KostasV Δημοσιεύτηκε August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 9, 2006 Ο πατέρας μου είναι διευθυντής πρωσικού σε μεγάλη αλυσίδα λιανικής... Ήρθε προχτές μια υπάλληλος να του υποβάλει τη παραίτηση της γιατί θα πήγαινε στο Γερμανό, να κάνει την ίδια δουλειά. Σου δίνουν περισσότερα χρήματα? τη ρωτάει. Και η απάντηση? Όχι, αλλά σκέφτηκα ότι από το Γερμανό ίσως καταφέρω να μπω στον ΟΤΕ και να γίνω Δημόσιος Υπάλληλος!!!!!!!!!!!! Eκτός όλων των άλλων δε έχει πάρει καν το αυτί του πως ο ΟΤΕ δεν είναι πια δημόσιο... Αλλά που να το ακούσει? Δε το λένε στο δελτίο του Star.... Πόσο βαθιά στο DNA μας είναι η σαπίλα και η παρακμή πλέον??? Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Λίγο υπερβολικός δεν είσαι; Ελεύθερος άνθρωπος είναι, ό,τι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ θα κάνει. Δε σου είπε και τίποτα το τρομερό, πόσο μάλλον για να την χαρακτηρίσεις ζώο. Για χαλάρωσε λίγο και εσύ και η αφεντικάρα ο πατέρας σου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panagiotispa Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Τα μεγαλύτερα ΖΩΑΑΑΑ είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους ζώα:mad: :mad: Παράθεση mobile προβληματισμοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Λίγο υπερβολικός δεν είσαι; Ελεύθερος άνθρωπος είναι, ό,τι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ θα κάνει. Δε σου είπε και τίποτα το τρομερό, πόσο μάλλον για να την χαρακτηρίσεις ζώο. Για χαλάρωσε λίγο και εσύ και η αφεντικάρα ο πατέρας σου... Μαλλον δε καταλαβες λεξη απο αυτα που εγραψα, μαλλον δεκ αταλαβες στο ελαχιστο σε τι εκανα κριτικη, που φυσικα δεν ηταν το δικαιωμα επιλογης του οποιουδηποτε, αλλα η μιζερη νοοτροπια, η νοοτροπια του βολεματος με καθε τιμημα, η ελπιδα του να αραξουμε και να μη δουλευουμε.... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Η κοπέλα σου είπε φεύγω και πάω στον Γερμανό, γιατί εκεί μπορεί να βελτιωθεί η ζωή μου. Τα υπόλοιπα περί βολέματος,αραλίκι,να ζω και να μη δουλεύω τα έβαλες εσύ. Αν πιστεύει ότι έχει μια ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή της,καλά έκανε και την πήρε. Και όσο για το δημόσιο, είναι κάτι που μια βόλτα να κάνεις στο δρόμο, θα ακούσεις τη συζήτηση αυτή σε κάθε τραπέζι. Δεν φταίει ο απλός πολίτης, φταίει το κράτος που τα 'χει κάνει σκατ@ και δίνει στον δημόσιο υπάλληλο μισθό 1200 και στον ιδιωτικό 550. Ο άλλος απλά προσπαθεί να προσαρμοστεί. Πες μου εσύ Έλληνα που να μην προσπαθεί να χωθεί στο δημόσιο. Αυτός φταίει ή το κράτος που του λέει ή μπες ή ψόφα από την πείνα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panagiotispa Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Μαλλον δε καταλαβες λεξη απο αυτα που εγραψα, μαλλον δεκ αταλαβες στο ελαχιστο σε τι εκανα κριτικη, που φυσικα δεν ηταν το δικαιωμα επιλογης του οποιουδηποτε, αλλα η μιζερη νοοτροπια, η νοοτροπια του βολεματος με καθε τιμημα, η ελπιδα του να αραξουμε και να μη δουλευουμε.... Βολέματος με “κάθε τίμημα” εννοείς να πάει να δουλέψει στον Γερμανό, αν "καθόταν" σε βουλευτή τι θα το έλεγες??? Μίζερη νοοτροπία που δεν θέλει να την εκμεταλλεύονται χωρίς να την πληρώνουν??? και στην τελική στον γερμανό που πλέον είναι της Cosmote, μπορεί να έχει άλλες προοπτικές καλύτέρες από πριν. Μην τα βλέπει όλα τόσο στενόμυαλα. Παράθεση mobile προβληματισμοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Προσπαθούσα να καταλάβω τόση ώρα τι σημαίνει "διευθυντής πρωσικού"... σκεφτόμουν τι σχέση μπορεί να έχει η Πρωσία με τον διευθυντή και την αλυσίδα λιανικής..., πόσο μάλλον με τον Γερμανό και τον ΟΤΕ... μετά σκέφτηκα στιγμιαία ότι μπορεί να εννοούσε "πρωκτικού" αλλά η λογική το απέρριψε ακαριαία... οπότε και τελικά ευρέθη η λύση μετά από 2 λεπτά έντονου προβληματισμού και διαλογισμού. Τέλος πάντων αφού κατάλαβα το "διευθυντής προσωπικού", οφείλω να πω πως αντιλαμβάνομαι πλήρως τι θέλει να πει ο φίλος Κώστας. Δεν πιστεύω πως είναι στο DNA μας... απλά έτσι μάθαμε από πολύ μικρή ηλικία. Δημόσιο σημαίνει: 1) Κάθομαι και ξύνομαι 2) Ο μισθός έρχεται βρέξει - χιονίσει, ξυθώ δεν ξυθώ σωστά 3) Κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει από την θέση μου (ασφάλεια). Ποιός μπορεί να την κατηγορήσει την γυναίκα που παραιτήθηκε; Έτσι μάθαμε, έτσι κάνουμε; Αραλίκι ολέ... μετά δεν μας φτάνουν τα χρήματα! Εμ, προσπαθούμε και για κάτι παραπάνω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Ο πατέρας μου είναι διευθυντής πρωσικού σε μεγάλη αλυσίδα λιανικής... Ήρθε προχτές μια υπάλληλος να του υποβάλει τη παραίτηση της γιατί θα πήγαινε στο Γερμανό, να κάνει την ίδια δουλειά. Σου δίνουν περισσότερα χρήματα? τη ρωτάει. Και η απάντηση? Όχι, αλλά σκέφτηκα ότι από το Γερμανό ίσως καταφέρω να μπω στον ΟΤΕ και να γίνω Δημόσιος Υπάλληλος!!!!!!!!!!!! Eκτός όλων των άλλων δε έχει πάρει καν το αυτί του πως ο ΟΤΕ δεν είναι πια δημόσιο... Αλλά που να το ακούσει? Δε το λένε στο δελτίο του Star.... Πόσο βαθιά στο DNA μας είναι η σαπίλα και η παρακμή πλέον??? Εγώ έχω γίνει υπερβολικά κυνικός, ή αυτό που γράφεις είναι πέρα για πέρα παράλογο;;; Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να μείνει στη δουλειά που είναι...αν υπάρχει η περίπτωση κάπου αλλού να είναι καλύτερα! Επειδή ο πατέρας σου είναι εκεί και πιθανόν σου λέει πως όλοι είναι ευχαριστημένοι και είναι παράλογο να θέλει κάποιος να φύγει;; πολλές φορές φίλες KostasV, αυτά που ακούνε οι "άνωθεν" δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που "νιώθουν" οι απο κάτω. Τέλος πάντων, ακόμα και έτσι να μην είναι εγώ είμαι της άποψης πως πρέπει να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, να παίρνεις τα ρίσκα σου (γιατί αυτό είναι ρίσκο), να μην δένεσαι συναισθηματικά με την εκάστοτε δουλειά και ζωή και να είσαι πάντα έτοιμος να ξαναρχίσεις και να πας κάπου καλύερα. Με λίγα λόγια, δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στην κίνηση της "υπαλλήλου"... :) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Η κοπέλα σου είπε φεύγω και πάω στον Γερμανό, γιατί εκεί μπορεί να βελτιωθεί η ζωή μου. Τα υπόλοιπα περί βολέματος,αραλίκι,να ζω και να μη δουλεύω τα έβαλες εσύ. Αν πιστεύει ότι έχει μια ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή της,καλά έκανε και την πήρε. Και όσο για το δημόσιο, είναι κάτι που μια βόλτα να κάνεις στο δρόμο, θα ακούσεις τη συζήτηση αυτή σε κάθε τραπέζι. Δεν φταίει ο απλός πολίτης, φταίει το κράτος που τα 'χει κάνει σκατ@ και δίνει στον δημόσιο υπάλληλο μισθό 1200 και στον ιδιωτικό 550. Ο άλλος απλά προσπαθεί να προσαρμοστεί. Πες μου εσύ Έλληνα που να μην προσπαθεί να χωθεί στο δημόσιο. Αυτός φταίει ή το κράτος που του λέει ή μπες ή ψόφα από την πείνα; Μα το προβλημα μου δεν ειναι η συγκεκριμενη κοπελα και το τι εκανε, ουτε δημιουργησε προβλημα στο πατερα μου οπως αφελος ισως να σκεφτηκαν καποιοι, σε αυτες τις δουλειες το turn over των υπαλληλων ειναι πολυ ψηλο για διαφορους λογους. Το προβλημα μου ειναι η νοοτροπια που κυριαρχει οχι απλα στο μεσο πολιτη αυτης της χωρας, αλλα σε συντριπτικο ποσοστο των πολιτων και την οποια περιεγραψες. Στο δημοσιο ναι μεν αρχικα παιρνεις παραπανω, αλλα στον ιδιωτικο τομεα αν εισαι ικανος και προσπαθησεις φτανεις πολυ πιο ψηλα. Απλα απαιτει προσπαθεια την οποια δε θελουν κανουν ολοι αυτοι οι wanna be αρακτοι και light. Και φυσικα δε ψοφας απο τη πεινα αν δεν εισαι στο δημοσιο. Δε θα ξεχασω λιγους μηνες πριν ενα ρεπορταζ του ΜΕΓΚΑ στη Ναουσα της ανεργιας, που πρωτα εδειχνε τουα αγροτες να παρακαλανε για εργατικα χερια και μετα τις καφετεριες της πολης απο νεους που περιμενανε μεχρι ο βουλευτης να τους χωσει στη Δημοτικη Αστυνομια... Πως να παει μπροστα η χωρα????? Πως να γινουμε ανταγωνιστικοι???? Πως???? Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panagiotispa Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Δε θα ξεχασω λιγους μηνες πριν ενα ρεπορταζ του ΜΕΓΚΑ στη Ναουσα της ανεργιας, που πρωτα εδειχνε τουα αγροτες να παρακαλανε για εργατικα χερια και μετα τις καφετεριες της πολης απο νεους που περιμενανε μεχρι ο βουλευτης να τους χωσει στη Δημοτικη Αστυνομια... Πως να παει μπροστα η χωρα????? Πως να γινουμε ανταγωνιστικοι???? Πως???? Αντί να κάθεσαι και να γράφεις σε forums χαζεύοντας και κατηγορώντας τους άλλους δεν πας να πάρεις καμία τσάπα να βοηθήσεις τους αγρότες της Νάουσας μπας και πάει μπροστά αυτή η χώρα, μπας και γίνουμε και εμείς πιο ανταγωνιστικοί.... Παράθεση mobile προβληματισμοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Αντί να κάθεσαι και να γράφεις σε forums χαζεύοντας και κατηγορώντας τους άλλους δεν πας να πάρεις καμία τσάπα να βοηθήσεις τους αγρότες της Νάουσας μπας και πάει μπροστά αυτή η χώρα, μπας και γίνουμε και εμείς πιο ανταγωνιστικοί.... Εγω τουλαχιστον γραφω καποια επιχειρηματα και προσθετω κατι στη κουβεντα, σωστο ή λαθος ας το κρινουν αυτοι που διαβαζουν, εσυ εκτος απο εξυπνακιστικες ατακες εχεις να προσθεσεις κατι? Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Αντί να κάθεσαι και να γράφεις σε forums χαζεύοντας και κατηγορώντας τους άλλους δεν πας να πάρεις καμία τσάπα να βοηθήσεις τους αγρότες της Νάουσας μπας και πάει μπροστά αυτή η χώρα, μπας και γίνουμε και εμείς πιο ανταγωνιστικοί.... Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του KostasV, αλλά νομίζω πως εκφράζει έναν προβληματισμό του. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω φίλε panagiotispa ποιό το νόημα να γράψεις κάτι τέτοιο... Επί του θέματος βρήκα ένα σχετικό άρθρο... http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13588&m=A08&aa=1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panagiotispa Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Πια επιχειρήματα....ότι θέλουν να ξύνονται, ότι θέλουν να κάθονται ή ότι μέσα βαθιά στο DNA μας είναι η σαπίλα και η παρακμή??? Δεν είναι έτσι, έχει πάει σε κανένα ΚΕΠ τελευταία να δεις εξυπηρέτηση και επαγγελματισμό (αναφέρω τα ΚΕΠ γιατί επί το πλείστον στελεχώνονται από νέους ανθρώπους)?? Μην κοιτάς μόνο αυτά που δείχνει το ΣΤΑΡ. Τα πράγματα στο Δημόσιο δεν είναι έτσι όπως πριν 10-15 χρόνια, έχουν αλλάξει και αλλάζουν συνεχώς προς το καλύτερο. ΥΓ. Δεν είμαι Δημόσιος Υπάλληλος αλλά έχω βαρεθεί πλέον αυτή την καραμέλα γι αυτούς τους ανθρώπους, ότι δεν δουλεύουν. Σε εμένα γιατί όλοι δουλεύουν (εφορία, κεπ, γιατροί, πολεοδομίες) και σε όλους τους άλλος όχι.... Παράθεση mobile προβληματισμοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panagiotispa Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του KostasV, αλλά νομίζω πως εκφράζει έναν προβληματισμό του. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω φίλε panagiotispa ποιό το νόημα να γράψεις κάτι τέτοιο... Γιατί να σου πω την αλήθεια έχω στραβώσει από το πρώτο πόστ, με πολλά λεγόμενα του που τουλάχιστον εκ τον υστέρων τα διόρθωσε. Παράθεση mobile προβληματισμοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lefterian Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Πως να παει μπροστα η χωρα????? Πως να γινουμε ανταγωνιστικοι???? Πως???? Pantws oxi koitontas mono ti parti mas, oxi me dikomatismo, loufa, oxi xwris paideia............. panagiotispa: to douleuw sto dhmosio k to douleuw ston idiotiko tomea exei polles diafores!Enw den tha eprepe! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat, Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Γιατί να σου πω την αλήθεια έχω στραβώσει από το πρώτο πόστ, με πολλά λεγόμενα του που τουλάχιστον εκ τον υστέρων τα διόρθωσε. Ακριβώς, αυτό είναι το πρόβλημα. Ο προβληματισμός του δεν είναι κακός, ότι προσπαθούμε για κέρδος με ελάχιστο κόπο, αλλά το πως τον εξέφρασε στο πρώτο Post και η επίθεση του στην κοπέλα ήταν τουλάχιστον άδικη και προδιέθετε τον άλλο να απαντήσει αρνητικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Ολοι μας κατηγορουμε το δημοσιο μα κανενας τα λαμογια στον ιδιωτικο. Ναι να παω και να δουλεψω στον ιδιωτικο να ξημεροβραδυαζομαι αλλα ρε παιδια να ανταμειφτω. εδω στην αγγλια υπαρχουν ατομα που δουλευουν πραγματικα πολλες ωρες αλλα μπορουν και να παρουν 150.000 λιρες το χρονο. φιλος μου με μολις δυο χρονια προυπηρεσια παιρνει 40.000 λιρες. Δε λεω εγω να μην παρω τοσα στην ελλαδα αλλα οχι ρε φιλε και με 700ευρω. Δεν ειναι απολυτα λογικο μετα να διαλεξεις δημοσιο εστω μονο και απο πλευρας μισθου. και σε τελικη ο καθενας κοιταει την παρτη του. ετσι οπως κανουν τα αρχιλαμογια στον ιδιωτικο καλα κανουν και οι "εργατες" και ψαχνουν δημοσιο. δεν ειναι μονο βολεμα απο την πλευρα οτι καθομαι αλλα και απο αποψη οικονομικη και αυτο αδυνατουν να το καταλαβουν οι ιδιωτες επιχειρηματιες οι οποιοι προτιμουν να ξοδευουν 500ευρω για πουρα το μηνα παρα να δωσουν 20 ευρω αυξηση στο προσωπικο τους. τι να πεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teitzis Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Και φυσικα δε ψοφας απο τη πεινα αν δεν εισαι στο δημοσιο. Πως να παει μπροστα η χωρα????? Πως να γινουμε ανταγωνιστικοι???? Πως???? Εσύ KostasV που τάσεσαι υπέρ του ανταγωνισμού, εξήγησέ μας τώρα και τι δουλειά κάνεις..:fool: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Try my mixtapes on Mixcloud! & Extremely rare tapes from my collection on my Soundcloud channel Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Mallon isos kapioi apo edo thiktikan... Genika se auti ti xora epikrati i logiki tou bolematos kai na plironomaste xoris na douleuoume. Oso gia tin kopela file KostaV ektos oti theli na stibaxti me ta alla zoa ston Ote gia na to xinoun omadikos ine ke apliroforiti gia to pios exi i katastasi "simera" ston organismo, bebaia i kibernisis mas frontizoun na iparxoun kapia parathirakia otan xriasti... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
qsl_wifi Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 egw den 8a apantousa kan sto giati . 8a afina ton kyrio dieu8inti prosopikou me mia aporia , kai se ka8e gnosto kai gnosti 8a elega mia diaforetiki dikaiologia . les kai xreiazetai na exeis spoudasei yia na katalabeis poso asximes sin8ikes iparxoun stis epixiriseis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punky Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Τα πράγματα δεν είναι IMHO, ακριβώς έτσι. Πριν αρκετά χρόνια κι εγώ είχα την εντύπωση ότι αυτά που λέει ο KostasV ισχυουν. Δηλαδή δημόσιο ίσον αραλίκι αλλά ταβάνωμα επαγγελματικό. Και ιδιωτικός τομέας ίσον πήξιμο αλλά πολλές δυνατότητες εξέλιξης αν σκιστείς. Η πραγματικότητα καμιά φορά είναι λίγο διαφορετική. Σίγουρα τα παραπάνω μπορεί και να ισχύουν σαν γενικός κανόνας, αλλά μιλώντας από προσωπική μου εμπειρία θα πω το εξής: σαν προσωπικότητα θα είχα βαλτώσει αν ήμουν δημόσιος υπάλληλος. Δεν θα άντεχα την κυρίαρχη νοοτροπία. Αλλά όντας εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία, βλέπω πως και εκεί ισχύει το who you know. Ας τελειώσει και αυτή η καραμέλα με τον ιδιωτικό τομέα που δίνει ευκαιρείες. Στη δική μου δουλειά, άλλαξα αντικείμενο και ανέλαβα κάτι πολύ σύνθετο και καινούριο για την εταιρεία που έπρεπε να το στήσω από το μηδέν. Πήρα και υφιστάμενη. Και μια προαγωγή-καινοτομία, αφού αίφνης "εφευρέθηκε" ενδιάμεση βαθμίδα ανάμεσα σε αυτή που ήμουν και σε αυτή που ήταν από πάνω μου. Και η κατάληξη ήταν πρόσθετο άγχος, και συχνή υπενθύμιση ότι αν δεν τσουλήσει το αποτέλεσμα (και για λόγους που δεν είναι στο χέρι μου) παίζεται η θέση μου. Και όλα αυτά για 30 Ευρώ αύξηση. Αντίστοιχα, κοπέλα σε άλλο τμήμα που δεν άλλαξε αντικείμενο, δεν προστέθηκε κάτι σε αυτό που κάνει, δεν έφερε παραπάνω κέρδη, πήρε full προαγωγή και όχι την "καινοτόμο" δικιά μου. Και όχι, βέβαια, δεν έκανε κάτι ανήθικο η κοπέλα. Προφανώς ο διευθυντής της έχει καλύτερες σχέσεις με το τμήμα προσωπικού και μπορεί να πετυχαίνει περισσότερα πράγματα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αν ερχόταν κάποιος στον ιδιωτικό τομέα και έλεγε σε ένα εργαζόμενο: "σου αφαιρώ 30 Ευρώ το μήνα από το μισθό σου, και στο εξαργυρώνω αυτό με σημαντική μείωση του άγχους σου και των ευθυνών σου και παράλληλα σου διασφαλίζω τη βιωσιμότητα της θέσης σου" πιστεύω ότι 99% των εργαζομένων θα το διάλεγε αυτό το σενάριο. Το αντίθετο δηλαδή από ότι μου συνέβει. Και εμένα μου τη δίνει η νοοτροπία των ανθρώπων να βολευτούν στο δημόσιο. Αλλά στα 30 μου πια, κάποια παραμυθάκια περί ιδιωτικού τομέα έχουν απομυθοποιηθεί. Τουλάχιστον για το Ελλαδιστάν. Παράθεση L' enfer c' est les autres Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Πια επιχειρήματα....ότι θέλουν να ξύνονται, ότι θέλουν να κάθονται ή ότι μέσα βαθιά στο DNA μας είναι η σαπίλα και η παρακμή??? Δεν είναι έτσι, έχει πάει σε κανένα ΚΕΠ τελευταία να δεις εξυπηρέτηση και επαγγελματισμό (αναφέρω τα ΚΕΠ γιατί επί το πλείστον στελεχώνονται από νέους ανθρώπους)?? Μην κοιτάς μόνο αυτά που δείχνει το ΣΤΑΡ. Τα πράγματα στο Δημόσιο δεν είναι έτσι όπως πριν 10-15 χρόνια, έχουν αλλάξει και αλλάζουν συνεχώς προς το καλύτερο. ΥΓ. Δεν είμαι Δημόσιος Υπάλληλος αλλά έχω βαρεθεί πλέον αυτή την καραμέλα γι αυτούς τους ανθρώπους, ότι δεν δουλεύουν. Σε εμένα γιατί όλοι δουλεύουν (εφορία, κεπ, γιατροί, πολεοδομίες) και σε όλους τους άλλος όχι.... Τα ΚΕΠ ειναι μια ΛΑΜΠΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΑΤΗ εξαιρεση. Ξερεις ποιο ειναι το μεγλαυτερο προβλημα που αντιμετωπιζουν τα παιδια που δουλευιουν στο ΚΕΠ? Οι τρικλοποδιες που τους βαζουν οι υπολοιποι συναδελφοι τους σε αλλες υπηρεσιες. Επισης σκοπος μου δεν ηταν να κρινω το αν δουλευουν ή οχι στο δημοσιο (Οπου πραγματι υπαρχει ενα 40% που δουλευει σωστα και ευσυνηδειτα και ενα 30% που καθεται και ενα 30% που απλα ειναι ανικανοι να κανουν κατι παραγωγικο και χρησιμο και βρισκονται εκει απο βυσμα), αλλα να σχολιασω τη νοοτροπια που κυριαρχει στην Ελλαδα και που ονειρευεται την εξασφαλιση του δημοσιου, οχι για τισ πιο πολιτισμενες συνθηκες εργασιας, αλλα γιατι ξερει οτι κανεις δε θα μπορει να τον κουνησει απο εκει οτι και να κανει. Και επισης ο τεμπελησ ή ο ανικανος, θα παρει ακριβως την ιδια αυξηση με τον ικανο και το δουλευταρα... Ξερεις ποσο demotivating ειναι αυτο για το τελευταιο? Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Ακριβώς, αυτό είναι το πρόβλημα. Ο προβληματισμός του δεν είναι κακός, ότι προσπαθούμε για κέρδος με ελάχιστο κόπο, αλλά το πως τον εξέφρασε στο πρώτο Post και η επίθεση του στην κοπέλα ήταν τουλάχιστον άδικη και προδιέθετε τον άλλο να απαντήσει αρνητικά. Το προβλημα μου δεν ηταν η κοπελα, το εξηγησα αυτο... Η κοπελα και ο απιστευτος τροποσ σκεψης της (που εκτος των αλλων δεν ειναι πλεον και πραγματοποιησιμος) ηταν απλα η αφορμη για να θιξω μια γενικοτερη σταση ζωης των νεοελληνων... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Εσύ KostasV που τάσεσαι υπέρ του ανταγωνισμού, εξήγησέ μας τώρα και τι δουλειά κάνεις..:fool: Εχωντας δουλεψει 1,5 χρονο στην Αγγλια ως οικονομικος αναλυτης, επεστρεψα στην Ελλαδα, οπου υπηρετησα τη μαμα πατριδα και εδω και ενα χρονο περιπου δουλευω σε αναλογη θεση για μια πολυεθνικη ασφαλιστικη εταιρια. Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 egw den 8a apantousa kan sto giati . 8a afina ton kyrio dieu8inti prosopikou me mia aporia , kai se ka8e gnosto kai gnosti 8a elega mia diaforetiki dikaiologia . les kai xreiazetai na exeis spoudasei yia na katalabeis poso asximes sin8ikes iparxoun stis epixiriseis Δεν εφυγε για να παει σε καλυτερες συνθηκες ουτε καλυτερα χρηματα. Η εν λογω εταιρια εχει ενα ιδιαιτερα πολιτισμενο περιβαλλον εργασιας, πληρωνει στο ακεραιο τις υπερωριες και εχει αρκετες παροχες προς τους υπαλληλους της. Δεν ειναι ολες οι ιδιωτικες επιχειρησεις καζανια που βραζουν... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts