Βασίλης Δημοσιεύτηκε August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 9, 2006 Έχω την m/b Asus P4R800-V Deluxe.Πάνω έχω δύο σκληρούς sata ήδη,έναν 80αρι samsung με τα xp και έναν 160αρι Hitachi που τον έβαλα εκ των υστέρων.Η μητρική δεν έχει άλλες υποδοχές για sata.Επίσης το τροφοδοτικό ( Heroichi 385w windmill) έχει μία έξοδο τροφοδοσίας με διακλάδωση για να πηγαίνει στους 2 sata. Το πρόβλημα:αγόρασα 3ο σκληρό,έναν Seagate 320GB sata2. Τι λύσεις έχω πλέον για να μπει στο μηχάνημα;Το ότι είναι sata2 δεν νομίζω να είναι πρόβλημα,λογικά αφού η μητρική δεν το υποστηρίζει θα δουλέψει ως sata1.Με το τροφοδοτικό τι γίνεται;Σηκώνει 3η διακλάδωση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Έχω την m/b Asus P4R800-V Deluxe.Πάνω έχω δύο σκληρούς sata ήδη,έναν 80αρι samsung με τα xp και έναν 160αρι Hitachi που τον έβαλα εκ των υστέρων.Η μητρική δεν έχει άλλες υποδοχές για sata.Επίσης το τροφοδοτικό ( Heroichi 385w windmill) έχει μία έξοδο τροφοδοσίας με διακλάδωση για να πηγαίνει στους 2 sata. Το πρόβλημα:αγόρασα 3ο σκληρό,έναν Seagate 320GB sata2. Τι λύσεις έχω πλέον για να μπει στο μηχάνημα;Το ότι είναι sata2 δεν νομίζω να είναι πρόβλημα,λογικά αφού η μητρική δεν το υποστηρίζει θα δουλέψει ως sata1.Με το τροφοδοτικό τι γίνεται;Σηκώνει 3η διακλάδωση; Καλησπέρα... Πιστέυω πως μπορείς να βάλεις μια PCI SERIAL ATA για να συνδέσεις τον τρίτο σου σκληρό και όσο για το ρεύμα καλό θα ήταν να "ανέβεις" λίγο βάζοντας ένα μεγαλύτερο γιατί πολύ μικρό μου ακούγεται... *να σημειώσω πως μπορείς να αγοράσεις extra διακλαδωτή και για επιπλέον έξοδο sata (ρεύμα)...το ίδιο έχω κάνει και εγώ... Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Έχω την m/b Asus P4R800-V Deluxe.Πάνω έχω δύο σκληρούς sata ήδη,έναν 80αρι samsung με τα xp και έναν 160αρι Hitachi που τον έβαλα εκ των υστέρων.Η μητρική δεν έχει άλλες υποδοχές για sata.Επίσης το τροφοδοτικό ( Heroichi 385w windmill) έχει μία έξοδο τροφοδοσίας με διακλάδωση για να πηγαίνει στους 2 sata. Το πρόβλημα:αγόρασα 3ο σκληρό,έναν Seagate 320GB sata2. Τι λύσεις έχω πλέον για να μπει στο μηχάνημα;Το ότι είναι sata2 δεν νομίζω να είναι πρόβλημα,λογικά αφού η μητρική δεν το υποστηρίζει θα δουλέψει ως sata1.Με το τροφοδοτικό τι γίνεται;Σηκώνει 3η διακλάδωση; Οι δίσκοι Seagate έχουν ενα jymperακι που ρυθμίζεις πως θέλεις να δουλεύει(sata1/1.5G - sata2/3G). Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό σου. Κανε μια διακλάδωση ακόμα και είσαι ΟΚ. Εγώ έχω: 350W τροφοδοτικο - 4 cds - 3 hdds(2sata - 1ide) - υδροψυξη - tv card + διαφορα αλλα και είναι μια χαρά, γιαυτό στο λεω. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 :) Οι δίσκοι Seagate έχουν ενα jymperακι που ρυθμίζεις πως θέλεις να δουλεύει(sata1/1.5G - sata2/3G). Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό σου. Κανε μια διακλάδωση ακόμα και είσαι ΟΚ. Εγώ έχω: 350W τροφοδοτικο - 4 cds - 3 hdds(2sata - 1ide) - υδροψυξη - tv card + διαφορα αλλα και είναι μια χαρά, γιαυτό στο λεω. Ο φιλος λεει οτι δεν εχει αλλη υποδοχη στην μητρικη για sata...Δεν χρειαζεται να τον κανει ουτε sata 1 ουτε 2...Jumperaki δεν νομιζω να εχουν..Εχω δει πολους sata οι οποιοι δεν εχουν...Αρα θα του δουλεψει σε sata1.. Για να βαλεις και αλλες υποδοχες sata θα πρεπει να παρεις ενα controller (Οπως λεει ο kormos ποιο πανω)..Υπαρχουν διαφοροι..Αυτος που ανεφερε ο kormos ειναι απο τους φτηνουν και καλους....Οσο για το τροφοδοτικο νομιζω οτι εισαι οκ...Ασχετος απο τα watt κοιτα ποσα amper σηκωνει καθε γραμμη αν και νομιζω οτι θα εισαι οκ Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Ο φιλος λεει οτι δεν εχει αλλη υποδοχη στην μητρικη για sata...Δεν χρειαζεται να τον κανει ουτε sata 1 ουτε 2 Είπε Το ότι είναι sata2 δεν νομίζω να είναι πρόβλημα,λογικά αφού η μητρική δεν το υποστηρίζει θα δουλέψει ως sata1 γιαυτό του είπα Οι δίσκοι Seagate έχουν ενα jymperακι που ρυθμίζεις πως θέλεις να δουλεύει(sata1/1.5G - sata2/3G). Jumperaki δεν νομιζω να εχουν Όλοι οι sata2 seagate εχουν jumperακι για αυτόν τον λόγο. Ασχετος απο τα watt κοιτα ποσα amper σηκωνει καθε γραμμη αν και νομιζω οτι θα εισαι οκ Όλες οι γραμμές είναι ίδιες. 385W στα 12V είναι 32A ακριβώς και στα 5,5V είναι 70A. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Είπε γιαυτό του είπα Όλοι οι sata2 seagate εχουν jumperακι για αυτόν τον λόγο. Όλες οι γραμμές είναι ίδιες. 385W στα 12V είναι 32A ακριβώς και στα 5,5V είναι 70A. Καλημέρα... Δεν πρόσεξες αυτό που ανέφερε όμως... Έχω την m/b Asus P4R800-V Deluxe.Πάνω έχω δύο σκληρούς sata ήδη,έναν 80αρι samsung με τα xp και έναν 160αρι Hitachi που τον έβαλα εκ των υστέρων.Η μητρική δεν έχει άλλες υποδοχές για sata Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Καλημέρα... Δεν πρόσεξες αυτό που ανέφερε όμως... Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Γι αυτό, του απάντησες εσύ στο 2 ποστ. Του είπες να πάρει αυτό. Εγώ λεω(για 3η φορά) οτι "Όλοι οι sata2 seagate εχουν jumperακι για αυτόν τον λόγο" γιατί ΚΑΙ η κάρτα επέκτασης που λες, γράφει "Ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ως και 1.5Gb/s". Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Γι αυτό, του απάντησες εσύ στο 2 ποστ. Του είπες να πάρει αυτό. Εγώ λεω(για 3η φορά) οτι "Όλοι οι sata2 seagate εχουν jumperακι για αυτόν τον λόγο" γιατί ΚΑΙ η κάρτα επέκτασης που λες, γράφει "Ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ως και 1.5Gb/s". Καλύτερα να εμπεδώσεις την ερώτηση του Βασίλη και μετά να απαντήσεις φίλε μου... Ζητάει ξεκάθαρα λύση για το πως θα συνδέσει τον 3ο sata σκληρό δίσκο που έχει... Και νομίζω πως η ποιό εναλλακτική του λύση είναι να πάρει την pci... Καλό είναι να μην το παρατραβάμε κάθε θέμα γιατί στα περισσότερα ξεφέυγουμε εκτός θέματος όπως βλέπω...;) Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Κατ'αρχάς ηρεμήστε. Καλό θα είναι να διευκρινήσει ο Βασίλης αν ο νέος δίσκος θα αντικαταστήσει κάποιον από αυτούς που έχει τώρα. Αν βγάλει κάποιον από αυτούς που έχει, θα βάλει τον νέο δίσκο στην υποδοχή που ελευθερώθηκε. Αν θέλει να κρατήσει και τους δύο που έχει τώρα, τότε υποχρεωτικά πρέπει να πάρει κάποια PCI κάρτα που να δίνει κι άλλες θύρες sata. To τροφοδοτικό λογικά αντέχει, αν δεν υπάρχουν άλλες συσκευές με μεγάλες απαιτήσεις, π.χ. μια κάρτα γραφικών από τις πολύ δυνατές. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Καλύτερα να εμπεδώσεις την ερώτηση του Βασίλη και μετά να απαντήσεις φίλε μου... Ζητάει ξεκάθαρα λύση για το πως θα συνδέσει τον 3ο sata σκληρό δίσκο που έχει... Και νομίζω πως η ποιό εναλλακτική του λύση είναι να πάρει την pci... Καλό είναι να μην το παρατραβάμε κάθε θέμα γιατί στα περισσότερα ξεφέυγουμε εκτός θέματος όπως βλέπω...;) ΝΑΙ, και μετα λέει Το ότι είναι sata2 δεν νομίζω να είναι πρόβλημα,λογικά αφού η μητρική δεν το υποστηρίζει θα δουλέψει ως sata1 ΑΡΑ το έκανε θέμα, ΑΡΑ καλά έκανα και του είπα οτι οι συγκεκριμένοι σκληροί ρυθμίζονται. Και νομίζω πως η ποιό εναλλακτική του λύση είναι να πάρει την pci... Μα ΔΕΝ υπάρχει αλλη λύση.. Πιστέυω να κατάλαβες οτι τοοοση ώρα λέμε το ίδιο πράγμα. Τέλος :) Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Κατ'αρχάς ηρεμήστε. Καλό θα είναι να διευκρινήσει ο Βασίλης αν ο νέος δίσκος θα αντικαταστήσει κάποιον από αυτούς που έχει τώρα. Αν βγάλει κάποιον από αυτούς που έχει, θα βάλει τον νέο δίσκο στην υποδοχή που ελευθερώθηκε. Αν θέλει να κρατήσει και τους δύο που έχει τώρα, τότε υποχρεωτικά πρέπει να πάρει κάποια PCI κάρτα που να δίνει κι άλλες θύρες sata. To τροφοδοτικό λογικά αντέχει, αν δεν υπάρχουν άλλες συσκευές με μεγάλες απαιτήσεις, π.χ. μια κάρτα γραφικών από τις πολύ δυνατές. Δεν μαλώνουμε και δεν βλέπω το λόγο να δημιουργηθεί θέμα... Ο Βασίλης ξέρει καλύτερα απ όλους μας τι ακριβώς ζητάει και τι θέλει να κάνει... Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 ΝΑΙ, και μετα λέει ΑΡΑ το έκανε θέμα, ΑΡΑ καλά έκανα και του είπα οτι οι συγκεκριμένοι σκληροί ρυθμίζονται. Μα ΔΕΝ υπάρχει αλλη λύση.. Πιστέυω να κατάλαβες οτι τοοοση ώρα λέμε το ίδιο πράγμα. Τέλος :) Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω γιατί δεν βγαίνει νόημα έτσι... Το παρακάτω post καλύπτει τα πάντα... Κατ'αρχάς ηρεμήστε. Καλό θα είναι να διευκρινήσει ο Βασίλης αν ο νέος δίσκος θα αντικαταστήσει κάποιον από αυτούς που έχει τώρα. Αν βγάλει κάποιον από αυτούς που έχει, θα βάλει τον νέο δίσκο στην υποδοχή που ελευθερώθηκε. Αν θέλει να κρατήσει και τους δύο που έχει τώρα, τότε υποχρεωτικά πρέπει να πάρει κάποια PCI κάρτα που να δίνει κι άλλες θύρες sata. To τροφοδοτικό λογικά αντέχει, αν δεν υπάρχουν άλλες συσκευές με μεγάλες απαιτήσεις, π.χ. μια κάρτα γραφικών από τις πολύ δυνατές. Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. August 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 :wacko: :wacko: :wacko: Εγώ τα προκάλεσα όλα αυτά;:X Με τον τρόπο που έγραψα το post; Anyway πάμε απο την αρχή: Θέλω να έχω και τους 3 δίσκους πάνω.Λογικά αν ήταν να βγάλω κάποιον και να βάλω τον καινούργιο δεν θα είχα πρόβλημα.Άρα λοιπόν οι λύσεις που σκέφτηκα (και απλά ήθελα μια επιβεβαίωση) είναι οι παρακάτω: Α. pci controller.Το πρώτο που σκέφτηκα.Στο θέμα ταχύτητας θα είναι το ίδιο όπως είναι και οι άλλοι 2 σκληροί που πάνε απευθείας στην μητρική; Β.Αγορά εξωτερικού κουτιού (:!: ) για να μπει με firewire ο 320αρης και να γίνει εξωτερικός.Δεν με βολεύει σαν λύση απλά το αναφέρω. Γ.Που το σκέφτομαι όλο και περισσότερο.Αγορά νέας μητρικής (:p ) H pci έχει ~45ε,γιατί να μην βάλω και άλλα τόσα να πάρω μια νέα που θα έχει 4 sata; Δημιουργείται όμως πρόβλημα με την κάρτα γραφικών που είναι AGP.Υπάρχουν μητρικές γύρω στα 100ε που να έχουν και pci express και AGP; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πάλι..:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 :wacko: :wacko: :wacko: Εγώ τα προκάλεσα όλα αυτά;:X Με τον τρόπο που έγραψα το post; Anyway πάμε απο την αρχή: Θέλω να έχω και τους 3 δίσκους πάνω.Λογικά αν ήταν να βγάλω κάποιον και να βάλω τον καινούργιο δεν θα είχα πρόβλημα.Άρα λοιπόν οι λύσεις που σκέφτηκα (και απλά ήθελα μια επιβεβαίωση) είναι οι παρακάτω: Α. pci controller.Το πρώτο που σκέφτηκα.Στο θέμα ταχύτητας θα είναι το ίδιο όπως είναι και οι άλλοι 2 σκληροί που πάνε απευθείας στην μητρική; Β.Αγορά εξωτερικού κουτιού (:!: ) για να μπει με firewire ο 320αρης και να γίνει εξωτερικός.Δεν με βολεύει σαν λύση απλά το αναφέρω. Γ.Που το σκέφτομαι όλο και περισσότερο.Αγορά νέας μητρικής (:p ) H pci έχει ~45ε,γιατί να μην βάλω και άλλα τόσα να πάρω μια νέα που θα έχει 4 sata; Δημιουργείται όμως πρόβλημα με την κάρτα γραφικών που είναι AGP.Υπάρχουν μητρικές γύρω στα 100ε που να έχουν και pci express και AGP; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πάλι..:) Είδες τι έκανες...:p Αν έχεις τη δυνατότητα για την τρίτη επιλογή ακόμα καλύτερα χωρίς πολλές σκέψεις...:shifty: Εγώ πχ να σκεφτείς έχω ένα μηχάνημα μόνο για internet και πήρα μια μητρικη με υποδοχή για 2 sata και agp άσχετο που δεν ασχολούμε με games και μου κόστησε 40€ περίπου...:) Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 :wacko: :wacko: :wacko: Εγώ τα προκάλεσα όλα αυτά;:X Με τον τρόπο που έγραψα το post; Anyway πάμε απο την αρχή: Θέλω να έχω και τους 3 δίσκους πάνω.Λογικά αν ήταν να βγάλω κάποιον και να βάλω τον καινούργιο δεν θα είχα πρόβλημα.Άρα λοιπόν οι λύσεις που σκέφτηκα (και απλά ήθελα μια επιβεβαίωση) είναι οι παρακάτω: Α. pci controller.Το πρώτο που σκέφτηκα.Στο θέμα ταχύτητας θα είναι το ίδιο όπως είναι και οι άλλοι 2 σκληροί που πάνε απευθείας στην μητρική; Β.Αγορά εξωτερικού κουτιού (:!: ) για να μπει με firewire ο 320αρης και να γίνει εξωτερικός.Δεν με βολεύει σαν λύση απλά το αναφέρω. Γ.Που το σκέφτομαι όλο και περισσότερο.Αγορά νέας μητρικής (:p ) H pci έχει ~45ε,γιατί να μην βάλω και άλλα τόσα να πάρω μια νέα που θα έχει 4 sata; Δημιουργείται όμως πρόβλημα με την κάρτα γραφικών που είναι AGP.Υπάρχουν μητρικές γύρω στα 100ε που να έχουν και pci express και AGP; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πάλι..:) 1)Αν δεν θες αλλαγη μητρικης τοτε επιλεγεις το πρωτο...:) 2)Αν θες να την αλλαξεις για να εχεις ποιο πολλες υποδοχες sata καντο αλλα προσεξε καλυτερα να εχει ενσωματωμενη μια καρτα οθονης (μιας και δυσκολα θα βρεις και τα δυο μαζι...Αν θυμαμαι καλα το ειχα δει σε μητρικες xeon) και φυσικα να εχει την υποδοχη agp η pci-e..(Αν δεν παιζεις παιχνιδια) Eλπιζω να σε βοιθησα:) Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Γ.Που το σκέφτομαι όλο και περισσότερο.Αγορά νέας μητρικής (:p ) H pci έχει ~45ε,γιατί να μην βάλω και άλλα τόσα να πάρω μια νέα που θα έχει 4 sata; Δημιουργείται όμως πρόβλημα με την κάρτα γραφικών που είναι AGP.Υπάρχουν μητρικές γύρω στα 100ε που να έχουν και pci express και AGP; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πάλι..:)Η συγκεκριμένη μητρική που έχεις είναι για socket 478. Οι μητρικές για αυτό το socket έχουν max 2 sata ports, εκτός αν έχουν κάποιον επιπλέον controller πέρα από αυτόν που είναι ενσωματωμένος στο chipset. Επομένως αν είναι να αλλάξεις μητρική, κάντο όταν σκοπεύεις να αλλάξεις ολόκληρο το μηχάνημα (δηλαδή cpu + μητρική + μνήμη + κάρτα γραφικών). Διαφορετικά δεν αξίζει να ψάχνεις για μητρική με socket 478 που έχει πεθάνει πλέον, πόσο μάλλον δε να έχει κιόλας επιπλέον sata, κάτι σπάνιο. Αγόρασε μια pci κάρτα να κάνεις τη δουλειά σου με €30-€40 και τελείωσε η υπόθεση. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts