Jump to content

Θα προτιμούσατε να είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα;

Baator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν είχατε τη δυνατότητα να είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα αντί της Ελλάδας, θα το προτιμούσατε;

Τώρα φυσικά, μετά από 18-20-30 χρόνια που ζούμε εδώ, είναι λογικό να λέμε "Α, εγώ την Ελλαδίτσα μου την αγαπώ, ήλιος, θάλασσα, πουθενά καλύτερα" αλλά αν το καλοσκεφτείτε, είμαστε η τελευταία τρύπα της Ευρώπης.

Εγώ χαλαρά θα προτιμούσα να είχα γεννηθεί σε μια Σουηδία, σε μια Δανία, σε μια Ελβετία και ας είχα τους εξυπνάκηδες τους Ελληναράδες να με λένε ξενέρωτο και ασπρουλιάρη.

Το θέμα είναι ότι θα ζούσα σε μια χώρα που σέβεται τους πολίτες της, με πάρκα, σωστούς δρόμους, καθαρές πόλεις, πράσινο παντού, συντριβάνια, πλατείες, ευγενικούς υπαλλήλους, χωρίς 5 απεργίες τη μέρα, χωρίς λαδώματα, χωρίς βύσματα και "γνωστούς", γενικά με ανώτερο επίπεδο ζωής και συμπεριφοράς από τους συνανθρώπους μου.

Καλά είναι που χαιρόμαστε με τη "μαγκιά" μας και το "φιλότιμο του Έλληνα", καλή και η φραπεδιά και το αραλίκι και το δημοσιουπαλληλίκι, αλλά πραγματικά δεν θα μου λείπανε.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι ντρέπομαι που είμαι Έλληνας ή ότι το όνειρο μου είναι να σηκωθώ να φύγω και να πάω σε μια άλλη χώρα, κάθε άλλο, αλλά το να είχα γεννηθεί εκεί δεν θα με πείραζε. Πάλι περήφανος θα ήμουν για τη χώρα μου, αλλά θα περνούσα καλύτερα και θα απολάμβανα περισσότερα πράγματα.

Συμφωνεί κανείς;

Μόνο αν είχα πατέρα πετρελαιά Σεϊχη. Ειδ΄άλλως ΕΛΛΗΝΑΣ και πάλι ΕΛΛΗΝΑΣ.

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ πάλι θα ήθελα μόλις τελείωσω τίς σπουδές μου να πάω για κανένα μεταπτυχιακό ΑΓΓΛΙΑ και να μείνω μόνιμα εκεί ..........

Και στήν Ελλάδα να έρχομαι ΜΟΝΟ τα καλοκαίρια γία διακοπές..........

το ellada θα ήταν <<καλύτερο>> μόνο με καινούργιο συστημα δημόσιας διοίκησης και μέγαλύτερος μισθούς...............................

ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΤΕ.

Κοιτα επειδη σε πολλα συμφωνο δεν θα επαναλαβω τα ιδια. αλλα νομιζω οτι ειπα αν βελτιωθουν τα πραγματα στον οικονομικο τομεα τοτε θα ειναι καλα για τους πολιτες. το κακο ειναι οτι στην ελλαδα η επιχειρηματιες θελουν να κανουν τζιρο ιδιο με εναν επιχειρηματια στην αγγλια γινετε αυτο? ποτε! ετσι κρατωντας μισθο στα 700 προσεγγιζουν. τσπ σκ$@α.

τωρα ρε φιλε 90.000 λιρες ειναι 135.000 ευρω περιπου. ε στην ελλαδα σε μα επαρχιακη πολυ πχ καβαλα αγοραζεις αρκετα καλο σπιτι.

για μενα νομιζω οτι ειναι λιγο πολυ το ιδιο. οσο για το γαλα επαυξανω 1000% στην ελλαδα ειναι απατεωνια μεγαλη αλλα οταν θα αρχισουν και εκει να δημιουργουνται μικρες φαρμες οπως εδω και η αγορα δεν θα κυριαρχειται απο δελτα φαγε μεβγαλ κλπκλπ λαμογια θα ειναι καλυτερα.

τελος να φανταστω οτι εισαι κατι σε management διοτι 1800 ειναι λιγο δυσκολο για εμας τους μηχανικους.

sorry gia to off-topic.

Οχι φιλε, στο NHS ειμαι, physiotherapist (National Health Service οπως λεμε Ε.Σ.Υ. στην Ελλαδα), οπου επιασα δουλεια αμεσως μετα το 1ο πτυχιο, δηλαδη ουτε masters ουτε τιποτα, σε αντιθεση με την Ελλαδα που για να βρεις δουλεια σε νοσοκομειο, εκτος απο "μεσον" πρεπει να εχεις και 2-3 μαστερ και κανενα διδακτορικο.

Σπιτι σε αυτα τα λεφτα, συμφωνω οτι μπορεις να βρεις στην Ελλαδα και καλο μαλιστα, αλλα οπως ειπα θες τουλαχιστον μια ζωη για να το ξεχρεωσεις.

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα το γεγονος οτι ο ιδιωτικος τομεας δινει μονο 700 ευρω βασικους μισθους πρεπει να ειναι σε συννεννοηση με την κυβερνηση.... Οταν μου λεει εμενα ο ιδιωτικος οτι "με συγχωρεις, αυτο το ποσον προβλεπει ο νομος για βασικο μισθο, αυτα σου δινω", εμενα αυτο με βαζει σε υποψιες.... Πολλες υποψιες.... Ο νοων νοειτο....

Τελοσπαντων, εγω την Αγγλια παντως δεν την αλλαζω. Ελλαδαρα για διακοπες ναι, 2 φορες το χρονο απο 15 μερες και ειμαι ΟΚ.

No Rest for the Wicked

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα το γεγονος οτι ο ιδιωτικος τομεας δινει μονο 700 ευρω βασικους μισθους πρεπει να ειναι σε συννεννοηση με την κυβερνηση....

Ο βασικός μισθός είναι 550 ευρώ και συνήθως θα πρέπει να δουλεύεις υπερωρίες (ξέχνα το 8ωρο) που φυσικά ΔΕΝ τις πληρώνεσαι. Άντε ζήσε με 550 ευρώ.

Βρε την αλλάζω και την παρααλλάζω την "Ελλαδίτσα μου"...

φυσικα μιλατε για μισθους ανιδεικευτου εργατη. ωστοσο και στην Αγγλια ο μισθος ενος τετοιου εργατη ειναι 800 λιρες το μηνα. που σημαινει περιπου 1200ευρω. αρα με τη διαφορα στο κοστος ζωης ειμαστε περιπου στα ιδια.

φιλε workman καταλαβαινω και καλα κανεις αφου ετσι αισθανεσαι. απλα να πω οτι αυτο που γινετε στην ελλαδα τωρα γινοταν πολλα χρονια πριν εδω. (αποτομη μεταβολη της οικονομιας ενος κρατους απο αγροτοκτηνοτροφικο- οικονομικο μοντελο σε συγχρονο βιοτεχνικο) σαν αποτελεσμα αρκετα παιδια σπουδαγμενα χωρις ωστοσο να υπαρχουν καταληλες υποδομες για την απορροφηση τους.

to kalutero einai na genithies ameriki alla apo ellines gonois..diladi na eisai 100% ellinas sto background apla genimenos allou etsi sta xartia na fenese amerikanos. zw ameriki edw k 7 xronia k vlepw oti xanw pola pou den eixa genithei edw....

kai to thema den einai mono pou tha protimousate na eiste genimenoi alla kai to pou na menate..yiati kai allou na exeis genithei an zeis mesa stin ellada to idio palouki den einai?

I don't live in Greece, Greece lives in me...

Ακούω συνέχεια για την διαφορά στο "κόστος ζωής" και ότι τελικά ερχόμαστε στα ίδια. Δηλαδή συγγνώμη, ΟΣΟ πια και να κοστίζει ένα ενοίκιο στην Αγγλία, ΠΟΣΟ πια είναι; 1200 ευρώ; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Και τι ανειδίκευτος εργάτης και πτυχιούχος. Η κοπέλα μου είναι χημικός μηχανικός και δουλεύει σε εργοστάσιο 13 ώρες τη μέρα + Σάββατα και πληρώνεται 640 ευρώ. Και αν δε γουστάρει, περιμένουν άλλοι 100 στην ουρά που έχουν βαρεθεί να κάθονται και σου λένε από το τίποτα, καλά και τα 600.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Όταν έκανα το topic, δεν αναφερόμουν στο θέμα δουλειά ειδικά, εκεί τα πράγματα είναι τόσο τραγικά που δεν χωράει καν συζήτηση.

Δεν υπάρχει νέος σήμερα που ΑΝ είναι τυχερός και έχει δουλειά, να μην τον λιώνουνε στην κυριολεξία για ψίχουλα. Έχει δεν έχει πτυχίο.

perdikos200, ο βασικος μισθος ΔΕΝ ειναι μονο για ανειδικευτο εργατη... Εγω οταν τελειωσα το στρατιωτικο, ψαχτηκα για δουλειες στην Ελλαδα, εχοντας προυηπηρεσια εξω. Και παντου μου ελεγαν 580 ευρω, συν ενσημα (για αυτο ειπα 700 πιο πριν, να τα στρογγυλεψω). Εξευτελιστικη προσφορα, ειδικα για καποιον με το δικο μου επαγγελματικο background.

Οριστε ο αλλος απο πανω, σου λεει η κοπελα ξεσκιζεται στη δουλεια και της λεει 640 ευρω!!! :mad: Τραγικος μισθος για ετος 2006!.

Το βιοτικο επιπεδο δεν νομιζω να ειναι πιο ακριβο στην Αγγλια. Ασφαλως υπαρχουν πραγματα που ειναι πιο ακριβα, αλλα και πραγματα που ειναι πολυ πιο φτηνα! (τα αναλυσαμε παραπανω). Εξαρταται και απτην ζωη που κανεις!

Οταν ημουν φοιτητης, μερικες φορες σε περιοδους διακοπων δουλευα 4 ωρες τη μερα se pub. Ξερεις τι μεροκαματο ειχα? 20 λιρες τη μερα! 5 λιρες η ωρα παει για τον ανειδικευτο! Δηλαδη αν δουλευα 20 μερες το μηνα πες, επι μονο ΤΕΣΣΕΡΙΣ ωρες τη μερα ειχα 400 λιρες, δηλαδη 600 ευρω!! Οσα λιωνουν στη δουλεια την κοπελα απο πανω για να βγαλει! Απιστευτο!! :blink:

No Rest for the Wicked

η αληθεια ειναι οτι σαν την Ελλαδα δεν εχει...

αν ομως ηθελα να γεννηθω αλλου....

σιγουρα θα ηταν σε μια χωρα που θα ηταν τελειως διαφορετικα.

να ειχε ηλιο καθε μερα,κοντα η παραλια..ησυχα....κτλ κτλ...

ξερετε τετοιο μερος?

Never Give Up:!:

Join friend!

etsi sta xartia na fenese amerikanos.

Οτι χειροτερο να συμβαινει σε καποιον τα τελευταια χρονια λογω των "πολιτικων":rolleyes: εξελιξεων!

Δεν θα ηθελα να γεννηθω σε αλλη χωρα, ζουσα χρονια στο εξωτερικο, αλλα θα ηθελα παρα πολυ να ενστερνιστουμε ως πολιτες αυτης της χωρας (Ελλαδας) τη νοοτροπια και τον τροπο λειτουργιας και οργανωσης αλλων ευρωπαικων δυτικων χωρων!:O

Petros the Great ποσο δικιο εχεις!;)

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Ακούω συνέχεια για την διαφορά στο "κόστος ζωής" και ότι τελικά ερχόμαστε στα ίδια. Δηλαδή συγγνώμη, ΟΣΟ πια και να κοστίζει ένα ενοίκιο στην Αγγλία, ΠΟΣΟ πια είναι; 1200 ευρώ; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Και τι ανειδίκευτος εργάτης και πτυχιούχος. Η κοπέλα μου είναι χημικός μηχανικός και δουλεύει σε εργοστάσιο 13 ώρες τη μέρα + Σάββατα και πληρώνεται 640 ευρώ. Και αν δε γουστάρει, περιμένουν άλλοι 100 στην ουρά που έχουν βαρεθεί να κάθονται και σου λένε από το τίποτα, καλά και τα 600.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Όταν έκανα το topic, δεν αναφερόμουν στο θέμα δουλειά ειδικά, εκεί τα πράγματα είναι τόσο τραγικά που δεν χωράει καν συζήτηση.

Δεν υπάρχει νέος σήμερα που ΑΝ είναι τυχερός και έχει δουλειά, να μην τον λιώνουνε στην κυριολεξία για ψίχουλα. Έχει δεν έχει πτυχίο.

Και μενα η αδερφη μου χημικος σε μεγαλη φαρμακοβιομηχανια της ελλαδας(ποιοτικο ελεγχο φαρμακων-οχι πωλησεις) και παιρνει 1200ευρω.

αλλα ρε παιδια εγω δεν ειπα οτι ειναι καλα στην ελλαδα απο αποψη οικονομικου και αν δειτε το πρωτο topic στο θεμα θα καταλαβετε τι ειπα. αλλα δεν ειναι το παν να αμοιβεσαι μονο καλα ειναι και πως αισθανεσαι. για μενα ηταν δυσκολο να προσαρμοστω αθηνα οπου σπουδασα φανταστειτε εδω που ολα ειναι διαφορετικα.

εγω λεω οτι υπαρχουν και ευκαιριες στην ελλαδα αλλα λιγες και τις οποιες πρεπει να πετυχεις τη καταλληλη στιγμη.

επισης φιλε baator να σου πω οτι εγω τη περναω εδω με 600λιρες μαζι με το ενοικιο αλλα εχω στερηθει πολλα πραγματα τα οποια στην ελλεδα δεν θα σκεφτομουν να τα στερηθω. ειναι ακριβο το κοστος. και φυσικα για μενα αν παιρνεις 1200 ευρω ελλαδα εισαι στα ιδια με ενα παιδι που παιρνει εδω 1300λιρες.

τσπ ο καθενας κανει τις επιλογες του. αφου περνατε καλα εκει που ειστε με τις δουλειες σας δεν εχει νοημα για εσας το τι λεω εγω.

Παντως δεν ειναι ολα τοσο ασχημα ελλαδα.

η αληθεια ειναι οτι σαν την Ελλαδα δεν εχει...

αν ομως ηθελα να γεννηθω αλλου....

σιγουρα θα ηταν σε μια χωρα που θα ηταν τελειως διαφορετικα.

να ειχε ηλιο καθε μερα,κοντα η παραλια..ησυχα....κτλ κτλ...

ξερετε τετοιο μερος?

Florida,CA και πολλα αλλα μερη.

Mutilator :shifty:

Αν και ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια, απλά χάριν της κουβέντας ορίστε και μερικά στοιχεία με βάση 2 έρευνες της Mercer HR (μια consulting εταιρία), εφόσον αναφέρονται συχνά στο παρόν τόπικ το κόστος ζωής αλλά και η ποιότητα ζωής.

International Quality of Living (April 2006)

"Αthens remains the lowest scoring city in Western Europe, scoring 86.8 at position 79". Η αξιολόγηση γίνεται με βάση 39 πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλοντικούς παράγοντες, την εκπαίδευση, υγεία, προσωπική ασφάλεια, μεταφορές, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.

Αναφέρω χαρακτηριστικά και 3 πόλεις της Μ. Βρετανίας:

Λονδίνο - 101.2

Γλασκώβη - 98.3

Birmingham - 98.3

Πάμε τώρα στην Global Cost of Living Survey

Η Αθήνα είναι ακριβότερη (οριακά μεν, αλλά ακριβότερη) από τις 2 πόλεις που ανέφερα παραπάνω (Glasgow & Birmingham) οι οποίες όμως παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Άρα το να λέμε ότι "το κόστος ζωής στην Αγγλία (που η Γλασκώβη είναι Σκωτία αλλά λέμε τώρα) είναι μεγαλύτερο από την Ελλάδα" δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι έτσι γενικά και αόριστα. Βέβαια, ανα συγκρίνουμε πρωτεύουσα με πρωτεύουσα, το κόστος ζωής στο Λονδίνο σε σχέση με την Αθήνα είναι κατά τι ακριβότερο (37.5%) το οποίο πιστεύω ότι οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στο κόστος της στέγης και των συγκοινωνιών. Κατά τον ίδιο τρόπο επαρχία Ελλάδας με επαρχία Αγγλίας ίσως στην Ελλάδα να είναι ακριβότερα, το ζήτημα είναι όμως ότι το Birmingham για παράδειγμα το οποίο αναφέρω παραπάνω είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της

Αγγλίας με ευκαιρίες και επαγγελματικές και και και, καμία σχέση από αυτή την άποψη με τη δική μας επαρχία (ας πούμε Θεσσαλονίκη, που είναι η 2η δική μας μεγαλύτερη πόλη). Από την άλλη, το Birmingham δεν έχει ούτε παραλία για καφέ, ούτε Κρήνη ούτε Χαλκιδική στην 1.5 ώρα (ας πούμε) οπότε ο καθένας τα ζυγίζει και παίρνει.

Και μιας και ανέφερα την έρευνα, να πω επίσης ότι είμαστε πιο ακριβοί από ... όλες τις πόλεις της Γερμανίας (Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο και Φραγκφούρτη) αλλά αν θέλετε χαμηλό κόστος ζωής μη μετακομίσετε στην Κων/πολη, είναι πιο ακριβά όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από τη Ρώμη, το Παρίσι και τη Στοκχόλμη. Α, και η πιο ακριβή χώρα του κόσμου είναι η Μόσχα.

Η λίστα με τις 150 πόλεις εδώ:

http://www.finfacts.com/costofliving

Μια χαρά περνάω στην Αθήνα.Δε θα ήθελα να είχα γεννηθεί κάπου αλλού.

Η πολή διαθέτει εξαιρετικά μέσα μαζικής μεταφοράς,πληθώρα καταστημάτων,εμπορικών και νεανικών κέντρων.

Μια χαρά περνάω στην Αθήνα.Δε θα ήθελα να είχα γεννηθεί κάπου αλλού.

Η πολή διαθέτει εξαιρετικά μέσα μαζικής μεταφοράς,πληθώρα καταστημάτων,εμπορικών και νεανικών κέντρων.

Ειρωνικα το λες έτσι ?

Εγώ πάλι θα ήθελα μόλις τελείωσω τίς σπουδές μου να πάω για κανένα μεταπτυχιακό ΑΓΓΛΙΑ και να μείνω μόνιμα εκεί ..........

Και στήν Ελλάδα να έρχομαι ΜΟΝΟ τα καλοκαίρια γία διακοπές..........

το ellada θα ήταν <<καλύτερο>> μόνο με καινούργιο συστημα δημόσιας διοίκησης και μέγαλύτερος μισθούς...............................

ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΤΕ.

Ξερω ότι ειναι λίγο off topic αλλα πως γίνεται αυτο για κάποιον που εχει τελειώσει ΤΕΙ Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών? Το πτυχίο αναγνωρίζεται κανονικά? Αν ξέρεις στειλε PM για να μη βγούμε και άλλο εκτός θέματος

Προφανως δεν εχω δει ολες τις χωρες του κοσμου, παρ'ολα αυτα μια χαρα μου φαινεται η Ελλαδα. Σαφως εχει μειονεκτηματα, αλλα ολες οι χωρες εχουν. Απο την αλλη εγω βλεπω και πολλα πλεονεκτηματα.

Αυτο που συμπεραινω παντως ειναι οτι πολλοι συγκρινετε ανομοια πραγματα, η παραθετετε στοιχεια ελαφρως υποκειμενικα. Παραδειγμα: δεν μπορεις να συγκρινεις τον μισθο ανειδικευτου εργατη στην ελλαδα και τα λεφτα που παιρνει ο μπαρμαν στην αγγλια. Συγκρινε με τον μπαρμαν στην ελλαδα. Δεν εχει μεγαλη αξια να λες για ενα γνωστο που παιρνει 600 και δουλευει 13 ωρες την ημερα. Δεν ειναι αυτος ο μεσος ορος. Γιατι και γω θα σου πω για γνωστο μου υδραυλικο που δουλευει 5-6 ωρες και κονομαει 3000 μαυρα. Δεν μπορει οι 90000 λιρες για σπιτι στην αγγλια να ειναι οκ και τα 100000 ευρω για σπιτι στην επαρχια να ειναι πολλα. Επισης, η ποιοτητα ζωης ειναι σχετικο πραγμα. Και ναι μεν στην αθηνα η κατασταση εχει ξεφυγει τελευταια, αλλα στην επαρχια (ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα) τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. Και οι δεικτες δεν λενε παντα την αληθεια, εκτος του του γεγονοτος οτι καποια πραγματα δεν μετριουνται.

Επισης, πληροφοριακα, η ελλαδα ειναι πληρες μελος της ΕΕ. Αρα, οποιοσδηποτε μπορει να ζησει/δουλεψει σε 24 χωρες της ευρωπης αυριο το πρωι και να δει ποσα απιδια πιανει ο σακος. Σχολια του τυπου ειμαστε αφρικη/ωκεανια/μαο-μαο ειλικρινα δεν τα καταλαβαινω. Εγω σε αφρικανικη χωρα δεν θα εμενα. Εσεις γιατι μενετε;

Για να κλεισω, την χωρα την κανουν οι ανθρωποι. Αν ειμαστε αφρικανικη χωρα, φταιμε εμεις (οχι ολοι οι αλλοι εκτος απο εμας, κυριως εμεις οι ιδιοι) που ειμαστε αφρικανοι. Βεβαια, ο ιδιος τυπος που θα στηθει υπομονετικα στην ουρα στην αγγλια, εδω θα κοιταξει να βγει μπροστα. Ο ιδιος που θα ωρυεται γιατι αργησαν οι βαλιτσες του στο αεροδρομιο, θα περιμενει υπομονετικα στο χιθροου. Ο ιδιος που γουσταρει την αξιοκρατια στη σουηδια εχει βαλει βυσμα για το στρατο. Ας αλλαξουμε εμεις, και βλεπουμε.

Προφανως δεν εχω δει ολες τις χωρες του κοσμου, παρ'ολα αυτα μια χαρα μου φαινεται η Ελλαδα. Σαφως εχει μειονεκτηματα, αλλα ολες οι χωρες εχουν. Απο την αλλη εγω βλεπω και πολλα πλεονεκτηματα.

Αυτο που συμπεραινω παντως ειναι οτι πολλοι συγκρινετε ανομοια πραγματα, η παραθετετε στοιχεια ελαφρως υποκειμενικα. Παραδειγμα: δεν μπορεις να συγκρινεις τον μισθο ανειδικευτου εργατη στην ελλαδα και τα λεφτα που παιρνει ο μπαρμαν στην αγγλια. Συγκρινε με τον μπαρμαν στην ελλαδα. Δεν εχει μεγαλη αξια να λες για ενα γνωστο που παιρνει 600 και δουλευει 13 ωρες την ημερα. Δεν ειναι αυτος ο μεσος ορος. Γιατι και γω θα σου πω για γνωστο μου υδραυλικο που δουλευει 5-6 ωρες και κονομαει 3000 μαυρα. Δεν μπορει οι 90000 λιρες για σπιτι στην αγγλια να ειναι οκ και τα 100000 ευρω για σπιτι στην επαρχια να ειναι πολλα. Επισης, η ποιοτητα ζωης ειναι σχετικο πραγμα. Και ναι μεν στην αθηνα η κατασταση εχει ξεφυγει τελευταια, αλλα στην επαρχια (ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα) τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. Και οι δεικτες δεν λενε παντα την αληθεια, εκτος του του γεγονοτος οτι καποια πραγματα δεν μετριουνται.

Επισης, πληροφοριακα, η ελλαδα ειναι πληρες μελος της ΕΕ. Αρα, οποιοσδηποτε μπορει να ζησει/δουλεψει σε 24 χωρες της ευρωπης αυριο το πρωι και να δει ποσα απιδια πιανει ο σακος. Σχολια του τυπου ειμαστε αφρικη/ωκεανια/μαο-μαο ειλικρινα δεν τα καταλαβαινω. Εγω σε αφρικανικη χωρα δεν θα εμενα. Εσεις γιατι μενετε;

Για να κλεισω, την χωρα την κανουν οι ανθρωποι. Αν ειμαστε αφρικανικη χωρα, φταιμε εμεις (οχι ολοι οι αλλοι εκτος απο εμας, κυριως εμεις οι ιδιοι) που ειμαστε αφρικανοι. Βεβαια, ο ιδιος τυπος που θα στηθει υπομονετικα στην ουρα στην αγγλια, εδω θα κοιταξει να βγει μπροστα. Ο ιδιος που θα ωρυεται γιατι αργησαν οι βαλιτσες του στο αεροδρομιο, θα περιμενει υπομονετικα στο χιθροου. Ο ιδιος που γουσταρει την αξιοκρατια στη σουηδια εχει βαλει βυσμα για το στρατο. Ας αλλαξουμε εμεις, και βλεπουμε.

Οχι +1 αλλα +1000. τπτ παραπανω. μπραβο αλλη μια φορα γιατι ξερεις να διατυπωνεις με σωστο τροπο αυτα που θες.

Επισης, πληροφοριακα, η ελλαδα ειναι πληρες μελος της ΕΕ. Αρα, οποιοσδηποτε μπορει να ζησει/δουλεψει σε 24 χωρες της ευρωπης αυριο το πρωι και να δει ποσα απιδια πιανει ο σακος.

Τωρα, αμα σου πω οτι εγω με αγγλικο πτυχιο, μπορω να δουλεψω στις 23 απο τις 24 χωρες που αναφερεις, σε ολες δηλαδη εκτος απο την χωρα της οποιας ειμαι υπηκοος, την Ελλαδα (ας ειν'καλα το Δικατσα και οι Ελληνες δημοσιοι υπαλληλοι που τα ξυνουν ολη μερα με τα δικα μου και δικα σου λεφτα), θα το πιστεψεις?

Αν και να μπορουσα δηλαδη, οχι οτι θ'αλαλζε τιποτα. Απλως αντι για 600, θα επαιρνα 900! Ολε!!

No Rest for the Wicked

Εννοείς ότι είναι εύκολο να μεταναστεύσει κάποιος; :blink: Ή μήπως θα πρέπει να μεταναστεύσουμε όλοι και να αφήσουμε τους «αφρικανούς» να ορίζουν την τύχη του τόπου; :rolleyes: Ε, όχι, εγώ θα κάτσω να φωνάζω και ας μην καταφέρω ποτέ να αλλάξω την νοοτροπία μπανανίας που έχουμε! Θα προτιμούσα μεν να είχα γεννηθεί σε χώρα με καλύτερο βιοτικό επίπεδο, αλλά τώρα που γεννήθηκα σε μια με μέτριο θα παλέψω να το βελτιώσω, είτε τα κατεφέρω είτε όχι.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Προφανως δεν εχω δει ολες τις χωρες του κοσμου, παρ'ολα αυτα μια χαρα μου φαινεται η Ελλαδα. ....
Αν και συνήθως δεν συμφωνώ με τις απόψεις σου, εδώ σου βγάζω το καπέλο, το κράνος, την μπερούκα, ότι θές.

Τέλεια τα είπες. Με ενα συμπλήρωμα.

Οι πολιτικοί της ρεμουλας και της αρπαχτής, εχουν συμβάλει και αυτοι στα αρνητικά της χώρας. Λύση δεν υπάρχει.

Όλα τα κομματα είναι συννενοημένα και τρώνε παρέα. Όποιο και να βγεί. Ακόμη και τα μικρά που τώρα τάχαμου υψώνουν φωνή, αλλα μόλις βουτήξουν στο μέλι, θα αλλάξουν τις απόψεις τους. Το έχουμε δεί το έργο με τους σοσιαλιστές. Ας μην πω πιους εννοώ, ξέρετε. Ας μην γράψω τις διακυρήξεις τους, θυμηθείτε τι λέγανε και τι εφαρμόσανε!!!!!!!!!

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Αν και συνήθως δεν συμφωνώ με τις απόψεις σου, εδώ σου βγάζω το καπέλο, το κράνος, την μπερούκα, ότι θές.

Τέλεια τα είπες. Με ενα συμπλήρωμα.

Οι πολιτικοί της ρεμουλας και της αρπαχτής, εχουν συμβάλει και αυτοι στα αρνητικά της χώρας. Λύση δεν υπάρχει.

Όλα τα κομματα είναι συννενοημένα και τρώνε παρέα. Όποιο και να βγεί. Ακόμη και τα μικρά που τώρα τάχαμου υψώνουν φωνή, αλλα μόλις βουτήξουν στο μέλι, θα αλλάξουν τις απόψεις τους. Το έχουμε δεί το έργο με τους σοσιαλιστές. Ας μην πω πιους εννοώ, ξέρετε. Ας μην γράψω τις διακυρήξεις τους, θυμηθείτε τι λέγανε και τι εφαρμόσανε!!!!!!!!!

Ας κάτσουμε στ' αυγά μας τότε και ας το απολαύσουμε, αντί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όλοι μας λίγο.

Εξάλλου πάντα οι άλλοι φταίνε σ' αυτή τη χώρα, όχι εμείς.

Δεν είπα αυτό καλέ μου.

Θέλω όμως εσύ που τα λες καλύτερα, να προτείνεις κάτι. Οχι αοριστίες όμως.

Στα πολιτικά δρόμενα. Διοτι εγώ είμαι ρεαλιστικότερος θα έλεγα και βλέπω το ίδιο σκηνικό να συνεχίζεται, θα συνεχιστεί. Για πές μας εσύ λοιπόν κάτι που μπορεί να αλλάξει τον τόπο.

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]