Jump to content

Θα προτιμούσατε να είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα;

Baator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κοιτα επειδη ειμαι αγγλια θα σου πω οτι τα πραγματα ειναι μια η αλλη. και σου λεω ενοικιο τουλαχιστον 500λιρες για ενα αξιοπρεπες διαμερισμα. να μου πεις το μοιραζεσαι με αλλον οκ. πας σουπερμαρκετ και πληρωνεις μια πιπερια 70 λεπτα η 1 ευρω και κατι. να μην πω για αλλα τοσα. και στην ελλαδα αν ολη μερα εισαι μεσα και σε μια επαρχιακη πολη τα λεφτα σου φτανουν. τσπ υποθετουμε οτι ειναι καλυτερα εδω.

τωρα οσο αναφορα το ειρονικο για μενα σχολιο εξαγωγης πορτοκαλιων και λαδιου εχω να πω το εξης αυτα μπορουμε να εξαγουμε αυτα εξαγουμε. το θεμα ειναι να γινετε με ορθο τροπο. το παν ειναι να ξερεις να πουλας το προιον σου. και επισης ρε φιλε ποιος σου ειπε οτι η ζωη ειναι μονο μηχανικοι γιατροι και δε ξερω γω τι αλλο.

επισης για να μην παρεξηγηθω και νομιζω οτι εχω καταλαβει που το πας το θεμα ειμαι μαζι σου στο να αναπτυχθει η ερευνα και η τεχνολογια. αλλα οχι θυσιαζωντας πορτοκαλια:p :p

Οχι ρε φιλε... Δεν ηταν ειρωνικο το σχολιο για τα πορτοκαλια. Ασφαλως και "αυτο εχουμε, αυτο εξαγουμε". Αλλα επειδη ειπες οτι η Ελλαδα "θα μπορουσε να γινει μια απο τις πιο ανεπτυγμενες χωρες του κοσμου", απλως αυτο δεν μπορει να γινει αμα δεν εχεις βαρια βιομηχανια, οπως εχουν οι μεγαλες χωρες.

Κι εξαλλου, το να εξαγουμε εμεις οπωροκηπευτικα σε χωρες οπως η Αγγλια, συμβαλλει στο να τα βρισκεις (-ουμε) πανακριβα στα σουπερ μαρκετ οπως λες! :p Γιατι τα εισαγουν. Το φρεσκο γαλα ομως πχ που το παραγουν οι ιδιοι, δεν ειναι παμφτηνο σε σχεση με τα δικα μας τα φρεσκα, που μας πιανουν τον κ*λο η ΦΑΓΕ και η ΔΕΛΤΑ?? :worry:

Οσο για το θεμα σπιτιου, νομιζω θελει καλο χειρισμο. Δηλαδη, αν εχεις σκοπο να μεινεις καποια χρονια Αγγλια, αξιζει πιστευω να αγορασεις σπιτι. Με 90.000 λιρες βρισκεις καλο σπιτι με 3 υπνοδωματιο (αν πιο παλιο) η 2 υπνοδωματια (αν πιο καινουριο), συν κηπο/αυλη, συν γκαραζ. Ενα τετοιο σπιτι, αν το αγορασεις, με τους μισθους στην Αγγλια, σε 10 χρονακια το πολυ το εχεις ξεχρεωσει. Στην Ελλαδα για να ξεχρεωσεις τετοιο σπιτι θες μια, μπορει και 2 ζωες!! ;)

No Rest for the Wicked

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οχι ρε φιλε... Δεν ηταν ειρωνικο το σχολιο για τα πορτοκαλια. Ασφαλως και "αυτο εχουμε, αυτο εξαγουμε". Αλλα επειδη ειπες οτι η Ελλαδα "θα μπορουσε να γινει μια απο τις πιο ανεπτυγμενες χωρες του κοσμου", απλως αυτο δεν μπορει να γινει αμα δεν εχεις βαρια βιομηχανια, οπως εχουν οι μεγαλες χωρες.

Κι εξαλλου, το να εξαγουμε εμεις οπωροκηπευτικα σε χωρες οπως η Αγγλια, συμβαλλει στο να τα βρισκεις (-ουμε) πανακριβα στα σουπερ μαρκετ οπως λες! :p Γιατι τα εισαγουν. Το φρεσκο γαλα ομως πχ που το παραγουν οι ιδιοι, δεν ειναι παμφτηνο σε σχεση με τα δικα μας τα φρεσκα, που μας πιανουν τον κ*λο η ΦΑΓΕ και η ΔΕΛΤΑ?? :worry:

Οσο για το θεμα σπιτιου, νομιζω θελει καλο χειρισμο. Δηλαδη, αν εχεις σκοπο να μεινεις καποια χρονια Αγγλια, αξιζει πιστευω να αγορασεις σπιτι. Με 90.000 λιρες βρισκεις καλο σπιτι με 3 υπνοδωματιο (αν πιο παλιο) η 2 υπνοδωματια (αν πιο καινουριο), συν κηπο/αυλη, συν γκαραζ. Ενα τετοιο σπιτι, αν το αγορασεις, με τους μισθους στην Αγγλια, σε 10 χρονακια το πολυ το εχεις ξεχρεωσει. Στην Ελλαδα για να ξεχρεωσεις τετοιο σπιτι θες μια, μπορει και 2 ζωες!! ;)

Κοιτα επειδη σε πολλα συμφωνο δεν θα επαναλαβω τα ιδια. αλλα νομιζω οτι ειπα αν βελτιωθουν τα πραγματα στον οικονομικο τομεα τοτε θα ειναι καλα για τους πολιτες. το κακο ειναι οτι στην ελλαδα η επιχειρηματιες θελουν να κανουν τζιρο ιδιο με εναν επιχειρηματια στην αγγλια γινετε αυτο? ποτε! ετσι κρατωντας μισθο στα 700 προσεγγιζουν. τσπ σκ$@α.

τωρα ρε φιλε 90.000 λιρες ειναι 135.000 ευρω περιπου. ε στην ελλαδα σε μα επαρχιακη πολυ πχ καβαλα αγοραζεις αρκετα καλο σπιτι.

για μενα νομιζω οτι ειναι λιγο πολυ το ιδιο. οσο για το γαλα επαυξανω 1000% στην ελλαδα ειναι απατεωνια μεγαλη αλλα οταν θα αρχισουν και εκει να δημιουργουνται μικρες φαρμες οπως εδω και η αγορα δεν θα κυριαρχειται απο δελτα φαγε μεβγαλ κλπκλπ λαμογια θα ειναι καλυτερα.

τελος να φανταστω οτι εισαι κατι σε management διοτι 1800 ειναι λιγο δυσκολο για εμας τους μηχανικους.

sorry gia to off-topic.

θα προτιμουσα να ειχα γεννηθει και να ημουν απο Νεα Υορκη.Εχω ζησει εκει και μου αρεσει παρα πολυ ασε που εχεις ευκαιριες να κανεις διαφορα πραγματα επαγγελματικα,και για να πω την αληθεια το σκεφτομαι για μονιμη εγκατασταση εκει.

Και απο τις 7 το απόγευμα, σπίτι γρήγορα και με 10 κλειδαριές στην πόρτα.

σε καποιες περιοχες ισως αλλα οχι παντου.Εγω οταν εμενα εκει δεν ενιωθα καμια ανασφαλεια η οτι κινδυνευα.

egw 8a h8ela na einai h zwh sthn Ellada apo 8ema oikonomikhs apopshs kai genikotera organwshs san th Souhdia!Polloi apo edw exoume ta3idepsei se xwres tou e3wterikou alla ligoi einai autoi pou emeinan monima giati "goustaran" na meinoun ekei!Den 8a pw ta gnwsta "zoume sthn wraioterh xwra tou kosmou" kai tetoia alla kalws h' kakws edw gennh8hkame kai megalwsame!Oles oi xwres exoun ta kala tous kai ta kaka tous!Apo to na ka8este na suzhtate egw 8a h8ela na meinw ekei kai egw ekei to kalutero pou exoume na kanoume oloi einai na broume tropous na kanoume th xwra mas akoma kaluterh apo autes pou 8aumazoume oloi mas apo to pio mikro na mhn petame ta tsigara stous dromous mexri kai to ti epilegetai na pshfisete!Kai to tonizw to teleutaio giati oloi mas mono logia eimaste akoma kai egw alla autoi einai pou emeis epilegoume na mas kanoun th zwh mas kaluterh...;)
http://www.lottery24.com/img/horoscope/capricorn.gif Αιγόκερως Είσαι???

Το τελευταίο που λές είναι εκτός πραγματικότητος. Διοτι το ποιός θα κυβερνήσει είναι κανονισμένο απο άλλους. Και εαν κάποια στιγμή βρεθεί ενα τρίτο κόμμα εξουσίας,εκτός δηλαδή των 2 στημένων του κατεστημένου και της ΜΜΕ προπαγάνδας, να είσαι σίγουρη οτι θα είναι στα μέτρα αυτών που κουμαντάρουν την χώρα.(των έξωθεν εννοώ)
Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Το τελευταίο που λές είναι εκτός πραγματικότητος. Διοτι το ποιός θα κυβερνήσει είναι κανονισμένο απο άλλους. Και εαν κάποια στιγμή βρεθεί ενα τρίτο κόμμα εξουσίας,εκτός δηλαδή των 2 στημένων του κατεστημένου και της ΜΜΕ προπαγάνδας, να είσαι σίγουρη οτι θα είναι στα μέτρα αυτών που κουμαντάρουν την χώρα.(των έξωθεν εννοώ)

As mhn anoi3oume politikh syzhthsh giati den einai ths paroushs!Kanonismena omws einai ola panw se auto to planhth apo "kapoious" milaw omws oti kai monoi mas mporoume na anebasoume to biotiko mas epipedo me diaforous tropous!Ayta apo emena:D

http://www.lottery24.com/img/horoscope/capricorn.gif Αιγόκερως Είσαι???

Και απο τις 7 το απόγευμα, σπίτι γρήγορα και με 10 κλειδαριές στην πόρτα.

Οτι να'ναι...:confused:

Mutilator :shifty:

Εγω παλι ειμαι ικανοποιημενος που μενω Ελλαδα αλλα κ ενα σπιτι στη Ολλανδια θα ηταν ονειρο!:D
http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/100/NEWS/Akrapovic_logo.jpg Ban Me I'm Famous

θα προτιμουσα να ειχα γεννηθει και να ημουν απο Νεα Υορκη.Εχω ζησει εκει και μου αρεσει παρα πολυ ασε που εχεις ευκαιριες να κανεις διαφορα πραγματα επαγγελματικα,και για να πω την αληθεια το σκεφτομαι για μονιμη εγκατασταση εκει.

Pinkpanther,σε πια περιοχή έχεις μείνει στην Νέα Υόρκη(στο περίπου έστω...)...;;;:worry:

Εγώ κάθε Χριστούγεννα,πάω στο Long Island και κάθε μέρα πάμε Νέα Υόρκη...:)

Εγω θα ηθελα να μενω Νεα Υορκη ή Νορβηγια. Παντως και Ελλαδα να ζησω, δε με ενοχλει καθολου, φτανει να καταφερω να πετυχω τους στοχους που εχω θεσει και θετω. :)

Αν είχατε τη δυνατότητα να είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα αντί της Ελλάδας, θα το προτιμούσατε;

Τώρα φυσικά, μετά από 18-20-30 χρόνια που ζούμε εδώ, είναι λογικό να λέμε "Α, εγώ την Ελλαδίτσα μου την αγαπώ, ήλιος, θάλασσα, πουθενά καλύτερα" αλλά αν το καλοσκεφτείτε, είμαστε η τελευταία τρύπα της Ευρώπης.

Εγώ χαλαρά θα προτιμούσα να είχα γεννηθεί σε μια Σουηδία, σε μια Δανία, σε μια Ελβετία και ας είχα τους εξυπνάκηδες τους Ελληναράδες να με λένε ξενέρωτο και ασπρουλιάρη.

Το θέμα είναι ότι θα ζούσα σε μια χώρα που σέβεται τους πολίτες της, με πάρκα, σωστούς δρόμους, καθαρές πόλεις, πράσινο παντού, συντριβάνια, πλατείες, ευγενικούς υπαλλήλους, χωρίς 5 απεργίες τη μέρα, χωρίς λαδώματα, χωρίς βύσματα και "γνωστούς", γενικά με ανώτερο επίπεδο ζωής και συμπεριφοράς από τους συνανθρώπους μου.

Καλά είναι που χαιρόμαστε με τη "μαγκιά" μας και το "φιλότιμο του Έλληνα", καλή και η φραπεδιά και το αραλίκι και το δημοσιουπαλληλίκι, αλλά πραγματικά δεν θα μου λείπανε.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι ντρέπομαι που είμαι Έλληνας ή ότι το όνειρο μου είναι να σηκωθώ να φύγω και να πάω σε μια άλλη χώρα, κάθε άλλο, αλλά το να είχα γεννηθεί εκεί δεν θα με πείραζε. Πάλι περήφανος θα ήμουν για τη χώρα μου, αλλά θα περνούσα καλύτερα και θα απολάμβανα περισσότερα πράγματα.

Συμφωνεί κανείς;

Καλά τα λες, αλλά γιατί πχ η Σουιδία είναι πρώτη χώρα στις αυτοκτονίες, μάλλον επειδή είναι χώρα με πάρκα, σωστούς δρόμους, καθαρές πόλεις, πράσινο παντού, συντριβάνια, πλατείες, ευγενικούς υπαλλήλους, χωρίς 5 απεργίες τη μέρα, χωρίς λαδώματα, χωρίς βύσματα και "γνωστούς", γενικά με ανώτερο επίπεδο ζωής και συμπεριφοράς από τους συνανθρώπους μου.

mobile προβληματισμοί...

Καλά τα λες, αλλά γιατί πχ η Σουιδία είναι πρώτη χώρα στις αυτοκτονίες, μάλλον επειδή είναι χώρα με πάρκα, σωστούς δρόμους, καθαρές πόλεις, πράσινο παντού, συντριβάνια, πλατείες, ευγενικούς υπαλλήλους, χωρίς 5 απεργίες τη μέρα, χωρίς λαδώματα, χωρίς βύσματα και "γνωστούς", γενικά με ανώτερο επίπεδο ζωής και συμπεριφοράς από τους συνανθρώπους μου.

http://jrc.freality.org/contrib/sweden_suicide.html

Ολλανδία ή Γερμανία κι εγώ. Η Ελλάδα μόνο για διακοπές είναι καλή πλέον...

Επειδή έχω ζήσει σε Παρίσι και Νέα Υόρκη μπορώ με σιγουριά να πω πως την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα γιατί απλά έχει ΖΩΗ και ανθρώπους με ταμπεραμέντο!

Επειδή έχω ζήσει σε Παρίσι και Νέα Υόρκη μπορώ με σιγουριά να πω πως την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα γιατί απλά έχει ΖΩΗ και ανθρώπους με ταμπεραμέντο!

Επειδή καθημερινά λόγω δουλειάς τους ζω αυτούς τους ανθρώπους και συνομιλώ με πάρα πολλούς... (μιλάω για Θεσσαλονίκη) μπορεί να έχουν ταμπεραμέντο αλλά πλεόν έχουν χάσει κάθε ίχνος ευγένειας και κατανόησης... Οι περισσότεροι νομίζουν ότι βρίσκονται μόνο αυτοί στον κόσμο... Απλώς γαϊδούρια! Αν έφευγα από τη χώρα θα ήταν μόνο για να μην βλέπω τους συνδημότες μου ;)

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

καπου ηρεμα που να μην ειχε τοση ακριβεια και τοσους ***** και δερνω ελληνες αμα βρειτε ενα τετοιο μερος πειτε το μου και εμενα?

Αγγλία, ή μάλλον μόνο στο Λονδίνο. Σπούδασα εκεί, πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ και το μετάνιωσα που δεν το έψαξα περισσότερο για να μείνω εκεί μόνιμα. Τη θεωρώ την καλύτερη και ομορφότερη πόλη στον κόσμο. Δεν θα πλήξεις ποτέ....

Γιώργος

Galaxy s9+

Εχουμε τη τυχη να ειμαστε η βορειοτερη χωρα της Αφρικης.

Γιατι τοση αχαριστια; :rolleyes:

:lol: :lol: :lol: Σωστος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Proud Owner of:PS1,GB,NES,GbASP,Sega Saturn,Sega DC,PS2,Xbox,Wii,XBOX360(phat),PSP(J)v1.50,(2x)PSP(E),PS3, PSP-Go,(2X)ΧΒΟΧ360SLIM,PS Vita,PS4 Batman Collectors Edition,Wii U,X-ONE,N3DS,X-ONE S,mini NES,Switch,mini PS1,Switch PIKACHU Edition,PS4 Days of Play,XBOX ONE Gears of War 4 Limited Edition 2TB,Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition 1TB,XBOX Series S, Series X