Jump to content

Κράτημα αναπνοής

Ilias1908
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

apla loipothimas kai den mporeis na kratiseis tin anapnoi sou allo. kai o organismos soy leitourgei kanonika diladi arxizeis na xsanaanapneeis

Ok,παω να το δοκιμασω.

Θα σας πω αν δουλεψε σε λιγο.

Ok,παω να το δοκιμασω.

Θα σας πω αν δουλεψε σε λιγο.

πέρασε μισή ώρα...:scared:

μάλλον δεν δούλεψε...:cold::sorry:

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

σωστος ο jojo :P to petuxa k gw an κ νομιζω εχουν περασει κ τα μετρα που καταδυονται πια κ τα λεπτα...

αν δεν κανω λα8ος αντρας ειναι καπου 130 μετρα ελευθερη καταδυση

και τώρα θα πεταχτεί ο Hydro... 3.50 λεπτά στο χαλαρό :p

3.15 παραπανω δεν εχω παει:p αλλοι πιο παλιοι πανε μεχρι τα 4.25 :rolleyes: αυτοι δεν εχουν πνευμονες κομπρεσερ εχουν το θεμα ειναι να τρεχετε πολυ ωστε να ανοιξουν τα πνευμονια σας και μετα μολις προσπαθησετε να το κανετε αυτο καντε το οπως τους πεθαμενους στο νερο χαλαρωστε και αφηστε το κυμα και την αντωση να σας εχει επανω μην σκεφτεστε τιποτα αλλο παρα μονο την καρδια σας και πως θα μπορεσετε να μειωσετε τους παλμους της και ετσι φτανετε χαλαρα τα δυο λεπτα απο κει περα ειναι θεμα αυτοσυγκρατισης

Λεπια πήρες?? Τον χειμώνα είναι επικίνδυνα θα παγώσεις:lol:

Δες εδώ cgi.ebay.com/howtoswiminwinderwithlepia_WEWAS12EEE511SFK5666657451959CVxd6188v1621v994d519dds1798715668dqwq8QqQQDDFCJKHHH464616

Δεν έχουν stock πιά.:(

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω πριν αρχισω τις βουτιες καθομαι και χαλαρωνω,μεγαλες εισπνοες απο την μυτη και εκπνοη απο το στομα.στην αρχη καθομια 1 λεπτο και οσο περναει η ωρα αγγιζω και τα 2 λεπτα.ξεχασα να σας πω οτι ειμαι ψαροντουφεκας και γενικοτερα κανω καταδυσεις.παντως για να πετυχεις καλες αναπνοες θα πρεπει να εισαι νηστικος και ηρεμος.επισης η απνοια μετριεται σε τουλαχιστον 1 μετρο βαθος.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα σε χάλαγε ν'ακούσεις τ'ονομα σου στις ειδήσεις :p

(έστω να το ακούσουν οι άλλοι!)

Ναι, νομίζω ότι θα με χάλαγε για τέτοιο λόγο...

Εσένα όχι?

...And yet I know the worst is still to come...

Ναι, νομίζω ότι θα με χάλαγε για τέτοιο λόγο...

Εσένα όχι?

πλάκα κάνω βρε αδελφέ!!!! ;)

εγώ πάντως κραταω 1:30 +

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

sugkekrimena i tupisa tou ntokumanter

ekane sta 87 metra k epeidi kati epa8e o e3oplismos ekane 1.30' na anebei!

k me to pou anebike lipo8imise, logw twn pneumonwn tis!

to recor pantws to 8umamai gurw sta 13 lepta apo tin ekpompi

"apisteuta k omws ali8ina" opoios 8umatai!!

:lock:

twitter.com/jojoGPS

4' 12'' βέβαια με όλη την σωστή προετοιμασία και με αρκετή προπόνηση. Χωρίς προετοιμασία το πολύ 1' 30''. Δε πίνω και δε καπνίζω. Θέλει να χαλαρώνεις, να παίρνεις βαθιές και μεγάλες αναπνοές πιο πριν μέχρι να αρχίσεις να ψιλοζαλίζεσαι. Μετά πέφτεις στο νερό και προσπαθείς να τα ξεχάσεις όλα. Και καλό είναι να το κάνουμε όσες λιγότερες φορές γίνεται γιατί η καρδιά καταπονείται υπερβολικά με αυτό.

Βέβαια το να κρατάς αναπνοή όσο κολυμπάς (μακροβούτι ή diving) είναι πολύ δυσκολότερο και θέλει κιάλλη εξάσκηση.

Και καλό είναι να γίνεται πάντα υπό την εποπτεία άλλου γιατί αλλιώς όσο ανεβαίνουν οι χρόνοι οι γύρω ανησυχούν, αλλά υπάρχει και η περίπτωση κάποιας λιποθυμίας (πολλοί που δεν ήξεραν τι συνέβαινε με σκουντούσαν να δουν αν είμαι καλά).

2 λεπτά εξω απο το νερό. Στο νερο δεν το εχω παλέψει πολυ μεχρι 1 λεπτο εχω κανει. Αυτό που νομίζω βοηθάει ειναι πριν την δοκιμη να πέρνετε αργές και βαθιές ανάσες και στο τέλος να πέρνετε πολυ γρήγορες ανάσες σαν να τρέχετε. Αυτό οσο πιο πολυ διαρκει τοσο καλύτερα. Επισης ενα κόλπο όταν τα παιζετε και κοντευετε να τα παρατήσετε είναι να κάνετε πως αναπνέετε δηλαδη να κάνετε την κίνηση πως αναπνέυεται απο τα πνευμόνια χωρίς να αναπνέεται. Δεν μπορω να το εξηγήσω καλύτερα. Πάντως είχα δει καποτε στην τηλεόραση ενας παπάρας προσπαθούσε να σπάσει καποιο τετοιο ρεκορ και τελικα έπαθε εγκεφαλικό , αργότερα ειπαν οτι δεν ηταν το πρώτο.

με καταλληλη προπονηση μπορει ο καθενας να φτασει σε ολο και πιο ψηλα επιπεδα.αρκει βεβαια να μην το παρακανει:cry:

Ε άμα είναι να φτάσουμε και μια μέρα χωρίς οξυγόνο τότε αλλάζει το πράγμα. Για να ξεχαζέψουμε λίγο.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

• 3 years later...

εγώ 1:47 έξω από το νερό αλλά μέσα κάπου 30 και αυτί με το ζόρι..

ελπίζω σιγά σιγά να καταφέρω να μένω κάνα λεπτό μέσα στο νερό..

Εχει αποδειχθει οτι το να πεθανει καποιος κρατώντας την αναπνοη του ειναι ανεφικτο.

Είναι ανέφικτο έξω από το νερό, μέσα στο νερό είναι άλλη ιστορία (γιατί άμα λιποθυμίσεις εκεί δεν αναπνέεις και πολύ εύκολα :p).

Ότι δεν σε σκοτώνει :rocket: σε κάνει δυνατότερο

Όσο ζω μαθαίνω

επειδη βλεπω οτι ειστε μικροι σε ηλικια.να ξερετε οτι ειναι επικινδυνο ακομη και γι αυτους που ξερουν...γι αυτο αφηστε τις μλκς ή πηγαιντε σε σχολη καταδυσης.

--------------

Edited by kage

το φαινομενο λεγεται υποξία και αν το ψαξετε στο google θα καταλαβετε ..

οσοι παμε για ψαραντουφεκο ας τηρουμε τον νουμερο 1 κανονα "ΠΑΝΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙ"

αν καποιος ψηνεται να μαθει κι αλλα ας διαβασει διαφορα αρθρα στο http://www.greekdivers.com/mag/el/homepage

Υποξία είναι η έλλειψη οξυγόνου ή η κακή οξυγόνωση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη και θάνατο.

Προκαλείται συνήθως σε μεγάλα ύψη,όπου το οξυγόνο είναι αραιό ή γενικά όταν ο άνθρωπος δεν εισπνέει αρκετό οξυγόνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης 522 Helios το 2005 που είχαν όλοι (εκτός από τον έναν ιπτάμενο φροντιστή που προσπάθησε να το σώσει) λιποθυμήσει.

• 1 month later...

google : υποξια

υποξια στην ελευθερη καταδυση

πολλες πληροφοριες και στα φορουμ ψαροντουφεκαδων και δυτων

και καταδυση ΠΑΝΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙ

Εγώ κάπου στο 1:20 είναι το ανώτερο που έφτασα.