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Μου λέει όταν bootάρω πως δεν είναι repairable (επισκευασιμα) και πρέπει να κάνω format. Έκανα αλλά μου το ξαναλέει!;):( Πρέπει να το βάλω από CD;

Το iDeneb 10.5.6 είναι σαν το iPC στον Η/Υ μου.;)

Παιδια εγω εχω windows seven.....σκεφτομαι τωρα να βαλω OSX...το θεμα ειναι μηπως καποιος γνωριζει αν γινεται να τωρα που εχω Seven να βαλω OS X η θελει clean install πρωτα ΟS X και μετα Seven?Σορρυ για το λαθος σεξιον....

Βάλτο καλύτερα σε δεύτερο διαμέρισμα για μπορεί να έχεις προβλήματα όπως και εγώ και μπορεί να μείνεις χωρίς Η/Υ όπως και εγώ.

Εχω φιταξει και ξεχωριστο partition κανονικα....σημερα πηρα το πρωτο BOOTMGR is missing mετα απο μερικα λεπτα και ενα - δυο cd με το recovery εστρωσε.....να την κανω την εγκατασταση κανονικα στο αλλο partition?Δεν θα εχω προβλημα?

Εχω φιταξει και ξεχωριστο partition κανονικα....σημερα πηρα το πρωτο BOOTMGR is missing mετα απο μερικα λεπτα και ενα - δυο cd με το recovery εστρωσε.....να την κανω την εγκατασταση κανονικα στο αλλο partition?Δεν θα εχω προβλημα?

Εάν δεν είναι τα Windows σε αυτό το διαμέρισμα κανε την. Ποιο θα βάλεις;

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

Να ρωτησω κατι....

Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω ετσι ωστε να μην δημιουργηθει προβλημα στο dual boot?Eχω εναν δισκο με 2 partition.....εδωσα 100gb στο mac....τι πρεπει να προσεξω κατα την εγκατασταση :)

Eπιισης αν ξερετε καποιο video να δω για τι πρεπει να κανω περιπου....

Ευχαριστω.

Guest powerulez
βασικά το dual boot ξεχνατο για λίγο... προσπάθησε όσο μπορείς να κανεις τα snow leopard να δουλέψουν και όταν τελειώσεις υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτυχεις το dual boot. Δοκίμασε άφοβα όσα installation θέλεις αλλα χωρίς να πειράξεις το partition τον windows. :)

βασικά το dual boot ξεχνατο για λίγο... προσπάθησε όσο μπορείς να κανεις τα snow leopard να δουλέψουν και όταν τελειώσεις υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτυχεις το dual boot. Δοκίμασε άφοβα όσα installation θέλεις αλλα χωρίς να πειράξεις το partition τον windows. :)

Ετσι ειναι. Παιζουν διαφορα θεματα με MBR και guid. Οποτε δοκιμασε πρωτα να δεις ποσο πολυ μπορει να βελτιστοποιηθει το συστημα σου με mac os x και αν αξιζει, φτιαχνονται ολα μετα.

Προσωπικα με εχει βολεψει το εξης : 2 δισκοι στο PC. Ενας hfs+ guid table με Snow Leopard. Ο αλλος ntfs Win 7. Στον πρωτο ενα μικρο hfs+ partition κανει τη δουλεια του boot (efi partition) αλλα αυτο δεν ειναι αναγκαιο. Να εγκαταστηθει δλδ σε ξεχωριστο partition ο bootloader. Πολλα δεδομενα (music etc) τα εχω στον ntfs σε μεγαλο partition αλλα τα διαβαζω κανονικα απο SL με το ntfs paragon.

Αν συνεχισω ετσι με βλεπω να το καταργω τελειως το ntfs για να μην πω τα win αφου οταν θελω προγραμματα αποκλειστικα γι'αυτα εχω το laptop.